Şimdi Ara

Vücut direnci düşüklüğü için takviye kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar dostlarım simdi çözmemiz gereken bir konu var. Benim vucut direncim yani bağışıklığım düşük olduğu için ayın yarısını hasta yada vucudumu kırgın olarak geçiriyorum. Bu yüzden de vücuduma destek olmak için takviye kullanmak istiyorum. İnternetten araştırdım aArkadaşlarımdan öneri aldım ama bi markada kendimi ikna edemedim ve istirarlı bir şekilde kullanmayı düşünüyorum. Bu sorunlar için takviye kullanan memnun kalanlar var mı ?




  • Vücudunuza en iyi takviye düzgün bir ağırlık çalışması ve sağlıklı beslenme olur. Hem enerjik ve dinç hissedersiniz hem de bağışıklığınız ciddi anlamda yükselir. Bunların dışında takviye olarak illa bir şey almak istiyorsanız kan testi yaptırın, düşük bir değer varsa onu takviye edersiniz. Genelde D vitamini çoğu kişide eksik oluyor ve eksikliği bağışıklık sistemini ve ruh halini büyük oranda etkiliyor.

  • Dostum spor + sağlıklı beslenme seni dinç hissettirecektir. Bugün böyle bir posta rastlamam komik geldi :) Çünkü dün uzun aradan sonra 1 günde canımın istediğini yiyeyim dedim :) 1. öğünde büyük lavaşın içine pizza+yumurta karışımı değişik bir tarif uyguladım. Ne zamandır kafamdaydı canım çekiyordu pişman değilim ahaha. 2. öğünde ise favori yiyeceğim olan çiğ köfte 2 dürüm + 1 kase burger sosu yaptım. (Yağsız :) ) Dürümü bana yedim. 7 de dinç bir şekilde kendiliğimden kalkarım alışkanlıktır. Bugünde 7 de uyandım ama saat nerdeyse 9 oldu hala ölü gibiyim. Bu yediklerimi en azından birkaç aydan fazladır yemiyorum. Birden yüklenincede böyle hissettirmiş olma ihtimali var ama genel olarak doğru beslenme ve spor gerçekten dinç hissetirir.


    Ben yine de ek takviye almak istiyorum dersen. Omega-3 banko almalısın. Omega-3 olmazsa olmaz. Zma kullanabilirsin. D vitamini eksik olmayan çok az insan vardır ona bakabilirsin. Veya multivitaminlere bakabilirsin. Ama omega-3 benim için olmazsa olmaz.





  • C vitamini 1000mg önerebilirim ben. Antrenmandan önce(eğer yapmaktaysan) 1 tane içersin günlük. Yorgunluk belirtileri başladığında da sabah kahvaltı sonrası alınabilir. Ben C vitaminin faydasını gördüm doğrusu. Bunun haricinde multivitamin alınabilir belki. Testosteron değerlerini ölçtürmeni de önerebilirim belki. Uyku düzenin kötüyse bunları yaşaman çok doğal. İstersen genel bir tahlil ver. Oradaki eksikliklere göre aksiyon alırsın. D vitamini eksikliğinin de buna sebebiyet verdiğini söyleyebiliyor hocalar. Genel bir tahlil şart.


    Ha hastaneyle uğraşamam falan diyorsan da kesinlikle C vitamini + isteğe bağlı olarak multivitamin + biraz da kaliteli yağ Omega-3 alınabilir :)


    Kullandığım C vitamini markası: https://www.hepsiburada.com/apexis-efervesan-vitamin-c-20-tablet-1000-mg-p-HBV0000099X6V?magaza=farmaoptimum





  • hocam öncelikle tahlil gerekli. Ref değerler güncel değil trdeki o yüzden o değerlere göre değil bu değerlerin gerçeğini pubmedden vs araştırarak bulabilirsin. (B12 800 olmalı bizde 200 ref. vs). 2. olarak temel gıdalarla tamamlamak çok daha iyi AMA illa ki dışarıdan alıcam dersen enchantes superhuman immunity plus var baya sağlam bağışıklık güçlendirici tüm vit min elektrolitleri içeriyor ve en iyi emilen formlarında b 12 c d zinc hesperidin vs. (bunu alınca yanına başka bir supplement almaya gerek yok) gün içinde öğünlerine soğan(quercetin için) ve sarımsağı ekle. 1 bardak çay veya kahve içme alışkanlığın olsun. süt ve süt ürünlerinin hepsini kes. Kalsiyumu yumurta kabuğundan al, organik 0TR kodlu olanların kabuğunu 10dk kaynatıp fırında 10 dk bekletip blenderda toz haline getirip buzdolabına at günde 1 çay kaşığı al. Ekmeği kes, yağların pişirildiği şeyleri mümkün olduğunca azalt. Zeytinyağı kullan bol bol (soğuk sıkım olmalı). Kuruyemiş ya da ezme(0 şeker ve %100 saf kuruyemişten yapılanlarından ya da evde kendin yap fırında 5 dk beklet hemen blendera at krema kıvamına gelene kadar blenderi çalıştır özellikle badem ezmesi efso oluyor param olmadığında yerfıstığı ezmesi yapıyorum) ye fazla kavrulmamış olan yerden al. Kalorinin %50 sağlıklı yağdan %30-35 proteinden %15-20 karbdan almaya çalış. bunları direkt hayata geçirmene gerek yok mükemmelliği arama yavaş yavaş oturt. Ben de değişik hastalıklar atlattım o yüzden okumadığım makale, kitap kalmadı beslenme üzerine güvenebilirsin dediklerime. deneyip işine yararsa haberdar edersin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apostrophe -- 15 Eylül 2021; 13:23:21 >




  • apostrophe A kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz superhuman plus adlı vitamini bir tavsiye üzerine bende alacağım. Ben de candida, histamin intoleransı'na bağlı kronik ürtiker rahatsızlığı yaşıyorum. Sizin rahatsızlığınız neydi ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.