Şimdi Ara

İnsanlara güvenim kalmadı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya yok vermiyorlar arkadaşım. 2 ay önce ev arkadaşıma 30 lira vermiştim. Ailesi 1 gün sonra parayı yatıracak ve geri verecekti. Ertesi gün oldu vermedi. 3 gün geçti böyle vermedi yine. İstedim tamam yarın vereyim dedi yine vermedi. Bide hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Sanki hiç para almamış. 4 gün öncede yine para istedi 10 lira. Bunuda vermedi. Hala bekliyoruz.

Belki 30 lira fazla bir şey değil ancak öğrenci olanlar bilir. 30 lira öğrenci için servet.
  • bak bu karşındakini iyi tanımakla alakalı bişey.. 2007yılında kardeşim gibi gördügüm arkadaşım arabayla kaza yapmıştı alkollü olarak. maddi hasar az vardı ama 6 ay ehliyetine el konulup 480di sanırım okdr ceza yedi. karşı arabanın masrafıda 3 milyar civarındaydı. çocuk tüm parayı toplamıştı 1milyara eksikti. bendede yoktu ama annemden felan alabilirdim. annemde çocugu tanıyordu dedim böle böle yardım etmem lazım cocuga.. oda anlayışlı karşıladı ertesi gün verdi.. bende çocuga verdim parayı. ben çocuga şu gün verirsin v.s. hiç bişe dememiştim. ama çocuk devamlı bana mahçupmuş gibi arıyordu kardeşim k.bakma en kısa zamanda vericem diye. dedim boşver takma kafana nezmn istersen ozmn ver..
    çocuk ilk ay 500 verdi. diger ayda 500 verdi.. bitanede parfüm almış bana hediye pahalı bişeydi..
    şimdi bu çocuk nezmn isterse ona herzmn para gözüm kapalı geriye istemeden veririm kendiside biliyor zaten aramızda lafı olmuyor..

haa başka birine verirmiyim tabiki vermem yok çekerim bişe derim yani.. bu karşındakini iyi tanımakla alakalı bişey..

• 4 yıllık üni arkdaşımın evinde, mecburdum evden çıkmıştım para vererek kaldım geçici olarak, sonrada parayı erken istedi ve 10 ytl eksik olduğu için aramız bozuldu selam bile vermiyorum artık.
  • Şahsen karşımdakini nekadar iyi tanısamda büyük mebla şeklinde borç vermem hiçbirzaman.
    Yakın arkadaşlarımı herzaman ufak tefek borç vererek denemişimdir.Genelde hiçbiri o parayı vermedi,hep salladı ve unutuldu.O yüzden iş büyük miktarlara gelince yok abicim derim.
    Ha olurda durumum şimdiki gibi kötü olmaz ozaman çok zor durumdaysa düşünebilrim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karasew vasilli

quote:

Orijinalden alıntı: antibakteriyel sazan

quote:

Orijinalden alıntı: tulamistad

bunlar büyüme belirtileridir arkdaşım insanlar artık insanlıkdan çıkmış durumda benim 2 - 3 arkadaşım var gözüm kapalı borç veririm onlarda bana verir sıkıştıkmı birbirimize hemen yardım ederiz helal haram kavramlarına çok bağlıdırlar çocuk gazi ünüversitesinde hukuk okuyodu burs kazandı ama babası kabul etmedi benim ihtiyacım yok ihtiyacı olan birine gitsin diye dostunu arkadaşını iyi tanıyacan deneme sürecinden geçirecen. ayrıca antibakteriyel sazan arkdaşım sanada geçmiş olsun ne diyiğim ben olsam bu durumu kabullenmezdim içinde insanlığı olmayan adamlara çok öfkeliyimdir acsını çıkarmadan rahat edemem o adam o parayı vermediğine pişman olacak lamu cimu yok bilmiyorum bu trabzonun havasındanmıdır nedir ama haksızlığı bir türlü kabullenemem.

ben allaha havale ettim kardeş kendisi benim paramın üstüne yattı ama onun şuan 10 katı zararı var, kızı hastanede yatıyor eşi ne var ne yok varsa hepsini satıp kaçtı gitti.. Hayat işte yüce rabbim herşeye kadir

onun bu kötü durumumun sana bir yararı yok malesef.. tamam acı çekiyordur belki ama sen 40 liranı alamadın.. hadi tamam acısı çıkıyor diyelim de o zaman o kızın suçu neydi.. valla git adamın kapısına dayan derim... gaz vermiş olmak istemem ama senin adına o elemana çok sinirlendim açıkcası..

