Şimdi Ara

##İNTEL İŞLEMCİLİ SİSTEM TAVSİYELERİ## (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.305
Cevap
0
Favori
50.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Tauris

Selam arkadaslar.

İmzamdaki sistemi komple yenilemek istiyorum bunun içinde sizlerden yardımı isteyecegım. Kullanacagım bılgisayarda genel olarak (4-5 saat ) photoshop calısacagım oyun bılgısayarından zıyade ıs amaclı kullanım ıcın alacagım.bana alacagım parcalar konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Birde alacagım parçaları hangi firmalardan alabilirim. fırmada aradıgım saygın guvenılır olması.herhangı bır arıza durumunda magdur olmamam.

Sectıgım bazı parçalar.

İşlemci = İntel E6600 conroe 2,4 ghz 1066 fsb (gigatek de 349 dolar - dfs bılgısayarda 336 dolar KDV hariç)

Hdd = 250 gb samsung 7200 rpm sata 2 85+ kdv

Ram = sızın goruslerınıze bırakıyorum (dfs bılgısayar da verıtec 1 gb 800 mhz 110 + kdv ye var nasıldır bu ram acaba ?)

anakart = sızın goruslerınıze bırakıyorum .

Ekran kartı = sızın goruslerınıze bırakıyorum ( cok extreme bısı olmasada olur gıgatek de sapphire x1600xt avivo var 142 + kdv ye bu nasıldır )

Kasa = kasa olarak Nzxt nin 2 adet kasasını begendım firebal da ve dfs bilgisayarda mevcut.hangisi daha randımanlıolur hem sogutma acısından.birde bu kasalardan herhangı birini alsam bile on - arka - yan kapaktakı 120 mm lık fanları verıyorlar mı ? cunku bende ona gore kasa fanı alacagım.

Kasa 1 =http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=GENZ-011

Kasa 2 =http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=GENZ-006

Birde bu sisteme ;

560 watt silverstone psu

zalman cnps 9500 led işlemci sogutucusu alacagım bunlar kesın.

Bu parcaları hangı fırmalardan alabılırım ? dusundugum psu - cpu sogutucu - kasayı fıreball dan almak

hdd + işlemci + ram + anakart bu uc parcayıda dfs bılgısayardan almak.(dfs bılgısayar nasıl saglam mıdır guvenılır mı ?)

Not = toplayacagımız bu sıstemde kesınlıkle overclock olmayacaktır arkadaslar.

yok mu bir cevap arkadaslar ???

• bence en mantıklı sistem (gorumlara acık tabi)

intel conroe 6600

gigabyte ds3

gskıll 2048 2*1024 ddr 800 rem cas:555 15 ama intel icin dediler amd yemiyomus yani intele ozel

vga tabi 7600 gt yada avivo 1600 xt yada parası olana 1900

kasa hikayede feel olsa iyi olur ama psu mutlaka 550 ennn azz 550 va olmalı ve bence ayrı olmalı entegre olmalı diye dusuneyrum

harddisk en onemlisi arkadslar bence raid sart yada 10000 rpm harddisk almak lazımm zaten dustu fiyatları 74 gblik bi tane alıp c yi yukle bide 160 lık al arsıv yap

yada iki tane 250 lik 16 mb onbellkeli iki tane alıp raid yapıcan ikisini tek gorcek ozelliklede grafikerler icin ve oyun icinde vok iyi

geirisini dememe gerek yokk

evet yorumlaı alayımmm
  • arkadaşlar toplam kaç para eder satın almak istiyorumda;
    İNTEL CORE2DUO E6400 İŞLEMCİ
    ASUS P5B ANAKART
    TWİNMOS 1GB DDR2 667 MHZ RAM
    XFX 7600GT XXX ED EKRAN KARTI
    SAMSUNG 160GB SATA2 NCQ 7200 RPM 8MB CACHE HDD
  • Herkese Selamlar,

Arkadaşlar yukarıda yazdıklarınızdan aşağıdaki sistemi oluşturdum.

PCU : E6300 2.00 200 dolar+kdv
    Anakart : Asus P5B deluxe 250dolar+kdv
    RAM: 2x1gb DDR2 800mhz ram Veritech 220dolar+kdv
    Ekran Kartı : Sapphire X1900GT 256mb 256bit 285dolar+kdv
    HDD : WESTERN DIGITAL 250GB SATA II 16MB CACHE SERIAL WD2500KS 95dolar+kdv
    PSU: FSP Blue Storm 500w PSU 92dolar+kdv

Toplam: 1142dolar + KDV

Çok abartı olamayan Ofis(orta) + Oyun(orta üst) şeklinde bir kullanım amacım var..

