|
Intel'den geri adım: LGA 1954 uzun süre kullanımda kalabilir

-
-
AMD denen küçük işlemci tasarımcısı firma 2017'den beri orta segmenti 6/12'ye kitlemişken 2021'den beri tüketiciye bol çekirdek ve işlem gücü veren tüketici dostu intel'imiz yeni Nova Lake serisi ile birlikte adeta soket güvencesini arşa çıkarmış, çekirdek sayısını uzaya yollamış, devasa önbellek ile oyun skorlarını uçurmuş, tasarladığı yeni 1.8nm döküm yöntemi ile teknolojiyi zirveye kaldırmış adeta köyün delisi gibi sallaya sallaya geliyor...
Adamlar resmen AMD ve AMD fanboylarını ağlatmaya, bitirmeye, incitmeye, gücendirmeye, dert sahibi yapmaya and içmiş yahu.
Bu kadar acımasız olmaları biraz üzücü sanki.
AMD'nin de yaşaması lazım nihayetinde. Nova Lake sonrası batmasını istemeyiz.
Not: Dikkat edin 2017'de çok çekirdek skoru her şeyden önemlidir deyip bu meselde intel öne geçince bu yazdıklarını unutan ve oyun skorları her şeyden önemlidir demeye başlayan bu fanatik kitle eğer soket konusunda AMD intel'den geride kalmaya başlarsa:
" soket güvencesi nedir yeaaa, zaten bir sistem kuruyoruz 3-4 sene gidiyor. Siz rahatsız mısınız da her sene yeni işlemci alıyorsunuz!!! Hem oyun işi hobidir! Hobisi için 300 dolarlık yeni anakart alamayan zaten bu işe hiç bulaşmasın!!!"
tarzı yazılarla dolduracak.
Buna inanmayan varsa bu adamların AMD savunmak için geçmişte yazdıklarına bir de bugün yazdıklarına baksın. İntel'in 4/8'ine onlarca yıl nefret kusan bu kitle bugün bize 6/12'nin her şeye yeteceğini anlatmaya çalışıyor.
-
Intel bitti ama intel trolleri hala bitmedi forumda...
Ben de şunu anlamıyorum: Takmışlar 6 çekirdeğe. Sanki şimdiki 6 çekirdek 10 yıl önceki 6 çekirdekle aynı 6 çekirdek.
Bir dönem ne güzel 3300x vardı 4 çekirdekli, ne fps veriyordu. Kaldırdılar şimdi 4 çekirdekleri piyasadan (AMD'ye bu konuda hala kırgınım) Boş yere 6 çekirdeğe $230 veriyoruz.
Amd'nin şimdiki 6 çekirdekli 9600x işlemcisi bile haberdeki "Ultra 5 serisi 18–28 çekirdekten" daha iyi fps vermeye devam edecekse ben ne yapayım daha fazla çekirdeği? Kabak çekirdeği onlar, boş yere 500w güç tüketsin
52 çekirdekli sobacı intel'in tez zamanda batması dileğiyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6s -- 16 Ağustos 2025; 13:50:49 > -
AMD olmasa hala 10 nm işlemcileri size müstahak olan fiyatlardan alıyordun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Baktılar AMD sadece desktop tarafının değil notebook ve server tarafınında içinden geçiyor. Ulan biz de mi aynı soketi 4-5 yıl kullansak acaba demişler.
-
cahilsin.... amd intelin kaç katı şu anda haberin var mı....
-
kaçtı o tren. kimse inanmaz artık.
-
2017 yılında alınan a320 chipset anakart + ryzen 1600 + rx470 sisteme 8 sene sonra anakart değişmeden ryzen 5600 + rx 6700xt upgrade ile hala oyunlar full+full çalışıyor.
-
Tez zamanda batması dileğiyle.
-
Hocam senin bu Intel motivasyonun, AMD düşmanlığın nereden geliyor? AMD olmasa şu an büyük ihtimalle 6 çekirdeğe yeni geçmiş olacaktın. Bir önceki nesile göre max. %3 performans artışının nesi güzeldi mesela?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende haberi olmayanlara bilgiyi geçeyim.
Piyasa Değeri (Ağustos 2025 itibarıyla)
AMD: Piyasa değeri ~295 milyar USD seviyesinde (özellikle 7 Ağustos 2025 itibarıyla)
Intel: Piyasa değeri yaklaşık 83,7 milyar USD
Sonuç: AMD, Intel’in piyasa değerinin yaklaşık 3,5 katı kadar değerli durumda.
Gelir (2024)
AMD: 2024 mali yılı için gelir 25,8 milyar USD olarak gerçekleşti
Intel: Aynı yıl için yıllık gelir yaklaşık 53,1 milyar USD olarak bildirildi
Sonuç: Intel, AMD'nin yaklaşık 2 katı gelir elde etmiştir.
Halen Intel insanları silkelemeye devam ediyor. Akıllanmadılar gitti. Siz Elma değilsiniz.
