Şimdi Ara

Intel 330 120 gb ssd Kullanıcı İncelemesi ve Kullananlar Kulubü (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
96
Cevap
3
Favori
12.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dr25

Merhaba arkadaşlar bende bugün bu ssd'nin 60 Gb lık olanından edindim. Burada anlatılan bütün ayarları yapmama rağmen verdiğim ekran görüntüsündeki değerleri elde ediyorum. Bilgisayarım Acer Aspire 6935g Sata2 desteği var. Okuma hızı normal sanırım ama yazma hızı düşük sizin elde ettiğiniz değerlere göre; sizce bunun sebebi ne olabilir?

Intel 330 120 gb ssd Kullanıcı İncelemesi ve Kullananlar Kulubü

SSD'yi sıfır mı aldınız? Eğer ikinci el ise, firmware update ve secure erase yaptınızmı?

• quote:

Merhaba arkadaşlar bende bugün bu ssd'nin 60 Gb lık olanından edindim. Burada anlatılan bütün ayarları yapmama rağmen verdiğim ekran görüntüsündeki değerleri elde ediyorum. Bilgisayarım Acer Aspire 6935g Sata2 desteği var. Okuma hızı normal sanırım ama yazma hızı düşük sizin elde ettiğiniz değerlere göre; sizce bunun sebebi ne olabilir?

Hocam bu sonuç benim sata 2 destekli ve ahci modunda test ettiğim hdd caviar bluenın testi. Sizin ssdnizin benim hddnin yazma hızıyla nerdeyse aynı mutlaka biy anlışlık olması lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: oktard

SSD'yi sıfır mı aldınız? Eğer ikinci el ise, firmware update ve secure erase yaptınızmı?

@oktard
    SSD'yi sıfır aldım paketinden ben çıkardım SSD için firmware olabileceğini düşünmemiştim hemen bakıyorum. Disk sıfır olduğu için secure erase yapmama gerek yoktur diye düşündüm ama yanılıyorsam onu da yapayım.

@dBZerodealer-
    Sizin yazma değerlerinizi görünce moralim bozuldu Umarım böyle kalmaz yazma değerlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr25 -- 22 Şubat 2013; 19:35:47 >
  • alalı 2-3 ay oldu,ilk günkü gibi çok stabil,nazar değmesin :D
  • Bende bugün alacağım arkadaşlar nasipse. Hp Dv6 6115 st notebook var. Stabilite ve kitlenme mesajları beni de düşündürüyor.Win 7 64 bit orjinal yüklü makinede fakat elimde win 8 de var.(recovery yaptım geçen windows 7 olarak. Windows 8 driver sorunları var. Daha yükseltmedim tekrardan) Stabilite açısından win 8 daha iyi olur diye düşünüyorum.Ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhanwolf

Bende bugün alacağım arkadaşlar nasipse. Hp Dv6 6115 st notebook var. Stabilite ve kitlenme mesajları beni de düşündürüyor.Win 7 64 bit orjinal yüklü makinede fakat elimde win 8 de var.(recovery yaptım geçen windows 7 olarak. Windows 8 driver sorunları var. Daha yükseltmedim tekrardan) Stabilite açısından win 8 daha iyi olur diye düşünüyorum.Ne dersiniz?

stabilite sorunları bütün ssd var ama en az intel ssd var , win8 ssd için daha iyi optimize edildiği söyleniyor ve yorumlarda o yönde ama yeni tip görselliğe alışabilirsen win 8 de .
  • arkadaşlar 200 tl civarı satın alabileceğimiz bir yer var mı? Heryerde fiyatlar şişmiş.
  • niye şişti çözemedim. tam almaya niyetlendim fiyatlar uçtu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haien

niye şişti çözemedim. tam almaya niyetlendim fiyatlar uçtu

Bende ürün iyimi diye bakmaya geldim SSD almayı düşünüyordum, fiyat uçmuş
  • normal fiyatları nedir acaba bu ürünün az daha beklemeye degermi şuan vatanda 250tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coming

normal fiyatları nedir acaba bu ürünün az daha beklemeye degermi şuan vatanda 250tl

normal fiyatından 50-60 lira daha pahalı şu anda. 520 serisini ucuzken görüp de almayan birisi olarak bekleyin derim. Muhtemelen yaza doğru indirime girer.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oktard

@oktard
    SSD'yi sıfır aldım paketinden ben çıkardım SSD için firmware olabileceğini düşünmemiştim hemen bakıyorum. Disk sıfır olduğu için secure erase yapmama gerek yoktur diye düşündüm ama yanılıyorsam onu da yapayım.

@dBZerodealer-
    Sizin yazma değerlerinizi görünce moralim bozuldu Umarım böyle kalmaz yazma değerlerim.

Sıfırda olsa bi secure erase yapmak gerekebilir, hatta bende 330 serisi 120gb intel SSD'mi secure erase yapmadan kurulum ekranında gösterememiştim win 7 de.

Siz yinede bir secure erase deneyin bence. Tabiki firmware update'te yapılmalı eğer eskiyse sürüm. Sonra sorun devam ederse, diğer şeylere bakarız.

Ayrıca sata kontrolcünüz için çıkmış son sürüm AHCİ sürücülerini kullanıyorsunuz değilmi?

• benim raid sonuçları böyle, 4k da okuma ve yazmada 200.000 in üzerini,128k dan itibaren yazmada 1.000.000 in üzerini görmeliydim.
    muhtemel sebebi anakart amd tabanlı MSI A75A-G35,ssd lerim Intel 330 120gb 2 adet.
    [simage][/simage]
  • Yeni sistem.

normal mi?
  • test yapan arkadaşlar en sağlıklı test ve karşılaştırma için
    as ssd ve crystaldisk benchmark programlarını kullanalım hem en iyi değerlendirme hemde karşılaştırma için

AS SSD BENCHMARK

http://www.filehippo.com/download_asssdbenchmark/download/f5370f4e0f511d9d65a68260b1e81147/

Crystaldisk mark benchmark

http://crystalmark.info/download/index-e.html

• işlemci AMD FX - 8150
    anakart Asus crosshair formula-z
    Ram Gskill CL9 1866mhz 2x8 GB
    SSD INTEL 120GB 330 SERISI SATA 3.0 SSD
    GPU ATI radeon hd 3870X2

• quote:

Orijinalden alıntı: m_albat

işlemci AMD FX - 8150
    anakart Asus crosshair formula-z
    Ram Gskill CL9 1866mhz 2x8 GB
    SSD INTEL 120GB 330 SERISI SATA 3.0 SSD
    GPU ATI radeon hd 3870X2

okuma değeri iyide yazma düşük usta sata 3.0 portunda takılı deilmi.
  • Hocam ben bu ssd yi 3 aydır kullanıyorum.Yazma değeri çok düşük yapmadığım şey kalmadı yardımcı olun lütfen.

-Driverlar güncel
    -Bios güncel
    -Sw 300i
    -İnce ayarlar yapılı
    -Windows update güncel
    -Trim açık
    -Sata driver güncel(rst)

Testlere bakın.

http://a1304.hizliresim.com/18/9/lxc1q.jpg
  • Bende Cumartesi Haftasonu indiriminden 266 tl İntel 330 serisi 120Gb SSD aldım Sistemim imzamda okuma degerleri iyi gibide yazma hızı biraz düşük gibi geldi ,Gerçi benim için okuma hızı daha önemli fakat arkadaşlar sizlerin yorumlarını merakla bekliyorum.

Not : Açılış hızım Harddiskle : 29 saniye
    SSD : 13 saniye

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.