Şimdi Ara

Intel i7 4770k Overclock Mekanı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
989
Cevap
16
Favori
41.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bana msı teknik ekibi 1.4v yukarısı önermiyoruz dediler
  • Egemen|54| kullanıcısına yanıt
    4.7 için çok şanslı olmanız lazım haswell o.c için şöle bi yüzdeleme yapmışlar ki bu grupta olmanız çok zor gibi
    4.8 = 10%
    4.7 = 20%
    4.6 = 40%
    4.5 = 70%
    ayrıca 4.2 den sonra volta isteği çok fazla artıyor.en az 1.35 vermeyi deneyin en sonda 1.39 a kadarda yolu var olmassada şansınıza küs
  • quote:

Orijinalden alıntı: y.C.g

4.7 için çok şanslı olmanız lazım haswell o.c için şöle bi yüzdeleme yapmışlar ki bu grupta olmanız çok zor gibi
    4.8 = 10%
    4.7 = 20%
    4.6 = 40%
    4.5 = 70%
    ayrıca 4.2 den sonra volta isteği çok fazla artıyor.en az 1.35 vermeyi deneyin en sonda 1.39 a kadarda yolu var olmassada şansınıza küs

Aaah ah neden ben bunu görmedim almadan önce Gerçi soğutman iyiyse voltajı doyurabilirsin ama tabi bir yere kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egemen|54| -- 21 Ağustos 2013; 13:38:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetgn123

bana msı teknik ekibi 1.4v yukarısı önermiyoruz dediler

Hangi GHZ için dediler bunu? Şimdi videoyu tekrar izleyeceğim ben mi yanlış hatırlıyorum bakalım.
  • quote:

4.8 = 10%
    4.7 = 20%
    4.6 = 40%
    4.5 = 70%

Bu istatistiklerin 4670 k için olanını bulabilir miyiz?
    bende 4770k kullanıyorum ve 1,39 v verdiğimde stabiliteyi sağlayabiliyorum ama sıcaklıklar testlerde 100 dereceyi buluyor h100i kullandığım halde
  • quote:

bende 4770k kullanıyorum ve 1,39 v verdiğimde stabiliteyi sağlayabiliyorum ama sıcaklıklar testlerde 100 dereceyi buluyor h100i kullandığım halde

4.7 GHZ'den mi bahsediyorsunuz? 4930k ile yeni anakartlar çıkarsa direk geçiyorum. Yazık ya R4E'de 5.0'a alıyordum kendi verdiği voltajla açılıyordu hiç uğraşmıyordum. Buna 4.7 gamer profile alıyorum 1.25v veriyor açmıyor.
    valla ben 5ghz ye deneme yapmak istiyorum dedim 1.4v geçmeyin dediler 5 ghz yi 1dk boyunca 1.47v da tuttum ama sıcaklık boşta 60 küsür derece olduğundan dolayı bi test yapamadık
    yazmamış evet 4.7 için 1.39 veriyorum. sizde 4.7 için 1.37 den başlayarak deneyin aşağısı kurtarmaz
  • quote:

yazmamış evet 4.7 için 1.39 veriyorum. sizde 4.7 için 1.37 den başlayarak deneyin aşağısı kurtarmaz

Ben kıracam bu işlemciyi :) :) Şu videoyu tekrar izleyeceğim ben 1 saatlik bir video ASUS çalışanı ile yapmışlar her türlü bilgiyi veriyor neyin neye yaradığıyla ilgili çünkü bu Haswell'lerde iş biraz karışmış.
  • Daha önce ivy bridge kullanmadım bilmiyorum fakat internette insanlar haswell ile 4.8 5ghz'e çıkıyorlar ben en fazla 4.6'ya çıkabildim oda 1.320'da aşağısı kurtarmıyor bios' bile açılmıyor cmos butonuna basarak hafızayı sıfırlayip öyle tekrardan açabiliyorum msi gd65 ana kart h100i sıvı soğutma kullanıyorum Intel burn teste 1dk sonra cpu 99 dereceyi gösterdi ve sistem mavi ekran verdi

4.8ghz'da 1.080'de çalıştıranlar var ben 4.8'e en az 1.640 vererek çıktım boşta işlemci sıcaklığı 80 derece idi onda'da stabil degildi zaten sistem az zorlaninca mavi ekran veriyordu muhtmelen daha fazla eneji gerektiriyor eger o/c bu ise boşu boşuna para verdik K cpu' için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deagles48

