Şimdi Ara

Intel'den AMD X3D'ye yanıt: Nova Lake sürprizle geliyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
2
Favori
3.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eski adıyla i5 olan 6 P-Core'lu işlemci, yeni adıyla Ultra 5 445K olarak 8 P-Core ile gelirse ve AMD Zen 6'da çekirdek arttırmazsa, asıl film o zaman başlar. Intel'den AMD X3D'ye yanıt: Nova Lake sürprizle geliyor AMD'ciler benzer fiyata 10600X'i 6 çekirdek olarak alırlar ve yine savunmaya devam ederler, Multi Thread gücü Frametime meselesine bu sefer hiç girmiyorum.

Ayrıca HWInfo gibi programların gösterdiği güç tüketimlerini, Ryzen işlemciler ile program üzerinden karşılaştırma olsun diye gösterdiğimizin bile farkında değiller. Sanki prize taklı Wattmetreyi ölçü alarak yorum yapıyoruz, konu yazılım sensor okuma doğruluğu değil. Intel'den AMD X3D'ye yanıt: Nova Lake sürprizle geliyor 

Not: Nova Lake için 300 serisi denmiş ama yanlış, 300 serisi büyük ihtimalle Arrow Lake Refresh olacaktır. Ultra 5 gerçekten böyleyse, 24 çekirdekli 285K Multi Thread performasının üstünü verir.

Intel'den AMD X3D'ye yanıt: Nova Lake sürprizle geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 30 Haziran 2025; 14:39:37 >

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam sen de iyisindir umarım, AMD'cileri bu kadar kızdırma, sonra yazdıklarına cevap veremedikleri için daha çok kızıyorlar. Intel'den AMD X3D'ye yanıt: Nova Lake sürprizle geliyor 52 çekirdeği AMD yapsa balkona AMD bayrağı asarlardı, Intel yapınca önemsiz ayrıntı bunlar böyle işte.

Nova Lake'in nasıl olacağı hiç umurumda değil benim, AMD daha iyisini yaparsa AMD'ye geçerim. Sistemi yenilemeden önce 3D VCache'li 2 nm Zen 7'yi görmek istiyorum, HAF700'lü full tower kasalı sistem kurma niyetim var bu sefer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 30 Haziran 2025; 14:53:8 >
  • enja kullanıcısına yanıt
    Yeni kuracağınız sistem hayırlı olsun.

Siz de biliyorsunuzdur; 9800x3D ile ilgili açılmış konu, ihtiyaç duyar mısınız bilemem ama gerekirse faydalı olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epirus kullanıcısına yanıt

en doğrusu olmuş teşekkürler bu güzel yorum için.

• Teşekkür ederim intel den haber bekliyorum işlemci için 1.5 yıl kulandık sonuçta belki adamlar diyecek paslanmış işlemci almıyoruz al bunu sağlam diyebilirler.Intel'den AMD X3D'ye yanıt: Nova Lake sürprizle geliyor 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    (İlgili konuda okumadığım 80 kadar sayfa var.)

İlk başlarda; iadeyi kabul etmeyiz, değiştiririz demişlerdi.

Şimdi resmi olarak iade alıyorlar mı? Hem ben hem de bilmeyen varsa başkaları öğrenmiş olur.

Az önce bölük pörçük bilgilerimi kontrol ettim.

Sürekli soket değişikliği yapmıyor olsalar ve uyumlu olsaydı (isteyen herkese) Core Ultra 200 serisi ile değişim yapacağız deme durumları olsaydı...

Oyun performansları önceki serilere göre daha düşük ama gayet performanslılar.

Yine soket değişikliği nedeniyle bunlar da olması gereken kadar satılmamıştır.

Tam bir iş bilmezlik!

Bakın ben ne yazdım bu arada soranlar olabilir intel türkçe destek veriyormu diye.

Google translate kulanarak yazdım ve tercüme etirdim tüm konuşmaları okuması kolay olsun diye forumdaki insanlara.

