Şimdi Ara

Intel Core 2 Quad Q9400 sıvı soğutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Stok fanla 2 dkda 60°C gören işlemcime anakartın çipsetinin fanın dibinde olmasından dolayı sıvı soğutma almak istiyorum. (Stok fan 8cm, başka fan sığmıyor) GTX650Ti Boost ve 7GB DDR2 ramle kullandığım işlemciyi 500 W Cooler Master 80+ bir psu beslemektedir. Anakart modelim GIGABYTE P43-ES3G.Corsair H80 veya H75 nasıl olur?
    Kasa 230W psulu (psuyu söktüm) BROSS PIANO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sultan&Blade -- 24 Ocak 2015; 12:34:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gayet güzel olur egzos fan yuvasına takılacak 120 mm sogutucu ile oc bile yapabilirsin

(deepcool maelstrom 120, H75 - H80'e göre daha uygun ve işini fazlası ile görebilecek bir ürün araştırmanı öneririm)
  • Comaa kullanıcısına yanıt
    Abi ne stok fan ne kapak ne de egzos yerine 8cmden başka fan sığmıyor.. Çipset fanın dibinde neredeyse bitişik.. Sıvı soğutmayı bu yüzden tercih ediyorum ama LGA775 plaka bulup H80i almak istiyorum. (onun da plakası ve fanları sığmaz ama yan kapağı delcez artık)
  • orta halli sıvı soğutma takabileceğin kasa al diyeceğim ama bütçen nedir bilmiyorum (kesme, delme işleri ile uğraşmazdın hemde iyi sonuç alırsın)
  • Sorun ısınma değilmiş, darboğaz oluyormuş hem de Core 2 Quad Q9400 GTX650Ti. Işlemci soğuyunca gpuya yetişemiyor ekran gidiyor ve watchdog violation ya da nvidia sürücüsü tıkanıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Sultan&Blade

Sorun ısınma değilmiş, darboğaz oluyormuş hem de Core 2 Quad Q9400 GTX650Ti. Işlemci soğuyunca gpuya yetişemiyor ekran gidiyor ve watchdog violation ya da nvidia sürücüsü tıkanıyor..

Hocam siz yetersiz ve az araştırma yaparak tespiti bırakın daha da aklınızı karıştırmışsınız darboğaz ısınma fan sıvı soğutma...
    Bence siz kadanızın içinin resmini atın biz karar verelim.

• http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-cnps9900-max-intel-lga77511561366-amd-am2am2-am3-islemci-sogutucu.html

Bundan ikinci el bulursan al chipset ile bitişik diyorsun hiç umrunda olmasın yüksekte kalan bir fandır :) Fakat kasana sığıp sığmayacağını bilmiyorum... yan kapak açık kullanmak zorunda kalabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Thermaltake Water 3 performer al.

• nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt
    6 aydır bu işi araştırıyorum, bir sen anlamıyorsun bu işten. Uzun zamandan beri aldığım mavi ekranlar ve nvidia kernel sürücüsünün yanıt vermemesi (bi anlık) ni araştıryorum. Format attım temiz önyükleme yaptım. Ekran kartıyla güç kaynağını servise yolladım bir şey çıkmadı. Sıcaklıklara baktım kart işlemciyi yoruyor. Boşta 40, yükte 60 dereceden inmiyor. Soğutucu alsam, yazık olur bu işlemci zaten bitik. Yan kapak açık, fanı da temizliyorum sürekli. Daha ne yapılırki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sultan&Blade -- 6 Şubat 2015; 9:32:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sultan&Blade

6 aydır bu işi araştırıyorum, bir sen anlamıyorsun bu işten. Uzun zamandan beri aldığım mavi ekranlar ve nvidia kernel sürücüsünün yanıt vermemesi (bi anlık) ni araştıryorum. Format attım temiz önyükleme yaptım. Ekran kartıyla güç kaynağını servise yolladım bir şey çıkmadı. Sıcaklıklara baktım kart işlemciyi yoruyor. Boşta 40, yükte 60 dereceden inmiyor. Soğutucu alsam, yazık olur bu işlemci zaten bitik. Yan kapak açık, fanı da temizliyorum sürekli. Daha ne yapılırki?

Hacim darbogaz deyince cidden forumun yaslilarina sor darbogazin cok farkli vr ya darbogaz ile alakasi olmadigini anlarsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.