Şimdi Ara

Intel i7 4770 Yük altında 100 dereceye geliyor [Çözüldü 20c Düştü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İşlemci video işlerken %100'de çalışıyor ve sıcaklığı 100 dereceye geliyor, bu sıcaklık normal midir?

İşlemci boştayken sıcaklığı 45-50 derece arası gidiyor geliyor.

Kutusundan çıkan kendi soğutucusu takılı bu arada.

İyi bir termal macun işi çözer mi sizce, yoksa yeni bir soğutucu şart mı?

Güncelleme: Sorun çözüldü arkadaşlar, tüm cevap yazan ve yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

== Sorunun çözümünün kısaca özeti ==
    ASUS GRYPHON anakartın BIOS girişindeki(aşağıdaki resim) hızlı ayar seçeneklerinden "ASUS Optimal" seçiliydi ve CPU %100 yük altında 100 dereceye geliyordu.
    En soldaki seçenek olan "Power Saving" seçeneği seçildiğinde ise CPU %100 yükteyken artık ortalama 80 derece geliyor.
    https://img.donanimhaber.com/upfiles/600922/a22bf8ed-e5c6-44ae-a7cf-79f6250a96e9.jpg
    (ortadaki "Normal" seçeneği ile denemedim, deneyince onu da yazarım)

Ekstra olarak CPU hızı sürekli 3,83 GHz'te sabit kalıyordu, bunu da: "Control Panel/Power Options" bölümündeki ayarlardan "High Performance" seçiliydi, bunu "Balanced" ile değiştirince sürekli 3,84 GHz'de sabit kalma sorunu da düzeldi.
    https://img.donanimhaber.com/upfiles/600922/f07965b9-a641-4f4e-9d7a-fb0a93e64116.jpg

Artık yük altında 100 derece değil 80 derece
    Boştaykende 50 derece değil 40 derece

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=92517906

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cstn -- 30 Mayıs 2014; 16:31:16 >

• 100 derece normal olamaz

Bence sen o şekilde fazla yüklenme işlemciye, elinde kalır, 100 derecelerde ancak laptop işlemcileri devamlı olarak çalışabilir (onlarda düşük gerilimle çalışmaktan ve üretim farkından dolayı)

o işlemcinin sınırı 80 hadi olsun 85 derecedir..

Başka programlarla ısıya bakmanı tavsiye ediyorum ilk olarak.. (speed fan, aida 64 vs.)

Oradada durum aynı ise soğutucu montajını kontrol et ( daha önce soğutucu altında güvenlik ambalajını unutan bile gördük, insanlık halidir sonuçta )

Her şey normal ise, sıkıntı yok ise sök işlemciyi geri gönder, yenisini versinler, arızalıdır çünkü başka bişey değil, sen soğutucuya para yatırmak zorunda değilsin firma alsın önlemini

• Soğutucu ayaklarına bir bakın derim boştayken o kadar sıcak olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodoruh

Soğutucu ayaklarına bir bakın derim boştayken o kadar sıcak olamaz.
    soğutucu montajını kontrol et hocam
  • iyi bir termal macunu düzgün uygularsanız yine sıcaklıklar maksimum 75-80 olabilir uzun süreli %100 yük durumlarında.

Soğutucu montajını iyi yapamamış olabilirsiniz. Böyle işlemcilere en azından Xigmatek Gaia, Thermaltake contac gibi soğutucu takılması lazım.
  • Stok soğutucu olsa bile 100dereceye çıkmaz. İntel stok sogutucuya göre referans alıyor. Max sıcaklığı ona göre yaziyorlar.

Sen video isliyorsan fazladan soğutucu al
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

iyi bir termal macunu düzgün uygularsanız yine sıcaklıklar maksimum 75-80 olabilir uzun süreli %100 yük durumlarında.

