benim değerler de sizin değerlere yakın.yazma hızı neden düşük bende çözemedim bir türlü
quote:
Orijinalden alıntı: Can_R6
quote:
Orijinalden alıntı: m_albat
işlemci AMD FX - 8150 anakart Asus crosshair formula-z Ram Gskill CL9 1866mhz 2x8 GB SSD INTEL 120GB 330 SERISI SATA 3.0 SSD GPU ATI radeon hd 3870X2
okuma değeri iyide yazma düşük usta sata 3.0 portunda takılı deilmi.
aklınıza gelebilecek her şeyi denediğim halde aldığım sonuç bu. yazma hızı daha yukarıya çıkmıyor malesef ve bu konudan dert yanan forumda tek ben değilim galiba
quote:
quote:
quote:
işlemci AMD FX - 8150 anakart Asus crosshair formula-z Ram Gskill CL9 1866mhz 2x8 GB SSD INTEL 120GB 330 SERISI SATA 3.0 SSD GPU ATI radeon hd 3870X2
aklınıza gelebilecek her şeyi denediğim halde aldığım sonuç bu. yazma hızı daha yukarıya çıkmıyor malesef ve bu konudan dert yanan forumda tek ben değilim galiba
farklı bir anakartta denedinizmi peki ?
quote:
quote:
quote:
quote:
farklı bir anakartta denedinizmi peki ?
malesef farklı bir anakartta deneme imkanım yok.
yani tek çare bu ozaman yapacak birşede yok gibi ama sen genede. driver bios ne varsa güncelle
Bazı laptop bioslarında SATA modu ile ilgili bir seçenek oluyor, power save veya performance diye. AHCI/IDE mode dan bağımsız bir ayar..
Bir kontrol etmenizde fayda var, belki ondan kaynaklanıyordur. Birde donanım yöneticisinden SSD'nin yazma önbelleği ile ilgili ayarı değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: Headbanger_Kerry
Hocam bendede bir sıkıntı var.İmzamdaki sata3 destekli notebook'a sahibim.Bilgisayarın üstünde orjinal win 7 home premium x64 var intel 330 series ssd'yi taktığımdan beri günde 3 defa bilgisayar kitleniyor.Acma kapama dümesine basılı tutup kapatıyorum.Bilgisayarcılar'a sordum devreleride sorun vardır degistir dediler.Bed sector taraması filan yaptı problem cıkmadı.Kıbrısa gidecegim için iade etmedim.Şimdi win 8 enterprise x64 90 günlük evolation sürüm yükledim hic bir sıkıntı yok. Çözemedim gitti. Ya ssdler'de donma sorunu oluyor mu?Bu sandforce kontrolcüden midir? Ne yapmalıyım win 8 mi alayım::(((
eminmisin sata 3 destekli olduguna ? ssd hiç kullanmadım nasip olmadı henüz pek bilgim yok yani.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Headbanger_Kerry
Hocam bendede bir sıkıntı var.İmzamdaki sata3 destekli notebook'a sahibim.Bilgisayarın üstünde orjinal win 7 home premium x64 var intel 330 series ssd'yi taktığımdan beri günde 3 defa bilgisayar kitleniyor.Acma kapama dümesine basılı tutup kapatıyorum.Bilgisayarcılar'a sordum devreleride sorun vardır degistir dediler.Bed sector taraması filan yaptı problem cıkmadı.Kıbrısa gidecegim için iade etmedim.Şimdi win 8 enterprise x64 90 günlük evolation sürüm yükledim hic bir sıkıntı yok. Çözemedim gitti. Ya ssdler'de donma sorunu oluyor mu?Bu sandforce kontrolcüden midir? Ne yapmalıyım win 8 mi alayım::(((
eminmisin sata 3 destekli olduguna ? ssd hiç kullanmadım nasip olmadı henüz pek bilgim yok yani.
Hocam sata 3 desteklemese okuma değeri 470 mb/sn lere cıkmaz. En fazla 300 de tıkanır. Bence büyük ihtimal intel 330 series ssdlerin yazma değerleri pratikte 150'nin üstüne çıkmıyor.Yabancı sitelerde araştırmalarımdada aynı sonuçla karşılaştım.
Bende daha şimdi vatanbilgisayardan bir tane sipariş verdim. İlk defa ssd kullanıcam gelince yorumlarımı paylaşırım
bir kaç gün içinde sata 3 sisteme geçeceğim kısmetse sata 3 testlerini de ekleyeceğim ilk mesaja .
Biraz geç oldu ama sata 3 test sonuçları ilk mesaja eklenmiştir daha öncede dediğim gibi büyük boyutlu dosya okuma hızı dışında sata 2 sata 3 arasında kayda değer bir fark yok ama tabi diğer bileşenler de yenilendiği için sistemde gözle görülür bir hızlanama var
arkadaşlar iztel 330 series 120 ssd sını satmak ısteyen olursa pm aracılığıyla irtibata geçsin...
arkadaşlar intel 330 ssdsine secure erase işlemini nasıl yapıyorsunuz bende sadece sdd var ekstra hddmi lazım secure erase yapmak için
quote:
Orijinalden alıntı: **KAAN**
arkadaşlar intel 330 ssdsine secure erase işlemini nasıl yapıyorsunuz bende sadece sdd var ekstra hddmi lazım secure erase yapmak için
Evet işletim sistemi kurulu olan kısıma secure erase yapamıyorsunuz ya söküp başka bir sisteme takıp intelin programını kurduktan sonra yada sisteme başka hdd takıp işletim sistemini ona kurup o şekilde yapacaksınız .
Intel® Solid-State Drive Toolbox Yeni sürümü çıkmıştır . bu arada konuyu açtığımdan beri kullanıyorum en ufak bir kilitlenme donma ve mavi ekran yaşamadım belki okuma ve yazma hızları diğer ssd göre biraz düşük görünebilir ama tam stabilite .