40 liradeğil dostum 40 bin tl eski parayla 40 milyar

• Borç konusunda hiçbir arkadaşıma yalan söyleyemem. Paran var mı diye sordular mı varsa var derim. Borç vermekten de çekinmem. Gel gör ki borç verdiğin parayı gelecek gelirlerinin arasında saymaman gerekirmiş ben bunu öğrendim. Çok kişi oldu borç isteyen sonra sağda solda gördüğüm para yiyen. Sonra insanın parayı isteyesi de gelmiyor.
    Benim borç mantığımda şu vardır. Diyelim öğrenciyken cebimde 5 kuruş para kalmadı. Bir arkadaşımdan borç aldım 10tl. Gelecek ilk para ne olursa olsun o parayla yemek bile yemeden borcumu öderim. Böyle de olması gerekir. Çünkü insan borç isterken nasıl diyorsa param olur olmaz vereceğim, lafının arkasında durması gerek.

Yaptığım iyilikleri verdiğim borçları burada söylemeyeceğim ama insanın zoruna gidiyor. Yukarıda arkadaşın dediği gibi artık başkalarını pek umursamamaya, iyilik yapmamaya itiyor bu durumlar. Hatta önceki halime sesini çıkarmayan teşekkür bile etmeyen adamlar, tavrımı değiştirdiğimde bana bencilmişim gibi yaklaşıyorlar.
    Neyse konu oldukça uzun, şu üniversitede yediğim kazıkları yazsam bitmez tükenmez burada. Allah'a havale artık, elbet hak haklıya geçecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Powermove

Borç konusunda hiçbir arkadaşıma yalan söyleyemem. Paran var mı diye sordular mı varsa var derim. Borç vermekten de çekinmem. Gel gör ki borç verdiğin parayı gelecek gelirlerinin arasında saymaman gerekirmiş ben bunu öğrendim. Çok kişi oldu borç isteyen sonra sağda solda gördüğüm para yiyen. Sonra insanın parayı isteyesi de gelmiyor.
    Benim borç mantığımda şu vardır. Diyelim öğrenciyken cebimde 5 kuruş para kalmadı. Bir arkadaşımdan borç aldım 10tl. Gelecek ilk para ne olursa olsun o parayla yemek bile yemeden borcumu öderim. Böyle de olması gerekir. Çünkü insan borç isterken nasıl diyorsa param olur olmaz vereceğim, lafının arkasında durması gerek.

Yaptığım iyilikleri verdiğim borçları burada söylemeyeceğim ama insanın zoruna gidiyor. Yukarıda arkadaşın dediği gibi artık başkalarını pek umursamamaya, iyilik yapmamaya itiyor bu durumlar. Hatta önceki halime sesini çıkarmayan teşekkür bile etmeyen adamlar, tavrımı değiştirdiğimde bana bencilmişim gibi yaklaşıyorlar.
    Neyse konu oldukça uzun, şu üniversitede yediğim kazıkları yazsam bitmez tükenmez burada. Allah'a havale artık, elbet hak haklıya geçecektir.

Çok haklısın dostum.Benzer bir durum için abim şuan benimle konuşmuyur.Konu da çok yakın arkadaşına neden bilgisayar toplamak istemedim.
    Arkadaş ve akaraba derken 20 kişiye bilgisayar topladım bugüne kadar.Sonra ilk arızada yada en basit yazılımsal sorunda hemen beni çağırdılar.Sanki ben satmışım,ben para almışım onlardan da ömür boyu teknik servisini ben vermek zorundayım.
    Bu yüzden artık yemin ettim.Hiçkimseye bilgisayar toplamak yada tamir etmek yok.Okadar yardım ettim ve şimdi bir kere hayır deyince bir anda kötü oldum.
    İnsanlar çok bencil ve haketmiyorlar iyiliği.Bu yüzden artık kimin ne hali varsa görsün diyorum.Gitsinler bi bilgisayarcıya bi format için bayılsınlar 30 lirayı ozaman anlarlar değerimizi.