İşlemci iade konusuna gelince bugün tekrar mail atıp sordum işlemci size ulaştımı kargo teslim edilmiş dedim evet işlemci ilgili ofisimize ulaştı yazdı intel çalışanı.

Sonuçlanması için. 1-3 iş günü gerekiyor dediler en geç tahminim çarşamba günü dönüş yaparlar dönüş yaptıkları anda sizi bilgilendireceğim şimdilik beklemedeyim.

Buda ilk atığım mail kendilerine.

Şunları kimse yazmaz kolay kolay yok efendim 1.5 yıl kulanmışım da iade edemezsin dediler yazı yazınca soru sorunca paramı alıyorlar da yazmadan yorum yapıyorlar denedik şansımızı bizde %100 olacak demiyoruz anakartı sattım zaten.

Şu yazdıklarımı anladı onlar müşteri kaybetiklerini onlarda biliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 30 Haziran 2025; 21:30:17 >

Foruma sürekli girmediğim ve süreci pek takip etmediğim için bilmiyordum.

Anladığım kadarıyla Intel iade için resmi bir karar açıklamamış.

Ama sizin için nihayet süreci başlatmış. Globalde de epeyce vardır.

*

Bir Intel çalışanının size verdiği cevaba bakıyorum,

Bir de "1.5 yıl kulanmışsın, iade edemezsin" diyen haddini bilmezlere bakıyorum,

En azından Yuh diyeyim.

Aynen öyle forumda intel koruyucuları dolu amaç ne çözemedim yani.

İntel bir ASrock bile etmiyor deyince kızıyorlar.

ASRock, kullanıcıların anakartlarını iade etmeleri durumunda kargo masraflarını iki yönlü karşılayacağını duyurdu. Eğer kullanıcı anakartla birlikte arızalı işlemciyi de gönderirse, şirket bu işlemciyi otomatik olarak kullanıcının satın aldığı satıcıya iade edecek. ASRock, bu yöntemin özellikle teknik bilgisi sınırlı olan kullanıcılar için bilgilendirme amacıyla açıklandığını belirtti.

https://www.cozumpark.com/asrocktan-sok-itiraf-anakart-bios-ayarlari-ryzen-islemcileri-bozuyor/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 30 Haziran 2025; 23:41:56 >

Bazılarının kişilik yapısı 7-8 yaş, bazılarının da 13-14 yaşındaki ergençler kadar gelişmiş.

Muhatap olmaya değmez, zaman kaybı ve dolayısıyla blok.

Zaten memlekette bolca varlar...

quote:

Gamers Nexus tarafından yayımlanan bir görüşmede ASRock Anakart Birimi Başkan Yardımcısı Chris Lee, Ryzen 9000 serisinde yaşanan sorunların kaynağının ASRock olduğunu net şekilde dile getirdi. Şirketin 3.25 numaralı BIOS sürümünde, Precision Boost Overdrive (PBO) ayarlarının yanlış yapılandırıldığı anlaşıldı.

Bilmiyordum, ASRock ortalığı fena dağıtmış

Müşterilerine güzellik yapalım demişler ama imajları kötü darbe almıştır.

ASRock neyse de, Intel fena çuvalladı.

Sizin gibi durumdakilere iade konusunda yamuk yaparlarsa b.kunu çıkarmış olurlar.

Ben zaten bu süreç bitince insanlar bilgilensin diye bir video hazırlamayı düşüniyorum öğrensin herkes.

ASrock en azından geri çağırmış hata bizde direk para iadesi git yeni anakart işlemci al mantığında hareket etmiş.

İntel bu işlemcileri üretirken hadi görmedi diyelim sürdü piyasaya olay patlak verdi tamam bir hata yapmışız özür dileriz de herkesten geri çağır işlemcilerini.

İntel çalışanının bana verdiği cevaba göre kontrol ediliyormuş kontrol ediliyorsa değişim yapanlar dolu forumda 1 yılda 2 defa işlemci değişen olmuş.

