Şimdi Ara

İntel Core İ3 2120 ile AMD Phenom II X4 965 BE işlemcileri kıyaslıyalım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
7.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: İzmirlifare

quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Orijinalden alıntı: İzmirlifare

i3 almak hatadır . i3 ile ne kadar kıyaslarsanız kıyaslayın x4 ler kadar verim alamazsınız.
    i3leri çakma iphone ve orjinal iphone gibi düşünün orjinal iphone i5 çakmalar i3

kullandın mı ?
    yoksa oturduğun yerden aklındaki düşünceyimi yazıyorsun sadece
    i3 ün oyunlarda gerçek 4 çekidek gibi performanslı olduğu ortada iken bunu
    yazmanı işkembeden sallamış olmana bağlıyorum.

i3 kullandıgın için i3 savunmana gerek yok. çift çekirdekli bilgisayar nasıl 4 çekirdek performansı verecek ?
    yav git işşine oyun için amd iş için intel

amd nin kendi 6 ve 8 çekirdekli işlemcileri 4 çekirdekli işlemcilerine yeri geldiğinde geçilebiliyorsa i3 de 4 çekirdek gibi iş görebilir zaten mantıklı açıklaması da var hyperthreading, forumda ayrıntılı incelemesi yapıldı bu işlemcinin bi incele istersen düz mantık yapmayın, bi zamanlar ekran kartında da en önemli şeylerin bit ram olduğunu sanıyoduk ama öle değilmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cobi burda kaçın beyler . Şaka bi yana ...
    Cobininde dediği gibi iki işlemci oyunlarda benzer performans veriyor . Ancak araya 4 işlemci kullanabilen uygulamalar girince Phenom x4 üstünlüğü ele geçiriyor .
    i3 için 4 çekirdek gibi davranıyor deniliyor ancak salt 4 çekirdeğin yaptığı işi yapamayacağını testler bize gösteriyor.
    Güç tüketimi benim için önemli ,4 çekirdek kullanan uygulamalarda daha çok zaman harcarım derseniz i3 ,aksi durumda Phenom yönelmenizi öneririm, OC potansiyelide göz önünde bulundurulmaya değer .

Ayrıca bu tür incelemeler var forumda hemde lafa değil sayısal değerlere dayanıyor. Bu tür bol keseden atma konularını açmadan önce forumda biraz turlayın zırtpırt aynı başlığı açmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturk9027 -- 29 Temmuz 2012; 3:51:20 >

• valla ben amd nın yenı serı harıc bırcok ıslemcısını kullandım.

athlon x2
    athlon x3
    phenom2 x4 955be
    phenom2 x6 1055t

sımdı bu ıslemcıler arasında en cok memnun olduklarım x4 ve x6 dır.ama x6 bence x4 den 1-2 yonden daha ustun.hem coklu uygulamalarda ustun olması hemde daha az ısınması.kesınlıkle phenom2 x6 derım ıkıncı elden alacaklar ıcın.sıfır ıcınde 8120 baya albenısı var fıyatıyla.
  • Bu ayni gtx295 ile gtx620yi kiyaslamak gibi oluyor. 250liranin uzerindeki tum islemciler sistemin ekran karti kadar konusur. Yuksek seviye ekran kartlarinda ise i3 yetersiz kaliomus, 4ghz ph2 ise yeterli geliomus. Is profesyonel calismaya gelirse zaten bunlari degil i7 3930, fx8100 gibi islemcileri kullanir. Katildigim tek nokta intel ses konusunda daha iyi gercekten.
    (gercekten gereksiz bi tartisma)

