Çok açık söyleyeyim iyi diyen bu işten anlamayan kişidir.Daha fazlasını söylemeyim.Hangi oyunun kaldırıp kaldırmayacağını bilemem çünkü her oyunun gerektirdiği özellikler farklı.fiyatlarawww.mavibilgisayar.com dan bakabilirsin...
quote:
Orjinalden alıntı: morbies_tr
ya arkadaşlar benim bilgisayarın özellikleri şöle; Intel P4 506 2.66Ghz 533Mhz 1MB 64BIT 775p ESC 865G-M8 INTEL 865G 800FSB DDR S+L+STA 8X L 775 512MB 400 MHZ DDRRAM 80GB SAMSUNG 7200Rpm HDD 256MB SAPPHIRE ATI R9250 TV-OUT EKRAN KARTI 8X 52x32x52 LG CD-WRİTER acaba bilgisayarımın özellikleri iyimi oyun oynanabilirliliği yüksekmi bunu öğrenmek istiyorum ve sizlerden cvp bekliyorum şimdiden hepinize teşekkürler... BU ARADA SİTEYE DAHA BUGÜN ÜYE OLDUM
x_baytar_x'in de dediği gibi ekran kartını değiştirmen lazım sistemin diğer bileşenleri oyunları kaldırmak konusunda pek fazla sıkıntı yaşamayacaktır (extreme oyunlar hariç, fear, titan quest, vs)
x1600pro AGP 240-250 YTL X800GTO ile 320-350 YTL arasında satılıyor eğer 2. ele sıcak bakarsan, X8** serisi kartları da önerebilirim tabi bütçeni bilmemiz lazım önce
quote:
Orjinalden alıntı: TRQX
x1600pro AGP 240-250 YTL X800GTO ile 320-350 YTL arasında satılıyor eğer 2. ele sıcak bakarsan, X8** serisi kartları da önerebilirim tabi bütçeni bilmemiz lazım önce
kardeş sağol da benim kafamı karıştıran şey önceden sölediğim gibi bazılarının iyi bazılarınn da kötü demesi oldu ekran kartına işte o na şaşırıyorum...ben zaten çoğu oyunu az biraz oynadım ama son olarak oynayamadığım ve oynamak istediğim oyunlar drıver 3 ve godfather bunları kaldırıyosa eğer o bana yeter... ama yinede verdiğin bilgiler için sağol
Kaldırsa da çok düşük çözünürlükte ve az ayrıntı ile kaldırır.Tekrar söylüyorum;o karta iyi diyen adamın donanım bilgisinden şüphe ederim...TRQX'in dedikleri doğru..O ayarda bir kart almalısın rahat oynamak için...
arkadaşlar bir dostum sistem tevsiyesi istedi bende pclabs ın eylül ayı sistem önerisini önerdim gözün kapalı al dedim. ama sonradan sorun çıkarmı bende tam bilmiyorum 3 4 sene önce olsa ayrıntısıyla anlatırdım ama artık uzaklaştık aşağıdaki sisteme sizde okey verirmisiniz? intel olanını alacak 2 3 sene idare etsin diyor bilgisayarda auto cad netcad gibi uygulamalar kullanıcak ekranda çözünürlük benim için çok önemli diyor ekran iyi gibi? ramide biraz yükselt sana rahat 2 3 sene yeter dedim
quote:
Orjinalden alıntı: Marmarali
arkadaşlar bana en ucuz stabilite çalışan conreo anakartını onerevilirmisiniz?
alternatif belirten nedenlerinide belirtirse sevinirim..
not:işlemci e6300 / e6400 / e6600 3.undne birini dusunuyorum..
cebanızı merakla bekliyorum..
tavsiyeler havada uçuşmuş?
hangisini alsam acaba!
yaw surekli takip ediyorsunuz diye soruyoruz ama cevap veren yok!
genelde üst konuların hali böyle aşağılarda olsa daha yardımcı olurdu bence
sistem tavsiyeleri, üst topik olarak değil de ayrı bir bölüm olarak düzenlense daha yararlı olabilir diye düşünüyorum...
quote:
quote:
hangisini alsam acaba!
20 tane conroe anakartlı sistem var arasından araştırıp birini satın alacaksın bu kadar basit.Şu an hiç kimse mükemmel çalışan ucuz conroe anakartları söyleyemez çünkü yeni alındı bu sistemler.Stabil olup olmadıkları kesin olarak belli bile değil.Millete kızacağına sistem önerilerine bak..
quote:
Orjinalden alıntı: seasoul
sistem tavsiyeleri, üst topik olarak değil de ayrı bir bölüm olarak düzenlense daha yararlı olabilir diye düşünüyorum...
haklısın, bu topic 30-40 sayfa olunca kim bakar ki önceki sayfalara
bence tek başlık altında iyi olmadı en azından insanlar farklı başlıklara bakaraken aradıklarını buluyorlardı forumun temizliği için iyi kullanış açısından kötü
quote:
Orjinalden alıntı: x_bytar_x
quote:
quote:
hangisini alsam acaba!
