Şimdi Ara

İntel Core İ3 4150 mi Amd FX 6300 mü ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir pim çek bomba at konusu daha herkesin bir görüşü var benim görüşüm i3 iyide olsa bu saatten sonra 2 çekirdekli bir işlemciye para vermem ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Bir pim çek bomba at konusu daha herkesin bir görüşü var benim görüşüm i3 iyide olsa bu saatten sonra 2 çekirdekli bir işlemciye para vermem ben

2 çekirdekli işlemciye para vermem ben.

Tayfun noktayı koymuş. Daha konuşulacak bi şey yok.

Iphone 14 Pro Max Space Black- Apple Watch 7 45mm Midnight - iPad 6.th 9.7" - MSI GP66 -RTX 3070- Olympus OM-D E-M10 Mark III - 14-42mm - 40-150mm - Lenovo G27Q-20- Logitech G PRO X- Apple AirPods Pro 2
  • Yapmayın şunları...

Doğrudur mesela AMD G34'de Xeon işlemciler ile zar zor kapışır.
    Tek çekirdek performansı rezaldir.Hatta 2 adet işlemci bir tane E-5 2620v2'yi ancak yakalar.

Fakat burada 2 çekirdek 4 izleğe karşı fiziksel 6 çekirdekli overclock potansiyeli olan bir CPU'dan bahsediyoruz.
    Kan filan çıkmamalı ofis işlerinde İ3 alınır fakat bir oyuncu her zaman 6300 almalı fakat OS X yükleme Upgrade etme gibi bir durum varsa Z97 bir anakart ve i3 alabilirisiniz.

Orijinalden alıntı: Tayfun19

4 çekirdek o.

2 çekirdekli işlemci
    http://ark.intel.com/tr/products/77486/Intel-Core-i3-4150-Processor-3M-Cache-3_50-GHz

Adaş sen o sitede yazana inanma biz bi ara arkadaşımla tartıştık o site yüzünden i3 540 internet kafenin birinde var ben o 4 çekirdekli dedim 2 dedi sitede 2 yazıyor dedi gittik 4 diye gösterdik kapak oldu ona

4150 de 4 çekirdekli

nasil ya i3 ler iki cekirdekli 4 cekirdek meselesi hyper threading olayindan degil mi ? yani iki sanal iki gercek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Adaş sen o sitede yazana inanma biz bi ara arkadaşımla tartıştık o site yüzünden i3 540 internet kafenin birinde var ben o 4 çekirdekli dedim 2 dedi sitede 2 yazıyor dedi gittik 4 diye gösterdik kapak oldu ona

4150 de 4 çekirdekli

O sitede yazana inanma derken intel in resmi sitesi ona inanmayıp neye inanalımki?

Evet arkadaşlar soru açık ikiside aynı fiyat hangisi daha performanslıdır ?

boş boş yorum yapan arkadaşlara kafayı takma kardeşim" intel 2 çekirdek amd 6 çekirdek inteli almak salaklıktır" mantığı olan bir sürü arkadaş var,o iki işlemcide kafa kafaya işlemcilerdir bazı oyunlarda 4150 fark atar bazı oyunlarda fx6300
    hangisini istersen onu al bence ikiside iyi üzmez seni

dipnot:2 çekirdek değil 4 çekirdek hyper threading i3 lerde baya işe yarıyo

Orijinalden alıntı: 21olcaybaba21

quote:

Evet arkadaşlar soru açık ikiside aynı fiyat hangisi daha performanslıdır ?

boş boş yorum yapan arkadaşlara kafayı takma kardeşim" intel 2 çekirdek amd 6 çekirdek inteli almak salaklıktır" mantığı olan bir sürü arkadaş var,o iki işlemcide kafa kafaya işlemcilerdir bazı oyunlarda 4150 fark atar bazı oyunlarda fx6300
    hangisini istersen onu al bence ikiside iyi üzmez seni

dipnot:2 çekirdek değil 4 çekirdek hyper threading i3 lerde baya işe yarıyo

boş yorumlara karınlarımız tok kafa kafaya 2 işlemcide isteyen istediğini alır bitti :

İntel Core İ3 4150 mi Amd FX 6300 mü ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 21olcaybaba21 -- 2 Haziran 2014; 0:52:25 >

• Fx 6300 6 çekirdeklidir ve her bir çekirdeği 2 hızında çalışıyor diyelim bu durumda 6*2= 12 toplam saf güç elde edilir.
    İ3 4130 ise 2 çekirdeklidir ve her bir çekirdeği 6 hızında çalışıyor diyelim, bu durumda da 2*6= 12 toplam saf güç elde edilir.

İ3'ün çekirdekleri daha güçlüdür;fakat FX 6300 bu durumu çekirdek fazlasından kapatır ve bu durum da benzer performans sergilemelerine neden olur.
    Hangisini alırsanız pişman olmazsınız.

Battlelog: Rojev
    Saçlar İçin:Tigi Seperation Wax,American Crew Fiber,Osmo Clay Wax,Toni&Guy Matte,Gliss Repair Oil,Taft Extra Hold Sprey,Etap 3200's Pro Fön
  • quote:

orda 2 yazıyor bi bakıyoruz 4 çıkıyor .

50 kişi 2 demiş, link atmış hala 4 diye diretiyorsunuz.Lütfen insanların zamanını çalmayın bilgi almayacaksanız.

4150 de 4 çekirdekli

Beyler Adam görev yöneticisi açmış bakmış 4 izlek demiş 4 çekirdek.İntel kendi sitesinde yazıyor 2 core 4 thread diye hala inanmıyosan sana boşa millet öneri yapıyor.Sen kararınız vermişssin intel den yana.Git i3 al için rahat etsin
    AMD FX 8320 4.2GHZ/CORSAİR H70 Liquid CPU Cooler/ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0/POWERCOLOR HD7850 2GB OC/G.Skill 2x4GB ARES DDR3 1600MHZ CL9 /Corsair Vengeance C70 White /CORSAİR CX600W V2 80+BRONZE/Seagate 500 gb 7200rpm+Seagate 1000gb 7200rpm/CORSAİR FORCE LS 120GB SSD/ASUS VE228TR 21.5" Full HD

Sistem 2:i7-4770K/Asus H87M-PRO/Kingstone HyperX 32GB 1600Mhz/Sapphire R9 270X/Gigabyte IF-133 Case +700W PSU/Seagate 1 TB 7200Rpm

• zaten bu forumda gerçek olan konular silinir tartışma çıkaran konular hep gündemde kalır gerçek şu fx 6300 ün oc potansiyeli ile core i3 ü geçebilir ama soğutucuydu elektrik parasıydı felan en az 400 tl ye mal oluyor onun yerine gidersin core i5 alırsın bütçen düşükse core i3 alırsın fx serisi kullanan bir çok kişi phenom 2 lerin daha iyi olduğunu söylüyor onlarda gerçek çekirdek vardı fx serisinde de gerçek çekirdek yok o yüzden çoklu çekierdek isteyen oyunlarda iyi sonuçlar vermiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmedaltair

oc yapılacaksa 6300 düz kullanılacaksa i3

kesin ve net cevap. arkadas bitmedi gitti bu kavga.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.