Şimdi Ara

İnsanlara güven de kalmamış..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün başıma gelen bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Üniversiteye hazırlanacak olan arkadaşlarımız için de bir arkadaş tecrübesi olmuş olur.

Normalde özel bir yurtta 4 kişi kalıyoruz ve 4 kişinin 3'ü özel bir üniversiteye gidiyor. Aydın'dan gelen arkadaş ve benim arkadaşım ile birlikte yemek yemeye çıktık. Aydın'lı arkadaş 2 lahmacun ve bir çorba aldı.Daha sonradan da , lahmacunlardan birini yiyemeyeceğini anlayınca , ' al bunu da sen ye , benden olsun ' dedi. Ben de tamam dedim , hesap ödenirken de kendisi 1 çorba ve 1 lahmacun parası verdi. Hesabı öderken de , gelmiş suratıma pis pis sırıtıyor , hiç utanma da yok.

Ben bu arkadaşla , herşeyimi paylaştım ; paramı , yiyeceklerimi , giysilerimi..

Kendisi üstüne üstlük , 5 vakit namaz da kılan biri.

Parasında asla değilim , kimseye güven kalmamış , üniversiteye gidecek arkadaşlara bir tavsiye : ' kimseye borç vermeyin , samimi olmayın '

• oyle ınsandan uzak duracan, kıldıgı namaz nereye gıdıyor kım bılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castiel

oyle ınsandan uzak duracan, kıldıgı namaz nereye gıdıyor kım bılır

Hocam beni kızdıran nokta , hiç utanmaması , bir anlık şeytana uyarsın tamam , eyvallah ; sonra özür dilersin , biter.

Adama diyorum ki ; '' iyi kazık attın , helal diyorum '' , '' hııı çok komiksiin , yemediğim yemeğin parasını mı vericem? '' diyor.

Bu kişinin aylık sadece kendine ( kişisel bakımına ) yediği para 1000 TL'den fazla..
  • Pişkinliğe bak yahu
  • quote:

Orijinalden alıntı: YGA

quote:

Orijinalden alıntı: Castiel

oyle ınsandan uzak duracan, kıldıgı namaz nereye gıdıyor kım bılır

Hocam beni kızdıran nokta , hiç utanmaması , bir anlık şeytana uyarsın tamam , eyvallah ; sonra özür dilersin , biter.

Adama diyorum ki ; '' iyi kazık attın , helal diyorum '' , '' hııı çok komiksiin , yemediğim yemeğin parasını mı vericem? '' diyor.

Bu kişinin aylık sadece kendine ( kişisel bakımına ) yediği para 1000 TL'den fazla..

her ınsanın böyle arkadaşı vardır, bunu ancak bırsekılde halleden, ıyı bır hesap yıkarsın ustunede selamı sabahı kes o adam cıkarı ıcın daha neler yapar kım bılır

• Böyle tiplerden çok var. Hele üniversitede daha büyük sıkıntı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam o insandan anında uzak dururum mesafe koyduğunda anlar zaten biseyler olduğunu özür diler bişey yapar sende seviyosan kabul edersin. Bidaha yaparsa yok aga ne olursa olsun öyle piskinlige gelemem olgun olacak o ne lan bi lahmacun parasinimi çok goruyo ne adamlar var ya. Ayrıca namaz kılması bişey değiştirmez bende 5 vakit namaz kilarim. Ne olacak 2 3 lira odese. Kaç yasindaysa kafası o yaşta değilmiş demekki triplere girmis yemedigimin parasını mi odiycem diye yazık ya. Delikanliyim diye gecinirler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar hepiniz haklısınız. Asla parasında değilim fakat biz bu arkadaşla eve çıkmayı düşünüyorduk, şampuanı bitti kullandı, sabunu bitti kullandı, yeri geldi 60 TL tiyatro bileti aldı,2 ay sonra ödedi. İnsanlar artık nankör ve açgözlü olmuş. Diyecek lafım yok.
  • Eğer onu bana yapan kişi yakınım değilse(bir arkadaşımın arkadaşı olabilir), hesabı öder bir o kadar da yüzüne çarparım. Bir laf derse ağır konuşurum, gerekirse kavga da ederim.

Ancak bir yakınımsa yapsın, ben de gülerim paşa paşa hesabı da öderim, canı sağolsun. Gelip de böyle bir konu açmam. Ben de yaparım, o da yapar. Arkadaşlıktır bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

Eğer onu bana yapan kişi yakınım değilse(bir arkadaşımın arkadaşı olabilir), hesabı öder bir o kadar da yüzüne çarparım. Bir laf derse ağır konuşurum, gerekirse kavga da ederim.

