Şimdi Ara

İntel Core İ3 2120 ile AMD Phenom II X4 965 BE işlemcileri kıyaslıyalım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
7.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk açıldığından beri konuyu okuyorum konunun nerelere geldiği değilde,açan arkadaşa onca cevap geldikten sonra tenezzül edip bir cevap vermemesi,konusunun arkasında durmaması beni şaşırttı
  • 2500K lı veya ivy li bi sisteme verecek paraya kıyamadım gitti.

Hal böyleyken Fx lerde hayali sükuta uğrattı beni. Bu aşamada ,4 çekirdek gücünde olsada 125 watt ve eski nesil bir AMD almakta istemiyorum.
    2 gerçek 2 sanal intele de bi türlü kanım ısınmadı.

2 derede 4 arada kaldık yani.

Ben en iyisimi şu next FX leri bekliyem bari.Ondanda umduğumu bulamazsam 2 sene pc muhabbetine ara verecem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan3486

quote:

Orijinalden alıntı: HeLLoNeLy

http://www.techspot.com/review/537-max-payne-3-performance/page7.html
    Buyrum bahsettiğim test.
    AthlonX4 bile GTX680 darboğaz yapmıyor.İşlemci kullanımına bakın.

Konu kapatılmalı tartışmalar uzayacağa benziyor

Bütçesi olan için neden düşük bir sistem önereyim gider 2500k-3570k-2600k alabilir.Parası olmayan adam ne yapsın ?
    Gitsin 965-4100-2100-6100 alsın.

Tekrar ediyorum 1080p işlemci kullanımı dahada azalıyor devreye ekran kartı gidiyor.

reklam kokan haraketler bunlar o testi bf3 te yapsalarya hedi geçtim dirt3 te yapsınlar bakalım ne olucak zaten
    zaten biraz takip etsen her oyunun aynı miktarda cpu kullanmadığını bilirdin Max Payne 3 için 4 çekirdek olması yeterli
    Athlon ii X4 640 ile 4870,6850,5850,5870,gtx480 ve 7950 phenom ii x4 965 ile 4870,gtx480 ve 7950 2600k ilede 7950 kullandım
    amdnin iki içlemciside gtx480 ile 7950 de olması gerekenden düşük performans verdiler ama 2600k ile hem fps ortalaması arttı %20 oranında hemde anlık fps düşüşleri ortadan kalktı Athlon ii X4 640 i 3,5 phenom ii x4 965 ide 4,1ghz de kullandım
    965-4100-2100 ben bunlara kötü demiyorumki 6950 ye kadar oc ile sorunsuz canavar gibi çalışırlar ama üstüne gücü yetmez 1080p değil 10800p olsun fark etmez
    bencede böyle yanlış bir konu acilen kapatılmalı

al karde$ bf3 testi

Full çözünürlükte fx 4100 den sonrası hepsi aynı fpsyi verir bu çoğu oyun için geçerli

http://en.inpai.com.cn/doc/enshowcont.asp?id=7986&pageid=8147

• quote:

Orijinalden alıntı: CVenturas

Ayrıca bir şey bilip bilmememi yorumlamak size düşmez. Sizin bilgi seviyenizi yorumlamak da bana düşmez. Yapacaksanız güzel bir dille tavsiyenizi yapın. Konu ile alakalı yazılar yazın. Bu forumda her konu amacının dışına çıkmak zorunda mı

foruma sormam için bir sebep yok zaten kendim test ettim yazdıklarımı
    size detaylıca sorduğum sorularda sizin bana verdiğiniz cevaplar benim yaptığım testlerle hiç örtüşmüyo o yüzden verdiğiniz cevaplara istinaden bu verdiğiniz cevapla konudan hiç anlamadığınız açıkça belli oldu diye yazdım
    reklam kokan haraketler bunlar derken siteden bahsettim çoğu test siteleri yanlı testler yapıyolar yoksa üslup ve Saygı ya özellikle dikkat ederim
    ve konuyu ben saptırmadım sadece konuyla ilgili olmayan ortaya atılan iddanın yanlış olduğuınu söyledim
    bu yüzden bu konuya daha birşey yazmayacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: ErenOlca

singleda o yüzden ordaki değerlerin pek bi önemi yok bf3 alıpta kaç kişi single oynuyorki..

Kardeş sizede test beğendiremiyoruz

ben single olduğu yeri göremedim siz nerden anlandınız single olduğunu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Krinorex

quote:

singleda o yüzden ordaki değerlerin pek bi önemi yok bf3 alıpta kaç kişi single oynuyorki..

