Şimdi Ara

İnsanın Evrimini Gösteren 10 İşaret (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
4
Favori
18.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: M

Evrim hakkında bir sürü soru sorulmuş.

Bazıları da oldukça yanlı veya yanlış. Gerçekten öğrenmek isteyen birilerini görsem ben de biraz daha araştırma yapıp özele inmeye çalışacağım ama böyle bir şey göremiyorum ne yazık ki.

Ve çok üzülerek söylüyorum, hala daha evrim ile inanç meselesi birbirine karıştırılıyor.
    Arkadaşlar, bu forumda belki bunu 1000. kez yazıyorum: Evrim din değildir, evrim bir bilimdir.
    Evrim ve hatta bütünüyle bilim, yaratıcı vardır veya yoktur demez.

Gerçekten şaşkınlıkla izliyorum, bunu da ikinci söyleyişim. İnsanlar neden bilime bu kadar karşı durur, anlamak mümkün değil, bunun inanç meselesiyle bir ilgisi olmadığının da her türlü vurgusu yapılmasına rağmen.

Burada evrimi çürüttüğünü zanneden arkadaşların bilimi takip etmediklerini düşünüyorum. Biyolojik evrim şu anda güçlü kanıtlara dayanan, çok güçlü ve köklü bir teoridir. Bugün dünyanın en büyük profesörleri, biyologları evrimin geçerliliğini kabul ederken, siz mi çürütüyorsunuz evrimi Allah aşkına?

Ve bunu yalnızca evrim için yapıyorsunuz, çünkü dediğim gibi hala daha inanç meselesiyle karıştırıyorsunuz evrimi.

Şöyle bir örnek vereyim, bugün dünyanın yuvarlak olmadığını savunan bir grup insan var. Onlar da bu işi yalnızca inanç için yapıyorlar ve küçük bir dernek halinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Onların bunu savunmaları ise taa Galileo'ya kadar gidiyor. Burada yapılanların da bundan bir farkı yok bence.

Neyse, konuya dönelim. Evrimin mantıksız olduğunu savunmanız oldukça geçersiz. Mantıksız olan bir şey bir teori olamaz, çünkü teoriler de matematikteki gibi çeşitli postülatlara ve aksiyomlara dayanır. Bunlar bilimsel metod olarak bilim felsefesi içerisinde açıklanır. Dolayısıyla, evrime mantıksız diyen bir insan evrimi anlayamamış bir insandır.

Evrimi öğrenmek isteyen insanın da yeri burası değildir. Alınır güzel bir kitap, okunur örneğin. Burada kitap tavsiyesinde bulunabilecek birçok insan var.

Evrimi şu anda çürütebilmek için evrimin bütün kanıtlarını yok etmeniz gerekir veya geçerli olabilecek başka bir teori üretmeniz gerekir. Evrimin ise binlerce kanıtı var ortada, ilkini yapmanız imkansız. Evrimi çürütmek için ikincisini yapmanız gerek ki evrim çıktığından beri kimse bunu yapamadı.

Zaten dikkat ederseniz, evrim müthiş bir düşüncenin ürünüdür; buradan bakması kolay gelse bile evrim düşüncesini ortaya atmak asla kolaya alınabilecek bir şey değildir. Zaten Darwin'e de bakarsanız, kendisi bilim dünyasının en büyüklerinden biri sayılır. Kendi döneminin adı konuşulan bir doğa bilimcisidir. (Evrimden önce bile.) Galapagos adasında yapmış olduğu araştırmalar muazzam büyüklüktedir, iki hafta gibi kısa bir süre orada kalmış olmasına rağmen. Ancak 25 yılını almıştır teorisini yerli yerine oturtup bilim dünyasına sunabileceği ana dek çalışması.

Darwin'in ortaya attığı evrim kuramı, "doğal seçilim sonucu evrim" olarak geçer. Evrim düşüncesinin ilkel hali Darwin'den daha önceki bazı bilim adamları tarafından ortaya sürülmüştür, bunu biçimlendiren ve yerli yerine oturtan kişi Darwin'dir. Bugün ise aynı teori, modern evrim teorisi olarak geçiyor bildiğim kadarıyla. Özellikle genetik alanında yapılan yeni çalışmalar ve ortaya çıkan yeni bulgularla birlikte, bu yeni kanıtların da teoriye aktarılmasıyla daha geniş, daha gerçekçi bir bakış açısına sahip olunmuştur. Evrim teorisi o günden beri de sürekli gelişmektedir. Bugün bile evrim ile ilgili bir sürü araştırma yapılıyor, her geçen gün yeni kanıtlar ortaya çıkıyor.

