Şimdi Ara

Intel i7 4770k Overclock Mekanı (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
989
Cevap
16
Favori
41.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: storm_999_

evet ama, sıcaklık 80 de iken bile mavi ekran, restart falan alıyorum OC yapınca

Anakartın biosundan default hale getirip daha sonra ilk biosa girdiğimiz yerden optimal e alıp denermisin o zamn anakart otomatik 4.2 ghz ye aliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xlmnt13

quote:

evet ama, sıcaklık 80 de iken bile mavi ekran, restart falan alıyorum OC yapınca

Anakartın biosundan default hale getirip daha sonra ilk biosa girdiğimiz yerden optimal e alıp denermisin o zamn anakart otomatik 4.2 ghz ye aliyor

otomatikte en fazla 3.9 gördüm, şuan 3.7 oluyor en fazla, çok nadir 3.8 görmek de mümkün.

Bence ekran kartı takılı değil diye böyle, 8 gün sonra çarşamba belli olucak her şey
  • Sıvı soğutmam geldi. 1.35 voltage ile 4300 görüyorum. 4400 de oluyo aslında ama 4500 de mavi ekran veriyo. Her ihtimale karşı 4300 kullanıyorum. Cpu sıcaklığı 60 iken çekirdeklere 80 e kadar çıkıyor.

Sizce sıcaklık kaçı geçmemeli ? eski fan ile 98 falan oluyodu çekirdekj sıcaklıkları, çalışmaya da devam ediyordu
  • Allah kahretsin nazar mı değdi ne, %100 kullanımda stabil ilken, az önce boşta reset attı.
  • DUKES kullanıcısına yanıt
    +1
    hocam 4.2 sana pek bişi kazandırmaz..ben şahsen 4.2de kullanıyorum i5i pek bişey kazandırmadı..
  • Hiç sorma ya, 200 liraya soğtucu, + 200 liraya da 4770 yerine 4770k aldığıma harbi değmedi bence.

SSD, ya da gtx 780 alabilirdim. Gerçi 780 den 770 ten sadece %20 falan daha iyi iken neredeyse %100 daha pahalı ama, işlemciye ve soğutucuya verdiğim 400 lira ekran kartı için daha mantıklı olalbirdi.

Ne saçma iştir anlamadım gitti. Millet 1.275 voltage ile 4.8 Ghz yapıyo, benim ki, 4400 de restart atmaya başlıyo.
  • xlmnt13 kullanıcısına yanıt
    Hocam oyunda iken şu solt üste çıkan yazı hangi program ile oluyor.Bu programa ihtiyacım varda.Yardımcı olursanız sevinirim hocam..
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    yazı derken fps gösterenimi diyorsun eğer o ise ben msi afterburner kullanıyorum
  • Z87-G45 anakart, i7 4770K kullanıyorum. Bios'tan gördüğüm Cpu sıcaklığı 37-39 derecelerde. Sizce bu değer iyi mi ?
    Hocam evet ondan bahsediyorum.Üstte cpunun hızı felanda yazıyor.Kaç derece olduğuda yazıyor.
    Bu programı kullanacağım.MSI nın programı heralde...
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    Programi indir kur ayarlarini yapamazsan ben yardimci olurum. Ama bu program sadece grafik kartınin degerlerini gösterir. islemcinin sicakliklarini gostermesi için Extra bir program daha kurman lazım

• Size yardımcı olacaktır, Haswell O.C. Guide

http://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Haswell_OC_Guide/
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Size yardımcı olacaktır, Haswell O.C. Guide

http://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Haswell_OC_Guide/

Tskkurler. Paylasim için

Hocam yalnız kullandığım parçaların hiç biri MSI marka değil.Sıkıntı olurmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Hocam yalnız kullandığım parçaların hiç biri MSI marka değil.Sıkıntı olurmu?

benimde değil sıkıntı olmaz avga nın da var böyle bi evga precision adında ama farketmio:) benimde ekran kartı gigabyte. sadece hw monitor kısmnını kullacaksın )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLmNt13 -- 30 Eylül 2013; 21:06:41 >
  • İndirdim hocam programı.
    Hocam benmde oc hakkında sorunlarım var bi konuma bakıp onun nihayetinde bilgime ekleyecek bi yorum yaparsanız sevinirim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_81861445/f_//tm.htm#81963761
  • sanırım banada takoz denk geldi
    1.275v ile anca 4300mhz stabil oluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mncs35

sanırım banada takoz denk geldi

Ohooo, sen 4300 e takoz diyosan, benim ki çöp. 4100 de mavi ekranlar başlıyor, volt 1,18-1,35 arası denemediğim kalmadı. 4000 de kullanıyorum.

GENEL Bİ SORU sormak istiyorum: İşlemciniz hangi ülke malı ? Benim ki Malasia, ülke ile alakası var mı acaba diye merak ettim de.
  • quote:

Voltaj artırdığınz halde stabil olmuyorsa VCCIN yada VRIN diye geçiyor genelde def 1.8 v olan değeri 1.9 v yapıp birde öyle deneyin bu voltaj işlemci içindeki entegre voltaj regülatörü için önem taşıyor özellikle oc yaparken.Bende 4300 üzerine sadece cpu voltajını artırarak çıkmıyordum ama vccın diye geçiyor bendeki anakartta 1.9 v yapınca 4.5 Ghz çıkar oldum ve stabil kullanabiliyorum.
  • quote:

quote:

Ohooo, sen 4300 e takoz diyosan, benim ki çöp. 4100 de mavi ekranlar başlıyor, volt 1,18-1,35 arası denemediğim kalmadı. 4000 de kullanıyorum.

GENEL Bİ SORU sormak istiyorum: İşlemciniz hangi ülke malı ? Benim ki Malasia, ülke ile alakası var mı acaba diye merak ettim de.

Ivyde costa ricalar daha iyi oc oluyordu ilk aldığım 3770k malezya idi ve 1.28 v ile 4.5 ghzeçıkabiliyordu sonradan costa rica ile değiştirmiştim oda aynı voltajla 4.7 Ghz de stabildi.Hswellde şimdilik böyle ülke muhabbetleri çıkmadı yabancı forumlardada rastlamadım tamamen işlemcinin oc kapasitesine bağlı iş çünkü hasweller FIVR üretimdeler yani voltaj regülatörü işlemci içine alındı böylece oc durumu ülkeden çok işlemcinin waferina kalmış durumda.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.