20 tane conroe anakartlı sistem var arasından araştırıp birini satın alacaksın bu kadar basit.Şu an hiç kimse mükemmel çalışan ucuz conroe anakartları söyleyemez çünkü yeni alındı bu sistemler.Stabil olup olmadıkları kesin olarak belli bile değil.Millete kızacağına sistem önerilerine bak..
hocam ben kimseye kızmıyorum..
sadece sitem ediyorum..
Bende bilgisayar ile ilgiliyim..
Buraya yazmamın amacı kullanan arkadaşlarının onerisini almak içindi ama yinede anlatamamışım
bende araştırmasını ve almasını biliyorum tabikide ama kullananlar objektif yorumlar cok daha onemli..
keşke sizde sitem dolu bir cevap vereceginize tecrubeniz hakkında bilgi verseydiniz saygınlıgınızı artırırdınız
yine de ilginize teşekkürler..
herkese saygılar..
tek topic olmamış takip etmek sonrada gelen kişi için pek mumkun gorunmuyor.. 30 sayfalara ulaştıgında hangisini takip edecek tecrubelerden nasıl yaranılacak!
herkese saygılar..
slm arkadaşlar ben imzamda yazan sistemin birbiri ile uyumlu olarak çalışıp çalışmayacağını bilmek istiyordum.Bu sistemi 1 hafta sonra kuruyorum overclock yapmayacağım.
quote:
quote:
quote:
quote:
hangisini alsam acaba!
hocam ben kimseye kızmıyorum..
sadece sitem ediyorum..
Bende bilgisayar ile ilgiliyim..
Buraya yazmamın amacı kullanan arkadaşlarının onerisini almak içindi ama yinede anlatamamışım
bende araştırmasını ve almasını biliyorum tabikide ama kullananlar objektif yorumlar cok daha onemli..
keşke sizde sitem dolu bir cevap vereceginize tecrubeniz hakkında bilgi verseydiniz saygınlıgınızı artırırdınız
herkese saygılar..
tek topic olmamış takip etmek sonrada gelen kişi için pek mumkun gorunmuyor.. 30 sayfalara ulaştıgında hangisini takip edecek tecrubelerden nasıl yaranılacak!
herkese saygılar..
Sert çıktığım için kusura bakma;Forumda konu araştırmadan hazıra konma hastalığı var.Mevcut tavsiyeler üzerinden birkaç seçenek bari belirtseydin yorumlardım benim de sitem ettiğim nokta bu.
İŞlemcini e6300 alıp anakarta olan bütçeni biraz arttırmanı öneririm.Şu modele de bir bak
slm arkadaşlar ben imzamda yazan sistemin birbiri ile uyumlu olarak çalışıp çalışmayacağını bilmek istiyordum.Bu sistemi 1 hafta sonra kuruyorum overclock yapmayacağım.
Dostum imzandaki sistemde düzeltmeler yap bence.4 gb ram çok fazla ve gereksiz masraf.Bu rami 2 gb ddr2 667 al.Ekrak kartını değiştir;512 mb olması gözünü boyamasın.Onun yerine şunu al:
Dvd writer'da seçimin benq'dan yana olsun;forumda en iyi olduğu ispatlandı ve güvenilir bir marka;emin ol.Bunun haricinde seçimlerin iyi;LCD'de philips'in modelelrini öneririm.Yerinde servis olayı vs baya iyidir.Ayrıca X içeren serisinde ölüpiksel garantisi de var.
alın size babalar gibi bir sistem fakat henuz Türkiye de yok ve biraz tuzlu :) link için tıkla
Plextor PX-755A 16X Dual Layer DVD Writer 131dolar+kdv
WD Raptor 150GB 10000rpm SATAII HDD 290dolar+kdv
selam imzamdaki sistemde anakarti yaktim.
simdi anakart ariyorum. karar veremedim.
P5W DH Deluxe almayi dusunuyorum, cizginin sayfasinda pentium d yaziyor, asusun sayfasinda ise core duo yaziyor. suan islemcim pentium d oldugundan bu islemciye uygun bir anakart ariyorum. yakin bir zamanda core duo ya gececegimi dusunerek ikisinide kullanabilecegim bir anakart istiyorum.
acaba bu anakart iki islemciyide destekliyor mu??? linklerden bakabilirsiniz.
veya Asus P5B Deluxe/WiFi-AP bu anakarti mi alayim. yoksa baska bir anakart tavsiye edermisiniz. o/c de yapmak istiyorum.
tesekkurler
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: djsertac
donanım haber ekibine ve herkese merhabalar.buraya yeni kayıt oldum ve bu hafta içerisinde pc alacağım.ben bişey topladım ama ne kadar işe yarar,fiyat performans değeri nedir bilemedim.sistemi aşağıda belirttim.içinde değişmesi gereken bir donanım var mı.amaç:oyun için ve az çokda programlama için toplandı.oyuna göre en yüksek performansı verecek ama belirttiğim fiyattan çok uçmayacak şekilde iyi olmayan parçaları belirtip ne almam konusunda yardımcı olabilrmisiniz. şimdiden çok teşekkür ederim.
Şöyle bir sistem topladım;o sistem pek pratik değil...Bu sistem çok süper oldu;hala ağzımın suyu akıyor
gercekten bana gore ucuz ve guzel bır sıstem olmus makına alacaktım ufak degısıklıklerle guzel olabılır