Şimdi Ara

Intel Core i7 13700K performans anlamında AMD’nin önünde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel, 13. Nesil Raptor Lake işlemci ailesi üzerinde hazırlıklarını sürdürürken yeni nesil işlemcilere ait test sonuçları ise birer birer ortaya çıkmaya başladı. Son olarak 13. nesil Core i7 ailesinin en güçlüsü olması beklenen Core i7 13700K, Geekbench testinde ortaya çıktı.

    Core i7 13700K’nın toplam 16 çekirdek ve 24 izlek birimden oluşması bekleniyor. İşlemcinin yapılandırması, Raptor Cove mimarisine dayanan 8 performans çekirdeği ve Grace Mont mimarisine dayanan 8 verimlilik çekirdeğiyle oluşturuluyor. İşlemci DDR4 tabanlı test sistemiyle birlikte Geekbench’te tek çekirdek performansında 2090, çoklu çekirdek performansından ise 16.542 puan aldı.

    Core i7 12700K’dan yüzde 17 daha hızlı

    Core i5 13600K’nın dün elde ettiği sonuçlar ile kıyasladığımızda Core i7 13700K’nın, tek çekirdek performansında yüzde 5, çok çekirdek performansında ise yüzde 15 daha hızlı olduğu görülüyor.


    Aynı zamanda önceki nesil Core i7 12700K’ya oranla yüzde 17’ye kadar daha hızlı bir sonuç elde edilmiş. AMD tarafında Ryzen 9 5950X ile kıyasladığımızda ise çoklu çekirdekte neredeyse aynı değerleri eden Core i7 13700K, tekli çekirdek performansında yüzde 24 daha hızlı.

    Dolayısıyla Intel’in 13. nesil Core i7 ve Core i9 işlemcilerinin halihazırda bulunan tepe model AMD işlemcilerden daha hızlı olmasını bekleyebiliriz. Bununla birlikte AMD’nin Zen 4 tabanlı Ryzen 7000 serisi işlemcilerinin 13. Nesil Intel işlemciler ile nasıl bir rekabete gireceğini görmek ise ilgi çekici olacaktır.



    Kaynak:https://wccftech.com/intel-core-i7-13700k-16-core-5-3-ghz-raptor-lake-cpu-benchmarks-leaked-up-to-17-faster-than-12700k-beats-the-ryzen-9-5950x-too/







  • Karaktersiz İntel'e kalsaydık hala 6 çekirdek cpu'ya 1000 dolar para veriyorduk. Umarım Amd 13. İntel serisine bir daha kapak yapar.

  • Elektrik tüketimi ne kadar sıcaklığı ne kadar onu soyleyin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7900x i görmek lazım. bakalım hangisi uygun fiyata verirse o tercih edilir. global kriz var. zaten fahiş fiyat geçirecekleri madenci ortamı yok ... saplayabildiklerince saplama derdindeler.

  • insanlar performansa doydu yenilik lazım

  • Amd Zen3 işlemciler anakart'larının ucuzluğu yüzünden tercih nedeniydi işlemcileri muadillerin fiyat performans olarak gerideydi İşlemcileri zaten pahalı Zen4 anakart'lar ucuz olmaz ise bence yarışı kaybedicek çünkü işlemcileri muadil performansa göre gerçekden çok pahalı ama birde İntel'in yüzde 20 zam haberleri var çıkınca görücez bakalım.

  • 3. nesil işlemci oldu bu ve hala AMD'nin mevcut top tier ile aynı performansı mı veriyor? AMD, bu sefer asfalt niyetine intel'e girişecek galiba :)

  • Şu karşılaştırmalar hala dalga geçer gibi yapılıyor ya! Hele başlıklar da evlere şenlik oluyor. Üstelik Intel yıllardır tek çekirdekte AMD'nin önündeydi, yeni bir şey mi bu?

    Asıl karşılaştırma 13. Nesil Intel ile AMD 7000 serisi arasında olmalı.

  • Mütercim Bey kullanıcısına yanıt
    neredeyse aynı şeyleri yazmak için aşağı bakmıştım ki sen yazmışsın, katılıyorum. Ortalığı karıştırmak için bunlar, insanların akıllarıyla oynamak için falan.

  • intel ve performans... masal...

  • Mütercim Bey kullanıcısına yanıt
    İyi de 12. nesil Intel işlemciler 5000 serisinden çoklu çekirdekte daha iyi. Intel geç cevap vermiş olabilir ama şu an rüzgar Intel'e döndü. Intel'in tasarımı daha iyi ve sonuç veriyor. Normalde ben de tek çekirdek kıyaslamaları yapan haberleri sevmem ama bu haberde odak tek çekirdek değil. AMD yeni nesilde daha iyisini yapmazsa pazar payını kaybeder. Umarım iyi bir rekabet olur ki durum bize yarar.

  • Technical.assistance kullanıcısına yanıt
    Ne yapalım uçalım mı? :) Performansın şöyle bir avantajı var daha küçük alanda aynı performansı elde edebiliyorsunuz. O yüzden performansa doyulmaz. Şu an işlemciler 3 kat 5 kat hızlansa yarın o işlemciler telefonlara girer. Avantajı bu.

    Ama PC'lerde küçülme olabilir mesela. SoC olmaya başladı zaten işlemciler ama daha fazla bu konuda ilerleyip küçülebilirler. Tabii bu modülerliğin azalması demek ama hem küçülen PC'ler hem modüler sistemler sağlanabilir. CPU, GPU, RAM vs bunlar zaten küçülebilecek şeyler, yüksek TB'larda depolama da küçülüp ucuzladığında bilgisayarlar daha farklı bir hal alabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.