Şimdi Ara

İntel Core İ3 2120 ile AMD Phenom II X4 965 BE işlemcileri kıyaslıyalım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
7.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan3486

Arkadaş ne kadar gereksiz bir tartışma olmuş buda 6850 mi 5850 mi gibi olmuş
    al birini vur ötekine ikiside orta halli işlemci 6950 ye kadar ikiside aynı performansı verir
    Zaten daha yüksek bir ekran kartı alıcaksanız iki işlemcide dar boğaz yapar gtx680 kullanıcak kişi i3 yada phenom x4 almaz alırsa darboğazın babasını görür

benim gibi bir ton amd kullanmış adama intel fanı derlerse ve bunu diyenlerde bilgisiz insanlarsa
    bende cevap veremeden duramıyorum işte
    benim kullandığım işlemcileri bana öğretiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Orijinalden alıntı: ryu96

sizleri anlamıyorum zaten bu işlemcileri alan ya normal kullanım için alır yada oyun için.
    Peki söylermisiniz işlemciler arasında oyunlarda bir fark varmı yokkk.
    Zaten çoğu kişi oyunları fullhd de oynamıyormu oynuyor burada önemli olan faktör ekrankartıdır.
    Bu karşılaştırmanın yapılması mantıksız siz bu işlemcileri oyunlarda kullanıcaksanız fark yok.
    olayın dört çekirdekle alakası yok önemli olan oc potansiyeli hangisinin daha iyise onun ömrü daha uzun olur.

söylermisiniz PIIx4965 nezaman çıktı? kasım 7, 2009
    i3 2100 nezaman çıktı? şubat 2011

PIIx4 dün rakibi kim i3 5** i5 6** i5 7**

PIIx4 965 680 kullanmak için azıcık oc gerekli.
    i3 5** 680 le darboğaz yapıyor.
    i5 6** 680 le ,, ,,
    i5 7** 680 kullanmak için oc gerekli.

i5 7** fiyatı 400den başlıyor.
    amd PIIx4 200den ,, .

4 çekirdeğin etkisi.

PII nin 2-3 yıl(tahmin) daha ömürü var peki i3 ün nekadar ömürü var.
    i3 5** görüyoruz yede sürünüyor amd PII ise hala çok güçlü.

sende oc yapmak için phenom'a 50-100 tl lik soğutucu takmak gerektiğinin farkındasındır sanırım.
    cidi soruyorum madem phenom II böyle uygun bir işlemci neden intel'i tercih ettin ?

ayrıca senin işlemcin eski nesil i3 2100 ise sandy brigde ve dikkat edersen eski i5 lerde de 2 normal 2 sanal çekirdek olan var
    i5 600 serisi

i5 650 buyrun
    http://ark.intel.com/products/43546/Intel-Core-i5-650-Processor-(4M-Cache-3_20-GHz)

i5 680
    http://ark.intel.com/products/48504/Intel-Core-i5-680-Processor-(4M-Cache-3_60-GHz)

SEN BENİM YAZDIKLARIMI ANLADINMI?
    O ZAMANLAR AMD İŞLEMCİLERLE İLGİLİ BİR BİLGİM YOKTU İNTEL VARDI BENDE İ5 DİYE İ5 760 I ALDIM.
    200 TL VEREN 50 SİNİDE VERİR ZATEN OC YAPACAK ADAMIN HANGİ İŞLEMCİYİ KULLANDIĞI FARKETMEZ SOĞUTUCU ŞARTTIR.

AMD PII ÇIKTIĞINDADA İ3 5** SERİSİ VARDI AMA ŞİMDİ İ3 5** SERİSİ YERDE SÜRÜNÜYOR AMD İSE HALA YENİ ÇIKMIŞ GİBİ DURUYOR.
    BENİM SANA ANLATMAK İSTEDİĞİM GEÇMİŞE BAK NE MALUM İ3 2100 ÜNDE İ3** GİBİ 1-2 SENE SONRA YERDE SÜRÜNECEĞİ.

• quote:

O ZAMANLAR AMD İŞLEMCİLERLE İLGİLİ BİR BİLGİM YOKTU İNTEL VARDI BENDE İ5 DİYE İ5 760 I ALDIM.
    200 TL VEREN 50 SİNİDE VERİR ZATEN OC YAPACAK ADAMIN HANGİ İŞLEMCİYİ KULLANDIĞI FARKETMEZ SOĞUTUCU ŞARTTIR.

