Şimdi Ara

INTEL 520 120GB SSD İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Merhaba arkadaşlar bu incelemede İntel in LSI SandForce 2281 kontrolcüsene sahip 520 Serisinin 120 Gb modelini inceliyecegim.Karşılaştırma açısından testlerde Vertex 4 skoruda olacak.Vertex 4 incelememe aşşagıdaki adresten ulaşabilirsiniz.

Ocz Vertex 4 128 Gb [Kullanıcı İncelemesi]

Test Sistemi

İ5 2500K 4.5 Ghz 1.26V
    Asusu P6Z68 VPRO
    Samsung 3V4G3D/US [ CL9 - 2133 Mhz - 16 Gb ]
    PowerColor AX6850 1GBD5-DH CrossFire Wtih Accelero Extreme Plus
    |Silverstone Strider Gold 1000W ST1000G
    Corsair Vengeance C70

Kutu Ve Kutu İçerigi

Diger ssd lere kıyasla kutu içerigine zengin diyebiliriz.Kutu içeriginde : Sata 6 Gbps kablosu,Molex Sata dönüştücülü güç adaptoru,2.5'' sürücüyü 3.5'' sürücüye dönüştürmek için disk kızagı,montaj için 8 adet vida,kullanım kitapçıgı ve cd si çıkıyor.

INTEL 520 120GB SSD İncelemesiINTEL 520 120GB SSD İncelemesiINTEL 520 120GB SSD İncelemesiINTEL 520 120GB SSD İncelemesiINTEL 520 120GB SSD İncelemesi
    INTEL 520 120GB SSD İncelemesiINTEL 520 120GB SSD İncelemesiINTEL 520 120GB SSD İncelemesiINTEL 520 120GB SSD İncelemesi

Testler

Arkadaşlar diger ekran görüntülerine yer vermedim konunun kalabalık olmaması için,isteyen olursa sonuçların ham hallerini buradan bakabilirler

http://imageshack.us/g/1/9866779/

AS SSD

INTEL 520 120GB SSD İncelemesiINTEL 520 120GB SSD İncelemesiINTEL 520 120GB SSD İncelemesiINTEL 520 120GB SSD İncelemesiINTEL 520 120GB SSD İncelemesi

Atto

INTEL 520 120GB SSD İncelemesiINTEL 520 120GB SSD İncelemesi

Anvil

Aida 64 Erişim Süresi

Crystal Disk Mark -4K And NCQ

PcMark 07

PcMark Vantage

IoMeter

Performance Test

Pc Restart

Sisoft Sandra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 18 Aralık 2017; 19:41:40 >

• Testler için eline sağlık.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• Skorları sadece tablo olarak yükledim karışlıklık olmaması için, istenirse ekran görüntülerini ekliyebilirim.
  • elinde sağlık çok süper inceleme olmuş grafiksel tabloların haricinde sorum olacak bu tablolardaki değer ile günlük kullanımdaki performans olarak gözle görlür yada cidden hissedilir şekilde performans farkı var mı intel 520 ssd ler için veri güvenirlik bakımından iyi diyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3E5F5BDEA -- 13 Kasım 2012; 18:53:47 >

Orijinalden alıntı: aspirin_00

elinde sağlık çok süper inceleme olmuş grafiksel tabloların haricinde sorum olacak bu tablolardaki değer ile günlük kullanımdaki performans olarak gözle görlür yada cidden hissedilir şekilde performans farkı var mı intel 520 ssd ler için veri güvenirlik bakımından iyi diyorlar

Günlük kullanımda en fark edilebilir test PcMark Vantage ve PcMark07 testleridir. Onun dışında digerleri sentetik test sayılır.

as ssd score unu söylermisin. incelemede as ssd 4k write 99 çıkmış, benim 50 civarı yani yarısı,http://communities.intel.com/thread/29840 linkinde intel 520 ssd yi laptopta kullananlar benimle yaklaşık aynı sonuçları almış ve şikayet ediyorlar, sanırım laptopta intel 520 ssd nin performansı düşüyor.