• 13 senedir iş hayatının içindeyim,size bir tavsiye,kim olursa olsun,en yakın arkadaşlarınız bile olsa kenarda paranızın olduğunu veya kazancınızın iyi olduğunu söylemeyin,sürekli borcunuz var ödemeleriniz var diye anlatın insanlara,örneğin sizi jeep lemi gördü,kredi çektim hala onu ödüyorum çok sıkıştırdı bu araba beni gibi,ya da ev aldıysanız aynı şekilde.Bu yazdıklarım belki size ters geliyordur ama hepsi denenmiş ve yaşanmış şeylerdir.''Dost kaybetmek istiyorsan ona borç ver'' demiş ünlü düşünür.
  • çok çok mahçup olabilen ve borcuna sadık insanlar hala var, ama dünyada , dünya ve insanlar benim kahrımı çekmek için yaratılmış adeta edasıyla dolaşan insanlarla dolu, Allahtanda korkusu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geberit -- 22 Aralık 2009; 13:31:44 >
  • iyilik yap kötülük bul derler seninki o durum

kötülük yap iyilik bul derler para verdiğin adam için gecerli olan...
  • şükret daha büyük kazık yemeden ne bok olduğu ortaya çıkmış
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bunlar büyüme belirtileridir arkdaşım insanlar artık insanlıkdan çıkmış durumda benim 2 - 3 arkadaşım var gözüm kapalı borç veririm onlarda bana verir sıkıştıkmı birbirimize hemen yardım ederiz helal haram kavramlarına çok bağlıdırlar çocuk gazi ünüversitesinde hukuk okuyodu burs kazandı ama babası kabul etmedi benim ihtiyacım yok ihtiyacı olan birine gitsin diye dostunu arkadaşını iyi tanıyacan deneme sürecinden geçirecen. ayrıca antibakteriyel sazan arkdaşım sanada geçmiş olsun ne diyiğim ben olsam bu durumu kabullenmezdim içinde insanlığı olmayan adamlara çok öfkeliyimdir acsını çıkarmadan rahat edemem o adam o parayı vermediğine pişman olacak lamu cimu yok bilmiyorum bu trabzonun havasındanmıdır nedir ama haksızlığı bir türlü kabullenemem.

ben allaha havale ettim kardeş kendisi benim paramın üstüne yattı ama onun şuan 10 katı zararı var, kızı hastanede yatıyor eşi ne var ne yok varsa hepsini satıp kaçtı gitti.. Hayat işte yüce rabbim herşeye kadir

onun bu kötü durumumun sana bir yararı yok malesef.. tamam acı çekiyordur belki ama sen 40 liranı alamadın.. hadi tamam acısı çıkıyor diyelim de o zaman o kızın suçu neydi.. valla git adamın kapısına dayan derim... gaz vermiş olmak istemem ama senin adına o elemana çok sinirlendim açıkcası..

zaten o yüzden o kadar kızgınım ya.. sadece yazım hatası.. umarım geri alırsın paranı

• İş yerindeki çalışma arkadaşlarınıza güvenmeyin. Okul arkadaşlıkları bambaşka. Kıymetini bilin ve sıkı dostlar edinin. Okuldakinin yerini iş hayatı tutmuyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bu gibi insanlara allah cezasını veriyor gerçekten..

• octavianus@

Böyle kazığa can kurban. Yediğin en kötü kazık böyle olsun, daha kötüsünü görmezsin umarım.

antibakteriyel sazan@

Yazdıkların beni gerçekten çok sinirlendirdi, kendi yaşadıklarımı hatırladım. Benim başıma gelenler de seninkiyle benzer. Ben devlet memuruyum. 2004 yılı içinde bir arkadaşımın kredisine kefil oldum, banka yasaklısı memur bir arkadaşıma da kendi adıma kredi çekip para verdim. Birisinin kurduğu dükkan battı, diğer memur olan arkadaşım da pis bir işe bulaşmış, meslekten ihraç oldu ve ortada kaldı. 2004 Temmuz ayından 2006 Nisan ayına kadar bankalara para ödedim. Maaşım toz duman oldu. Sağolsunlar, ailem ellerinden geldiği kadar yardımcı oldu ama aram da açıldı tabii. Üstüne bir de özel hayatımla ilgili bir sıkıntı denk gelince beynim iflas etti. Neyse.

