Şimdi Ara

İnsülin Direnci Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu hastalık hakkında bilgi sahibi olanlar varsa yardımcı olursalar sevinirim. 6-7 ay önce aşırı iştah (Özellikle Tatlı) ve uzun süren açlıkta el titremesi (Telefonda mesaj yazamayacak kadar titriyor) titreme ile beraber çarpıntı ve huzursuzluk şikayeti ile doktora gittim.Yapılan testlerin sonucu resimdeki gibidir. İnsülin direnci teşhisi konuldu. İsim vermicem etken maddesi Metformin 1000mg olan ilaç kullanmam ve derhal kilo vermem söylendi.(Aşırı kilolu yada obez değildim 1.75 Boy 76 kiloydum) 3 ay a yakın ilaç kullanmadan dikkat ederek ve daha fazla hareket ederek 8 kilo kadar verdim.(Şu anki kilom 68) Açlık ataklarım, el titremem,titreme ile gelen huzursuzluk geçmedi! Resmen savaş veriyorum istediklerimi yememek için aklımda devamlı kalorili besinler falan var çocuk gibiyim :) 1 gün kendime izin verip kaçamak yaptığımda ertesi gün çok daha fazla zorlanıyorum boğazımı tutmakta. Bu hastalığı yaşayan varmı kalıcımıdır bu hastalık ? İlacı kullanmayarak yanlışmı yapıyorum? Bazı duyumlar aldım ilacı ömür boyu kullanman gerek falan diye bilgisi olan varmı ?
     İnsülin Direnci Hakkında

• quote:

İlacı kullanmayarak yanlışmı yapıyorum?

kullandığınız veya kullanmadığınız ilaç tip 2 diyabet yani şeker hastalığı ilacı
    insülin direnci azalmadığı sürece şeker yeme isteğiniz devam edecek
    mekanizmayı şöyle açıklayayım
    vücudumuz en kolay şekerleri enerjiye dönüştürür bu yüzden kanda belli bir oranda şeker olmalıdır
    fakat bu şeker kandayken enerjiye dönüşmez hücrelere girmesi gerekir
    hücrelere de girişi öyle kontrolsüz değildir bu kontrol insülin ile olur
    sizin vücudunuzda insüline direnç olduğu için şeker kandan hücrelere zor geçiyor bu da sizde yapay bir açlık hissi oluşturuyor
    aç gibi olduğunuz için sinirleniyorsunuz huzursuz oluyorsunuz elleriniz titriyor belki de terliyorsunuz
    bu yapay açlık hissi sizi tatlılara yönlendiriyor kandaki şeker oranını arttırıp hücrelere zorla sokmak istiyorsunuz

genelde kalıcı bir hastalık değil genelde kilo verince düzeliyor bazı kalıtsal nedenler işi zorlaştırabilir
    doktora kontrole gidin durumu tekrar değerlendirin

• Mrb,
    Ben de aynı durumdaydım, cok sukur yolunu Canan Karatay sayesinde öğrendim. şimdi iyiyim. İnsilün direnci yada hipoglisemi hastalığın adı bu.Karaciğer yağlanınca foknsiyonunu yerine getiremiyor fazla inlülin salgılıyor, yemekten 2 saat sonra dünya kadar yesem karnım tıkabasa dolu olsa da elim ayağım titrer, sinirim bozulur dengem kaybolurdu. Çözüm: kilo vermek, sporla olmuyor ancak diyetle verebildim. ekmek ve şekeri kestim, ekmek günde bir dilim olsada şeker tamamen hayatımdan cıktı.kilo verirken önce vucudun baska bolgeleri veriyor en son göbek gidiyor. alırken en son göbek alıyor.boyunuzdan kilonuzun en az 8 10 kilo aşağıda olması gerek. 1.75 ise bounuz kionu 65 68 olabilir fazlası insülin direncine sebep oluyor. bu fazla kiloyu verince Allah ım sukur bende normal insan gibi acıkıyor diye sukur ettim. gece terlemesi bitti, migren ağrıların cok sukur cok azaldı. biraz kilo alsam aynı sorunlar devam ediyor. Allah sifa versin

• Şeker yemeyi kesmelisin,spor yapmalısın,market ürünleri yani paketlenmiş ürünleri asla tüketmemelisin.Ayrıca sürekli bir şey yemeyeceksin insülin direncini arttıran budur.Atıyorum sabah 8 de kahvaltı yaptın öğle yemeğini 1 de ye mesela ama arasında bir şey yeme.Bir kaç ay düzenli devam et bak bakalım insülin düşüyor mu düşmüyor mu.
  • Aç kalacaksın aç.Hem öyle böyle değil delikanlı gibi.
    Su içeceksin sadece su.3 gün sonunda hiçbirşeyin kalmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.