Bu sistemi yarın almayı düşünüyorum. Kasa olarak ne tavsiye edersiniz..Sistem yorumlarınız neler..

Cevaplarınız için Şimdiden Teşekkürler..
  • bu sistem seni uzun süre götürmekle beraber biraz fazla uçmuşsun.Para sorunun yoksa al ama mesela bana 800 mHz'lik ramler abartı geldi.Kullanım amacını aşabilecek fuzuli masraf etmen de doğru değil kanımca.Kasa olarak Thermaltake Mambo veya matrix güzel,coolermaster'ın da güzel modelleri var.
  • bu sisteme NZXT den GUARDIAN Crafted Series Steel Midtower gider
    75€+kdv
  • Arkadaşlar, Peki bu sisitemi nasıl daha makul hala getiririm...

öle çok uçmaya niyetim yok zaten de... ama almışken enaz bi 2-3 sene kullanayım diyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thebestcin -- 22 Eylül 2006; 9:56:58 >
  • Nforce 590 chipsetli anakartlar çıkmadan tam SLI mümkün değil,
    Nforce 570 ler 8x ile SLI yapabiliyor, diğer intel chipsetlerde de SLI özelliği yok (sadece asus 775 chipsette crossfire var).
    Core 2 duolar esas gücünü burada gösterecek.
    Nvidianın sitesinden (
    nvidia
    NVIDIA GeForce RTX 20 Serisi Grafik Kartları
    http://www.nvidia.com/page/nforce5_features_intel.html
    ) görmek mümkün.
    Biraz beklemek lazım....

• quote:

Orjinalden alıntı: thebestcin

Herkese Selamlar,

Çok abartı olamayan Ofis(orta) + Oyun(orta üst) şeklinde bir kullanım amacım var..

Bu sistemi yarın almayı düşünüyorum. Kasa olarak ne tavsiye edersiniz..Sistem yorumlarınız neler..

Arkadaşlar sormak istediğim bişey var,

bazı kasalarda güç kaynağı olarak 550W yazıyor. Bu, kasada zaten power supply olduğu, yeniden bir Power supply almaya gerek olmadığı anlamına mı geliyor?

Mesela : Atrix 450 watt LCD Panel Kasa (24 pin) bu kasa nasıl ve PW almak gerekiyor mu Haricen?

• quote:

Orjinalden alıntı: 2fast4u

quote:

Orjinalden alıntı: erhanercan

INTEL C2DUO E6600 2.4GHz 1066MHz 4MB 64BIT 775p
    ASUSTEK P5LD2SEC I945P DDR2 SES+GLAN+SATA2 16X
    1 GB DDR2 533 MHz (TWINMOS DUAL 1X1GB) 2 Adet
    ASUSTEK EN7600GT/2DHT(128Bit)256MB SLI 16X
    200 SEAGATE 7200 NCQ SATA2 16MB ST3200820AS
    FEEL HURRICANE II USB ATX KASA SIYAH 460W
    1.44 MB SONY DİSKET SÜRÜCÜ SİYAH
    LG 48XCDRW 16X8X16X DVDRW 6X DL 5X DVDRAM SIYAH
    LOGITECH LX700 LAZER KLAVYE+MOUSE USB SİYAH

Genel Toplam (USD) 1.481 KDV İÇİNDEDİR arkadaşlar

güncel fiyatımızdır ilgilenen olursa bana pm atabilirler

overclock fln düşünüyorsan o anakartla zor P5B öneririm 965chip setli

hayır overlock icin toplanmadı
    orada overlock yapılacak diye yazıyormu

• quote:

quote:

Selam arkadaslar.

İmzamdaki sistemi komple yenilemek istiyorum bunun içinde sizlerden yardımı isteyecegım. Kullanacagım bılgisayarda genel olarak (4-5 saat ) photoshop calısacagım oyun bılgısayarından zıyade ıs amaclı kullanım ıcın alacagım.bana alacagım parcalar konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Birde alacagım parçaları hangi firmalardan alabilirim. fırmada aradıgım saygın guvenılır olması.herhangı bır arıza durumunda magdur olmamam.