Hadi birisinin iş yeri battı, diğeri de memuriyetten atıldı diye bişey diyemedim başta. Ama sonradan biri gıda firmasında iyi bir işe girdi, diğeri de babasından kalan tarlayı satıp toptancı firması kurmuş, yanında bir sürü adam çalıştırmaya başlamış. Demek istediğim her ikisi de durumu ayarı düzeltmiş. Aradan geçen zaman boyunca ikisinden de para konusunda açılım bekledim ama ses çıkmayınca teker teker kapılarını çaldım ve aynı senin o arkadaşınınki gibi densiz cevaplar aldım. Bir zamanlar kardeşim dediğim adamlarla şimdi hasımız. Kavga dövüş paramın ancak bir kısmını koparabildim. Paranın çoğunluğu hala ortada yok. İstesem her türlü uğraşırdım, işlerine çomak sokardım ama çoluk çocukları var; bize yakışmaz. Herşeyden önce insanız. İkisini de Allaha havale ettim. Ne bulacaklarsa Allahlarından bulsunlar. Şimdi diyeceksin ki memur halinle büyük meblağlara nasıl kefil olursun diye..Aynı senin gibi ben de yardım etmeyi çok severim.Yaptığım yardımın da karşılığını beklemem. Yapım böyle. Yardım isteyen o iki kişi de aynı mahalleden çocukluk arkadaşlarım olduğu için aklıma hiç art niyet getirmedim.

Ben bankalara para yetiştirmekle boğuşurken, çevremdeki bazı insanların da benim için ne düşündüklerini öğrendim aynı zamanda. Cebim paralıyken sırtımdan omzumdan inmeyen bazı arkadaş bildiklerim, zora düşünce hal hatır sormaz oldular. Gün geldi ve sıkıntılarımdan kurtuldum. Çevremde dost bildiğim ne kadar asalak kemik toplayıcı varsa hepsini ayıklayıp temizledim. Olun bitenlerden ders alıp akıllandım. Ama "güven" bunalımını hala aşamadım ve o "güven" bunalımı yüzünden ailem ve belli kişiler haricinde herkesle mesafeli duruyorum, çevremi genişletemiyorum, yana yana yapmak istediğim açılımları yapamıyorum. Herşeyi zamana bıraktım, bunu da kısa zamanda atlatırım elbet. Saygılar..

• Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Okuyunca kendimden de parçalar buldum. Benim yapım biraz farklı. Kalabalık dost ortamlarında üstüne basa basa bağırarak söylenen "5 liranın lafımı olur al istersen birdaha verme." tarzı bir düşünceyi kabullenemiyorum. Borcum olduğu zaman aç olsam bile, miktar 25krş. yada 100tl hiç farketmez herzaman ödemeye dikkat etmişimdir. Borç verdiğim kişilerden de aynı hassasiyeti beklerim. O parayı gitti olarak kabullenemem. Bilmiyorum yanlış bir düşüncemi ama durum bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenex -- 23 Aralık 2009; 19:07:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahsin053

octavianus@

Böyle kazığa can kurban. Yediğin en kötü kazık böyle olsun, daha kötüsünü görmezsin umarım.

antibakteriyel sazan@

Yazdıkların beni gerçekten çok sinirlendirdi, kendi yaşadıklarımı hatırladım. Benim başıma gelenler de seninkiyle benzer. Ben devlet memuruyum. 2004 yılı içinde bir arkadaşımın kredisine kefil oldum, banka yasaklısı memur bir arkadaşıma da kendi adıma kredi çekip para verdim. Birisinin kurduğu dükkan battı, diğer memur olan arkadaşım da pis bir işe bulaşmış, meslekten ihraç oldu ve ortada kaldı. 2004 Temmuz ayından 2006 Nisan ayına kadar bankalara para ödedim. Maaşım toz duman oldu. Sağolsunlar, ailem ellerinden geldiği kadar yardımcı oldu ama aram da açıldı tabii. Üstüne bir de özel hayatımla ilgili bir sıkıntı denk gelince beynim iflas etti. Neyse.

