Şimdi Ara

Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.997
Cevap
19
Favori
150.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Şu an piasada ki 4 farklı 9900K modeli;

Core i9 Coffeelake i9-9900KF 100 3.6GHz 2MB 16MB R0
    Core i9 Coffeelake i9-9900KF 100 3.6GHz 2MB 16MB P0
    Core i9 Coffeelake i9-9900K 100 3.6GHz 2MB 16MB R0
    Core i9 Coffeelake i9-9900K 100 3.6GHz 2MB 16MB P0

(Aynı şey 9700K içinde geçerli)

Bu saaten sonra sıfır 9900K/9700K alınacaksa KF R0 olan model aranmalı.

İşin başka yanı ise KF ve R0 step'li ürünler sonradan çıktığı için piyasdaki Z390 anakartlar bu ürünleri BIOS güncellemeden desteklemeyecek.
    bu işlemcinin step kodunu nasıl öğrenebiliriz ve hangi step kodu daha iyi versiyon oluyor acaba ?
  • agnestico kullanıcısına yanıt
    CPU-Z'de Revision kısmında yazar.

R0 sonradan çıktı; ne getirdiği tam olarak belli değil, intelin açıklama yapması gerekiyor. Şu an sadece bu bilgi var; "This R0 stepping of the Core i5-9400 includes fixes for variants 2 (Branch Target Injection) and 4 (Speculative Store Bypass) of the Spectre/Meltdown vulnerability."
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Intel'e geçmiş olsun o halde

• 9900KF ile ilgili bir gelişme varmı çıkış tarihi nedir ?

9900KF delid / der8auer Intel 9th Gen OC Frame ve custom çalışması yapacağım
    çıkış tarihi hala muallaktamı ?
  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    Hocam bende araştırdım bu olayı gerekli siparişleri verdim 1 haftaya malzemeler elimde olur bir video yayınlayacağım sizi de bilgilendiririm .

Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock

• nothingtodeclare kullanıcısına yanıt
    Ürün piyasaya çıkalı aslında bir ay oldu, fakat daha her yerde satılmıyor, amazon.de'de 585 euro.

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    evet evet buldum bhphotovideo newyork mağazasında buldum
  • z390'lara başka bir seri takılabilecek mi? bu anakarttan almak mantıklı mı yoksa yeni seri mi beklemeli?
  • GUERRA kullanıcısına yanıt
    Şu anda takılamayacak gibi duruyor.
    İçimden bir ses bir üst seriye destek verecekler sanki gibi diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lonely warrior

Aynı frekansta -0.100v offset yapmak 1 saat sonra filan mavi ekran getirdi. Ben de frekansı da düşürüp 4.0GHZ yaptım. Yine -0.100v değerinde. Böyle Stabil oldu. Cinebench puanı 2000 den 1700 e düştü fazla da düşmedi ama sıcaklık değeri 95 lerden 80 e indi :)

Alıntıları Göster
    senin ayarlarda bir sıkıntı var, stokta 95lere nasıl cıkıyorsun.

4.8ghz 1.00V

Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock

• Aquaman iyi seyirler diler :D
  • theVATANSEVER kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Hocam bendeki soğutucu cooler master tx3 eski bir model. Yeni soğutucu alcam araştırma aşamasındayım. Custom sıvı soğutma için bilgi topluyorum. Sanırım 480 lik bir radyatör kullanacağım işlemci için.

Elimde soğutucu toplam 6 pipe lı olduğu için yetersiz kalıyor.
    Ama 4.8ghz de o kadar voltaj düşürmek bende çalışmıyor. Hep o şekilde mi kullanıyorsunuz hiç donma yaptı mı sistem
  • quote:

Merhaba. Hocam bendeki soğutucu cooler master tx3 eski bir model. Yeni soğutucu alcam araştırma aşamasındayım. Custom sıvı soğutma için bilgi topluyorum. Sanırım 480 lik bir radyatör kullanacağım işlemci için.

Elimde soğutucu toplam 6 pipe lı olduğu için yetersiz kalıyor.
    Ama 4.8ghz de o kadar voltaj düşürmek bende çalışmıyor. Hep o şekilde mi kullanıyorsunuz hiç donma yaptı mı sistem
    İşlemci o kadar ısınan bir işlemci değil, custom sogutma gereksiz ve pahalı. nzxt x62 ile çok iyi sonuçlar alırsın.evet hep bu ayarda kullanıyorum birkez bile donma/mavi ekran olmadı.xmp de açık, 3200mhz.
    9900k için genelde yorumlar çok ısınıyor şeklinde.

Sizin gibi söyleyen nadir.

Default değerlerde 4.8ghz de 1.28v veriyor benim anakart belki de sorun bunda.

Yine default ayarlarda hazır bir ayar mevcut. 4.4ghz de 1.16V veriyor. Bu ayarda oyunlarda 60 dereceyi geçmiyor. 1.0v olarak hiç denemedim. Bıos bile hazır ayarda vermiyor.
  • quote:

9900k için genelde yorumlar çok ısınıyor şeklinde.

Sizin gibi söyleyen nadir.

Default değerlerde 4.8ghz de 1.28v veriyor benim anakart belki de sorun bunda.

Yine default ayarlarda hazır bir ayar mevcut. 4.4ghz de 1.16V veriyor. Bu ayarda oyunlarda 60 dereceyi geçmiyor. 1.0v olarak hiç denemedim. Bıos bile hazır ayarda vermiyor.
    5ghz+ hızlarda 1.3V+ vcore'da 80C+ gören bir işlemci olduğundan çok ısınıyor muhabbeti var. stok değerler için gayet normal bir işlemci.

sizin stok hızlarda 95C görmeniz oldukça anormal bir durum,,,, ya soğutucuyu düzgün montaj yapamadınız, tam basmıyor ihs yüzeyine, ya araya çok fazla macun sürdünüz, ya çok kötü bir soğutucunuz var, ya da anakart çok fazla voltaj veriyor. Stok hızda 95 imkansız.Ben 5ghz 1.3V'ta 83C üzerini hiçbir stres testinde görmedim X62/72 ile.

Hocam ayrıntıyı atladınız sanırım bendeki soğutucu Cooler Master TX3 :)

Stok değerlerde 4.8ghz 1.28V cinebench testinden 95 derece ile çıkıyor bu soğutucu ile. Macunu iyi bir macun ve güzel sürdüm.
    İşlemci boşta iken 30 derece. Masaüstü kullanımlarda chrome açıp dolaşırken vs maks 62 derece civarı.

Hocam şöyle bişey var. İşlemci 95 derece olduğunda soğutucunun borularına dokunuyorum serin. Boruların kendi serin. Yani borular ısınsa ve iletemese tamam iletemiyor derim. İşlemcinin kendi içindeki macunun hatalı olmasını düşünmeye başladım.
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.