Şimdi Ara

İntegral Zor mu ve yetişir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
8.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Mat 2 den İntegral konusu kaldı? İntegrali çalışmayıp feda edip, diğer konulara iyice çalışsam daha iyi mi olur?

• Yapay Zekanın Yanıtı

İntegral Zor mu ve Yetişir mi?

İntegral, matematiğin temel konularından biridir ve genellikle öğrenciler için zorlayıcı olabilir. İntegral hesabı, bir fonksiyonun grafiği altındaki alanı hesaplamak veya bir cismin hareketini modellemek gibi çeşitli uygulamalara sahiptir.

İntegralin Zorluk Seviyesi

İntegral, limit ve türev gibi diğer matematik konularına dayanır. Bu nedenle, bu kavramlarda sağlam bir temel oluşturmak, integral hesabını öğrenmeyi kolaylaştırır. İntegralin zorluğu, çözmeye çalıştığınız belirli integral türüne bağlı olarak değişebilir. Bazı integraller nispeten basitken, diğerleri daha karmaşık olabilir.

İntegral Hesabına Yetişmek

İntegral hesabına yetişmek mümkündür, ancak zaman ve çaba gerektirir. Anlamadığın kavramlar üzerinde odaklanarak ve düzenli olarak pratik yaparak, zamanla ilerleme kaydedebilirsin. Ders kitaplarını, çevrimiçi kaynakları ve hatta bir öğretmenden veya öğretim görevlisinden yardım alabilirsin.

İpuçları:

• Temel matematik konseptlerini gözden geçir.
    • İntegral kavramını anla.
    • Çözmeyi denediğin integral türüne bağlı olarak farklı teknikler öğren.
    • Düzenli olarak pratik yap.
    • Zorlandığın yerleri not et ve yardım istemekten çekinme.

Sabır ve azimle, integral hesabında ustalaşabilir ve bu güçlü matematiksel aracı çeşitli uygulamalarda kullanabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • integral elenir mi arkadaş ya.
  • Saçmala ve çalışmaya başlaSınav yarın olsa anlarım da yani şimdiden niye konu eliyorsun ki.Hiç olmadı integral alma sorusunu yaparsın.Diğer konuları fulleyebileceğin ne malum.Belki integrali kolay diğer konuları zor sorcaklar.
  • beyler ben de alan'a geçmedim. integral belirli belirsiz vs herşeyi çalıştım sizce geçsem mi yoksa eski konuları mı sağlamlaştırsam ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: legen wait for it dary

beyler ben de alan'a geçmedim. integral belirli belirsiz vs herşeyi çalıştım sizce geçsem mi yoksa eski konuları mı sağlamlaştırsam ??

Basit konu ogrenmemek ayip olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerden baksan en az 5 soru cikiyor. Turevi iyi ogrendiysen integral almada zorlanmazsin zaten. Bence feda etme

• Tamam beyler Beşiktaşlı olabilirsiniz ama feda olayını abarttınız bu sene.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TRİGONOMETRİ ZOR MU?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Türev alma kurallarını iyi örendim. 2 gün konu tekrarı yapayım. PAzrtesi İntegrale başlarım o zaman 1 haftaya kadar da bitiririm.
  • İntegral kesinlikle zor değil. Dün integralde alan hacim uygulamalarını işleyecektik. Sınıf zaten yapamıyoruz diyerek girmedi derse, sadece ben ve iki arkadaşım kaldık. Hoca 45 dakikada anlattı ve o kadar basit bir konuymuş ki sadece gözümüzde o şekilleri falan büyüttüğümüz için yapamıyormuşuz. Dün üstüne de altı test çözdüm ve integralin grafik sorusunu sınavda kaçırmayacağımı düşünüyorum ki ben hiçbir denemede o konuyu doğru yapamadım şimdiye kadar. Doğru yapmayı bırak son dört soruya bakmazdım bile. :P

Ve son olarak şunu söyleyeyim bu bünye 12. sınıfın ilk yazılısında çıkacak olan türev konusuna yalnızca iki gün çalışıp 89 almış biri. İntegral çok daha kısa ve basit, var sen hesap et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakhukuk_gakguguk -- 24 Mayıs 2013; 18:47:51 >
  • İntegral çok zor ve yetişmez

• quote:

Orijinalden alıntı: hakhukuk_gakguguk

İntegral kesinlikle zor değil. Dün integralde alan hacim uygulamalarını işleyecektik. Sınıf zaten yapamıyoruz diyerek girmedi derse, sadece ben ve iki arkadaşım kaldık. Hoca 45 dakikada anlattı ve o kadar basit bir konuymuş ki sadece gözümüzde o şekilleri falan büyüttüğümüz için yapamıyormuşuz. Dün üstüne de altı test çözdüm ve integralin grafik sorusunu sınavda kaçırmayacağımı düşünüyorum ki ben hiçbir denemede o konuyu doğru yapamadım şimdiye kadar. Doğru yapmayı bırak son dört soruya bakmazdım bile. :P

Ve son olarak şunu söyleyeyim bu bünye 12. sınıfın ilk yazılısında çıkacak olan türev konusuna yalnızca iki gün çalışıp 89 almış biri. İntegral çok daha kısa ve basit, var sen hesap et.

alan,hacim kısmı zaten zor değil kardeş zor olan kısmı belirsiz integral

• Türevi iyi öğrendiysen integral kesinlikle türevden daha kolay ve kısadır tek zorlanacağın kızım belirsiz integral olabilir bence ama onda da zaten çok soru görmene bağlı diğer kısımlar kolay zor diyenlere bakma :)
  • Belirsiz integral de sormadiklari icin sorun yok

• quote:

Orijinalden alıntı: mShakespeare

Tamam beyler Beşiktaşlı olabilirsiniz ama feda olayını abarttınız bu sene.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakhukuk_gakguguk

İntegral kesinlikle zor değil. Dün integralde alan hacim uygulamalarını işleyecektik. Sınıf zaten yapamıyoruz diyerek girmedi derse, sadece ben ve iki arkadaşım kaldık. Hoca 45 dakikada anlattı ve o kadar basit bir konuymuş ki sadece gözümüzde o şekilleri falan büyüttüğümüz için yapamıyormuşuz. Dün üstüne de altı test çözdüm ve integralin grafik sorusunu sınavda kaçırmayacağımı düşünüyorum ki ben hiçbir denemede o konuyu doğru yapamadım şimdiye kadar. Doğru yapmayı bırak son dört soruya bakmazdım bile. :P

Uyandırmay8n hocam bende yapamiyordum dershanede 4 derste bitirdik evde bi tekrar yaptim ve zamanda integralin hepsini yaptım.Netlerim 30 38 arasi surunurken geçen hafta ki 3 deneme de 44 civarı yaptım.Dediǧim şu alan integralin en kolay konusu ve en az 2 soru çıkıyor

• Temız 5 soru mis daha ne ıstıyorsun otur çalış zorlansan bıle 5/3 yaparsın rahat
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tormintor

Belirsiz integral de sormadiklari icin sorun yok

Belirsiz integral yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: popeyex

quote:

Orijinalden alıntı: Tormintor

Belirsiz integral de sormadiklari icin sorun yok

Belirsiz integral yok mu?

direk belirsiz olarak sormuyor, başına 1 den 2 ye kadar koyuyor türevini alamıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frost74

İntegral çok zor ve yetişmez

• quote:

Orijinalden alıntı: mShakespeare

Tamam beyler Beşiktaşlı olabilirsiniz ama feda olayını abarttınız bu sene.

+1
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.