Şimdi Ara

INTEL 520 120GB SSD İncelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Knisath

quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

İnceleme ve test sonuçlarının paylaşımı için teşekkürler.

Aklıma takılan bir durum var.

En son koyulan PC Mark Vantage ve Performans testinde görülen intel odaklı ivme neye bağlı ?Sandforce kontrolcüyle alakalı bir durum mu ?

Diğer testlerdeki ( sentetik ) durum OCZ vertex 4 'ün oldukça iyi iş çıkardığını görsek de bu iki test sonucunda oldukça geride kalmış.Özellikle PC mark Vantage testinde windows media player ,defender gibi uygulamalarda ki görülen bariz düşüklük diğer programların çalışmasıyla paralellik gösterebilir mi ?

Banada öyle geldi, yazılımla ilgili bir olayda var galiba. Acaba bendemi yanlış bir şey var diye diger incelemelere baktım başka sitelerdeki onlarda da bendeki gibiydi sonuçlar.

anladım dün soruyu sorduktan sonra biraz daha araştırdım.OCZ'nin kendi kontrolcüsünü tasarlamasının en büyük sebebi ilk ssd üretirken sandforce ile yaşadığı çok çok büyük sıkıntılarmış.çökmeler veri kayıpları vs vs.Yeni çıkan ve Vertex 4 serisinde kullanılan kontrolcü sandforce kalitesine ulaşmış (intelin stabilitesine ) test eden sitelerde olumlu yorumlar vardı çoğunlukla ve veri kayıpları da ilk zamanlarda kalmış. .

Ancak OCZ nin adı bir kere çıkmış birçok ssd 'ye yeni adım atacak kullanıcılar ve benim gibi yeni giren kullanıcıların tereddütü buradan kaynaklı.Bu arada yaptığınız testte Vertex 4'ün hangi firmware'si yüklüydü ?En son yayımlanan 5.x.x firmwaresi ile yazma hızında oldukça artış görülmüş.Yeni firmware ile yapılan testler ile eski firmware 4.x.x ile yapılan testler arasında oldukça büyük sıçrama var.

Bilgiler için tekrar teşekkürler.

Hocam sizin bilginiz var gıbi ssd ler hakkında laptoba alacağımda sandisk indirimde 190 lira gıbi bisey önerir mısınız 120 gb :) laptopda ara sıra oyun oynadım genelde HD dizi film izlerim asus n55 i7 işlemcili 2 gb ekran kartı var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: matador_36

Hocam sizin bilginiz var gıbi ssd ler hakkında laptoba alacağımda sandisk indirimde 190 lira gıbi bisey önerir mısınız 120 gb :) laptopda ara sıra oyun oynadım genelde HD dizi film izlerim asus n55 i7 işlemcili 2 gb ekran kartı var

Aslında tam tersi çok fazla bilgim yok sadece araştıyorum ssd bazlı bir sistem kuracağım için benden daha eski ve uzun süredir ssd ile içli dışlı olan arkadaşlar ve laptop kullanıcıları size daha doğru bilgi verebilir.
    Bilgisayar donanım konusunda yazılım bazlı geniş kapsamlı tavsiye için mesaj atınız (internet,oyun,autocad ,solidworks,3dmax,maya,zbrush,video render,ses işleme,video çekim)Mesaj kutum kapalı değil. Mesaj atamıyorsanız engellenmişsinizdir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

İnceleme ve test sonuçlarının paylaşımı için teşekkürler.

Aklıma takılan bir durum var.

En son koyulan PC Mark Vantage ve Performans testinde görülen intel odaklı ivme neye bağlı ?Sandforce kontrolcüyle alakalı bir durum mu ?

Diğer testlerdeki ( sentetik ) durum OCZ vertex 4 'ün oldukça iyi iş çıkardığını görsek de bu iki test sonucunda oldukça geride kalmış.Özellikle PC mark Vantage testinde windows media player ,defender gibi uygulamalarda ki görülen bariz düşüklük diğer programların çalışmasıyla paralellik gösterebilir mi ?

Banada öyle geldi, yazılımla ilgili bir olayda var galiba. Acaba bendemi yanlış bir şey var diye diger incelemelere baktım başka sitelerdeki onlarda da bendeki gibiydi sonuçlar.

anladım dün soruyu sorduktan sonra biraz daha araştırdım.OCZ'nin kendi kontrolcüsünü tasarlamasının en büyük sebebi ilk ssd üretirken sandforce ile yaşadığı çok çok büyük sıkıntılarmış.çökmeler veri kayıpları vs vs.Yeni çıkan ve Vertex 4 serisinde kullanılan kontrolcü sandforce kalitesine ulaşmış (intelin stabilitesine ) test eden sitelerde olumlu yorumlar vardı çoğunlukla ve veri kayıpları da ilk zamanlarda kalmış. .

Ancak OCZ nin adı bir kere çıkmış birçok ssd 'ye yeni adım atacak kullanıcılar ve benim gibi yeni giren kullanıcıların tereddütü buradan kaynaklı.Bu arada yaptığınız testte Vertex 4'ün hangi firmware'si yüklüydü ?En son yayımlanan 5.x.x firmwaresi ile yazma hızında oldukça artış görülmüş.Yeni firmware ile yapılan testler ile eski firmware 4.x.x ile yapılan testler arasında oldukça büyük sıçrama var.

Bilgiler için tekrar teşekkürler.

Son update var 1.5 di galiba testi yaptıgımda en son çıkan.http://forum.donanimhaber.com/m_66733045/mpage_1/f_/key_//tm.htm#67716348 detayların hepsi burada var.

Zaten forumdaki bir çok kişinin ocz hakkında ön yargısının nedeni bundan önceki sandforce de yaşanan sıkıntılardı.Hala da devam ediyor üyelerin bu ön yargısı

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.