ilk sayfada sorduğum sorular vardı. bakarsanız sevinirim. inançla da alakalı değiller. bilimsel sordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demonchild -- 29 Ocak 2011; 3:18:58 >

• bana en ilginç gelen evrim örneklerinden biri astronot ların başına gelen kas-kemik kaybı,

uzun süre uzayda kalan astronot larda, kullanılmayan kaslar ve kemikler idrar ve dışkı yoluyla atılıyormuş,

yerçekimi kuvveti olmadığı için gerekmeyen kemik ve kas lardan beyin bir şekilde kurtuluyor.

sanki kanun koyuyor: kullanılmayan organ körelir!

aynı tavukların, ya da penguenlerin kanatları gibi.

acaba çok uzun süre yerçekimsiz şartlar nasıl bir sonuç verir?

mars ta çekim, dünyadan az, acaba orada kurulması öngürülen yaşam bölgelerinin en büyük yasası spor mu olacak?

şaka gibi: kırılmak istemiyorsan spor yap.

şaka bir yana;

harward üniversitesinden dr. john jackson aslında kas-kemik erimesi nin yalan olduğunu söyledi,
    eski bir astronotçu olan jackson, michael jackson ile akraba olduğu yolundaki iddiaları yalanladıktan sonra abd lilerin çok gizli silahının yan etkisi olarak kas ve kemik erimesi ortaya çıktığını, 500 yıllık ağaçların büyüme halkalarına bakarak ispatladı,
    vücut geliştirme sporcularının spordan uzak kaldıklarında karşılaştıkları benzer deformasyon durumunun bir kurmaca olduğunu söyleyen dr. , aslında bu kişilerin sahra çölündeki 157. bölgede denek olduklarını anlattı.
    dr. john jackson, diken üstündeki avcı-toplayıcı yaşamdan tuzu kuru tarım toplumuna geçen atalarımızın beyinlerinde küçülme olduğu tezine karşı çıkarak, bulunan fosillerin aslında gulyabani enkazı olduklarını maya, inka ve kimmeryalı conan yazıtlarına dayanarak açıkladı.

http://www.drjohnjackson.com/
    http://www.schottfoundation.org/about/president
    http://www.ucd.ie/research/people/law/professorjohnjackson/

• boşuna tartışmayın
    işte ispatı, saniye saniye.....
    http://webtv.hurriyet.com.tr/2/13257/0/1/insan-gibi-yuruyen-goril.aspx
  • quote:

1- İnsan vücudunda hangi organ, körleşirken kendi histolojik yapısından başka bir doku olan lenfoid dokuya dönüşmüştür? Apandis körleşirken lenfoid doku gibi çok kompleks ve mükemmel mekanizmalarla donatılmış bir müdafaa organı hâline gelmesi için hangi mutasyonlarla histolojisini değiştirmiştir?

Appendix, bir bütün olarak lenf dokuya dönüşmemiştir. Bahsi geçen lenf doku, tüm bağırsak boyunca zaten mevcuttur. Adı "Gut-associated lymphoid tissue" olarak geçer ve appendix'e özgü değildir. Sadece, bu dokunun miktarı appendix'te (diğer kısımlara kıyasla) biraz daha fazladır.

Bahsi geçen lenfoid doku, bağırsakta doğal olarak bulunur. Appendix de bağırsağın "kalıntısı" şeklinde ifade edildiğine göre, üzerinde lenfoid dokusu barındırması doğaldır. Birincil görevini kaybeden appendix hacmini kaybetmiştir. Ancak ikincil görevlerini yerine getirmek için, hali hazırdaki lenfoid dokusunun miktarı artmış olabilir.

• Sevgili demonchild, ben evrimsel biyoloji profesörü değilim ki.

Evrim ile ilgiliyim, doğru ama bu iki-üç sene önceydi. Neden, çünkü ben elektronik mühendisliği okuyorum. Şu anda evrimle ilgilenecek pek zamanım yok. Dijital tasarım, devre teorisi ve kalkulus 1-2-3-diferansiyel denklemler yeterince ağır bir yük üzerimde. Bu dönem elektronik devre bileşenleri ve elektrik devreleri laboratuvar derslerimle birlikte, eğer zaman bulabilirsem tekrardan araştırma yapmaya başlayacağım.