Daha önce ivy bridge kullanmadım bilmiyorum fakat internette insanlar haswell ile 4.8 5ghz'e çıkıyorlar ben en fazla 4.6'ya çıkabildim oda 1.320'da aşağısı kurtarmıyor bios' bile açılmıyor cmos butonuna basarak hafızayı sıfırlayip öyle tekrardan açabiliyorum msi gd65 ana kart h100i sıvı soğutma kullanıyorum Intel burn teste 1dk sonra cpu 99 dereceyi gösterdi ve sistem mavi ekran verdi

4.8ghz'da 1.080'de çalıştıranlar var ben 4.8'e en az 1.640 vererek çıktım boşta işlemci sıcaklığı 80 derece idi onda'da stabil degildi zaten sistem az zorlaninca mavi ekran veriyordu muhtmelen daha fazla eneji gerektiriyor eger o/c bu ise boşu boşuna para verdik K cpu' için

Lanet olsun Ivy Bridge

• 4.5ghz 1.275v verdim yinede Intel burn testi tamamlayamadim sistem hep çöküyor 4.6'da 1.350 ve üzeri ancak kurtarıyor benim sisteminde tabi 1.350v verince Cpu'nun boşta sıcaklığı 70-80 arası oluyor zaten havalar sıcak ve sistemi kasa içerisinde çalıştırmıyorum sözde sıvı soğutmamız var bazı insanlar nasıl 4.8'de o kadar düşük voltaj vererek kullanıyorlar anlamıyorum bence hiç adil değil bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deagles48 -- 23 Ağustos 2013; 19:48:36 >
  • 1.260V 4.5ghz stabil değil arkadaşlar cinebench'de falan sorun çıkmıyor fakat crysis 3'de belli bir süre sonra tüm sistem kitleniyor benchmark gibi oyun zaten muhtemelen işlemcinin istediği şey tabi'ki daha fazla voltaj elimiz'de ki takoz cpu'lara sırf K yazıyor diye boşu boşuna para verdik anlaşılan 1.300v'da h100i bile zor soğutuyor işlemciyi daha düşük voltaj ve hızda'da o/c'un bir anlamı kalmıyor bence 2-3mhz için kesinlikle gereksiz

sisteminde o/c performansından mutlu olduğum tek ramlerim var 1866mhz olan ramleri 1.560v ile 2400'de çalıştırıyorum 2600'e 1.65 vererek çıkabiliyorum stabil fakat okuma artacağına düşüş oluyor 2400mhz bana en uygunu geldi
  • Arkadaşlar 4.5ghz 4770K için Sıvı Soğutma olmadan tehlikeli bir seviye. Hem Silver Arrow Extreme hemde Extreme sıvı soğutma ile test yaptım çok ısınıyor işlemciyi elinize alabilirsiniz dikkat edin. Hava soğutma ile 4.4ghz i geçmeyin. Prime95 de small stress test yaparsanız demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Sıvı ile 4.6ghz - 4.7ghz mümkün
    Hava soğutma ile 4.4ghz günlük kullanım sorunsuz. 4.5ghz yaptığınızda şanşlı olmanız lazım iyi bir işlemci çıksın diye.

IHS Remove işlemi yapmadan OC denemeyin daha fazla
  • Konuyu açan kardeş, sanki, makinelerimizi bir birimizdan özenerek almışız.
    Aynı anakart ve ekran kart + aynı marka ram neyse, konu bu değil tabi.

İmzamda görmüş olduğunuz makinemin şuanda gtx770 i ve zalman işlemci soğutucusu 1 hafta sonra elime geçecektir.
    CPU içindeki grafik işlemci ile, ufak tefek oyunlar oynuyorum şuan.

Fkat bir sorunum var, biraz overclock yapmaya kaltığımda, mavi ekran, reset atma, donma gibi sorunlar yaşıyorum.
    sadece çarpanı 42 yapınca bile stability gidiyor. Bus speed e dokunmak mümkün bile değil. 3.9 a kadar turbo boost ile kendisi çıkıyor ya hatta benim ki 3.7 yi geçmiyor.