Ancak bir yakınımsa yapsın, ben de gülerim paşa paşa hesabı da öderim, canı sağolsun. Gelip de böyle bir konu açmam. Ben de yaparım, o da yapar. Arkadaşlıktır bu.

Hocam, yapsın zaten, elbette yapılır, tamam der kapatırım ben, ikinci defa sesim çıkmaz.

Kızdığım nokta; böyle bir şaka yapılacak kadar yakın değiliz. Bana Fethiye'den gelen arkadaşım yıksın, gıkımı çıkarmam da , bu arkadaş kim? Benim orada 2 TL param olmasaydı, ayrıca üstüne üstlük de diyor ki : ' Cüzdanda 5TL var, al da daha fazla çene çalma. '

• quote:

Arkadaşlar hepiniz haklısınız. Asla parasında değilim fakat biz bu arkadaşla eve çıkmayı düşünüyorduk, şampuanı bitti kullandı, sabunu bitti kullandı, yeri geldi 60 TL tiyatro bileti aldı,2 ay sonra ödedi. İnsanlar artık nankör ve açgözlü olmuş. Diyecek lafım yok.

Arkadaş kusura bakma da çok müsamaha göstermişsin sende.

İlk falsosunda koyacaksın tekmeyi böylelerine.
  • Onunla görüşmeye devam edicek misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Onunla görüşmeye devam edicek misin ?

Hocam etmeyeceğim elbette, kendisi ev aldı, çıkıyor zaten 1 ay içinde. Zaten bazı kararlar da aldım ; cüzdanımı dolaba kilitleyeceğim, telefondan görüşmek yok, yiyeceklerimi kullandırmak yok vb. Umarım gerekeni alır, Allah 2TL'yi çıkarır ondan, merak içinde değilim.

@tatbkath

Son derece haklısın, kendi kendime kızıyorum burada. Tamamen benim saflığım, benim hatam.
  • quote:

quote:

Eğer onu bana yapan kişi yakınım değilse(bir arkadaşımın arkadaşı olabilir), hesabı öder bir o kadar da yüzüne çarparım. Bir laf derse ağır konuşurum, gerekirse kavga da ederim.

Hocam, yapsın zaten, elbette yapılır, tamam der kapatırım ben, ikinci defa sesim çıkmaz.

Kızdığım nokta; böyle bir şaka yapılacak kadar yakın değiliz. Bana Fethiye'den gelen arkadaşım yıksın, gıkımı çıkarmam da , bu arkadaş kim? Benim orada 2 TL param olmasaydı, ayrıca üstüne üstlük de diyor ki : ' Cüzdanda 5TL var, al da daha fazla çene çalma. '

Hocam yapıştırsaydın tokatı ya pişkinliğin bu kadarı oha artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bence aranızdaki muhabbete güvenip i.liğine yapmış ciddiye alınaca kbirşey değil , aramızda öyle bir muhabbet yok diyebilirsin ama var zannediyor olabilir böyle tiplerle çok karşılaştım kendi kendine samimi olur kanka zanneder falan

bir günde sen ona kitle ZAAAAAAAAAAAAAA diye gül karşısında , la bide sigaram bitmiş çıkarken şurda sigara attır bana falan iyce üstele gerekirse , sorun yaratırsa bidaha görüşmezsin , ama muhtemelen allah seni bildiği gibi yapsın mübarek ne muzip adamsın falan der
  • tek bişey söylüyorum. asla taviz verme sende aynısını yap veya en temizi uzak dur. tepene çıkarlar.
  • hesabı öderdim.bidaha da onla muhattap olmazdım.neden? diye sorarsada suradına bön bön bakar kafamı çevirirdim
  • adama bak ilişkiyi kes o adamla bence arkadaş olmaz öyle birinden
  • quote:

quote:

Ben mesajımda belirttim, eğer onu yapacak kadar yakınım değilse hoş olmaz. Hele ki bana o cüzdan muhabbetini yapacak, ortak arkadaşımız dahi alamaz elimden.

• kendimi senin yerine koydum da dalardım ben ona
    adama bak yemese paşa paşa "yemediği yemeğin parasını" ödeyecek
    kendince akıllılık yapıp sana veriyor sana ödetiyor
    yazık ona, benim de var öyle 2-3 arkadaşım borç alır vermez filan, ben de sormaya utanırım öyle öyle gider
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.