Şimdi Ara

İnsanlara güvenim kalmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yaşta her türlü pis insanla tanıştım.En son kazığı yine çok büyük bir iyilik yaptığım birinden yedim.
    600 milyon borcu vardı,bana yardım eder misin diye sormuştu,bankadan çektim eline saydım parayı.O para bana 6 ay sonra 50 milyon eksik olarak döndü.
    Bugün odun aldım soba içiN.Koca koca çuvalları tek başıma taşıyamadım,yardım etmesi için telefon ettim.Cevap vermedi,mesaj attım cevap vermedi.
    Şimdi dönüp bakıyorumda geçmişe ben ne kadar salak mışım değil mi arkadaşlar?İyilik ettiğim için,dost bildiğim kişilerin en kötü zamanlarında yardımına koştuğum için ne kadar salağım değil mi arkadaşlar?
    Bu benim belimi kıran,direncimi kıran son kazık oldu.Artık kendi köşeme çekilip,daha fazla suistimal edilmeden yaşamak istiyorum.Ağır geliyor bu kazıklar bana.

• Telefon ettin cevap vermedi,msj çektin sevap vermedi Belki işi vardı adamın nerden biliyorsun..Kazık dediğin bu olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pankre@s

Telefon ettin cevap vermedi,msj çektin sevap vermedi Belki işi vardı adamın nerden biliyorsun..Kazık dediğin bu olsun.

Keşke dediğin gibi olsa arkadaşım.Ama insan artarda 5 defa arayınca birinde bile açmazmı telefonu.Ardından yollanan mesaja cevap vermez mi?
    Ben buna tembih ettim,odunları taşıyamazsam arayacağım, telefonu aç diye.Ondan sonra bu yaptıklarının iyimser düşünülcek bir yanı var mı arkadaşım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goldenflower -- 21 Aralık 2009; 19:13:55 >
  • sen daha büyük kazık yememişsin anlaşılan rahat ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _DesertEagLe_

sen daha büyük kazık yememişsin anlaşılan rahat ol.

Valla ben bu yaşadığım olayı yediğim bir kazık,bana yapılan bir vefasızlık olarak görüyorum.
    Daha kötüleri varsa,ve yaşayanlar varsa geçmiş olsun diyorum o şahıslara.Ne diyebilirim ki.
  • bir daha kimseye borç verme
  • quote:

Orijinalden alıntı: _DesertEagLe_
    sen daha büyük kazık yememişsin anlaşılan rahat ol.

hocam sen en basit kazıklardan yemişsin daha kötüleride var olsun tecrübe olmuştur sana ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • belki numaran gizlidir
    işin şakası bir yana yediğin kazık bu olsun biz neler gördük, neler dönüyo etrafta :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Battle Royale

belki numaran gizlidir
    işin şakası bir yana yediğin kazık bu olsun biz neler gördük, neler dönüyo etrafta :)

Doğru diyorsun arkadaşım,Allah karşımıza hep iyi insanlar çıkarsın hayatımız boyunca.Kötü niyetli insanlarla başa çıkılmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: octavianus

quote:

Orijinalden alıntı: Pankre@s

Telefon ettin cevap vermedi,msj çektin sevap vermedi Belki işi vardı adamın nerden biliyorsun..Kazık dediğin bu olsun.

Keşke dediğin gibi olsa arkadaşım.Ama insan artarda 5 defa arayınca birinde bile açmazmı telefonu.Ardından yollanan mesaja cevap vermez mi?
    Ben buna tembih ettim,odunları taşıyamazsam arayacağım, telefonu aç diye.Ondan sonra bu yaptıklarının iyimser düşünülcek bir yanı var mı arkadaşım?

Bu kısmı daha önce belirtmemişsin.o yüzden ben işi vardır vs yazdım.Şimdi haklısın arkadasın sana kazık atmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***redbull*** -- 21 Aralık 2009; 19:50:02 >
  • İyi insan olmak kolay değil, asla yaptığın bir iyilikten sonra pişman olma yapılan hiçbir iyilik havada kalmaz. Sen doğru olanı yaptın. Elinden geldiğince bu çizginden sapma. Bir daha senden para istediğinde 2 katını ver ve hiçbirşey söyleme. Ondan sonra izle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: octavianus