AMD PII ÇIKTIĞINDADA İ3 5** SERİSİ VARDI AMA ŞİMDİ İ3 5** SERİSİ YERDE SÜRÜNÜYOR AMD İSE HALA YENİ ÇIKMIŞ GİBİ DURUYOR.
    BENİM SANA ANLATMAK İSTEDİĞİM GEÇMİŞE BAK NE MALUM İ3 2100 ÜNDE İ3** GİBİ 1-2 SENE SONRA YERDE SÜRÜNECEĞİ.

i5 650 yerde sürünüyor mu ? yok - 2 çekirdek 4 thereads
    o zaman i3 2100 neden sürünsün ? - 2 çekirdek 4 thereads
    Phenom II nin de satıldığı bir zamanda tercih etmeyipte i5 işlemci alan birinin Phenom II güzeldir şöyledir böyledir demesi de hiç inandırıcı değil.
    Benim Phenom'a karşı bir kastım yok kötü işlemci olsa yıllarca kullanmazdım ama sezarın hakkını sezara vermek lazım i3 21xx serisi karşısında
    Phenomlar performans olarak olmasada ısınma ,pahalı soğutucu isteği ve çok elektrik tüketmesi açısından takoz kalıyor artık .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 27 Temmuz 2012; 21:41:06 >

• quote:

quote:

i5 650 yerde sürünüyor mu ? yok - 2 çekirdek 4 thereads
    o zaman i3 2100 neden sürünsün ? - 2 çekirdek 4 thereads
    Phenom II nin de satıldığı bir zamanda tercih etmeyipte i5 işlemci alan birinin Phenom II güzeldir şöyledir böyledir demesi de hiç inandırıcı değil.
    Benim Phenom'a karşı bir kastım yok kötü işlemci olsa yıllarca kullanmazdım ama sezarın hakkını sezara vermek lazım i3 21xx serisi karşısında
    Phenomlar performans olarak olmasada ısınma ,pahalı soğutucu isteği ve çok elektrik tüketmesi açısından takoz kalıyor artık .

Sen halamı anlamıyorsun ben i3 5** serisinden bahsediyorum nezaman çıktı i3 5** 2010 da şimdi i3 5** takoz hiçbir işe yaramaz.
    amd PIIx4 ise 2009 da çıktı ama hala çok iyi performans veriyor.

peki i3 21** de 2 sene sonra takoz olmayacağı ne malum.
    zaman herşeyi gösteriyor.
    sen hala i5 650 den bahsediyorsun.

İŞLEMCİYİ BEN ALMADIM AMD NİN İŞLEMCİLERİYLE İLGİLİ BİR BİLGİM YOKTU.
    İNANIP İNANMAMAK SANA KALMIŞ.

o zamanlar pııx4 965 alsaydım am3 anakart almış olacaktım ileride işlemci sıkıntı çıkardığında anakartı değiştirmeden amd fx serisinden bir işlemci taka bilecektim.
    Ama i5 760 ın anakartı 1156lga yani işlemciyi güncelleyemiyorum.

• quote:

sen soket desteği olarak diyorsan çoğu amd am3 anakart ta fx serisini desteklemiyor.
    soket 1156 ve 1366 için biraz hızlı bir şekilde destek kesildi ama bugün soket 1155 anakartlar sandy bridge ve ivy bridge işlemcileri arka arkaya iki seriyi destekliyorlar.
    ben p 67 anakart kulanıyorum bugün istesem i7 2600K da takarım i7 3770 de zaten bu serileri amd nin geçmesi için fx'in ikinci serisini belkide 3 serisini çıkarması gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaygulu

quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Kim ne derse desin bf3 oynarken 4 çekirdek olsun çamurdan olsun. Öyle Hyperthreating Ile adam okunacak olsaydı pentium d serisi dual core lara yaklasipdi. Yaklaşmak bir yana pentium 4 den bile pek farkı yok. Ayrıca oyunlarda i7 lerde ht açınca daha perfor düşüklüğü oluyor. Tamam hotel verimli ama 965lere de kötü denilemez. I3 1.6 2012 model bir golf ise 965 eskimez bir chevroletdir. Beygir gücü ve motor hacmi büyüktür. Çok yakar ama gitmesini de bilir :)

İntel Core İ3 2120 ile AMD Phenom II X4 965 BE işlemcileri kıyaslıyalım

Problem ?

