Şimdi Ara

Intel'den geri adım: LGA 1954 uzun süre kullanımda kalabilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: TurkeyStar Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

• bio technolog kullanıcısına yanıt

HT teknolojisini intel buldu. intel olmasaydı Ryzen 9600'ü 2025 yılında 6/12 olarak bile değil size müstahak olduğu gibi 6/6 alıyordun.

Ryzen 10000 serisinde de çekirdek sayısı artışı yoktu. Nm olarak da daha ucuz olduğu için TSMC'de 6nm falan üretilirdi.

Ryzen 10600'ü size müstahak olduğu gibi yine 6/6 olarak alıyordun yani. Üstelik fiyatı da minimum 450 dolar falandı. Tüketici dostu şanlı intelimizin sana bile çok faydası oldu.

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

daha once forumda baslikta acmistim ama taraftar kavgasina kurban oldu, islemciyle ilgili tavsiye verebilirsen sevinirim. mevcut islemcim 12700k oynadigim oyunlar guclu tek cekirdek ve(ya) cok cekirdek isteyen oyunlar. 285k’ya su an gecmeye deger mi yoksa bir muddet daha idare etmeye calisayim mi? 4k cozunurlukte rtx 5090 kullaniyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bio technolog kullanıcısına yanıt
    Dediğin 10 Nanometre AMD'nin kullandığı 7 Nm'sine eşit zaten?
    Ayrıca "Şu olmasaydı böyle olurdu" ne saçma bir arguman ya,
    AMD'nin kurucusu Intel gibi bir şey zaten,
    Her şeyi "Endüstriyel Standart" diyerek alıyorlar sen de yok AMD olmasaydı diyorsun.
    Biraz tarihe girelim.
    AMD'nin çip üretbilme sebebi Intel'in anlaşma imzalayıp AMD'yi ikinci kaynak olarak kullanması.
    Tersine mühendislik ile çipi öğrenip kendi üretmeye çalıştı.
    Intel sonra mahkemeye verdi, Ben milyarlarca dolar harcadım o şak aldı diye.
    Oaanlar Tersine mühendislik yaygındı, Ibm 2. Ve 3. Kaynaklarına izin veriyordu v.s Mahkeme bu yüzden AMD'yi haklı buldu.
    Günümüzde Tersine Mühendislik tamamen illegal ve Devletler arasında politik ilişkiyi bile zedeleyecek seviyede.

Gidip Nvidia'nın son Gpularını tersine mühendislik ile kopyalamaya çalışsan veya kendi ürününü üretmeye çalışsan amerika sana ekonomik yaptırım uygular, Diğer devletleride uygulaması için zorlar.

Onun dışında, Avx komut setleri, X86, SSE, Bilgisayar pazarının yaygınlaşması gibi her şey Intel sayesinde. Intel olmasa gördüğün o "Dünya'nın en değerli 7 şirketi, Amerika'nın muhteşem 7'si" olmayacaktı.

Daha net ve anlaşılır anlatayım,

Bir Maymun çıkmak muz bulmak (Silikon) diğer Maymunlar yiyecekleri keşfetmek (Gpu, SoC, Cpu v.s) Maymunlar güçlenmek (Nvidia, Qualcomm, Apple v.s) Muzu bulan maymun tüm Dünyaya anlatmak, Muz var demek, Yemek demek
    Eğer Muzu bulan maymun olmamak,
    Diğer Maymunlar güçlenememek.

Bu Maymun insanlık kaderini değiştirmek.
    Sen Güçlenen maymunlar olmasa Muzu bulan maymun bizi dolandırmak demek.
    👍

• bu geri adımı attıran şikayetler kullanıcı yorumları felan değil, amd nin yükselişi. yoksa bunların kullanıcı umurunda olmaz. aynı mimariyi kullanan core serisine 6 tane soket yapan firmadan kullanıcıyı düşünmesini beklermisin(lga1156-1555-1150-1151 vs) bunlar aynı mimarideki işlemcilerdi.

• reoix kullanıcısına yanıt

Elbette. 4K'da işlemci her türlü önemsiz fikrine katılmıyorum dolayısı ile seni anlarım.

Fakat çok ama çok ters bir zamana gelmiş değişim düşüncen. 285K'ya, Arrow Lake'e oyuncu bulaşmasın derim. Tek çekirdeği son derece kuvvetli ancak bir önceki nesilde yasadıkları cozurtmadan öylesine korktular ki iletişimi çok kıstılar. Sonuç da oyunda eskiye göre geri gidiş. Çoklu zar olayında da AMD kadar tecrübeli değiller. Sıkıntılı bir tasarım oldu.

"Arrow Refresh" gelecektir. Orada "ring"i yine çostururlarsa vs oyun skorları düzelir bir tık. Hatta belki bir tık dan da öte düzelebilir çünkü çekirdek temelde güçlü.

Ama tek nesil için hem de dev bellek seçenekli Nova Lake öncesi yeni anakart sistem pek mantıklı değil.

Nova oyunda daha derli toplu olabilir (kesin değil - 14700K çok efsane oyun işlemcisi oldu - çiplet sistemine sahip işlemciler ile bu efsane monolitik oyun işlemcilerini geçmek zor olacak. 13600K bile hala oyunda 9700X tokatlıyor)

Nova seneye yıl sonuna doğru çıkar. İleri seviye hep TSMC N2 döküm olduğu için gecikme erteleme olmaz. Dev önbellekli versiyonu da olacak. 8+16. Tam senlik olur. Hedefin Nova olsun.