Kardeş sizede test beğendiremiyoruz

ben single olduğu yeri göremedim siz nerden anlandınız single olduğunu

bu cevaba benden cevap gelmez

gerçekten merak ettim.Ekran kartı gtx 590 o fpsleri verebilir

• quote:

gerçekten merak ettiysen şöyle söyliyim o tabloda x4 945 ve i7 2600k aynı fpsleri vermiş multide o iki işlemci aynı fps vermez öyle olsa kimse o işlemcilere oyun için para vermez özellikle büyük ve kalabalık haritalarda ayrıca min fps çok önemli fps oyunlarında arada bariz fark olacaktır.

O tablodaki fps ler bf3 ün tüm ayarları sonda full hd bir şekilde yapılmış testleridir.Bu şekilde oyun cpu dan çok gpu ya yüklenir benim bildiğim budur.Ancak bf3 multisi adınada yapılan bir karşılaştırmalı test olmadığı için birşey söyleyemiyorum şuan
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Zaten ben düşük çözünürlükten bahsetmiyorum yüksekten bahsediyorum.Çünkü elinde 7850 ayarında bir kartı olan adam full hd de oynamak isteyecektir bu yüzden ekran kartının önemi bir tık daha ileride olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krinorex

quote:

gerçekten merak ettiysen şöyle söyliyim o tabloda x4 945 ve i7 2600k aynı fpsleri vermiş multide o iki işlemci aynı fps vermez öyle olsa kimse o işlemcilere oyun için para vermez özellikle büyük ve kalabalık haritalarda ayrıca min fps çok önemli fps oyunlarında arada bariz fark olacaktır.

O tablodaki fps ler bf3 ün tüm ayarları sonda full hd bir şekilde yapılmış testleridir.Bu şekilde oyun cpu dan çok gpu ya yüklenir benim bildiğim budur.Ancak bf3 multisi adınada yapılan bir karşılaştırmalı test olmadığı için birşey söyleyemiyorum şuan

• i3 540 ı 4.3 ghz e çıkardım tık demiyor maaşallah,bench sitelerindede stok hızda 965 e fark attığı ile ilgili bir ton test var,ciddi ciddi soruyorum 2 çekirdek 4 çekirdeğe nasıl fark atar
  • intel bence her zamna üstündür.
  • yaa kardeşim ne inteli yaww en baba işlemci tabikide AMD !!

intel i3 ü AMD 965 BLACK EDİTİONU Geçiyomuş bilmem ne ne saçmalıyonuz yaww

AMD nin oyun PC si olarak toplandığını bilmiyormusunuz intel yandaşları syn kardeşlerim ???
  • p2x4 965 be iler i3 2120 arasında kalmış yeni sistem toplayacak olan biri olarak konuyu okudum ve 1-2 gerçekçi ve mantıklı yorumdan başka faydalı hiç bir bilgi alamadım. Elbette söyleyecek şeyleriniz tartışacak konularınız vardır ama konu dışına da bu kadar çıkılmamalı bence.

benim konu hakkındaki görüşüme gelirsek, bence phenom ii x4 965 daha iyi bir tercih ama daha iyi bir işlemci değil. sandy bridge in başarısı yadsınamaz bu noktada. piledriver serisi gelene kadar 965 ile yetineceğim yeni serinin gidişatına bakarak ya hiç değiştirmeyeceğim işlemciyi 4-5 sene ya da 965be yi satıp piledriverlardan birini alacağım. Çünkü her ne kadar i3 daha sessiz ve serin çalışsa da çift çekirdekli olması ve muhtemelen 14nm haswell işlemciler yoldayken 2. el ortamında satılamayacak olmasıyla p2x4 965 e göre birer eksi.

"ayrıca ekran kartın iyiyse oynarsın sorun olmaz" mantığı biraz yanlış, çünkü işlemci kullanımı oyundan oyuna değişir. oyunun kaç işlemciyi aynı anda kullandığı, işlemlerin ne kadar ağır olduğu gibi bir çok parametre söz konusudur. o yüzden kesin bir şey söylemek mümkün değil bu konuda. bu noktada benim fikrim 4 çekirdekli işlemcilerin yine daha avantajlı olduğu.

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

yaa kardeşim ne inteli yaww en baba işlemci tabikide AMD !!

intel i3 ü AMD 965 BLACK EDİTİONU Geçiyomuş bilmem ne ne saçmalıyonuz yaww

AMD nin oyun PC si olarak toplandığını bilmiyormusunuz intel yandaşları syn kardeşlerim ???