Sectıgım bazı parçalar.

İşlemci = İntel E6600 conroe 2,4 ghz 1066 fsb (gigatek de 349 dolar - dfs bılgısayarda 336 dolar KDV hariç)

Hdd = 250 gb samsung 7200 rpm sata 2 85+ kdv

Ram = sızın goruslerınıze bırakıyorum (dfs bılgısayar da verıtec 1 gb 800 mhz 110 + kdv ye var nasıldır bu ram acaba ?)

anakart = sızın goruslerınıze bırakıyorum .

Ekran kartı = sızın goruslerınıze bırakıyorum ( cok extreme bısı olmasada olur gıgatek de sapphire x1600xt avivo var 142 + kdv ye bu nasıldır )

Kasa = kasa olarak Nzxt nin 2 adet kasasını begendım firebal da ve dfs bilgisayarda mevcut.hangisi daha randımanlıolur hem sogutma acısından.birde bu kasalardan herhangı birini alsam bile on - arka - yan kapaktakı 120 mm lık fanları verıyorlar mı ? cunku bende ona gore kasa fanı alacagım.

Kasa 1 =http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=GENZ-011

Kasa 2 =http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=GENZ-006

Birde bu sisteme ;

560 watt silverstone psu

zalman cnps 9500 led işlemci sogutucusu alacagım bunlar kesın.

Bu parcaları hangı fırmalardan alabılırım ? dusundugum psu - cpu sogutucu - kasayı fıreball dan almak

hdd + işlemci + ram + anakart bu uc parcayıda dfs bılgısayardan almak.(dfs bılgısayar nasıl saglam mıdır guvenılır mı ?)

Not = toplayacagımız bu sıstemde kesınlıkle overclock olmayacaktır arkadaslar.

yok mu bir cevap arkadaslar ???

• arkadaşlar bana en ucuz stabilite çalışan conreo anakartını onerevilirmisiniz?

alternatif belirten nedenlerinide belirtirse sevinirim..

not:işlemci e6300 / e6400 / e6600 3.undne birini dusunuyorum..

cebanızı merakla bekliyorum..
  • quote:

Arkadaşlar, Peki bu sisitemi nasıl daha makul hala getiririm...

öle çok uçmaya niyetim yok zaten de... ama almışken enaz bi 2-3 sene kullanayım diyorum...

Almışken 2-3 sene kullanamıyorsun;beklentilerin sürekli yükseliyor.Oyunlar açılmamaya veya çok düşük ayrıntıyla açılmaya başlıyor vb vb...

-Anakartı delux almana gerek yok biraz daha uygun bir seri seçebilirsin

-Rami 1 gb alıp ilerde 1 gb ekleyebilirsin;illa 2 gb olsun diyorsan 667 mHz al

-Ekran kartını x1800xt yapabilirsin...

quote:

quote:

Herkese Selamlar,

Arkadaşlar sormak istediğim bişey var,

bazı kasalarda güç kaynağı olarak 550W yazıyor. Bu, kasada zaten power supply olduğu, yeniden bir Power supply almaya gerek olmadığı anlamına mı geliyor?

Mesela : Atrix 450 watt LCD Panel Kasa (24 pin) bu kasa nasıl ve PW almak gerekiyor mu Haricen?

Evet;kasanın açıklamasında watt değeri veriliyorsa PSU dahildir.Psu içinde değise zaten parantez içinde "psu'suz" diye bir uyarı olur genelde

• ya arkadaşlar benim bilgisayarın özellikleri şöle;
    Intel P4 506 2.66Ghz 533Mhz 1MB 64BIT 775p
    ESC 865G-M8 INTEL 865G 800FSB DDR S+L+STA 8X L 775
    512MB 400 MHZ DDRRAM
    80GB SAMSUNG 7200Rpm HDD
    256MB SAPPHIRE ATI R9250 TV-OUT EKRAN KARTI 8X
    52x32x52 LG CD-WRİTER
    acaba bilgisayarımın özellikleri iyimi
    oyun oynanabilirliliği yüksekmi bunu öğrenmek istiyorum ve sizlerden cvp bekliyorum
    şimdiden hepinize teşekkürler... BU ARADA SİTEYE DAHA BUGÜN ÜYE OLDUM
  • arkadaslar conreo 6300 işlemci alıcam ona uygun fıyatlı bı anakart ıstıyorum tavsıyelerınızı beklıyorum sımdıden tesekkurler
  • donanım haber ekibine ve herkese merhabalar.buraya yeni kayıt oldum ve bu hafta içerisinde pc alacağım.ben bişey topladım ama ne kadar işe yarar,fiyat performans değeri nedir bilemedim.sistemi aşağıda belirttim.içinde değişmesi gereken bir donanım var mı.amaç:oyun için ve az çokda programlama için toplandı.oyuna göre en yüksek performansı verecek ama belirttiğim fiyattan çok uçmayacak şekilde iyi olmayan parçaları belirtip ne almam konusunda yardımcı olabilrmisiniz.
    şimdiden çok teşekkür ederim.

