Şimdi Ara

Intel i7 4770k Overclock Mekanı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
989
Cevap
16
Favori
41.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sizin Overclock değerleriniz nasıl ?
  • ben ayın 26 sında bu bc yi aldımhttp://www.darty.com.tr...-S05TR-p-84920-c-24.htm aldıktan sonraki gün fifa 13 oynamak için açtım oynarken işlmci ısısı 91 90 arasında gidiyor daa yeni 0 pc ve bu ısı klavyeye dahi vuruyor kullandığım program core temp sizce 90 derece olması normalmidir servise vermelimiyim daha 0 pc ve nerede problem olabilir ? teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Sizin Overclock değerleriniz nasıl ?

Ben daha deniyemedim zira elimde anakart bulunmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRZeist

İntel 4770K 4.7 GHZ 1,295V ile Metroyu 55 - 60 dereceler arasında oynuyorum.

4770K'yı Z77 ile nasıl kullanıyorsunuz?İmzanızda öyle yazıyor da.Ayrıca ben stok fanla 4 GHZ'de kullanabilir miyim?
  • @xlmnt13
    paylaşım iöçin teşekkürler.
    kullnılan cpu soğutucusu nedir ?
    ortam ısısı neydi prıme 95 testi alınırken.

bana cekırdek sıcaklıkları; o mhz ve voltajda cok geldi.
  • ZiveR kullanıcısına yanıt
    Şu an tetildeyim tatilden döndükten sonra bakarım
  • CPU soğutucusu Thermalright Venomous X RT.
    ortam ısısı 28-29 derece( kasanın yan kapak açık)

Voltaj olayına gelince 4770k nın o c olayı biraz karışık geld bana bios menüsünden girip manuel oc yapmadım. Anakartın bios meüsü girişinde 3 tane seçenek mevcut. Bunlar enerji tasarrufu modu, normal bi de optimal var, optimal moda aldım sonra ai tweaker ı manuel moda alıp o şekilde sistem açtım. kendisi otomatik olarak tek ve 2 çekirdek 4.3ghz, 3 çekirdek 4.2 ghz, 4 çekirdek 4.1 ghz ye kadar o c. yaptı. Asusun oc yazılımı AI suite 3 üzerinden voltajı 1.194v ye kadar geri çektim herhangi bir sıkıntı olmadı.(normalde 2.23v yapıyor otomatik) birde 4 çekirdek 4.2 ghz de çalışacak şekilde ayarladım onda da herhangi bir sıkıntı yaşamadım
    (çarpan sayısını 4 çekirdek için 42 ye aldım voltağı 1.92v ye çektim) prime 95 testini 20 dk açık tuttum herhangi bir sorun yaşamadım ama çekirdek sıcaklıkları 80-85 derece ye kadar çıktı. fakat oyunlarda max 60 derece civarı. 4.2 gz den sonrasında ise malesef kararlı çalıştıramadım.
    Ben ramlerden şüpeleniyorum zira ramlerim 1.6v gskill sniper cl7 1600mhz. aca 1.6 volt olmasından mı kaynaklanıyor bilmiyorum eski sistemimde de bu ramler vardı.
    http://www.gskill.com/en/finder?cat=31&prop_4=7-8-7-24-2N&prop_1=0&series=601&prop_2=8GB+%284GBx2%29&prop_6=Dual+Channel+Kit&prop_3=1600MHz

Manuel ayarlar için tecrübeli arkadaşlardan yardım almam lasım ). onun için konuyu açtım

• quote:

Orijinalden alıntı: ZiveR

Merhaba,

İşlemcinin Batch Kodu nedir ?

Resmi vardı bende ondan baktım L311B516 yazıyor işlemci üzerinde galiba odur )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLmNt13 -- 1 Temmuz 2013; 9:39:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xlmnt13

CPU soğutucusu Thermalright Venomous X RT.
    ortam ısısı 28-29 derece( kasanın yan kapak açık)

Voltaj olayına gelince 4770k nın o c olayı biraz karışık geld bana bios menüsünden girip manuel oc yapmadım. Anakartın bios meüsü girişinde 3 tane seçenek mevcut. Bunlar enerji tasarrufu modu, normal bi de optimal var, optimal moda aldım sonra ai tweaker ı manuel moda alıp o şekilde sistem açtım. kendisi otomatik olarak tek ve 2 çekirdek 4.3ghz, 3 çekirdek 4.2 ghz, 4 çekirdek 4.1 ghz ye kadar o c. yaptı. Asusun oc yazılımı AI suite 3 üzerinden voltajı 1.194v ye kadar geri çektim herhangi bir sıkıntı olmadı.(normalde 2.23v yapıyor otomatik) birde 4 çekirdek 4.2 ghz de çalışacak şekilde ayarladım onda da herhangi bir sıkıntı yaşamadım
    (çarpan sayısını 4 çekirdek için 42 ye aldım voltağı 1.92v ye çektim) prime 95 testini 20 dk açık tuttum herhangi bir sorun yaşamadım ama çekirdek sıcaklıkları 80-85 derece ye kadar çıktı. fakat oyunlarda max 60 derece civarı. 4.2 gz den sonrasında ise malesef kararlı çalıştıramadım.
    Ben ramlerden şüpeleniyorum zira ramlerim 1.6v gskill sniper cl7 1600mhz. aca 1.6 volt olmasından mı kaynaklanıyor bilmiyorum eski sistemimde de bu ramler vardı.
    http://www.gskill.com/en/finder?cat=31&prop_4=7-8-7-24-2N&prop_1=0&series=601&prop_2=8GB+%284GBx2%29&prop_6=Dual+Channel+Kit&prop_3=1600MHz