• Phenom II x4 GERÇEK 4 çekirdektir. Ayrıca çarpan kilidi de açıktır. O.C ile i3 seviyesine geliyor diyen arkadaş (benim kanaatimce) yanılıyor.
    4ghz bir p2x4 bütün ekran kartlarını besleyebiliyor ve bütün oyunlar için yeterli olduğundan artık söz ekran kartına geliyor.
    Fakat i3de böyle bir şey yok.
    4ghz p2x4 bütün oyunlar için yeterli. Bu noktada da bazı arkadaşlar i7ye kafa tutuyor diyor ve haklılar.
    Ayrıca Çarpan kilidi açık olması bir özgürlüktür. Ne de olsa işlemciden son damlasına kadar yararlanabiliyoruz.
    İ3ün çarpan kilidi açık olsaydı oyun oynayacak herkeze i3 önerirdim. Ama maalesef değil. Olsaydı 2500ü kim alacaktı?
    İ3 2100 ve 2120 32nm nin ikinci jenerasyonu yani en olgunu olan sandy bridge mimarisi ile üretiliyor. Güç tüketimi elbette ki düşük olacaktır ayrıca dikkatinizi çekerim i3 2 gerçek 2(HT açıkken) sanal çekirdekten oluşuyor.
    P2x4 ise 45nm üretim teknolojisi ile üretiliyor ve gerçek 4 çekirdeğe sahip.
    İ3ün küçük ve sessiz fana sahip olması gayet doğal. Ayrıca p2x4 kullanıcısı çarpan kilidi açık olduğundan o.c yapmak isteyecektir. Ve (bunu kabul ediyorum) gürültülü ve performanssız stok soğutucu yeterli gelmeyecektir. Bunun için bir soğutucu almak hem ses hem de sıcaklık bakımından yararlı olacaktır. Yani phenom alan fanını da yanına koyar merak etmeyin. Bence yanlış bir hareket de olmaz. Ne de olsa overclock için herkez soğutucuya ihtiyaç duyar.
    Bu nedenle işlemci karşılaştırmasında stok fanı tartışmak ne kadar doğru olur bilemem.
    İ3de o.c diye bir seçenek yok. Öyle bir seçenek olmadığı için de özel soğutucuya gerek yok. Zaten stok fan da sessiz.
    Ayrıca tdpnin ne olduğunu bilmeyen arkadaşların olmasına üzüldüm. Burada şunu söyleyeyim. P2x4'ün 125watt yakmadığına emin olabilirsiniz

Eğer birini kıracak bir söz söylediysem affola. Ne de olsa doğrunun peşinden koşuyoruz. Doğrunun peşinden koşarken yanlış bir davranışta bulunmak bize yakışmaz

Edit: Yani kanaatimce konu oyunsa AMD Phenom II x4 işlemcileri i3 işlemcilerle kıyaslarsak Phenom daha mantıklı bir seçim olur. Diğer konularda farklı durumlar gözlenede bilir gözlenmeyede bilir şu an için net bir şey söyleyemem. Umarım alacak arkadaşlara yardımcı olabiliyoruzdur ama genellikle tek yapabildiğimiz kafa karıştırmak oluyor İşte bu yüzden de böyle konuların ardı arkası kesilmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CVenturas -- 29 Temmuz 2012; 6:59:33 >

• Arkadaşlar bu konu alacaklar için de iyi olur. Tartışmaya devam diyorum

• FX ler fos çıkmış , herkez bir test koyuyor.

Peki 4170 2600K ile aynı FPS alıyor onuda koyun.

İkiside denk işlemcidir.Oyunda hiçbir farkını görmezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 30 Temmuz 2012; 9:14:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLLoNeLy

FX ler fos çıkmış , herkez bir test koyuyor.

Çok iddalı bir yorum olmuş bu

• quote:

Orijinalden alıntı: hasan3486

quote:

Sözü edilen nokta 'oyun'sa denk olduğu doğrudur.

• quote:

Orijinalden alıntı: CVenturas

quote:

quote:

peki sadece oyun için konuşursak
    4170 ile x4 965 arasında fark varmıdır varsa farkın ne kadar olduğu konusunda bilgi verebilirsen sevinirim
    4170 ile 2600k oyun performansları aynı demişsiniz bu 7970 gtx680 gibi kartlardada aradaki fark aynımıdır
    birde hangi işlemci ve ekran kartını kullanıyosunuz