-
küp gibi cahilsin. yorum yazdığın mevzular hakkında en küçük bilgi kırıntın yok. 2000 lerin başında bu forumda yaşanan tartışma kalitesini böyle cahiller çöp etti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
AM4 1331 tane pini var
AM5 in 1718 tane pini var. Ancak AM5 te kayda değer i/o desteği artışı var, onca yılın ardından normal karşıladık hadi.
Gelelim intel tarafı LGA1954'e,(LGA1851 ile kıyasladım)
Son kullanıcıya sunulan,
pcie destek sayısına(cpu daki) ekstra 1x4 eklenmiş.(%98 ikincil olarak kullanmayacak)
usb bus sayısı üç aşağı beş yukarı aynı (zaten standart anakartlar için güncellemeler limitin altında kalacak),(%99.95 tam kapasite kullanmayacak zaten böyle anakartlar serverside falan olur anca)
ram kanal desteği sayısı aynı. (%100 aynı)
Soket değişsin diye yapılan şaklabanlıklar işte.
Ben inteli tanıyorsam, anakart itelemenin başka yolunu bulur, işlemciyi aynı soket yapar eskiye bios vermez falan. Amd bile bi zaman mırın kırın etti, intel yapar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 16 Ağustos 2025; 21:23:56 >
-
4 yıl güvence verecekte adamın elinde zaten bir intel varsa sokağa mı atsın onu. 4 yıl nedir ki? Sağlam sistem toplayan biri zaten 5 yıl sonra anca güncelleme düşünür. Yine de intel'in 4 yıl güvence vermesini taktir ediyorum.
Ama işin bir de farklı bir yönü var. Şimdi intel soket değiştirmeyip 4 yıl aynı soketi kullanacağım dedi. Ama rakibi apple ise her yeni seride soket değiştiriyor. Daha doğrusu apple da soket filan yok, anakart komple soket olmuş.
Ben başta soket değiştirmenin intel için ticari bir karar olduğunu düşünüyordum. Ama apple'ın başarısını görünce bunun bir keyfiyet değil hızlı ilerlemenin bir şartı da olduğunu düşünmeye başladım.
Yani rakibin apple her sene soket değiştirecek ama sen 4 yıl bir sokete bağımlı kalacaksın. Apple'ın arayı açması için ayrı bir faktör daha ortaya çıkacak.
Aslında soket değiştirmek sadece ticari bir karar değil. Apple kartı her seride güncelleyerek yaklaşık aynı güç tüketimiyle daha hızlı işlemcileri masaya koyabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matematikselll -- 16 Ağustos 2025; 22:45:53 >
-
intel israli destekliyor.boykot.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Forumda soket yapısı değişim meselesinin hala kapanmamasına şaşırıyorum. :)
Intel için soket yapısı değişikliği bir mecburiyet. Intel, Bluetooth kontrolcü, ethernet kontrolcü, kendi geliştirdiği ama son kullanıcının işine yaramayan komponentler, bir de chipset var tabi. anakartla beraber işlemci dışında başka Intel ürünleri de kullanıcıya otomatik satar.
Güvenlik kontrolcüsü koyar ama işlemcide arka kapı açık bırakır. Sonra açığı kapatmak için işlemci performansını düşürür. Vs.
Her yeni Intel işlemci, yeni chipset ve anakart üzerinde yeni Intel yonga satışı da demek. Haliyle intel'in sık soket değişiminden vazgeçmesi pek mümkün değil.
Muhtemelen anakart üreticileri ile de anlaşması vardır.
Coca-Cola nasıl ki kendi ürünlerini sattırdığı yerde başka ürün sattırmıyorsa Intel de soket değişimi karşılığında belli oranlarda anakart üreticilerinden kendi kontrolcü yongalarını kullandırma sözü alıyordur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yelkowan -- 17 Ağustos 2025; 8:34:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Forumu yeni okumaya başlayan genç kardeşlerimize sesleniyorum. AMDcilere seslenmiyorum onların bir çoğunu kurtarmak efendime söyleyeyim içinde bulundukları vaziyeti onlara anlatmak ve göstermek mümkün değil:
Genç kardeşlerim! Bana AMDci nedir diye sormayın artık. AMDci yıllarca intel'in 4/8 işlemcilerine (haklı olarak) nefret kustuktan sonra bu meselde (haklı olarak) intel'i yıllarca yerden yere vurduktan sonra 2025 yılının ortasında 4/8 öven, içinde keşke AMD 4/8 verseydi de 6/12 almayaydık yazan, şunu yazan mesajı beğeni yağmuruna tutanlardır:
"Bir dönem ne güzel 3300x vardı 4 çekirdekli, ne fps veriyordu. Kaldırdılar şimdi 4 çekirdekleri piyasadan (AMD'ye bu konuda hala kırgınım) Boş yere 6 çekirdeğe $230 veriyoruz."
Daha bir şey dememe gerek var mı? Gören gözler için bu adamların vaziyeti çok açık değil mi?
Aralarından bir tanesi ama tek bir tanesi de çıkıp adama "kardeşim ben de AMD seviyorum ama ne 4/8'i, yıl 2025 neden bahsediyorsun ne saçmalıyorsun?" diyememiş tam aksine yıllardır arkasından ağladıkları şeyin tam tersini söyleyen mesajı beğeni yağmuruna tutmuşlar.
