Intel'den AMD X3D'ye yanıt: Nova Lake sürprizle geliyor (6. sayfa)

-
-
Teşekkür ederim hocam sen de iyisindir umarım, AMD'cileri bu kadar kızdırma, sonra yazdıklarına cevap veremedikleri için daha çok kızıyorlar.
52 çekirdeği AMD yapsa balkona AMD bayrağı asarlardı, Intel yapınca önemsiz ayrıntı bunlar böyle işte.
Nova Lake'in nasıl olacağı hiç umurumda değil benim, AMD daha iyisini yaparsa AMD'ye geçerim. Sistemi yenilemeden önce 3D VCache'li 2 nm Zen 7'yi görmek istiyorum, HAF700'lü full tower kasalı sistem kurma niyetim var bu sefer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 30 Haziran 2025; 14:53:8 > -
Yeni kuracağınız sistem hayırlı olsun.
Siz de biliyorsunuzdur; 9800x3D ile ilgili açılmış konu, ihtiyaç duyar mısınız bilemem ama gerekirse faydalı olacaktır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
en doğrusu olmuş teşekkürler bu güzel yorum için.
-
Teşekkür ederim intel den haber bekliyorum işlemci için 1.5 yıl kulandık sonuçta belki adamlar diyecek paslanmış işlemci almıyoruz al bunu sağlam diyebilirler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
(İlgili konuda okumadığım 80 kadar sayfa var.)
İlk başlarda; iadeyi kabul etmeyiz, değiştiririz demişlerdi.
Şimdi resmi olarak iade alıyorlar mı? Hem ben hem de bilmeyen varsa başkaları öğrenmiş olur.
Az önce bölük pörçük bilgilerimi kontrol ettim.
Sürekli soket değişikliği yapmıyor olsalar ve uyumlu olsaydı (isteyen herkese) Core Ultra 200 serisi ile değişim yapacağız deme durumları olsaydı...
Oyun performansları önceki serilere göre daha düşük ama gayet performanslılar.
Yine soket değişikliği nedeniyle bunlar da olması gereken kadar satılmamıştır.
Tam bir iş bilmezlik!
-
Foruma sürekli girmediğim ve süreci pek takip etmediğim için bilmiyordum.
Anladığım kadarıyla Intel iade için resmi bir karar açıklamamış.
Ama sizin için nihayet süreci başlatmış. Globalde de epeyce vardır.
*
Bir Intel çalışanının size verdiği cevaba bakıyorum,
Bir de "1.5 yıl kulanmışsın, iade edemezsin" diyen haddini bilmezlere bakıyorum,
En azından Yuh diyeyim.
Aynen öyle forumda intel koruyucuları dolu amaç ne çözemedim yani.
İntel bir ASrock bile etmiyor deyince kızıyorlar.
ASRock, kullanıcıların anakartlarını iade etmeleri durumunda kargo masraflarını iki yönlü karşılayacağını duyurdu. Eğer kullanıcı anakartla birlikte arızalı işlemciyi de gönderirse, şirket bu işlemciyi otomatik olarak kullanıcının satın aldığı satıcıya iade edecek. ASRock, bu yöntemin özellikle teknik bilgisi sınırlı olan kullanıcılar için bilgilendirme amacıyla açıklandığını belirtti.
https://www.cozumpark.com/asrocktan-sok-itiraf-anakart-bios-ayarlari-ryzen-islemcileri-bozuyor/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 30 Haziran 2025; 23:41:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bazılarının kişilik yapısı 7-8 yaş, bazılarının da 13-14 yaşındaki ergençler kadar gelişmiş.
Muhatap olmaya değmez, zaman kaybı ve dolayısıyla blok.
Zaten memlekette bolca varlar...
quote:
Gamers Nexus tarafından yayımlanan bir görüşmede ASRock Anakart Birimi Başkan Yardımcısı Chris Lee, Ryzen 9000 serisinde yaşanan sorunların kaynağının ASRock olduğunu net şekilde dile getirdi. Şirketin 3.25 numaralı BIOS sürümünde, Precision Boost Overdrive (PBO) ayarlarının yanlış yapılandırıldığı anlaşıldı.