Hocam multiplayer olayı daha farklı olduğunu düşünüyorum...
    BEn de dual core kullanıyorum amd dual core ile intel aynı ayarda hatta intel daha iyi olur... işlemci lkullanımı yüzde 95-100 arasında ekran akrtı 45-50 lerde kalıyor medium da oynuyorum...1024*768

• quote:

quote:

sen soket desteği olarak diyorsan çoğu amd am3 anakart ta fx serisini desteklemiyor.
    soket 1156 ve 1366 için biraz hızlı bir şekilde destek kesildi ama bugün soket 1155 anakartlar sandy bridge ve ivy bridge işlemcileri arka arkaya iki seriyi destekliyorlar.
    ben p 67 anakart kulanıyorum bugün istesem i7 2600K da takarım i7 3770 de zaten bu serileri amd nin geçmesi için fx'in ikinci serisini belkide 3 serisini çıkarması gerek.

asus crosshair iv extreme amd 890fx bu anakart 2010 da çıkmış şimdiki fx leri destekliyormu destekliyor bu olayda burada biter.
    970 ve 990 çipsetli anakart athlon dan fx 2 ye kadar destekliyor.
    peki z77 anakart 1156 yı destekliyormu hayır.
    Konuyu uzatmanın anlamı yok zaten bu konuyu görenlerde istediğine inanır.
    sonuçta amd de alsa intelde alsa pişman olmaz.

• quote:

asus crosshair iv extreme amd 890fx bu anakart 2010 da çıkmış şimdiki fx leri destekliyormu destekliyor bu olayda burada biter.
    970 ve 990 çipsetli anakart athlon dan fx 2 ye kadar destekliyor.
    peki z77 anakart 1156 yı destekliyormu hayır.
    Konuyu uzatmanın anlamı yok zaten bu konuyu görenlerde istediğine inanır.
    sonuçta amd de alsa intelde alsa pişman olmaz.

bende gigabyte 790xt ud4p AM3 vardı fx desteklemiyordu hala da desteklemiyor. her am3 anakart destekliyor diye durum yok.
    konu belli ama konuyu bilgisi olamadığı halde saptıran sırf iddia etmek için yazanlara kızdım ben biraz.
    yoksa isteyen i3 alsın isteyen fx 81xx alsın ne benim cebimden çıkıyor parası ne de cebime para giriyor.

• Oyun için herhangi herhangi bir 1155 işlemci AMD'den daha iyidir. 1 ve 2 core kullanan oyunlarda i3 2120 965'i büyük farklarla geçer. 3-4 core kullanan oyunlardaysa üstünlüğünü azalarak da olsa korur.
    OC konusunda da önemli bir fark yoktur. 2120'de, tam değeri hatırlamıyorum ama, belli bir çarpana kadar oc edilebilir + bclk.

AMD, çekirdek başarısı olarak 2006 yılının Core 2 mimarisini hala geçebilmiş değil. Yeni serilerle bir gelişme olur inş, ama Athlon XP/64 devrini uzun süre özleyeceğiz gibi.

Ayrıca, GPU sınırlı CPU testleri bir anlam ifade etmez. Yoksa GPU'ları da CPU sınırında test edip, 6870'le 7970 aynı performansı veriyor dememiz gerekir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 28 Temmuz 2012; 1:23:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fleshstorm666

Oyun için herhangi herhangi bir 1155 işlemci AMD'den daha iyidir. 1 ve 2 core kullanan oyunlarda i3 2120 965'i büyük farklarla geçer. 3-4 core kullanan oyunlardaysa üstünlüğünü azalarak da olsa korur.
    OC konusunda da önemli bir fark yoktur. 2120'de, tam değeri hatırlamıyorum ama, belli bir çarpana kadar oc edilebilir + bclk.

AMD, çekirdek başarısı olarak 2006 yılının Core 2 mimarisini hala geçebilmiş değil. Yeni serilerle bir gelişme olur inş, ama Athlon XP/64 devrini uzun süre özleyeceğiz gibi.

Ayrıca, GPU sınırlı CPU testleri bir anlam ifade etmez. Yoksa GPU'ları da CPU sınırında test edip, 6870'le 7970 aynı performansı veriyor dememiz gerekir..