• quote:

quote:

quote:

quote:

peki sadece oyun için konuşursak
    4170 ile x4 965 arasında fark varmıdır varsa farkın ne kadar olduğu konusunda bilgi verebilirsen sevinirim
    4170 ile 2600k oyun performansları aynı demişsiniz bu 7970 gtx680 gibi kartlardada aradaki fark aynımıdır
    birde hangi işlemci ve ekran kartını kullanıyosunuz

4 çekirdekli phenomlar, Fxler, i3, i5, i7 işlemcilerin hepsi oyunlarda benzer skorlar verecektir. Tabi ki Burada Intel işlemcilerin üstünlüğünü kabul etmek lazım. Fakat bu üstünlük oyunlarda kendini göstermiyor. Çünkü zaten hepsi yeterli. Işlemciler yeterli olduktan sonra artık söz ekran kartına geliyor ve ekran kartı ne ise oyun performansı da o oluyor. Bu nedenle bir 7970 ile bir 680 aynı değildir. Çünkü zaten oyunları etkileyen en büyük unsur ekran kartı. Işlemci yeterli olduktan sonra hepsi aynı gibi bir şey

Kendim kullandığım sistem 775 soketli E5700 ve 9800GT kullanıyorum

• konuya bak yahu nerelere gelmiş
    bizde uplayalım bari
  • Konuya bütün işlemciler dahil olmuş
  • yakında bu konu çöpe gider
    yeni işlemci alacaklar için hiçte faydalı bir konu olmamış
    herkes elindeki işlemcileri çöpe atıp phenom II x4 veya i3 21xx işlemcilere yönelirse mevcut ekran kartlarından daha iyi faydalanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 30 Temmuz 2012; 15:28:35 >
  • quote:

4 çekirdekli phenomlar, Fxler, i3, i5, i7 işlemcilerin hepsi oyunlarda benzer skorlar verecektir. Tabi ki Burada Intel işlemcilerin üstünlüğünü kabul etmek lazım. Fakat bu üstünlük oyunlarda kendini göstermiyor. Çünkü zaten hepsi yeterli. Işlemciler yeterli olduktan sonra artık söz ekran kartına geliyor ve ekran kartı ne ise oyun performansı da o oluyor. Bu nedenle bir 7970 ile bir 680 aynı değildir. Çünkü zaten oyunları etkileyen en büyük unsur ekran kartı. Işlemci yeterli olduktan sonra hepsi aynı gibi bir şey

bu verdiğiniz cevapla konudan hiç anlamadığınız açıkça belli oldu
    x4 965 kullanıp yakın zamandada 2600k ya terfi ettim ve ikisindede 7950 gibi güçlü bir kart kullandım
    uzun uzun yazmıycam asıl doğrular sizin yazdıkların tam tersidir

quote:

yakında bu konu çöpe gider
    herkes elindeki işlemcileri çöpe atıp phenom II x4 veya i3 21xx işlemcilere yönelirse mevcut ekran kartlarından daha iyi faydalanabilir.

konu zaten çöp konuda yazılanların tamamı taraflı ve bilgilerini bir kısmı abartılarak yanlış yazılmış

• Phenom 2 x4 965 Black edition kullanıyorum stok fanla 3.4 ghz kullanıyorum soğutucu aldığımda 4 ghz üstüne çıkıcam süper bir işlemci uçuyor resmen hd6850 ile muhteşem ikili oluyor yüksek çözünürlükte oynayamadığım oyun yok.
  • http://www.techspot.com/review/537-max-payne-3-performance/page7.html
    Buyrum bahsettiğim test.
    AthlonX4 bile GTX680 darboğaz yapmıyor.İşlemci kullanımına bakın.

Konu kapatılmalı tartışmalar uzayacağa benziyor

Bütçesi olan için neden düşük bir sistem önereyim gider 2500k-3570k-2600k alabilir.Parası olmayan adam ne yapsın ?
    Gitsin 965-4100-2100-6100 alsın.

Tekrar ediyorum 1080p işlemci kullanımı dahada azalıyor devreye ekran kartı gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 30 Temmuz 2012; 19:30:19 >

• quote:

http://www.techspot.com/review/537-max-payne-3-performance/page7.html
    Buyrum bahsettiğim test.