Bunları ben yazmıyorum forum çalkalanıyor anakartı satığım vatandaş 13900k varmış satmış 14900ks almış sorunlu olduğunı biliyorsun dimi dedim 13 ve 14 serisinin.

Abi biliyorum ama son defa şansımı 14900ks ile denemek istedim custom sıvı soğutma yaptım dedi.

Yani insanlar okadar umut bağlamışki illede intel diyorlar.

Adama okadar dürüst davrandım ki ankartı ona göre al sonra pişman olma dedim sorun yok abi iban gönder sen dedi.

Başka birisi olsa o konulara girmez anakartı itelemeye bakar peki dedim ozaman madem olayın farkındasın risk senin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 1 Temmuz 2025; 11:23:8 >

13. ve 14. nesil sorunlu evet intel zaten bunu kabul etti koşulsuz şartsız dünya genelinde değişim yaptı. Zaten intel'in market payında amd'yi domine etmesinin sebebi bu müşteri desteği. 14900ks'de şuan xoc için alabileceğiniz en hızlı işlemci x3d'ler dahil.

Yalancılık, Dolandırıcılık ve Sahtekarlık konusunda her yıl yeni rekorlar kıran bir ülkede yaşıyoruz.

Geleceğin yöneticileri, sizin gibileri bulup "Üstün Vatandaşlık Madalyası" ile ödüllendirme vb. uygulamaları yapmalılar

Cumhuriyeti kuranların en büyük hedefi Erdemli İnsanlar yetiştirmekmiş. Çünkü Muasır Medeniyet seviyesine ulaşmak ve onu aşmak sadece böylesi İnsanların büyük çoğunlukta olması ile mümkün.

Kriz Patlak verince hatayı kabul ettiler ama anladığım kadarıyla problemli serileri tespit edip onları piyasadan çekmek yerine satmaya devam etmişler.

Artık ilave garanti süresi veriyoruz, isteyen değişim için gönderebilir diyerek işi sulandırmışlar.

Ama...

Belkide de Türkiye de doğmadım için böyle dürüstüm bilemiyorum bazen derler ya çoğrafya kaderdir artık ama ben ailemden bunları gördüm ve bu şekilde uyguluyorum vicdanım rahat en azından doğru olmayı dürüst olmayı her zaman benimsedim hayatımda bu alçak gönülülüğüm yüzünden çokta zarar etim çoğu zaman ama sorun değil doğru yoldan şaşmam.

Bu arada intel den cevap geldi darısı diğer arkadaşlara umarım herkes çözüme kavuşur bu konuda soru sormak isteyen çekinmeden buradan yada PM den ulaşabilir sadece paymend refund kısmı için bankayı aramam kerekti cadde ve swift kodu için gerisi kolay oldu.

Şimdilik beklemedeyim bakalım nasıl bir yönlendirme olacak tüm bunlarla oğraşmak istemeyen arkadaşlar iade için satın aldığınız yere gidin ödeme alırsam tekrar yazacağım kesinti varmı yokmu.

Banka ya sordum kesinti olacakmı dedim banka bizden yana olmaz ne gelirse onu alırsınız dedi yurt dışından gelen banka yada aracı kurum kesinti yaparsa biz ona birşey yapmayız dedi.

Geçmiş olsun, iade gerçekleşiyormuş.

Biz'e dair çok şey yazabilirim ama özetle:

Uluslararası ve Yerli Sermaye ile oluşturulan, örneğin 1850'lerdeki İngiltere benzeri Vahşi Kapitalizm koşullarında yaşamaya çalışan geniş kitleler.

İşin kötü tarafı, bu koşulların oluşmasında kendilerinin direkt ve dolaylı desteği var.

Çok büyük çoğunluğu menfaatçi (çıkarcı) olduğu için:

"Akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş"

"İnsan eşek olduktan sonra semer vuran çok olurmuş"

gibi Atasözleri sahipsiz durumda.

İnsan olmayı öğren(e)meyince, doğal olarak Ahlak da olmuyor...

Kabaca 24 yaş altındakilerin yarısından fazlası bu sürecin az çok farkında.

Zamanla...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.