2120 farkla gecermis full cozunurlukte bf3 te fx 4170 i7 2600 u geciyor buna ne diyeceksin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• i3 almak hatadır . i3 ile ne kadar kıyaslarsanız kıyaslayın x4 ler kadar verim alamazsınız.
    i3leri çakma iphone ve orjinal iphone gibi düşünün orjinal iphone i5 çakmalar i3
  • Amd Fx 4170 stok halde 4.2 ghz'dir. http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819106009

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali87 -- 28 Temmuz 2012; 2:31:49 >
  • oyunlar işlemcide 4 çekirdekten sonra ghz ne bakar tabi bu tüm oyunlar için geçerli değil ör. Civilization V veya crysis de intel işlemciler amd ye fark atmıştır.

http://www.anandtech.com/bench/CPU/343

http://www.anandtech.com/bench/CPU/341

işlemcinin gerçek performansını düşük çözünürlükte anlarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: İzmirlifare

i3 almak hatadır . i3 ile ne kadar kıyaslarsanız kıyaslayın x4 ler kadar verim alamazsınız.
    i3leri çakma iphone ve orjinal iphone gibi düşünün orjinal iphone i5 çakmalar i3

kullandın mı ?
    yoksa oturduğun yerden aklındaki düşünceyimi yazıyorsun sadece
    i3 ün oyunlarda gerçek 4 çekidek gibi performanslı olduğu ortada iken bunu
    yazmanı işkembeden sallamış olmana bağlıyorum.
  • quote:

quote:

i3 almak hatadır . i3 ile ne kadar kıyaslarsanız kıyaslayın x4 ler kadar verim alamazsınız.

kullandın mı ?
    yoksa oturduğun yerden aklındaki düşünceyimi yazıyorsun sadece
    i3 ün oyunlarda gerçek 4 çekidek gibi performanslı olduğu ortada iken bunu
    yazmanı işkembeden sallamış olmana bağlıyorum.

i3 kullandıgın için i3 savunmana gerek yok. çift çekirdekli bilgisayar nasıl 4 çekirdek performansı verecek ?
    yav git işşine oyun için amd iş için intel

• quote:

HOCAM ÖNCELİKLE GİDİNİZ , X4 ALINIZ. TOM'S GİBİ SİTELERDE İ3 ÖNDE AMA ÇİFT ÇEKİRDEKLİYE 300 VERECEĞİME 350 YE 4 ÇEKİRDEK ALIRIM OYUNNLARDA DAHA RAHAT EDERİM NE DERSEN DE HADE MUCUK.

iyide ben i3 2100 den önce amd phenom II x4 955 kullanıyordum gerçek 4 çekirdek olanlardan.
    bana bunları söylemen komik geldi şimdi.
  • Tamam kardeş burda herkes yanlış bir tek sen doğrusun
  • Cok komik şeyler yazılmış :D öncelikle thgtr denen siteden 200$ alti oyun islemcileri konusuna girerseniz fps sonuclari gorulur sandy bridgeli pentium lar bile bir tek phenom II x4 980 haric tum amdleri tokatlamis resmi kaydi orda ama amdler f/p ,overclock canavari onlarada saygim var ama bariz intel ustunlugu kabul edilmeli mimari ustunlugu var 4 ghz li 12 mb chance li 4100ler bile 2 cekirdekli i3 cuku bile gecemiyorsa tatismaya gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwers07

Cok komik şeyler yazılmış :D öncelikle thgtr denen siteden 200$ alti oyun islemcileri konusuna girerseniz fps sonuclari gorulur sandy bridgeli pentium lar bile bir tek phenom II x4 980 haric tum amdleri tokatlamis resmi kaydi orda ama amdler f/p ,overclock canavari onlarada saygim var ama bariz intel ustunlugu kabul edilmeli mimari ustunlugu var 4 ghz li 12 mb chance li 4100ler bile 2 cekirdekli i3 cuku bile gecemiyorsa tatismaya gerek yok

+1 fanca yorumlara gerek yok sonuclar ortada amd anakartlar daha bucuz bırtek orda artı puanı var ve birde oc yapılabilmesi ile bi seviyeye gelebiliyor ondada sogutma masrafı var ve cok guc cekıyorlar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.