Novanın çıkışına 1 yıldan fazla süre varken maddi imkanın varsa düşünme ikinci elden yap bir ucuz 14700K derdik ama onda da adam hata aldığı için elden çıkartıyordur vs diye öneremiyoruz güvenle.

Çok efsane rezillik oldu bu 13 ve 14. nesil olayları.

Durum varsa, Nova'ya vakit çok dersen, vakit nakittir 5090 beklemez dersen al bir 14700K-14900K anakartların işlemciye sınırsız güç vermesine olanak veren her markada adı farklı birkaç ayarı kapat kullan derim.

Bir sıkıntı yaşarsan fatura sende 5 yıl garantisi var. Bazen boşa giden vaktin parasal karşılığı olmaz. Maddi durumun önemli.

Son olarak sadece P çekirdeği olan (12P+0E mesela) Bartlett Lake çıkacak. Monolitik, Raptor Cove temelli. 15. nesil gibi düşün. Anakartına uyumlu. OEM'lere kesin ama tüketiciye satılacak mı belli değil. Belki 10/20 yaparsın anakart değiştirmeden. Sonbaharda gelebilir.

Normalde hiçbirşeye dokunma Novayı bekle derim ama illa yapayım bir değişim dersen: 14700K-14900K yada Bartlett Lake 

• reoix kullanıcısına yanıt

Bu arada açtığın konuya göz gezdirdim orada yazdıkların hayal değil.

"İntel herseyden once stabilite sunuyor en azindan 12700k ile durum boyle bunun yanisira durup dururken aio fanlari gaza gelip ucak motoru gibi calismiyor ve en onemlisi henuz masaustunde gezerken bile cok akici bir fare hareketi ve sonraki islemlerde ongorululebilirlik sunuyor. "

"sorun şu ki ben herhangi bir donanımı takıp kullanmak istiyorum voltaj frekans vb şeyleri sürekli elle ayarlamak istemiyorum. amdde gözlemlediğim akıcı olmama deneyimi sadece kendi sistemimde gözlemlediğim birşey değil hatta bu mesajı görürse "sieger" ile epey tartısmıslığım mevcut ancak günün sonunda gördüğüm şey adam haklıymış."

Bu tarz neler var daha. Oyunda "Frametime" stabilitesi, boşta az tüketim ile fan sesinden kurtulma, USB kopma sorunu yaşar mıyım benzeri düşüncelerin olmaması vs.

Bunları bilenler uzun zamandır biliyor. Kendini AMD'ye adamış adamlarla bu konuları tartışma bile. Bırak onlar 9800X3D tablolarındaki ortalama FPS değerine bakıp zevke gelsin. Sen kendi deneyiminden olayı biliyorsun belli ki.

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

Cevabınız için çok teşekkürler. Daha önce 3700x - 5900x işlemcilerini x570 hero // dark hero ile 3200 mhz cl 14-14-14 // 3600 cl 16-16-16 /// 4000 cl 16-16-16 ile kullandım tavsiye edilen hatrı sayılır tweaki denedim ve sonuç hep bir “pürüzsüzlük” eksikliğiydi. Mevcut durumuma gelirse 100 saat oyun oynuyorsam bunun 90 saati warcraft 3 (çok fazla birim bulunduran özel haritalar) ve battlefield serisine (mevcutta işlemci yiyen bf6) gidiyor. Güçlü tek çekirdek wc3 çoklu ve güçlü tek çekirdek (?) işlemci ise battlefield 6 için gerekiyor. Rtx 5090 için 12700k yeterli diyorsanız beklemek sorun değil 13-14. nesilden kaçınma nedenim maddiyattan ziyade sorunsuzluk. Benim durumum ultra 9 285k 12700k’ya karşı fark oluşturur diyorsanız anakartta asustan apexi tavsiye eder misiniz yoksa ultra 9 serisi anakartın desteklediği ram frekansına yanıt veremez onun yerine şunu al diyeceğiniz model olur mu?

• Bu zamanda intel işlemcisi almak enayilik her yıl soket değiştiriyorlar

AM5 soket 2022 yılında çıktı 2028 yılına kadar sistem update edilir 2022/2023/2024/2025/2026/2027/2028 7 yıl

2027-2028 da kesinlikle AM6 sokete geçerim intel isterse %50 daha performanslı olsun kesinlikle AM6 sokete geçerim işlemcide en az 5 yıl update yapabiliyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 19 Ağustos 2025; 9:36:35 >
  • Boşnak agaya kızıyorsunuz da adamın bence haklı olduğu yerler var hala ram yüzünden işlemciye ayar çekmesi gereken arkadaşlarım var mesela, altı üstü ram tak çalıştır ama işte olmuyor stabilite için ayar yapması gerekebiliyor. Amd işlemci = mühendislik öğrenme aracı gibi bazı modellerde.

• Intel bunu yapabilir ise gerçek anlamda AMD ile rekabet edebilir.

• Şuan alinabilecek intelin en sorunsuz performansli işlemcisi hangisi arkadaşlar kardeşim Tayvan a gidecek oradan aldirayim diyorum en azından SSD ram işlemci ekran kartıni . Anakarti buradan alırım

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.