Manuel ayarlar için tecrübeli arkadaşlardan yardım almam lasım ). onun için konuyu açtım

bıos autoları ve wın ustunden o.c yapmayınız. kendınız el ıle ayar vererek yapınız.
    ramlerden hıc suphelenmeyın bence. ramedemı o.c attınız yoksa ?
    bırde bıos ayar menusunde abakart ta ıslemcı ıcın ram calısma frekansı kac 1600 mhz mi ?
    2600 k ıcın 3770k ve de sizin işlemciniz 4770k ıcın 1.5 v desteklı ayrıca 1.5 voltau geçmeden kullanınız. sistemde sapıtabılır.
    ayrıca sunuda belırteyım.
    TJ max değeri yani maximum sıcaklık değeri sahip olduğunuz işlemci için 100 santigrat derecedir.
    ve 28-29 derece ortam ısısınde işlemciniz aşırı ısınmakta. soğutucunuz yeterli gelmemektedir .
    ayrıca 3770 k ve 3750 k nın tj max değeri 105 dir. bunuda belirtmeden geçemedim.
    o işlemci en az 4500 mhz yapılmalı uygun sartlar,donanım ve bılgı olduğu taktirde yapılabilir.
    ama yok bu cekırdek 41 çarpanında dıgerı 43 dıgeri 40 böyle bır o.c olmaz.
    kolay gelsın.
    analartınızın biosuna tam hakım olunuz. bu yönde araştırmalar yapınız. hiç bir sekılde bıopstan yapılan o.c vede win üstünden yapılan o.c tavsiye etmem.
    herşey gönlünüzce olsun.

• Tmm hocam dikkat ederim söylediklerinze. benim ramler 1.6v de çalışıyor anakarttan manuel oc için biraz yardım almam lasım çünkü çok uzun ve karışık bir o c menüsü var
  • quote:

Bakın millet neler yapıyor :)

Intel i7 4770k Overclock Mekanı

ES yani Mühendislik örneği. Şuan piyasadaki işlemciler malesef bu değerleri görmesi şans işi. Zaten forumlarda adamakıllı döküman yok bu işlemciyi OC yapmak için. Mimari tamamen değişmiş detaylı bir guide lazım.

• quote:

Bakın millet neler yapıyor :)

Intel i7 4770k Overclock Mekanı

kafam karıştı epey adam 1.08 volt la nasıl 5.00 ghz e çıkmış eğer böyleyse gerçekten inanılmaz bir oc yeteneğinin olduğundan bahsedemez miyiz işlemcinin ? ramleri kötüymüş bu arada
    tek çekirdek mi yoksa 4 çekirdeğin tamamı mı 5.00 ghz de anlayamadım, bir de sıcaklık değerini gösterseymiş iyiyimiş.

bende amd 8350 alıcaktım asus maxsimus 4 exterem z87 anakarta tav oldum, i7 4700 alıcam biraz abanmak istiyorum işlemciye h 100 mevcut acaba günlük stabil kaç ghz de kullanabilirim ki işlemciyi ? 5.00 - 5.20 ?

• İşlemci boşta iken voltajı düşük gösterir. Eğer alacağınız işlemci iyi çıkarsa 4.8 yapar. 3770k nın 5.3ghz ine denk gelir. Yaptığım testler onu gösteriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARTARCH A kullanıcısına yanıt
    İşlemcinin Overclock kabiliyetine bağlı artık 5 Ghz falan.
  • yani bir nevi şansa kalmış iş
  • ^^ 0.9V'da 4.8 GHZ 4770K (HAVA SOĞUTMA) BUNU DA GÖRDÜK ! ^^

http://forum.donanimhaber.com/m_77636196/f_//tm.htm#77636559
  • Ordaki CPUZ voltaj değerleri yanlış. Yük altında iken bakılması gerekiyor. Boşta voltajı düşük gösterir.
  • güncel
  • Ya benim işlemci takoz üstü takoz ya da bu hasweller cidden takoz. Ben o.c potansiyeli daha iyidir diye aldım yazık ettim sisteme. 4.7 1.25 yetmiyor 1.275 verdim yetmiyor ne bu ya. O.C'siz metro last light 60'ı görüyor H100i ile vallahi yazık ya. Hiç 1.275'i geçmeden 4.7'ye çıkan var mı arkadaşlar? Asus çalışanın Newegg ile yaptığı röportajı dinledim baştan sona 1.275'i geçmeyin diyor 4.6-7 yaparken. Adam çatır çatır açıyor sistemi anakartımda aynı Maximus VI Extreme ama maşallah bizim işlemci voltaja doyamıyor :) Ah be 3930k'nın kılı olayım sırf şu Maximus VI Extreme için Rampage IV Extreme + 3930k değiştirdim:D Adamlar 4930k çıkartacaklar ama yeni anakart çıkacakmı hiç bir haber yok bende o yüzden gittim aldım. Sonuçta anakartın teknolojisi değişiyor yeni işlemci geliyor ama yeni anakart çıkmayınca R4E eski kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egemen|54| -- 20 Ağustos 2013; 21:12:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alidarkstone

Ordaki CPUZ voltaj değerleri yanlış. Yük altında iken bakılması gerekiyor. Boşta voltajı düşük gösterir.

Hayır olay doğru. Fakat o işlemciler Mühendislik Örneği (Engineering Sample) Piyasada bulunmuyor malesef.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.