Ama anladığım kadarıyla tıp okuyorsunuz. Tahminimce bu sorulara okuldaki profesörler de yanıt verebilirler.
    Bu arada hangi okuldasınız?

• quote:

Sıkça eleştirilen dinin evrim konularının dahil edilmesi konusu tek taraflı değerlendiriliyor. İlker önemli bir noktaya değinmiş evrim =ateizm fikri gerek kasıtlı gerek kasıtsız direkt yada endirekt evrim konularında satır aralarına habire pompalanıyor ve nedense bu durum eleştiri sahiplerini hiç rahatsız etmiyor..

Arkadaş, ben ne diyorum siz ne diyorsunuz? Ben diyorum ki evrim bilimdir, siz hala gelmiş bana evrimle birlikte ateizm pompalanıyor diyorsunuz. Hangi çağda yaşıyorsunuz ben anlamıyorum ki? Nerede ateizm pompalanmış evrimle birlikte? Gösterin bir bana?

Yahu mantığa bakar mısınız? Bazıları evrimden ateizm sonucunu çıkarttığı için evrime karşı görüş sunuluyor. Yalan yanlış şeylerle evrim çürütülmeye çalışılıyor, niye, bazı insanlar evrimden ateizmi çıkartıyor.

Böyle bir şey olmaz, bu kabul edilemez! Üstelik, evrimden yalnızca ateizm çıkmaz. Evrimden müslüman çıkan da var, hristiyan çıkan da, deist çıkan da var. Ateizm ile bir alakası YOK! İnanılmaz büyük bir kavram kargaşası içerisindesiniz, bunu en kısa zamanda halletmeniz gerek bence. İnsanlar her türlü bilimsel sonuçtan, felsefesi bir yorum çıkartabilir. Snell yasasından budist çıkabileceği gibi, Moore yasasından da müslüman çıkabilir. Oysa siz tutturmuşsunuz, evrim = ateizm diye. Yapmayın, etmeyin, yazıktır yahu.

quote:

Darvinizm tanımına tahammül edemeyen ve bu tanımın haksızlık olduğunu söyleyen arkadaşlar ile darvinist felsefeciler arasında epey fark var , onlar yani sosyal darvinizmin savunucuları gerek biyolojik gerekse arkeolojik çalışmaları menfi yönde etkiliyor ve tetikliyor ..ortaya çıkan bu duruma dair epey örnek önümüzde durmakta

Darwinizm diye bir şey yok. Bunu kaçıncı kez söylüyorum, sayamadım artık. Darwinizm bir grup cahil insanın ortaya attığı bir söylem. HY'nin dilinden düşürmediği, Darwinist diye insanlık düşmanlarını tanımladığı bir terim. Öyle bir şey yok. Bunu aşın artık. Darwinist felsefe ile sosyal darwinizm konumuzla uzaktan yakından alakası yok. Darwinist felsefe ile sosyal darwinizm doğal seçilime bağlı olarak hayatın bazı yönlerini açıklamaya çalışır. Biyolojik kısmıyla çok nadiren alakası vardır. Bu felsefenin Darwin ile birlikte anılıyor olmasının, doğal seçilim veya genel seçilim fikri dışında Darwin ile hiçbir alakası yoktur. Adı öyle geçer.

Ancak direkt Darwinizm diye bir şey yoktur.
    Darwinizmin tanımına tahammül edemeyen de yoktur. Alakasız bir şey yazmışsınız şu anda.

Biyolojik ve arkeolojik çalışmaları etkileyen bir şey yok ortada. Özellikle Darwinist felsefe ile alakalı bir şey yok. Nerede örnek varmış acaba?

quote:

darvinin teorisi sadece "biyolojik ve arkeolojik" alanda gelişim gösterse idi sonuç bir çok açıdan farklı olur ve insanların haklı tepkilerine maruz kalmazdı..ama ne yazık ki olması gerektiği gibi gelişim göstermedi..

Materyalizmin en büyük silahlarından biri olup çıktı..eğer siz bilimsel temele sahip olduğunu iddaa ettiğiniz teoriyi inanç alanına taşır materyalist felsefe ile destekleme yoluna giderseniz gelecek tepkilerede tahammül edebilmelisiniz..

