< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Intel'den AMD X3D'ye yanıt: Nova Lake sürprizle geliyor (4. sayfa)

-
-
İntel işlemci için ne diyor dinlesin herkes 1:45.
beeteknoyoutube
RTX 5080 KASA TOPLADIK ve RTX 4080 SUPER ile KIYASLADIK!https://www.youtube.com/watch?v=s7sw3l29iAo&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 28 Haziran 2025; 11:18:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Piyasa boş kalınca amdnin gtü çok kalktı kanıtı da fiyatlar. Msrp üzerinde işlemci satmalar falan. X3D işlemcileri piyasaya az vererek fiyatları arttırmak vb. 9800X3D ilk çıktığında ilk 2 ay piyasada işlemci yoktu alan kazık fiyattan aldı fiyatları daha yeni yeni oturdu. Artık rekabetin kızışması lazım amdnin istediği gibi at koşturamaması lazım. ıntel yıllardır boş boş işlemciler çıkartıp duruyor tüketici olarak mecbur amd alıyoruz. İnşallah soket ömrü uzun bir platform çıkartıp düzgün işlemciler yaparlar da seçenek olur bize de.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Olmuşmu bence olmuş her iki firmada babamızım yada bizim ortağımız değil al kulan keyfine bak.
https://www.youtube.com/shorts/AchAIydEkZE
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne oluyor yahu Intel canlanıyormu acaba? Kagıt uzerinde islemciler cok iyi duruyor cıksada gorsek bakalım balık canlımı degilmi
-
Sen ne güzel kopyala yapıştır yapıyorsun öyle, ne güzel yanlış şeyler konuşuyorsun. Bak burada ne var: X3D’lerin boşta güç tüketimi ve PBO’nun agresif halleri, milyarlarca dolar zarar etmiş şirketler. Sen iki cümlenle “144 MB ön bellek çıkaracak şirket, niye %80’in üzerinde geriye düştü” diye geçiştiriyorsun. Ama gel gör ki, senin bu işlemcinin 1W harcaması senin gözünde Intel’i iyi yapıyor. Ha tanıt kendini bir ara, bana öğrenmek istiyorum; yanlış bilgi nasıl konuşulur.
-
Multi Thread'de 60% daha hızlı deniyor, bu da 52 çekirdeği doğruluyor. Bu işlemciler ile sadece oyun oynanmıyor, render için de kullanılıyor diyen AMD'ciler haklı. AMD olmasa Intel hala 4 çekirdekde kalacaktı, Zen 6'nın ise 16 çekirdek ile gelebilme ihtimali hala var. Çok çekirdekli işlemci yapmayı teknolojik gelişme sananlar ne diyecekler bakalım merak konusu, çok çekirdeği üretim teknolojisi ve mimariye göre herkez tasarlar. İstersen 100 çekirdek yap, iç mimari yapısı fabric iletişim hızı nasıl başta o önemli.
52 Çekirdek için 150W TDP iyi denebilir, 18A Powervia gibi güç verimi teknolojisi yerine TSMC 3 nm kullanılsa, TDP daha yüksek ourdu. 18A Panther Lake'de voltaj çok düşük iken çalıştırıldığında bile, 18%'lik bir perfomans artışı ve 38% enerji tasarrufu olabiliyormuş. Bu da ayrıca Nova Lake'in çok iyi overclock potansiyeli olabileceğini gösteriyor, 1.4 gibi voltaj seviyesinde bile aşırı güç tüketimi olmayacak gibi görünüyor.
Nova Lake olur da 52 çekirdek ile gelip, Multi Thread'de Zen 6'yı perişan ederse, yine olmamış falan derler. Bu arada ben çok çekirdekçi falan değilim, 52 çekirdek abartı bana oyun için 8 çekirdek yeterli. 285K'nın Single Thread performansı 14900K'dan yüksek olduğu halde, oyun performansı açısından bekleneni veremedi. Nova Lake için Single Thread perfrmansı için 10% daha iyi deniyor, önceki nesilin de çekirdek mimarisi aslında güçlü ama oyunlardaki getirisine bakmak lazım. Sürpriz ön bellek artışı olabilir, o zaman farklı oyun performansı sergileyebilir, yüksek oyun performansı için düşük ram latency gerekli.
videocardz.com
Intel Nova Lake performance leak claims 10% single and 60% multi-threaded uplift - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/newz/intel-nova-lake-performance-leak-claims-10-single-and-60-multi-threaded-uplift
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 29 Haziran 2025; 8:28:22 >
-
Nova Lake 2026 son çeyrekte çıkacak, bu sene değil.
-
Aynen hype yapmak gereksiz, Zen 6 Nova Lake'den önce Zen 7 ise Nova Lake'den sonra çıkacaktır bence. TSMC 2 nm EUV'ye hızlı geçiş yaparsa, AMD tarafında süreç daha farklı da olabilir. Zen 6 TSMC'nin 3 nm'sini kullanabilir, henüz 2 nm'den haber gelmedi. Bu arada Intel Compute Tile (Çekirdeklerin olduğu çip) haricindeki I/O, SOC ve internal GPU çiplerini yüksek ihtimal yine TSMC'ye ürettirecektir.
Tüm çipleri 18A üretse aslında çok daha iyi olurdu, bakalım nasıl bir strateji izleyecekler. Intel ile çok dalga geçtiler, ama ABD'nin yerleşik olarak en büyük çip üreticisi olduğunun farkına varamadılar henüz. Ayrıca markasının arkasında durup, garantisi süresini 5 yıla çıkartarak en iyi RMA hizmetini verdiler. Acaba AMD bu kadar kolay işlemci değişlmi veya para iadesi yapıyor mu, google'da araştırmak yeterli. Yeni CEO iddialı konuşuyor, ilk başta kapasite olarak olmasa da, üretim teknolojisi olarak TSMC'ye de ciddi seviyede rakip olabilirler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 29 Haziran 2025; 10:43:15 >
-
haberde öyle diyor, peki o zaman bu son çeyrekte çıkacak olan hangisi, sonuna lake eki getirildiğinden ben bir süredir hangi model hangi lake'ti çözemiyorum..
İntel'in Core 300 serisini bu sene çıkarması lazım diye düşünüyorum, bu adamlar her seneye bir işlemci çıkarmadan duramaz..
-
@mehmet_clk Yani bana da 1.5 yıl sonra çıkacak işlemcinin %10 tek çekirdek performans artışı ve çekirdek sayısı 2 katına çıkmasına rağmen %60 MT artışı pek iç açıcı gelmedi ne yalan söyleyeyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saimertug -- 29 Haziran 2025; 13:58:51 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X