Soğutucu montajını iyi yapamamış olabilirsiniz. Böyle işlemcilere en azından Xigmatek Gaia, Thermaltake contac gibi soğutucu takılması lazım.
    Aynı işlemciyi kullanıyorum Asu z97 deluxe anakartımla.
    Kule tipi Sunbeam tuniq tower extreme ile işlemci oyuna girinde 75 dereceyi buluyor.
    Fan 1200 rpmde. 2000'e alınca fazla ses yapıyor.
    O kendi soğtucusu ile normal.
    Hasweller gerçekten sıkıntı.
    Bir de benimki costa rica düşünün.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GamTeli

100 derece normal olamaz

Bence sen o şekilde fazla yüklenme işlemciye, elinde kalır, 100 derecelerde ancak laptop işlemcileri devamlı olarak çalışabilir (onlarda düşük gerilimle çalışmaktan ve üretim farkından dolayı)

Başka programlarla ısıya bakmanı tavsiye ediyorum ilk olarak.. (speed fan, aida 64 vs.)

Oradada durum aynı ise soğutucu montajını kontrol et ( daha önce soğutucu altında güvenlik ambalajını unutan bile gördük, insanlık halidir sonuçta )

Her şey normal ise, sıkıntı yok ise sök işlemciyi geri gönder, yenisini versinler, arızalıdır çünkü başka bişey değil, sen soğutucuya para yatırmak zorunda değilsin firma alsın önlemini

Aida64 yükledim şimdi onda da aynı sıcaklıkları veriyor, birazdan soğutucu montajını ayaklarını filan kontrol edicem yazarım durumu baktıktan sonra.

https://img.donanimhaber.com/upfiles/600922/265b2bbd-15e4-4a28-a228-d1085ac23844.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cstn -- 29 Mayıs 2014; 22:23:57 >

• quote:

100 derece normal olamaz

Şimdi bende test ediyorum stock fanla.. Benim işlemcide açık geldi bakalım nolacak. Şu an aida streste 15 dk oldu 80-90C arası...

• quote:

Orijinalden alıntı: izmitcarsi

Şimdi bende test ediyorum stock fanla.. Benim işlemcide açık geldi bakalım nolacak. Şu an aida streste 15 dk oldu 80-90C arası...

sen keşke iade etseydin hocam be
  • quote:

Alıntıları Göster
    Benimkinin durumuda bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmitcarsi -- 29 Mayıs 2014; 22:28:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: svaaa

quote:

sen keşke iade etseydin hocam be

Alıntıları Göster
    iade edilecek bir durum yok ki.
    Benim ki de öle çalışıyor.
    Haswellerin hepsi öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cstn

quote:

100 derece normal olamaz

Aida64 yükledim şimdi onda da aynı sıcaklıkları veriyor, birazdan soğutucu montajını ayaklarını filan kontrol edicem yazarım durumu baktıktan sonra.

https://img.donanimhaber.com/upfiles/600922/265b2bbd-15e4-4a28-a228-d1085ac23844.jpg
    hocam yeni bi soğutucu tavsiyemdir sana , haswelllerin hepsi öyle bi arkadaş da demiş zaten üstte , al bi sağlam soğutucu bak keyfine video fln işliyorsan stok fan ile bi yere varılmaz.

• Bu islemcilerin gelen son partlarda sikintimi var acaba iki ayni konu 4770k stok halde 100C yi goruyor.. Garip valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

Bu islemcilerin gelen son partlarda sikintimi var acaba iki ayni konu 4770k stok halde 100C yi goruyor.. Garip valla
    gerçekten öyle ben bazen bu stok fanları neden koyduklarını anlamıyorum , bide k serisi işlemci abi bari koymada biz alalım bişeyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

Bu islemcilerin gelen son partlarda sikintimi var acaba iki ayni konu 4770k stok halde 100C yi goruyor.. Garip valla
    Haswellin kendisi sıkıntı. Bu Vrm leri cpu içinden muhakkak çıkarmaları lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berdush42

Haswellin kendisi sıkıntı. Bu Vrm leri cpu içinden muhakkak çıkarmaları lazım.

Alıntıları Göster
    Ya arkadaşlar yanlış anlamayında, nedir bu durum ?

