Şimdi Ara

İntel Core İ3 2120 ile AMD Phenom II X4 965 BE işlemcileri kıyaslıyalım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
114
Cevap
1
Favori
7.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cobi

gtx 560 ile x skoru almıştım evet x skorunda 8 puan fark olmuştu
    phenom II x 4 955 te 3.6 ghz de idi

Anladım. X skorunun çok bir etkisi olmuyor vganın haline bağlı.
    P skorundaki farkı bulmak lazım. Ondaki physics skoru da phenomla başbaştır büyük ihtimalle ve daha iyi sonuçlar vereceği muhtemel.

İ3 ün tek çekirdekteki başarımı 1.12 iken phenomların 0.90larda kalıyor. i3 oyun için alacaklara birebir bir işlemci.
    Amdnin stok fanları meşhur amd işlemci + 60-70 tllik fan derken yüzü astarını geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 27 Temmuz 2012; 14:04:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cumulinumbus

quote:

gtx 560 ile x skoru almıştım evet x skorunda 8 puan fark olmuştu
    phenom II x 4 955 te 3.6 ghz de idi

Anladım. X skorunun çok bir etkisi olmuyor vganın haline bağlı.
    P skorundaki farkı bulmak lazım. Ondaki physics skoru da phenomla başbaştır büyük ihtimalle ve daha iyi sonuçlar vereceği muhtemel.

İ3 ün tek çekirdekteki başarımı 1.12 iken phenomların 0.90larda kalıyor. i3 oyun için alacaklara birebir bir işlemci.
    Amdnin stok fanları meşhur amd işlemci + 60-70 tllik fan derken yüzü astarını geçiyor.

evet elimde eskiden kalma phenom testleri var onları eve gidince koyarım nete ama üzerine 4 ekran kartı değiştiğim için
    aynı ekran kartı yok olsaydı tekrar birebir test alırdım.
    evet phenom'u 50 derece civarı tutmak için 12 lik core contact freezer tarzı soğutucu gerekiyor bu da hem anakarta baskı yapıyor
    hemde kasanın içindeki hava akımını olumsuz etkiliyor birde işlemciye harcanan fiyatı yükseltiyor.
    i3 2100'ün fanı 50-100 gram ya var ya yok ısınma derdi de yok
    insanlara bunu anlatmaya çalışıyorum bu forumda 1 intel kullandıysam 3 amd kullanmış biri olarak bana da fan boy dediler ya
    koptum

• quote:

hadi ben fanboyum yalancıyımda ; peki bu testler ne ?
    phenom çok ısınır sağlam soğutucu ister üretimi bitmiştir, fx 6100 desen performans yok
    e daha ne ? inceleyin bakalım.

gerçekten kendi kendine saçmalıyorsun.Ben ne diyorum fx 6100 çekirdek hızı 2.7 olduğu için 4 fps geride kalmış

Senin mantığınla gidersek

Phenom II x6 1100T = 70.7
    Core i7 3960X = 70.6

FX 4100 de 70 civarı fps vermiş buna ne diyeceksin?

o zaman phenom II x6 dahamı iyidir i7 den?

Çözünürlük yükseldikçe hiçbir cpunun önemi kalmıyor hepsi aynı değeri veriyor.Oyunlarda önemli olan cpu değil gpu dur

He sen gidipte en iyi gpu ile i3 2100 ü alıp 640x480 çözünürlükte oynarsan benim için problem yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krinorex -- 27 Temmuz 2012; 14:21:38 >

• yazdıkların bir nebze doğru olsada TDP'nin anlamını araştırmalısın yanıltıcı bilgi var
    şu yukarıdaki testte 6100 neden 2.7ghz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True Romance -- 27 Temmuz 2012; 14:27:09 >
  • iki işlemcide hemen hemen aynı performansı veriyor hangisi daha yakın geliyorsa onu alırsın olay biter.
    Forumda maxpayne 3 tesleri vardı işlemciler arsında sadece 1 fps fark vardı normal kullanım ve oyun için iki işlemcide yeterli.
    PIIx4965 hız aşırtınca i3 ün seviyesine gelmiyor forumda testler vardı i7 2600 e kafa tutmuştu oyunlarda oyun için en ideal seçim şimdilik PIIX4 965.
    Çoğu oyun 4 çekirdekten sonra işlemcinin hızına bakar hızı iyi olan oyunlarda kazanır.
  • Kafam karıştı hangi teste inanıcaz ? Ryunun dediğide mantıklı gibi çünkü 4 çekirdek 4 çekirdektir .İleride phenom'da darboğaz yapmayan ekran kartı i3'de yapabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krinorex

ya arkadaş sadece edebiyat yapıyorsun farkındasın değilmi ?
    seni blokluyor ve hayatta başarılar diliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: nigel gearsley

