Arkadaşlar elimdeki laptop' u sattım ve masaüstü pc almaya karar verdim ama çok kararsız kaldım. Fikir verirseniz çok sevinirim. Amd mi ? alsam yoksa intel mi ? alsam. İş ve Oyun. İntel 11700K mı ? 11900K mı ? yoksa AMD 5950X mi 5900x mi. İşlemci biraz iyi olsun istiyorum. Temel parçalarım iyi olsun gerisini zamanla da hallederiz. Anakart B550 mi B560 mı ? Yoksa X570 mi z590 mı ? almalıyım. Entegre Wifi olmalı. vram kaliteli hatta en iyisi olmalı. Önceliğim işlemci ve anakart gerisi zamanla da hallederim. Tabi ki en uyumlu ram kiti. 16x2 mi 8x4 mü ? Sizce ne yapmalı bütçe sorun değil. NOT: En iyi performansa ihtiyacım var. |
Intel mi AMD mi: Hangisi Sizin İhtiyaçlarınıza Uygun?
Günümüzün bilgisayar pazarında, işlemci söz konusu olduğunda Intel ve AMD iki büyük isimdir. Her iki marka da geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır ve karar vermeden önce ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi dikkate almanız önemlidir.
Oyun için Intel mi AMD mi?
Oyun için işlemci seçerken, oyun tercihlerinizi göz önünde bulundurmanız gerekir. Genel olarak, Intel işlemciler daha yüksek tek çekirdek performansı sunarken, AMD işlemciler genellikle daha fazla çekirdek ve iş parçacığı sunar. Daha yeni oyunlar çok çekirdekli işlemcilerden daha fazla yararlanır, bu nedenle AMD bu durumda bir avantaj sağlayabilir.
Render için Intel mi AMD mi?
3D renderlama veya video düzenleme gibi görevler için işlemci seçerken, çekirdek sayısı ve iş parçacığı sayısı ana hususlardır. Bu tür iş yükleri, çoklu çekirdekleri ve iş parçacıklarını etkin bir şekilde kullanan işlemcileri gerektirir. AMD işlemciler genellikle daha fazla çekirdek ve iş parçacığı sunduğundan, render için daha iyi bir seçenek olabilirler.
AMD İşlemci mi Intel mi?
Genel performans söz konusu olduğunda, Intel ve AMD işlemciler benzer performans seviyeleri sunar. Bununla birlikte, AMD işlemciler genellikle daha uygun fiyatlıdır ve daha iyi değer sunar. Intel işlemciler genellikle daha yüksek tek çekirdek performansı sunarken, AMD işlemciler daha fazla çekirdek ve iş parçacığı sunar.
Sonuç
İşlemci seçimi, bireysel ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Oyun için daha yüksek tek çekirdek performansına ihtiyacınız varsa Intel bir seçenek olabilirken, çok çekirdekli performansa ve değer odaklı bir seçeneğe ihtiyacınız varsa AMD daha iyi bir seçim olabilir. Nihai kararınızı vermeden önce araştırma yapmanız ve her iki markanın sunduğu özel ürünleri karşılaştırmanız önerilir.