Bu yaşta her türlü pis insanla tanıştım.En son kazığı yine çok büyük bir iyilik yaptığım birinden yedim.
    600 milyon borcu vardı,bana yardım eder misin diye sormuştu,bankadan çektim eline saydım parayı.O para bana 6 ay sonra 50 milyon eksik olarak döndü.
    Bugün odun aldım soba içiN.Koca koca çuvalları tek başıma taşıyamadım,yardım etmesi için telefon ettim.Cevap vermedi,mesaj attım cevap vermedi.
    Şimdi dönüp bakıyorumda geçmişe ben ne kadar salak mışım değil mi arkadaşlar?İyilik ettiğim için,dost bildiğim kişilerin en kötü zamanlarında yardımına koştuğum için ne kadar salağım değil mi arkadaşlar?
    Bu benim belimi kıran,direncimi kıran son kazık oldu.Artık kendi köşeme çekilip,daha fazla suistimal edilmeden yaşamak istiyorum.Ağır geliyor bu kazıklar bana.

sana kazığın en büyğünü anlatayım mı? yazdıklarım tamamen doğrudur lütfen kimse çıkıpta abuk subuk laflar etmesin özellikle bebeler

2005 senesinde production şirketinde çalışıyordum dolayısıyla işim gereği bir yılda kazanılması zor parayı 1 ayda kazandığm olurdu neyse konuya geleyim,çok sevdiğim bir arkadaşım vardı evli ve 2 çocuklu işten hiç beklmediği zamanda çıkarılmıştı birgün ofisime geldi çok kötü bir şekilde kredi kartı ve ev kredisi yüzünden avukatlık olduğunu bana anlattı 40 bin tl borcu ödeyemezse sonu çok kötü olacak. Bana bunları anlatırken ağladı en sonda da silahı kafasına dayadı neyseki müdahele ettim ve sakinleştirdim kendisini ve kendisine 40 bin tl vereceğimi söyledim ve sözümde de durdum beraber bankaya gidip eline tam 40 bin lira saydım ve gidip borcunu kapattı. Daha sonra şans arkadaşın yüzüne güldü ve kısa sürede kendini toparladı iş yeri açtı ve işlerini büyüttü. Aradan geçen zamanda ise ben kendisine bana olan borcundan hiç ama hiç bahstmedim ne zaman elin genişe çıkar o zaman ödersin demiştim tabi bu arada bende production firmasından ayrıldım herşeye yeniden başladım. Ama şansızlıklar peşimi hiç bırakmadı özellikle son 1 senedir,geçen sene temmuz ayı maddi olarak çok zor durumda kaldım aklıma bu arakadaşım geldi kendisini aradım ve 6 bin lira istedim kendisinden. İlk başta bana dediği şey ''Çalışmıyormusun'' bende işten çıkarıldık firma iflas etti dedim bu kezde ''tazminat almadınmı?'' baktım böyle cins cins cevaplar veriyor en sonda ise ''snein ailen yokmu sana yardım etmiyormu'' ilk başta dedim galiba şaka yapıyor ama söyledikleri hiç öyle şaka gibi olmadığını anladım ve bana çok ciddi bir şekilde ''git çalış sende borcunu öde''.. O an sanki beynimden vurulmuşa döndm ben bu adama 4 sene önce tam 40 bin lira vermiştim hemde gözüm kapalı ama arkadaşın bana dediği lafa bakarmısın,o an kendisine çok ağır laflar söyledim o parayıda helal etmedim. Dedim elbet birgün kendinden çıkar kendinden çıkmasa bile eşinden çocuğundn çıkar. Benim veridğim parada uçtu gitti ama yukarda allah var o herşeyi gördü şuan kızı kanser hastası eşide terk etti gitti. Burada demek istediğim böyle şeylerle karşılarşırsanız allaha havale edin o gerekeni yapıyor,biraz uzun oldu içimi döktüm kusra bakmayın

• bunlar büyüme belirtileridir arkdaşım insanlar artık insanlıkdan çıkmış durumda benim 2 - 3 arkadaşım var gözüm kapalı borç veririm onlarda bana verir sıkıştıkmı birbirimize hemen yardım ederiz helal haram kavramlarına çok bağlıdırlar çocuk gazi ünüversitesinde hukuk okuyodu burs kazandı ama babası kabul etmedi benim ihtiyacım yok ihtiyacı olan birine gitsin diye dostunu arkadaşını iyi tanıyacan deneme sürecinden geçirecen. ayrıca antibakteriyel sazan arkdaşım sanada geçmiş olsun ne diyiğim ben olsam bu durumu kabullenmezdim içinde insanlığı olmayan adamlara çok öfkeliyimdir acsını çıkarmadan rahat edemem o adam o parayı vermediğine pişman olacak lamu cimu yok bilmiyorum bu trabzonun havasındanmıdır nedir ama haksızlığı bir türlü kabullenemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eşruhuum -- 22 Aralık 2009; 3:14:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tulamistad