Kafam karıştı hangi teste inanıcaz ? Ryunun dediğide mantıklı gibi çünkü 4 çekirdek 4 çekirdektir .İleride phenom'da darboğaz yapmayan ekran kartı i3'de yapabilir

phenom al sonra açarsın buraya konuyu çok ısınıyor diye sonrada soğutucu önerilirileri yapsın arkadaşlar 70-80 tl birde ona ver
    o arkadaşların o kunuştukları işlemcilerden herhangi birini kullandıklarına inanmıyorum ayrıca bu iki işlemciyi de arka arkaya kullandım
    phenom II x 4 o kadar iyi olsaydı ben i3 2100 kullanıyor olmazdım.
    ben yazacağımı yazdım sen bilirsin ister phenom al ister i3 parası senden çıkar benim bir menfaatim yok

• quote:

Orijinalden alıntı: ryu96

iki işlemcide hemen hemen aynı performansı veriyor hangisi daha yakın geliyorsa onu alırsın olay biter.
    Forumda maxpayne 3 tesleri vardı işlemciler arsında sadece 1 fps fark vardı normal kullanım ve oyun için iki işlemcide yeterli.
    PIIx4965 hız aşırtınca i3 ün seviyesine gelmiyor forumda testler vardı i7 2600 e kafa tutmuştu oyunlarda oyun için en ideal seçim şimdilik PIIX4 965.
    Çoğu oyun 4 çekirdekten sonra işlemcinin hızına bakar hızı iyi olan oyunlarda kazanır.

phenom II x4 965'i oc yapmak için en kötü 50-100 tl lik soğutucu alman lazım lazım sıfır almadıysan termal macun da alman lazım
    bu durumda astarı yüzünden pahalıya çıkmaz mı ? ayrıca 600-700 gr lık soğutucunun kasanın içinde anakarta baskı yaparak durmasından
    hoşlanmayanlarda var misal ben.
    stok fanla zaten gürültüden duramazssın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 27 Temmuz 2012; 15:28:23 >

• Arkadaşlar peki FX 6100 vs. i3 2120 vs. Phenom II x4 965 ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: amigo1997

Arkadaşlar peki FX 6100 vs. i3 2120 vs. Phenom II x4 965 ??

imzandaki gibi i5 2500K kullanıyorsan bu soruyu sormaman gerekir bence.
    sandy bridge'ler her türlü amd'den üstün zaten bu belli birşey ,
    sandy bridge yokken core2 duo vardı o zaman amd daha mantıklıydı ...
  • sizleri anlamıyorum zaten bu işlemcileri alan ya normal kullanım için alır yada oyun için.
    Peki söylermisiniz işlemciler arasında oyunlarda bir fark varmı yokkk.
    Zaten çoğu kişi oyunları fullhd de oynamıyormu oynuyor burada önemli olan faktör ekrankartıdır.
    Bu karşılaştırmanın yapılması mantıksız siz bu işlemcileri oyunlarda kullanıcaksanız fark yok.
    olayın dört çekirdekle alakası yok önemli olan oc potansiyeli hangisinin daha iyise onun ömrü daha uzun olur.

söylermisiniz PIIx4965 nezaman çıktı? kasım 7, 2009
    i3 2100 nezaman çıktı? şubat 2011

PIIx4 dün rakibi kim i3 5** i5 6** i5 7**

PIIx4 965 680 kullanmak için azıcık oc gerekli.
    i3 5** 680 le darboğaz yapıyor.
    i5 6** 680 le ,, ,,
    i5 7** 680 kullanmak için oc gerekli.

i5 7** fiyatı 400den başlıyor.
    amd PIIx4 200den ,, .

4 çekirdeğin etkisi.

PII nin 2-3 yıl(tahmin) daha ömürü var peki i3 ün nekadar ömürü var.
    i3 5** görüyoruz yede sürünüyor amd PII ise hala çok güçlü.

• quote:

quote:

iki işlemcide hemen hemen aynı performansı veriyor hangisi daha yakın geliyorsa onu alırsın olay biter.

phenom II x4 965'i oc yapmak için en kötü 50-100 tl lik soğutucu alman lazım lazım sıfır almadıysan termal macun da alman lazım
    bu durumda astarı yüzünden pahalıya çıkmaz mı ? ayrıca 600-700 gr lık soğutucunun kasanın içinde anakarta baskı yaparak durmasından
    hoşlanmayanlarda var misal ben.
    stok fanla zaten gürültüden duramazssın.

intelde durum sanki çok farklı bir zamandan sonra tüm işlemcilere özel soğutucu gerekli.
    Ben i5 760 kullanıyorum termal mucununu yenilememe rağmen boşta 50 derece.soğutucu şart.