Bilmiyordum, ASRock ortalığı fena dağıtmış
Müşterilerine güzellik yapalım demişler ama imajları kötü darbe almıştır.
ASRock neyse de, Intel fena çuvalladı.
Sizin gibi durumdakilere iade konusunda yamuk yaparlarsa b.kunu çıkarmış olurlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben zaten bu süreç bitince insanlar bilgilensin diye bir video hazırlamayı düşüniyorum öğrensin herkes.
ASrock en azından geri çağırmış hata bizde direk para iadesi git yeni anakart işlemci al mantığında hareket etmiş.
İntel bu işlemcileri üretirken hadi görmedi diyelim sürdü piyasaya olay patlak verdi tamam bir hata yapmışız özür dileriz de herkesten geri çağır işlemcilerini.
İntel çalışanının bana verdiği cevaba göre kontrol ediliyormuş kontrol ediliyorsa değişim yapanlar dolu forumda 1 yılda 2 defa işlemci değişen olmuş.
Bunları ben yazmıyorum forum çalkalanıyor anakartı satığım vatandaş 13900k varmış satmış 14900ks almış sorunlu olduğunı biliyorsun dimi dedim 13 ve 14 serisinin.
Abi biliyorum ama son defa şansımı 14900ks ile denemek istedim custom sıvı soğutma yaptım dedi.
Yani insanlar okadar umut bağlamışki illede intel diyorlar.
Adama okadar dürüst davrandım ki ankartı ona göre al sonra pişman olma dedim sorun yok abi iban gönder sen dedi.
Başka birisi olsa o konulara girmez anakartı itelemeye bakar peki dedim ozaman madem olayın farkındasın risk senin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 1 Temmuz 2025; 11:23:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
13. ve 14. nesil sorunlu evet intel zaten bunu kabul etti koşulsuz şartsız dünya genelinde değişim yaptı. Zaten intel'in market payında amd'yi domine etmesinin sebebi bu müşteri desteği. 14900ks'de şuan xoc için alabileceğiniz en hızlı işlemci x3d'ler dahil.
Yalancılık, Dolandırıcılık ve Sahtekarlık konusunda her yıl yeni rekorlar kıran bir ülkede yaşıyoruz.
Geleceğin yöneticileri, sizin gibileri bulup "Üstün Vatandaşlık Madalyası" ile ödüllendirme vb. uygulamaları yapmalılar
Cumhuriyeti kuranların en büyük hedefi Erdemli İnsanlar yetiştirmekmiş. Çünkü Muasır Medeniyet seviyesine ulaşmak ve onu aşmak sadece böylesi İnsanların büyük çoğunlukta olması ile mümkün.
Kriz Patlak verince hatayı kabul ettiler ama anladığım kadarıyla problemli serileri tespit edip onları piyasadan çekmek yerine satmaya devam etmişler.
Artık ilave garanti süresi veriyoruz, isteyen değişim için gönderebilir diyerek işi sulandırmışlar.
Ama...
-
-
Geçmiş olsun, iade gerçekleşiyormuş.
Biz'e dair çok şey yazabilirim ama özetle:
Uluslararası ve Yerli Sermaye ile oluşturulan, örneğin 1850'lerdeki İngiltere benzeri Vahşi Kapitalizm koşullarında yaşamaya çalışan geniş kitleler.
İşin kötü tarafı, bu koşulların oluşmasında kendilerinin direkt ve dolaylı desteği var.
Çok büyük çoğunluğu menfaatçi (çıkarcı) olduğu için:
"Akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş"
"İnsan eşek olduktan sonra semer vuran çok olurmuş"
gibi Atasözleri sahipsiz durumda.
İnsan olmayı öğren(e)meyince, doğal olarak Ahlak da olmuyor...
Kabaca 24 yaş altındakilerin yarısından fazlası bu sürecin az çok farkında.
Zamanla...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X