Sıcaklık değerleri çok yüksek değil aslında. 3.7 Ghz %100 işlemci yüklemesinde 85 derece oluyor cpu ama çekirdek sıcaklıkları 90 ı geçiyor.
    Asusun masaüstünden OC yapmaya izin veren yönetim programında bus speedi sadece 5-6 mhz arttrıp apply a basınca, sistem kilitlenip kapanıyor.

Ramlerin 2400 mhz yi destekliyor ama anakar standartta 1600 mhz, (Aslında standart olarak 1600 üstü ram destekleyen anakart yok zaten)

Acaba ramlerimin 2400 e OC li olması, ekrankartı takılı olmaması (muhtemelen grafik işlemleri içinde efor sarf ettiğinden daha fazla ısınıyordur), standart fan olması sebepleriyle mi küçük bir OC fail ile sonuçlanıyor?

• 1 saatir, OC sonucu , mavi ekran, restart yada kilitlenme sorunları yaşıyorum. Yeni soğutucu ve ekran kartı ile Hiç değilse 4200 e sorunsuz OC edemezsem 200 lira fazla verip, düz 4770 almadığıma çok pişma olurum.

2 çekirdek aktif, oto voltage (test sırasına 1.1280 oldu ve mavi ekran) 42 çarpan ve 105bus speed (4.3 Ghz) 80 derecede sistem mavi ekran veriyor. Ne saçma iş ya. Bus speed e dokunayıp çarpanı 43 yapınca da, yine mavi ekran (2 çekirdek aktif de)
    Garip bi şey sorucam size. 2005 yapımı single core destekli Age of Empires 3 hastasıyımi oyun öyle bir oyun ki, ne kadar işlemci verirsen o kadar kullanıyor. Tek çekirdek performası arttırmaya yönelik şeyler deniyorum. HT i kapatma, aktif çekirdek sayısını düşürüp 4.2 ye OC leme performansta düşüşe sebep oluyor. Tüm çekirdekler aktif iken 4 ghz ye bile OC yapamıyorumi ya restart, ya mavi ekran. Sıcaklık düşük olsa ve işlemci sadece %20-30 yüklense bile OC yemiyor, çıldırıcam.

Tek çekirdek performasını arttırmak için tavsiyeniz var mı ? Cinebench single core skorum 1.90. 4250 ye OC ederek daha yüksek skor almıştım ama, iş oynamaya gelince, oyunda mavi ekran veriyo.

• 1.90 Oc li skoru hatırlamışım. OC siz skor 1.76 idi sanırım, az önce yaptığım testte 1.74 çıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: storm_999_

Konuyu açan kardeş, sanki, makinelerimizi bir birimizdan özenerek almışız.
    Aynı anakart ve ekran kart + aynı marka ram neyse, konu bu değil tabi.

İmzamda görmüş olduğunuz makinemin şuanda gtx770 i ve zalman işlemci soğutucusu 1 hafta sonra elime geçecektir.
    CPU içindeki grafik işlemci ile, ufak tefek oyunlar oynuyorum şuan.

Fkat bir sorunum var, biraz overclock yapmaya kaltığımda, mavi ekran, reset atma, donma gibi sorunlar yaşıyorum.
    sadece çarpanı 42 yapınca bile stability gidiyor. Bus speed e dokunmak mümkün bile değil. 3.9 a kadar turbo boost ile kendisi çıkıyor ya hatta benim ki 3.7 yi geçmiyor.

Sıcaklık değerleri çok yüksek değil aslında. 3.7 Ghz %100 işlemci yüklemesinde 85 derece oluyor cpu ama çekirdek sıcaklıkları 90 ı geçiyor.
    Asusun masaüstünden OC yapmaya izin veren yönetim programında bus speedi sadece 5-6 mhz arttrıp apply a basınca, sistem kilitlenip kapanıyor.

Ramlerin 2400 mhz yi destekliyor ama anakar standartta 1600 mhz, (Aslında standart olarak 1600 üstü ram destekleyen anakart yok zaten)

Acaba ramlerimin 2400 e OC li olması, ekrankartı takılı olmaması (muhtemelen grafik işlemleri içinde efor sarf ettiğinden daha fazla ısınıyordur), standart fan olması sebepleriyle mi küçük bir OC fail ile sonuçlanıyor?

Stok fan mı var su an

• evet ama, sıcaklık 80 de iken bile mavi ekran, restart falan alıyorum OC yapınca
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.