Şimdi Ara

Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.997
Cevap
19
Favori
150.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lonely warrior

Hocam ayrıntıyı atladınız sanırım bendeki soğutucu Cooler Master TX3 :)

Stok değerlerde 4.8ghz 1.28V cinebench testinden 95 derece ile çıkıyor bu soğutucu ile. Macunu iyi bir macun ve güzel sürdüm.
    İşlemci boşta iken 30 derece. Masaüstü kullanımlarda chrome açıp dolaşırken vs maks 62 derece civarı.

Hocam şöyle bişey var. İşlemci 95 derece olduğunda soğutucunun borularına dokunuyorum serin. Boruların kendi serin. Yani borular ısınsa ve iletemese tamam iletemiyor derim. İşlemcinin kendi içindeki macunun hatalı olmasını düşünmeye başladım.
    başka bir soğutucu ile dene. o işlemci icin nzxt x62 al zaten, altı yakışmaz ona. x62 ile de stokta 75 80leri görürsen bilki işlemci sıkıntılı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lonely warrior

9900k için genelde yorumlar çok ısınıyor şeklinde.

Sizin gibi söyleyen nadir.

Default değerlerde 4.8ghz de 1.28v veriyor benim anakart belki de sorun bunda.

Yine default ayarlarda hazır bir ayar mevcut. 4.4ghz de 1.16V veriyor. Bu ayarda oyunlarda 60 dereceyi geçmiyor. 1.0v olarak hiç denemedim. Bıos bile hazır ayarda vermiyor.
    o işlemciyi 4.4 de kullanacaksan niye aldınki şuan 9700k den bile düşük perf. alıyorsun.

Cpu nun throttle limiti yukarda senin endişelenmen gereken bişi yok 1.28V den korkma. 4.4 nedir allah aşkına ya xD hergün yeni icat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

o işlemciyi 4.4 de kullanacaksan niye aldınki şuan 9700k den bile düşük perf. alıyorsun.

Cpu nun throttle limiti yukarda senin endişelenmen gereken bişi yok 1.28V den korkma. 4.4 nedir allah aşkına ya xD hergün yeni icat

Alıntıları Göster
    Kardeşim yazılanları okumadan lap diye atlamayın konuya lütfen.

Şu an soğutucu araştırıyorum zaten. Yazdığın bilgileri senden daha iyi biliyorum. Zaten bir bilgi yazdığın da yok da

• Nzxt x62-x72
    Corsair h115-h150
    yada
    BeQuiet Dark Rock Pro 4

gerisine bulaşma.

Kendim 9900k' da h100i v2 extreme push/pull setup olarak kullanıyorum.
    Stock ayarlardayım şu anda.

antalya'da yaşıyorum. Biraz ısınmalar başladı. Buna rağmen idle da 26-31 derece aralığında. oyun yüklerinde de 54 derece üzerini görmedim.

Vr vout değeri peak 1.26-1.28v gibi gösteriyor şu anda.

@theVATANSEVER hocamın tavsiyeleri ile de zamanım olunca daha düşük voltaj ile deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 30 Nisan 2019; 19:22:45 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Tost makinesi gibi alet ile şipşak kurulum. Çok iyiymiş :D
  • Hocam cinebench15 testinde maks kaça çıkıyor. Rica etsem test eder misiniz?

H115i, H100i V2, H110i GTX bunların farkı nedir acaba? v2 120mm bir bunu biliyorum. Bunların hangisini alayım sizce
  • lonely warrior kullanıcısına yanıt
    Cinebench20 denedim sadece 74 75 üzerine çıkmadı. H100i V2 den aşağı bakma.

Yeni sistem topluyorum arkadaş ona Bequiet Dark rock pro 4 takacağım. Sıvı soğutma ile aynı performans ve daha uzun ömürlü.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Değerler iyi hocam.

Altına bakmayayım ama model farklarını oturtamadım henüz. Üstte yazdığım modeller iyi mi hangisini alayım farkları nelerdir
  • lonely warrior kullanıcısına yanıt
    Corsair sitesinde karşılaştırabilirsin.

2x120 , 2x140 yada 3x120 gibi boyut
    Fanları ve Soğutucu Kafasının RGB olanı olmayanı gibi
    Farkları var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Delid için gerekli malzemeler gelmeye başladı , 1 veya 2 güne tool ve oc frame malzemesi de gelir bakalım nasıl bir değer kaybı olacak
    Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock

• quote:

Orijinalden alıntı: nothingtodeclare

Delid için gerekli malzemeler gelmeye başladı , 1 veya 2 güne tool ve oc frame malzemesi de gelir bakalım nasıl bir değer kaybı olacak
    Resimdeki işlemci ne hocam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 7 Mayıs 2019; 14:0:7 >
  • 9900K hocam ,

YouTube
    Intel i9 9900K Delid Guide
    https://youtu.be/qcmnMmccU2c

YouTube
    Intel i9 9900K Direct Die Installation
    https://youtu.be/PK8mWQVua2A

Bu 2 işlem uygulamasını yapacağım bakalım fark ne olacak

• quote:

9900K hocam ,

https://youtu.be/qcmnMmccU2c
    https://youtu.be/PK8mWQVua2A

Bu 2 işlem uygulamasını yapacağım bakalım fark ne olacak
    Hocam bende i9 9900k var farkları bekliyorum hocam belki ilerde bende yaparım.

• MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    2 deneme yapıcam zaten bir tanesi delid yapıp kendi ihsni kullanıcam işlemcise
    Diğeri de direk oc frame kullanacam
    Çok oynamalar olmayacak eminim ama denemekte fayda var die oc frame ile -10 derece yakalayanlar var

• quote:

2 deneme yapıcam zaten bir tanesi delid yapıp kendi ihsni kullanıcam işlemcise
    Diğeri de direk oc frame kullanacam
    Çok oynamalar olmayacak eminim ama denemekte fayda var die oc frame ile -10 derece yakalayanlar var
    oc framle günlük kullanımda su soğutma ile değerleri çok merak ediyorum.
  • Aklıma takılan bir soru

Z370 anakartlar sorunsuz bir şekilde 8. Ve 9. Nesil işlemcileri çalıştırıyorsa, z390 anakartlar aynı şekilde 8. Ve 9. Nesil işlemcileri çalıştırıyor sa bu adamlar ne diye z390 serisini çıkarttı. Yani yeni seri anakart çıkarmak için en azından yeni işlemcilerin pin sayısı farklı olmalıydı. Çalıştırmasından rahatsız değilim iyi olmuş ama neden yeni bir isimle satıyorlar hani z390 deyince sanki 9. Nesil için özel üretilmiş anakart geliyor insanın aklına

• quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

Aklıma takılan bir soru

Z370 anakartlar sorunsuz bir şekilde 8. Ve 9. Nesil işlemcileri çalıştırıyorsa, z390 anakartlar aynı şekilde 8. Ve 9. Nesil işlemcileri çalıştırıyor sa bu adamlar ne diye z390 serisini çıkarttı. Yani yeni seri anakart çıkarmak için en azından yeni işlemcilerin pin sayısı farklı olmalıydı. Çalıştırmasından rahatsız değilim iyi olmuş ama neden yeni bir isimle satıyorlar hani z390 deyince sanki 9. Nesil için özel üretilmiş anakart geliyor insanın aklına
    z390 da ++++ dır

• Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock

R0 Stepli 9. nesil işlemcilerde 2 tane açık donanımsal olarak kapatılmış.
  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.