Şimdi Ara

Intel i7 4770k Overclock Mekanı (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
989
Cevap
16
Favori
43.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1...25...47484950
Sayfaya Git
Git
Giriş
    input voltage düşürmeni tavsiye ederim. 1900 çok rahat yeter. offset i 10mv ver tamamdır.

1930 yüksek ve ısınma yapar ayrıca giren voltaj fazlalığı işlemciye zarar verir.
    vcore 1.295 ve Input voltage 1.900 ve Ramler XMP 1.500 iken aida64 33.üncü dakikada cep telefonumu usb ile bağlayınca mavi ekran hatası aldım (0x124). Daha sonra input voltage 1.930v, XMP mode - ram voltage 1.530v şeklinde ayarladıktan sonra 1 saatlik test sonucunda herhangi bir hata almadım. Acaba input voltajından mı yoksa ram voltajından mı mavi ekran yedim bilemedim normalde test yaparken XMP'yi kapatıyorum.
    psu marka modeli nedir. işlemciyle usb girişlerinin bir alakası yok. psu güç isteyen herhangi birşey takılınca voltaj verdiği kanallarda dalgalanma distorsiyon yapıyor anladığım kadarıyla. psu nun yasadığı dalgalanma işlemciye giren voltajda dengesizliğe yol açtığından işlemci hatası alıyorsun. psu yu hatalı buldum

aslında mavi ekran değilde bilgisayar dondu ve ekran takıldı öylece kaldı daha sonra 1.299 ile aynı ayarlarda tekrar 30-35 dakika sonra bilgisayar dondu. Test esnasında internette geziyordum ve bilgisayarda excel üzerinde işlerimi de yapıyordum bunu da etkisi olmuş olabilir mi acaba ?

illa corsair almak zorunda değilsiniz. o paraya farklı marka çok daha iyi psu lar alınabiliyor. marka takıntınız varsa (enermax, silverstone, evga aklıma ilk gelenler.). marka takıntınız yoksa zaten seçenek bol.

corsair alacaksanız da yeni nesil tercih edin rm, hx, ax tercih edin.

yaşadığın sorunların tamamı anakartta ve cpu da yaşanan anlık elektrik dalgalanmaları. örnek, voltajdaki dalgalanmayı bertaraf etmek için 1930 a kadar çıkmışsın. aynı dalgalanmayı bir çok kanalda da yaşayacaksın. deneyerek güvenli bir aralık bulmaya çalış. ya da psu yu değiştir derim ben.

Marka takıntım yok fakat sistemi toplarken bütçeyi denk getirmek için 400r ve cx750 ikilisini aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    input voltajı 1.900 çektim fakat yarım saat sonra test esnasında netten video izlerken mavi ekran aldım Daha sonra inpult volt: 1.910 ile tekrar 1,5 saatlik bir test yaptım şuan herhangi bir sorun gözükmüyor ama dediğiniz gibi ısı farkı oldu, 1910 ile 1930 arasında 5 derecelik bir fark oluştu.

şimdi

core mult : 47
    vcore : 1.295
    uncore : 39
    uncore volt : auto
    inpult volt : 1.910
    ram xmp 1.530

Intel i7 4770k Overclock Mekanı

• A fine day to die kullanıcısına yanıt
    e yani her şey dediğim gibi. çözüm seçenekleri de belli. söyleyecek bi şey kalmadı.

• 
Sayfa: önceki 1...25...47484950
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.