Bütçesi olan için neden düşük bir sistem önereyim gider 2500k-3570k-2600k alabilir.Parası olmayan adam ne yapsın ?

Tekrar ediyorum 1080p işlemci kullanımı dahada azalıyor devreye ekran kartı gidiyor.

reklam kokan haraketler bunlar o testi bf3 te yapsalarya hedi geçtim dirt3 te yapsınlar bakalım ne olucak zaten
    zaten biraz takip etsen her oyunun aynı miktarda cpu kullanmadığını bilirdin Max Payne 3 için 4 çekirdek olması yeterli
    Athlon ii X4 640 ile 4870,6850,5850,5870,gtx480 ve 7950 phenom ii x4 965 ile 4870,gtx480 ve 7950 2600k ilede 7950 kullandım
    amdnin iki içlemciside gtx480 ile 7950 de olması gerekenden düşük performans verdiler ama 2600k ile hem fps ortalaması arttı %20 oranında hemde anlık fps düşüşleri ortadan kalktı Athlon ii X4 640 i 3,5 phenom ii x4 965 ide 4,1ghz de kullandım
    965-4100-2100 ben bunlara kötü demiyorumki 6950 ye kadar oc ile sorunsuz canavar gibi çalışırlar ama üstüne gücü yetmez 1080p değil 10800p olsun fark etmez
    bencede böyle yanlış bir konu acilen kapatılmalı

• quote:

quote:

http://www.techspot.com/review/537-max-payne-3-performance/page7.html
    Buyrum bahsettiğim test.

reklam kokan haraketler bunlar o testi bf3 te yapsalarya hedi geçtim dirt3 te yapsınlar bakalım ne olucak zaten
    zaten biraz takip etsen her oyunun aynı miktarda cpu kullanmadığını bilirdin Max Payne 3 için 4 çekirdek olması yeterli
    Athlon ii X4 640 ile 4870,6850,5850,5870,gtx480 ve 7950 phenom ii x4 965 ile 4870,gtx480 ve 7950 2600k ilede 7950 kullandım
    amdnin iki içlemciside gtx480 ile 7950 de olması gerekenden düşük performans verdiler ama 2600k ile hem fps ortalaması arttı %20 oranında hemde anlık fps düşüşleri ortadan kalktı Athlon ii X4 640 i 3,5 phenom ii x4 965 ide 4,1ghz de kullandım
    965-4100-2100 ben bunlara kötü demiyorumki 6950 ye kadar oc ile sorunsuz canavar gibi çalışırlar ama üstüne gücü yetmez 1080p değil 10800p olsun fark etmez
    bencede böyle yanlış bir konu acilen kapatılmalı

Ne olursa olsun üslup ve Saygı en önemli şeydir benim için. Saygı sınırını aşanlar sadece boşboğazlık yapar, insanlara faydalı olmaz. Gidin bir güzel araştırın ve hatta yazımı alıntılayıp bir konu açın. Arkadaş doğru mu söylemiş diye değerli foruma bir sorun bakalım. Belki dalgınlığınıza belki de 'fan'lığınıza denk gelmişimdir. Mesajımı bir kere daha okuyun lütfen. Yoksa maalesef büyük puntolu alıntılarla sizi biraz rahatsız edeceğim

• quote:

quote:

bu verdiğiniz cevapla konudan hiç anlamadığınız açıkça belli oldu
    x4 965 kullanıp yakın zamandada 2600k ya terfi ettim ve ikisindede 7950 gibi güçlü bir kart kullandım
    uzun uzun yazmıycam asıl doğrular sizin yazdıkların tam tersidir

quote:

yakında bu konu çöpe gider

konu zaten çöp konuda yazılanların tamamı taraflı ve bilgilerini bir kısmı abartılarak yanlış yazılmış

Ayrıca bir şey bilip bilmememi yorumlamak size düşmez. Sizin bilgi seviyenizi yorumlamak da bana düşmez. Yapacaksanız güzel bir dille tavsiyenizi yapın. Konu ile alakalı yazılar yazın. Bu forumda her konu amacının dışına çıkmak zorunda mı

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.