Hadi birisinin iş yeri battı, diğeri de memuriyetten atıldı diye bişey diyemedim başta. Ama sonradan biri gıda firmasında iyi bir işe girdi, diğeri de babasından kalan tarlayı satıp toptancı firması kurmuş, yanında bir sürü adam çalıştırmaya başlamış. Demek istediğim her ikisi de durumu ayarı düzeltmiş. Aradan geçen zaman boyunca ikisinden de para konusunda açılım bekledim ama ses çıkmayınca teker teker kapılarını çaldım ve aynı senin o arkadaşınınki gibi densiz cevaplar aldım. Bir zamanlar kardeşim dediğim adamlarla şimdi hasımız. Kavga dövüş paramın ancak bir kısmını koparabildim. Paranın çoğunluğu hala ortada yok. İstesem her türlü uğraşırdım, işlerine çomak sokardım ama çoluk çocukları var; bize yakışmaz. Herşeyden önce insanız. İkisini de Allaha havale ettim. Ne bulacaklarsa Allahlarından bulsunlar. Şimdi diyeceksin ki memur halinle büyük meblağlara nasıl kefil olursun diye..Aynı senin gibi ben de yardım etmeyi çok severim.Yaptığım yardımın da karşılığını beklemem. Yapım böyle. Yardım isteyen o iki kişi de aynı mahalleden çocukluk arkadaşlarım olduğu için aklıma hiç art niyet getirmedim.

Ben bankalara para yetiştirmekle boğuşurken, çevremdeki bazı insanların da benim için ne düşündüklerini öğrendim aynı zamanda. Cebim paralıyken sırtımdan omzumdan inmeyen bazı arkadaş bildiklerim, zora düşünce hal hatır sormaz oldular. Gün geldi ve sıkıntılarımdan kurtuldum. Çevremde dost bildiğim ne kadar asalak kemik toplayıcı varsa hepsini ayıklayıp temizledim. Olun bitenlerden ders alıp akıllandım. Ama "güven" bunalımını hala aşamadım ve o "güven" bunalımı yüzünden ailem ve belli kişiler haricinde herkesle mesafeli duruyorum, çevremi genişletemiyorum, yana yana yapmak istediğim açılımları yapamıyorum. Herşeyi zamana bıraktım, bunu da kısa zamanda atlatırım elbet. Saygılar..

Ben production şirketindeyken öyle bir durumdaydım ki bir insanın 10 yılda kazandığı parayı ben 1 ayda bazen 15 günde kazaıyordum malum sanatçıların konser organizasyonları katalog çekimleri filan baya iyiydim. Sanatçılarla aram da çok iyidi ama firma iflas etti bende ayrıldım işte o zaman o arkadaş dediğim kişler yüzüme bile bakmadılar bana kanka diye hitap eden ünlü şahıslar ben işten ayrılınca birden değiştiler ama tek bir kişi değişmedi bana karşı. Şimdi ben ise ayda 800 tl maaşla çalışıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: octavianus

Bu yaşta her türlü pis insanla tanıştım.En son kazığı yine çok büyük bir iyilik yaptığım birinden yedim.
    600 milyon borcu vardı,bana yardım eder misin diye sormuştu,bankadan çektim eline saydım parayı.O para bana 6 ay sonra 50 milyon eksik olarak döndü.
    Bugün odun aldım soba içiN.Koca koca çuvalları tek başıma taşıyamadım,yardım etmesi için telefon ettim.Cevap vermedi,mesaj attım cevap vermedi.
    Şimdi dönüp bakıyorumda geçmişe ben ne kadar salak mışım değil mi arkadaşlar?İyilik ettiğim için,dost bildiğim kişilerin en kötü zamanlarında yardımına koştuğum için ne kadar salağım değil mi arkadaşlar?
    Bu benim belimi kıran,direncimi kıran son kazık oldu.Artık kendi köşeme çekilip,daha fazla suistimal edilmeden yaşamak istiyorum.Ağır geliyor bu kazıklar bana.

Bu anlattığını kazıktan bile saymam ben. Benim görüp yaşadıklarımı bir bilsen...

• adam telefonu evde unutmuştur?

ceketin cebindedir telefon sessizdedir?

telefonu duymayacak kadar uzağındadır?

harbiden bi işle meşguldür belki kaçırılmıştır?

liseli kız tripleri yapmayın bu yaşta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpello

adam telefonu evde unutmuştur?

ceketin cebindedir telefon sessizdedir?

telefonu duymayacak kadar uzağındadır?

harbiden bi işle meşguldür belki kaçırılmıştır?

liseli kız tripleri yapmayın bu yaşta.

çocuktan bir arkadaşım vasıtasıyla haber aldım.Bilerek gelmemiş.Son nokta oldu bu.Hakkımı helal etmiyorum ona.Haram olsun.Ayrıca ben liseyi bitireli yıllar oldu.O fasılları geçtim ben.
    Bu arada bu kardeşimin üyeliği şaşırmayın,yanlışlıkla onun üyeliğinden yazmışım.Kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Germanic -- 24 Aralık 2009; 0:13:21 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.