bunlar büyüme belirtileridir arkdaşım insanlar artık insanlıkdan çıkmış durumda benim 2 - 3 arkadaşım var gözüm kapalı borç veririm onlarda bana verir sıkıştıkmı birbirimize hemen yardım ederiz helal haram kavramlarına çok bağlıdırlar çocuk gazi ünüversitesinde hukuk okuyodu burs kazandı ama babası kabul etmedi benim ihtiyacım yok ihtiyacı olan birine gitsin diye dostunu arkadaşını iyi tanıyacan deneme sürecinden geçirecen. ayrıca antibakteriyel sazan arkdaşım sanada geçmiş olsun ne diyiğim ben olsam bu durumu kabullenmezdim içinde insanlığı olmayan adamlara çok öfkeliyimdir acsını çıkarmadan rahat edemem o adam o parayı vermediğine pişman olacak lamu cimu yok bilmiyorum bu trabzonun havasındanmıdır nedir ama haksızlığı bir türlü kabullenemem.

ben allaha havale ettim kardeş kendisi benim paramın üstüne yattı ama onun şuan 10 katı zararı var, kızı hastanede yatıyor eşi ne var ne yok varsa hepsini satıp kaçtı gitti.. Hayat işte yüce rabbim herşeye kadir

• Hayatta edindiğin tecrübeler, yediğim kazıkların toplamıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sumatarasi -- 22 Aralık 2009; 3:25:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sumatarasi

Hayatta edindiğin tecrübeler, yediğim kazıkların toplamıdır

Deneyim,yediğin ve yiyeceğin kazıkların bileşkesidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: antibakteriyel sazan

quote:

Orijinalden alıntı: Sumatarasi

Hayatta edindiğin tecrübeler, yediğim kazıkların toplamıdır

Deneyim,yediğin ve yiyeceğin kazıkların bileşkesidir

• herkes zaman içinde iyi veya kötü biriyle tanışır yolu denk gelir
    ama yukarki durumda msj atınca sana yardıma gelicek arkadaşlarda olabilirdi,sonuçta sana öyle denk gelmiş
    aslında yıllar geçerken herkesten kazık yiyen kişiler artık iyilik yapmaz hale geliyor o yüzen ortam bozuluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: antibakteriyel sazan

quote:

Orijinalden alıntı: tulamistad

bunlar büyüme belirtileridir arkdaşım insanlar artık insanlıkdan çıkmış durumda benim 2 - 3 arkadaşım var gözüm kapalı borç veririm onlarda bana verir sıkıştıkmı birbirimize hemen yardım ederiz helal haram kavramlarına çok bağlıdırlar çocuk gazi ünüversitesinde hukuk okuyodu burs kazandı ama babası kabul etmedi benim ihtiyacım yok ihtiyacı olan birine gitsin diye dostunu arkadaşını iyi tanıyacan deneme sürecinden geçirecen. ayrıca antibakteriyel sazan arkdaşım sanada geçmiş olsun ne diyiğim ben olsam bu durumu kabullenmezdim içinde insanlığı olmayan adamlara çok öfkeliyimdir acsını çıkarmadan rahat edemem o adam o parayı vermediğine pişman olacak lamu cimu yok bilmiyorum bu trabzonun havasındanmıdır nedir ama haksızlığı bir türlü kabullenemem.

ben allaha havale ettim kardeş kendisi benim paramın üstüne yattı ama onun şuan 10 katı zararı var, kızı hastanede yatıyor eşi ne var ne yok varsa hepsini satıp kaçtı gitti.. Hayat işte yüce rabbim herşeye kadir

onun bu kötü durumumun sana bir yararı yok malesef.. tamam acı çekiyordur belki ama sen 40000 liranı alamadın.. hadi tamam acısı çıkıyor diyelim de o zaman o kızın suçu neydi.. valla git adamın kapısına dayan derim... gaz vermiş olmak istemem ama senin adına o elemana çok sinirlendim açıkcası..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasew vasilli -- 22 Aralık 2009; 14:33:24 >

• borç verdiğinde karşındaki kişinin o parayı ödeyemeyeceğini düşünerek borç vermelisin. çünkü karşındaki kişi de bir yerlerden alacağı olduğunu düşündüğü için borç alır. o alacağını alamazsa sende alamazsın. o nedenle sana söylenen günde ödenmezse paran, sıkıntıya girmeyeceğin parayı borç vermelisin. (bence)

bunlar uzatılabilir... ancak kısaca

önce kendini sağlama al, sonra başkalarına güvenmeye devam et.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.