birde sonuç olarak vertex 4 mü intel 520 mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pj_romeo -- 13 Kasım 2012; 23:02:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pj_romeo

ellerine sağlık mükemmel bir inceleme olmuş, testler sırasında msahci mi iastor mu yüklüydü. ben sandy bridge laptopta kullanıyorum, benim msahci ile as ssd sonuçlarım şöyle;

as ssd score unu söylermisin. incelemede as ssd 4k write 99 çıkmış, benim 50 civarı yani yarısı,http://communities.intel.com/thread/29840 linkinde intel 520 ssd yi laptopta kullananlar benimle yaklaşık aynı sonuçları almış ve şikayet ediyorlar, sanırım laptopta intel 520 ssd nin performansı düşüyor.

birde sonuç olarak vertex 4 mü intel 520 mi?

İostar yüklüydü.

İstediginiz şeylere buradan ulaşabilirsiniz.Ham görüntüleri.

http://imageshack.us/g/1/9866779/

Edit: Performans olarak kesinlikle Vertex 4
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Eline sağlık, mükemmel bir inceleme olmuş.

Bu arada başlığı da kızartmışsın hemen.
    || AMD Ryzen 7 9800X3D İşlemci || MSI X870 Tomahawk Anakart || Palit RTX 4080 GameRock OC GPU || G.SKILL Trident Z5 Royal Neo 6000MHZ CL28 DDR5 Ram || Kingston KC3000 4 TB NVME Gen4 SSD || FSP Hydro PTM Pro 1200W Platinum PSU || Arctic Liquid Freezer II 360MM Sıvı Soğutma || Cougar Conquer Kasa || Logitech Z5500 5+1 Ses Sistemi || Samsung Odyssey G7 32'' 240Hz QLED Monitör || Apple MacBook Pro 16'' 2021 - M1 MAX (10/32) İşlem Birimi / 1 TB SSD / 32 GB RAM ||
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Eline sağlık, mükemmel bir inceleme olmuş.

Arada kendimizede faydamız dokunsun hacı

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Eline sağlık, mükemmel bir inceleme olmuş.

Arada kendimizede faydamız dokunsun hacı

Aynen.
    || AMD Ryzen 7 9800X3D İşlemci || MSI X870 Tomahawk Anakart || Palit RTX 4080 GameRock OC GPU || G.SKILL Trident Z5 Royal Neo 6000MHZ CL28 DDR5 Ram || Kingston KC3000 4 TB NVME Gen4 SSD || FSP Hydro PTM Pro 1200W Platinum PSU || Arctic Liquid Freezer II 360MM Sıvı Soğutma || Cougar Conquer Kasa || Logitech Z5500 5+1 Ses Sistemi || Samsung Odyssey G7 32'' 240Hz QLED Monitör || Apple MacBook Pro 16'' 2021 - M1 MAX (10/32) İşlem Birimi / 1 TB SSD / 32 GB RAM ||
  • Yakın bir zamanda testlere Neutron Gtx eklenecektir.
  • SSD incelemelerinin tek başlık altında birikmesi ve nihai sonuçların eklendikçe karşılaştırmalı biçimde sergilenmesi son noktada performansa ödenen fiyatın hesaplanması başka bir başlığa girmeyi gereksiz hale getirecek kadar toparlayıcı olacaktır. Güzel incelemeler. Bu arada yakında Max IOPS'un abisi Vector geliyor, kendisinin SATA III sınırındaki en hızlı SSD olmasını umuyorum.
    AMD FX X8 8150 - ASUS Crosshair V Formula AMD (O.C.) - Corsair H100i Cooler - Sapphire ATI HD7870 GHz OC Edition 2GB / Saphire ATI HD7850 1 GB - INTEL 120GB 520 Serisi Sata 3.0 SSD - SEAGATE 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache - SEAGATE 3.5" 1,5TB Barracuda Sata 3.0 64MB - Cache WD 3.5" 500GB Caviar Black Sata 3.0 7200Rpm - 32MB-KINGSTON 16GB (4x4GB) KIT Hyprex Genesis DDR3 2133MHz CL9 Ram - LG 94 Ekran Led TV..
  • Güzel bir inceleme vertex 4 güzel değerler almış.
    Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur. Hyman G. Rickover

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Nadir incelemelerden biri olmuş. DH'ye inceleme için almaları lazım seni.
    Bu ara maşaallah çok formundasın; nazar değmesin. Tüh tüh tüh.