Bir de bunu benim şu mesajımın arkasından yapmışlar:
"Buna inanmayan varsa bu adamların AMD savunmak için geçmişte yazdıklarına bir de bugün yazdıklarına baksın. İntel'in 4/8'ine onlarca yıl nefret kusan bu kitle bugün bize 6/12'nin her şeye yeteceğini anlatmaya çalışıyor."
Bizzat kendi elleriyle benim yazdığım şeyi yine, yeni, yeniden hem de ben yazdıktan hemen sonra doğruluyorlar farkında bile değiller
Bak yeniden yazıyorum iyi anlaşılsın: Aralarından bir tanesi bile o 4/8 öven AMD tarafgiri mesaja tek bir laf edememiş.
Saksıyı çalıştıran Boşnak Ağa'nın bu meselede ne kadar haklı olduğunu, ne kadar doğru yerde durduğunu, ne kadar yakışıklı bir adam olduğunu anında görür.
-
Sık soket değiştirme anlayışını desteklemiyorum ama intel bu yüzden çok daha stabil, amd yeni teknolojileri eski chipsete uydurmaya çalıştığı için tonla i/o bağlantı sorunu var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Am5 inde ömrü bitiyor. 2026 da yeni teknolojiler ile LGA 1954 geçmek daha mantıklı olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 17 Ağustos 2025; 11:33:6 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bak sennn Allahalla allla 😂😂😂😂😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Intel bitti ama intel trolleri hala bitmedi forumda...
Ben de şunu anlamıyorum: Takmışlar 6 çekirdeğe. Sanki şimdiki 6 çekirdek 10 yıl önceki 6 çekirdekle aynı 6 çekirdek. Bir dönem ne güzel 3300x vardı 4 çekirdekli, ne fps veriyordu. Kaldırdılar şimdi 4 çekirdekleri piyasadan (AMD'ye bu konuda hala kırgınım) Boş yere 6 çekirdeğe $230 veriyoruz. Amd'nin şimdiki 6 çekirdekli 9600x işlemcisi bile haberdeki "Ultra 5 serisi 18–28 çekirdekten" daha iyi fps vermeye devam edecekse ben ne yapayım daha fazla çekirdeği? Kabak çekirdeği onlar, boş yere 500w güç tüketsin ![]() 52 çekirdekli sobacı intel'in tez zamanda batması dileğiyle. |
AMD olmasa hala 10 nm işlemcileri size müstahak olan fiyatlardan alıyordun
|
2017 yılında alınan a320 chipset anakart + ryzen 1600 + rx470 sisteme 8 sene sonra anakart değişmeden ryzen 5600 + rx 6700xt upgrade ile hala oyunlar full+full çalışıyor.
|
AMD denen küçük işlemci tasarımcısı firma 2017'den beri orta segmenti 6/12'ye kitlemişken 2021'den beri tüketiciye bol çekirdek ve işlem gücü veren tüketici dostu intel'imiz yeni Nova Lake serisi ile birlikte adeta soket güvencesini arşa çıkarmış, çekirdek sayısını uzaya yollamış, devasa önbellek ile oyun skorlarını uçurmuş, tasarladığı yeni 1.8nm döküm yöntemi ile teknolojiyi zirveye kaldırmış adeta köyün delisi gibi sallaya sallaya geliyor... Adamlar resmen AMD ve AMD fanboylarını ağlatmaya, bitirmeye, incitmeye, gücendirmeye, dert sahibi yapmaya and içmiş yahu. ![]() Bu kadar acımasız olmaları biraz üzücü sanki. AMD'nin de yaşaması lazım nihayetinde. Nova Lake sonrası batmasını istemeyiz. Not: Dikkat edin 2017'de çok çekirdek skoru her şeyden önemlidir deyip bu meselde intel öne geçince bu yazdıklarını unutan ve oyun skorları her şeyden önemlidir demeye başlayan bu fanatik kitle eğer soket konusunda AMD intel'den geride kalmaya başlarsa: " soket güvencesi nedir yeaaa, zaten bir sistem kuruyoruz 3-4 sene gidiyor. Siz rahatsız mısınız da her sene yeni işlemci alıyorsunuz!!! Hem oyun işi hobidir! Hobisi için 300 dolarlık yeni anakart alamayan zaten bu işe hiç bulaşmasın!!!" tarzı yazılarla dolduracak. Buna inanmayan varsa bu adamların AMD savunmak için geçmişte yazdıklarına bir de bugün yazdıklarına baksın. İntel'in 4/8'ine onlarca yıl nefret kusan bu kitle bugün bize 6/12'nin her şeye yeteceğini anlatmaya çalışıyor. |
cahilsin.... amd intelin kaç katı şu anda haberin var mı.... |
Benzer içerikler
- twitter film izle
- whatsapp profil renkleri
- apple haritalar
- snapchat st ne demek
- youtube shorts para kazanma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X