gigabyte 945 gm s2 core2duo 1066 mhz 120 $ + kdv

twinmos pc2 5300 1gb ddr2 667 mhz(mtech chip) 135 $ + kdv

e6400 2.13 ghz 2 mb l2 cahce 64 nm boxed 285 $ + kdv

samsung 200gb sata 2 8 mb cache 85 $ + kdv

gigabyt ati radeon rx80l512de 512 mb pciex16 x800xl sanırım 256 bit 185 $ +kdv

feel hurricane mıo-5601 550 watt(kasayı görmedim) 91 $+kdv

philips dvd rw dual dubble layer 57 $ + kdv

bide overclock imkanı var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djsertac -- 23 Eylül 2006; 16:29:21 >

• arkadaşlar anakartım microatx diye geçiyor bunun ne olduğunu söylerseniz sevinirim.bide asus p5b daha ii sanırım.bunu mu alsam yukardaki sisteme uyumluolurmu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: morbies_tr

ya arkadaşlar benim bilgisayarın özellikleri şöle;
    512MB 400 MHZ DDRRAM
    80GB SAMSUNG 7200Rpm HDD
    52x32x52 LG CD-WRİTER
    oyun oynanabilirliliği yüksekmi bunu öğrenmek istiyorum ve sizlerden cvp bekliyorum

Özellikleri ortalama;oyun oynanabilirliği düşük.Benim eski ekran kartım 9250.Oyunları düşük ayrıntıda oynayabilmene rağmen birçok oyunu da açamayabilirsin(Örneğin ben battlefield2'yi çalıştıramadım 9250'de).512 ram+x1600pro veya x800GTP AGP ekran kartı alırsan daha rahat oynarsın oyunlarını...

• quote:

Orjinalden alıntı: djsertac

donanım haber ekibine ve herkese merhabalar.buraya yeni kayıt oldum ve bu hafta içerisinde pc alacağım.ben bişey topladım ama ne kadar işe yarar,fiyat performans değeri nedir bilemedim.sistemi aşağıda belirttim.içinde değişmesi gereken bir donanım var mı.amaç:oyun için ve az çokda programlama için toplandı.oyuna göre en yüksek performansı verecek ama belirttiğim fiyattan çok uçmayacak şekilde iyi olmayan parçaları belirtip ne almam konusunda yardımcı olabilrmisiniz.
    şimdiden çok teşekkür ederim.

Şöyle bir sistem topladım;o sistem pek pratik değil...Bu sistem çok süper oldu;hala ağzımın suyu akıyor

• quote:

Orjinalden alıntı: x_bytar_x

quote:

Orjinalden alıntı: morbies_tr

ya arkadaşlar benim bilgisayarın özellikleri şöle;
    512MB 400 MHZ DDRRAM
    80GB SAMSUNG 7200Rpm HDD
    52x32x52 LG CD-WRİTER

Özellikleri ortalama;oyun oynanabilirliği düşük.Benim eski ekran kartım 9250.Oyunları düşük ayrıntıda oynayabilmene rağmen birçok oyunu da açamayabilirsin(Örneğin ben battlefield2'yi çalıştıramadım 9250'de).512 ram+x1600pro veya x800GTP AGP ekran kartı alırsan daha rahat oynarsın oyunlarını...
    kardeş söğlediğin için sağol ama önerdiğin ekran kartlarının fiyatları ne kadar söleyebilirmizin bide kafam karıştı bazıları iyi diyo bazıları kötü diyo mesela godfather veya drıver 3 çalışırmı hangi oyunları kaldırır sana göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morbies_tr -- 23 Eylül 2006; 16:51:07 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.