Teveccühün abi Arada incelenecek ürün yollarlarsa hayır demem

Aslında son kullanıcı açısından doyurucu bir inceleme olsada teknik açıdan eksik bir inceleme sayılır.Şu Mevzuniyet Projesi nin altından kalkıyım uzunca teknik detay içeren yazı kısmı olacak.

• İnceleme ve test sonuçlarının paylaşımı için teşekkürler.

Aklıma takılan bir durum var.

En son koyulan PC Mark Vantage ve Performans testinde görülen intel odaklı ivme neye bağlı ?Sandforce kontrolcüyle alakalı bir durum mu ?

Diğer testlerdeki ( sentetik ) durum OCZ vertex 4 'ün oldukça iyi iş çıkardığını görsek de bu iki test sonucunda oldukça geride kalmış.Özellikle PC mark Vantage testinde windows media player ,defender gibi uygulamalarda ki görülen bariz düşüklük diğer programların çalışmasıyla paralellik gösterebilir mi ?
    Bilgisayar donanım konusunda yazılım bazlı geniş kapsamlı tavsiye için mesaj atınız (internet,oyun,autocad ,solidworks,3dmax,maya,zbrush,video render,ses işleme,video çekim)Mesaj kutum kapalı değil. Mesaj atamıyorsanız engellenmişsinizdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

İnceleme ve test sonuçlarının paylaşımı için teşekkürler.

En son koyulan PC Mark Vantage ve Performans testinde görülen intel odaklı ivme neye bağlı ?Sandforce kontrolcüyle alakalı bir durum mu ?

Diğer testlerdeki ( sentetik ) durum OCZ vertex 4 'ün oldukça iyi iş çıkardığını görsek de bu iki test sonucunda oldukça geride kalmış.Özellikle PC mark Vantage testinde windows media player ,defender gibi uygulamalarda ki görülen bariz düşüklük diğer programların çalışmasıyla paralellik gösterebilir mi ?

Banada öyle geldi, yazılımla ilgili bir olayda var galiba. Acaba bendemi yanlış bir şey var diye diger incelemelere baktım başka sitelerdeki onlarda da bendeki gibiydi sonuçlar.

Mesela

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

İnceleme ve test sonuçlarının paylaşımı için teşekkürler.

Banada öyle geldi, yazılımla ilgili bir olayda var galiba. Acaba bendemi yanlış bir şey var diye diger incelemelere baktım başka sitelerdeki onlarda da bendeki gibiydi sonuçlar.

anladım dün soruyu sorduktan sonra biraz daha araştırdım.OCZ'nin kendi kontrolcüsünü tasarlamasının en büyük sebebi ilk ssd üretirken sandforce ile yaşadığı çok çok büyük sıkıntılarmış.çökmeler veri kayıpları vs vs.Yeni çıkan ve Vertex 4 serisinde kullanılan kontrolcü sandforce kalitesine ulaşmış (intelin stabilitesine ) test eden sitelerde olumlu yorumlar vardı çoğunlukla ve veri kayıpları da ilk zamanlarda kalmış. .

Ancak OCZ nin adı bir kere çıkmış birçok ssd 'ye yeni adım atacak kullanıcılar ve benim gibi yeni giren kullanıcıların tereddütü buradan kaynaklı.Bu arada yaptığınız testte Vertex 4'ün hangi firmware'si yüklüydü ?En son yayımlanan 5.x.x firmwaresi ile yazma hızında oldukça artış görülmüş.Yeni firmware ile yapılan testler ile eski firmware 4.x.x ile yapılan testler arasında oldukça büyük sıçrama var.

Bilgiler için tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 24 Kasım 2012; 13:04:36 >
    Bilgisayar donanım konusunda yazılım bazlı geniş kapsamlı tavsiye için mesaj atınız (internet,oyun,autocad ,solidworks,3dmax,maya,zbrush,video render,ses işleme,video çekim)Mesaj kutum kapalı değil. Mesaj atamıyorsanız engellenmişsinizdir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.