• Çok yanlı bir test olmuş 965 i 4ghz de voltaj vermeden kullanıyodum ve destekleyen bütün anakartlarla bu değerlere çıkılabilir biri mükkemmelken diğeri dökülüyo gibi bir izlenim olmuş sonuçta oda i3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Kim ne derse desin bf3 oynarken 4 çekirdek olsun çamurdan olsun. Öyle Hyperthreating Ile adam okunacak olsaydı pentium d serisi dual core lara yaklasipdi. Yaklaşmak bir yana pentium 4 den bile pek farkı yok. Ayrıca oyunlarda i7 lerde ht açınca daha perfor düşüklüğü oluyor. Tamam hotel verimli ama 965lere de kötü denilemez. I3 1.6 2012 model bir golf ise 965 eskimez bir chevroletdir. Beygir gücü ve motor hacmi büyüktür. Çok yakar ama gitmesini de bilir :)

İntel Core İ3 2120 ile AMD Phenom II X4 965 BE işlemcileri kıyaslıyalım

Problem ?

• Sizin başka işiniz yokmu arkadaş hep aynı şeyler. Forumda bununla ilgili 100 lerce konu var hala ısrarla aynı konuları açmaya devam ediyorsunuz. Yaptıklarınıza anlam bile veremiyorum.

• quote:

quote:

adam haklı yalnız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netten^ -- 27 Temmuz 2012; 20:33:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: netten^

quote:

quote:

adam haklı yalnız

sende aynı mantıktasın
    Benim gibi phenom II x 4 955 ve arkasından i3 2100 kullanan yada tekini de kullanan biri varsa yazdklarını saygıyla dinlerim
    burada yazanların hiç birinin i3 2100 kullanmadığına eminim o yüzden bu iddialarınız edebiyat yapmaktan başka birşey değil.
    elle tutlur birşey yok tecrübe edip kullanma desen o da yok boş işler bunlar bunların hepinizde farkındasınız sadece laf yarıştırmak
    için yazıyorsunuz buraya

Hanginiz benim gibi i3 2100 ve phenom II x4 955'i arka arkaya kullandı ? buna yazacak cevabınız yoksa
    edebiyat yapmanıza da gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 27 Temmuz 2012; 20:43:55 >

• quote:

sizleri anlamıyorum zaten bu işlemcileri alan ya normal kullanım için alır yada oyun için.
    Peki söylermisiniz işlemciler arasında oyunlarda bir fark varmı yokkk.
    Zaten çoğu kişi oyunları fullhd de oynamıyormu oynuyor burada önemli olan faktör ekrankartıdır.
    Bu karşılaştırmanın yapılması mantıksız siz bu işlemcileri oyunlarda kullanıcaksanız fark yok.
    olayın dört çekirdekle alakası yok önemli olan oc potansiyeli hangisinin daha iyise onun ömrü daha uzun olur.

söylermisiniz PIIx4965 nezaman çıktı? kasım 7, 2009
    i3 2100 nezaman çıktı? şubat 2011

PIIx4 dün rakibi kim i3 5** i5 6** i5 7**

PIIx4 965 680 kullanmak için azıcık oc gerekli.
    i3 5** 680 le darboğaz yapıyor.
    i5 6** 680 le ,, ,,
    i5 7** 680 kullanmak için oc gerekli.

i5 7** fiyatı 400den başlıyor.
    amd PIIx4 200den ,, .

4 çekirdeğin etkisi.

PII nin 2-3 yıl(tahmin) daha ömürü var peki i3 ün nekadar ömürü var.
    i3 5** görüyoruz yede sürünüyor amd PII ise hala çok güçlü.

sende oc yapmak için phenom'a 50-100 tl lik soğutucu takmak gerektiğinin farkındasındır sanırım.
    cidi soruyorum madem phenom II böyle uygun bir işlemci neden intel'i tercih ettin ?

ayrıca senin işlemcin eski nesil i3 2100 ise sandy brigde ve dikkat edersen eski i5 lerde de 2 normal 2 sanal çekirdek olan var
    i5 600 serisi

i5 650 buyrun
    http://ark.intel.com/products/43546/Intel-Core-i5-650-Processor-(4M-Cache-3_20-GHz)

i5 680
    http://ark.intel.com/products/48504/Intel-Core-i5-680-Processor-(4M-Cache-3_60-GHz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 27 Temmuz 2012; 21:07:27 >

• Arkadaş ne kadar gereksiz bir tartışma olmuş buda 6850 mi 5850 mi gibi olmuş
    al birini vur ötekine ikiside orta halli işlemci 6950 ye kadar ikiside aynı performansı verir
    Zaten daha yüksek bir ekran kartı alıcaksanız iki işlemcide dar boğaz yapar gtx680 kullanıcak kişi i3 yada phenom x4 almaz alırsa darboğazın babasını görür

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.