Bi tarafta intellerin sıcaklıkları, diğer tarafta amd nin soğutucu gürültüsü..

900 tl para veriyosun en üst seviye işlemciyi alıyosun yazık vallahi biz kullanıcılara..

Kapanın elindeyiz adeta, bizmi yüz verdik bunlara ?

Bilmiyorum.
  • quote:

Ya arkadaşlar yanlış anlamayında, nedir bu durum ?

Bi tarafta intellerin sıcaklıkları, diğer tarafta amd nin soğutucu gürültüsü..

900 tl para veriyosun en üst seviye işlemciyi alıyosun yazık vallahi biz kullanıcılara..

Kapanın elindeyiz adeta, bizmi yüz verdik bunlara ?

Bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    Selam arkadaşlar,

Kontrol ettim, her şey normal gözüküyordu ayaklar vs. ben yinede soğutucuyu söküp, macunları temizledim. Biraz macun kalmıştı tüpte aynı macundan, tekrar uyguladım onu güzelce, monte ettim yine soğutucuyu.

Sonra kurup tekrar denedim, sıcaklık yük altına girince gene aynı bir şey değişmedi. Yine 100 dereceye dayanıyor. Kullandığım macun resimdeki macun.

Mecbur, düzgün bi soğutucu alıcaz sanırım.

https://img.donanimhaber.com/upfiles/600922/05139bfe-32fe-4efe-8c2c-a86b5e682564.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cstn -- 30 Mayıs 2014; 0:05:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cstn

Selam arkadaşlar,

Kontrol ettim, her şey normal gözüküyordu ayaklar vs. ben yinede soğutucuyu söküp, macunları temizledim. Biraz macun kalmıştı tüpte aynı macundan, tekrar uyguladım onu güzelce, monte ettim yine soğutucuyu.

Sonra kurup tekrar denedim, sıcaklık yük altına girince gene aynı bir şey değişmedi. Yine 100 dereceye dayanıyor. Kullandığım macun resimdeki macun.

Mecbur, düzgün bi soğutucu alıcaz sanırım.

https://img.donanimhaber.com/upfiles/600922/05139bfe-32fe-4efe-8c2c-a86b5e682564.jpg

Hiç bir oyun senin işlemcini yüzde 100 kullanamıyacak bu nedenle de oyunlarda 80 dercenin üzerine bile çıkacağını sanmam hocam

sessiz modda ise fan normal moda vs. alın normaldeyse de dediğim gibi oyunda zorlanacak işlemci zaten render vbs. yapmıyorsanız 80 i geçmez kanımda

• Hocam herkes bir ayrıntıyı kaçırmış şu görüntüyle ne yaparsanız yapın bu sıcaklıkları düşüremezsiniz.Nedenini açıklayayım,

Paylaştığınız ekran görüntüsünde VID değerine baktığımda 1.327 v kadar çıkmış işlemci bu şunu ifade ediyor işlemci voltajı stok hızında 1.33 v un üstüne kadar çıkmış halbuki bu hızdaki voltajı 1.15-1.17 v arasında olmalı ısınmanın temel sebebi işlemcinize aşırı fazla voltajın gitmesi ve giden fazla voltajın gereğinin üzerinde güç tüketimine neden olmasıdır.Normalde bu voltaj ve güç tüketimi çarpan kilitsiz olsaydı 4500 mhz ve yukarısı için olmalıydı stok hızdaki bu değerden çok daha düşük olmalıdır.

Sizin ilk yapacağınız şey bıosdan işlemcinin stok hızda stabil çalışacağı minumum voltajı belirlemeniz ve voltajı bu değere almanız sonrasında ise tekrar sıcaklıkları kontrol etmenizdir voltajı düşürünce bu değerlere çıkmaz işlemci 1.33 v da tüm hasweller sıvı soğutma altında bile 90 c civarına kadar çıkıyorken stok fan ancak bu kadar performans gösterebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 30 Mayıs 2014; 0:34:30 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.