P4 3.0GHZ HT CPU 1 MB CACHE BELLEK
    SİS 661-FX-M DDR 400 ONBOARD LAN ONBOARD

bunları kullanıp sandy bridge i3 ve phenom II x 4 965 hakkında neye dayanarak yorumda
    bulunabildiğini gerçekten çok merak ediyorum.lütfen açıklarmısın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

bunları kullanıp sandy bridge i3 ve phenom II x 4 965 hakkında neye dayanarak yorumda

İnternette gördüğü 1-2 saçma teste dayanarak söylüyor ki onlarda yandaş testleri AMD'nin işlemcileri ölmesin diye YALAN sonuçlar çıkartılan testler yada kulaktan dolma bilgilerle yok AMD oyun pcsi için toplanıyormuş vs şehir efsaneleri ile burada ahkam kesiyor arkadaş :)
  • syn cobi kardeş yaranmı varda gocunuyorsun işte sizin gibi adamları kandırmak için var bu intel ve nvidia

sonuçta her iki işlemci ve her iki ekran kartı aynı işi görmüyormu ?

pc de oyun oynamak için illa kazıklanmak mı lazım intel e nvidia ya adam istediği fiyattan satıyor işlemciyi BEYENMEDİĞİN AMD CPU İLE İNTEL CPU ARASINDA AŞIRI FİYAT FARKI VAR...
    Yok efendim İntel AMD yi ezdi amd bi ....oka yaramaz fln

zaten hep sidik yarıştırıyor millet

Ayrıca ben elimdeki sistemi 2005 ten beri sorunsuz kullanıyorum ( UPGRADE YAPARAK ) ama intelin p4 3 ghz işlemcisiyle aynı serideki AMD işlemci çoook daha seri çalışıyor ve cache bellekleri ve fsb hızları çok daha yüksek

sen kalkmış bana halen İNTEL diyosun yaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 3 Ağustos 2012; 11:23:55 >

• hadı beyler herkes ı5-ı7 ıslemcılerını satıp ı3 alsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

syn cobi kardeş yaranmı varda gocunuyorsun işte sizin gibi adamları kandırmak için var bu intel ve nvidia

sonuçta her iki işlemci ve her iki ekran kartı aynı işi görmüyormu ?

pc de oyun oynamak için illa kazıklanmak mı lazım intel e nvidia ya adam istediği fiyattan satıyor işlemciyi BEYENMEDİĞİN AMD CPU İLE İNTEL CPU ARASINDA AŞIRI FİYAT FARKI VAR...
    Yok efendim İntel AMD yi ezdi amd bi ....oka yaramaz fln

zaten hep sidik yarıştırıyor millet

Ayrıca ben elimdeki sistemi 2005 ten beri sorunsuz kullanıyorum ( UPGRADE YAPARAK ) ama intelin p4 3 ghz işlemcisiyle aynı serideki AMD işlemci çoook daha seri çalışıyor ve cache bellekleri ve fsb hızları çok daha yüksek

sen kalkmış bana halen İNTEL diyosun yaa

elimden 3 tane AMD Phenom II x4 955 geçti toplamda 2-2.5 yıl kullandığım işlemci , AMD Pehom II x4 810 kullandım 5-6 ay ,
    AMD Athlon II x4 640 kullandım 2-3 ay ,AMD sempron le 140 kullandım 1 ay ,AMD athlon x2 3800+ kullandım 6 ay , AMD Athlon 3800+ kullandım 8 ay
    AMD Athlon xp 2500+ kullandım,AMD athlon xp 2800+ kullandım,AMD Athlon xp 2500+ kullandım
    bunlar aklıma gelenler düşünsem daha yazmadığım AMD işlemciler çıkar istersen intelleri de ayrı sayarım.

tekrar soruyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

hadı beyler herkes ı5-ı7 ıslemcılerını satıp ı3 alsın..

olur mu bonserim herkes elindeki i5-i7 leri satsın Phenom II x4 955-965 alsın
    nede olsa i3 alsın diyince fanatik oluyorsun phenom diyince f-p oluyor
  • yaww hey cobi kardeş senin dediğin olsun sonra ağlama yaww

he he intel daha iyi amd bi ...ok değil ok...

böyle yorumlar yapmak için işlemcilerin elinden geçmesine gerek yok önemli olan bilgi ok...

ayrıca sana kullanmış olduğun cpu ları say diyen olmamış forumda sen gelin güvey oluyon kendi kendine ok...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.