Yine aynı şeyi söylemişsiniz. Darwin'in teorisi zaten biyolojik alanda gelişim gösterdi, başka nerede gösterecek? Evrim teorisi matematik alanında mı gelişim gösterecekti? Tabi siz evrim teorisinin ateizm olduğunu savunduğunuz için, o alanada gelişim göstermiştir diyorsunuz. İnsanların evrime karşı hiçbir tepkisi mantıklı olamaz. Bilime karşı TEPKİ koymanın neresi mantıktır? Evrim teorisi ayrıca olması gerektiği gibi gelişim göstermiştir. Bunu siz yanlış anlıyorsunuz çünkü yanlış bilgilerle donatılmışsınız.

Şu an bu iletiyi yazarken de zorluk çekiyorum çünkü alakasız bir şeyden bahsediyorsunuz.

quote:

bahsettiğim örneklerden biri
    en sivrisinden
    buyrun
    http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96jenik
    sosyo kültürel yıkıma dair eşşiz örnek ..evrim temelli ..
    hani şu eleştirdiğiniz ve kabul etmediğiniz "sosyal darvinizmin" tanımına en bariz örnek üstelik biyoloji temelli gelişimi ise hayret verici ve sonrasında evrimci camida kabul görmesi de cabası ..
    beyler ortaya konan her davranışın şu yada bu şekilde geri dönüşü olur ..gah olumlu yönde gah olumsuz yönde ..

Gennosuke, tamamen sizin yararınız için söylüyorum, acilen bilimsel ve felsefi temelinizi kuvvetlendirmeniz gerekiyor.
    Öjenik, insan türünün evrimini kontrol etme çabasıdır. Öjenik, insanın gen havuzundaki yararlı genlerin yeni nesillere geçirilip, zararlı olanlarının ise yok edilmesini amaçlar. Öjenik bir düşüncedir, bir bilimsel tartışmadır. Buna evrim ile nasıl yaklaştınız, burasını geçtim, buna nasıl gidip sosyo kültürel bir yıkım dediniz hayretler içerisindeyim.

Öjenik benzeri ilk fikir Platon'a kadar giderken, evrim diyebiliyorsunuz.
    Evrim yalnızca canlıların oluşumlarını ve değişimlerini açıklayan bir teoridir.

Evrim dolayısıyla yapılan felsefi çıkarımlar kimseyi alakadar etmeyeceği gibi, evrimi de alakadar etmez. Evrimin gerçekliğini etkilemez.
    Evrimden, düşmanı olduğunuz felsefi akımlara ulaşmanız oldukça yalnış, kabul edilemeyecek bir şey.
    Bu felsefi akımlar nedeniyle de, evrimi çürütmeye çalışmanız, kendi çapınızda, ciddiye alınacak bir durum değil.
    Bence bu yersiz düşüncelerden kurtulmaya bakın.

Ben size daha fenalarını söyleyeyim. Atom bombası nasıl üretilmiş mesela, ona bir bakın. Düşman olunacak bir bilim arıyorsanız eğer, daha mantıklı olacaktır. Tabi işin içinden çıkamayacağınız bir duruma gireceksiniz.
    Zira bugünkü teknolojik gelişimimizin en büyük tetikçilerinden birinin de matematik olduğunu göreceksiniz. Matematiğe düşman olmanız, evrime düşman olmanızdan daha mantıklıdır en azından. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ama iki türlü de bu iki bilimin gerçekliğini etkileyemezsiniz.

• Sadece bilim dalları değil, felsefenin kendisi de çıkarlar doğrultusunda paravan olarak kullanılabiliyor. Bu sitede bunu rahatlıkla görebiliyoruz.

Başka bir arkadaş google 'dan bir belgeselin linkini koymuştu, açtığım başlığa, o belgeselde biz insanlar için geçerli küçük bir gönderme vardı. Bir köpeğin karşısına kara tahta koysanız ve fizik kurallarını öğretmeye çalışsanız bunu başaramazsınız. Bir köpek asla fizik öğrenemez, öğrenebilecekleri sınırlı. Peki bir insan fiziği nereye kadar öğrenebilir ? Biz sınırsız olduğumuzu iddia edebiliyor muyuz ? Örneğin süpersicim teorisindeki 11 boyutun sadece 4 tanesini kavrayabiliyoruz, peki diğer 7 boyutu nasıl kavrayacağız ?

Burdan yola çıkarak mantık konusunu ele alalım. Mantık bilgi ile deneyimin bileşke kuvvetidir bir bakıma. Bilgi eksikliği yaşayan birisinin mantığı ile bilgi eksikliğini gidermiş birinin mantığı bir olacak mıdır ? Olmayacak tabiki de, yorumlar değişecek. Pekala, o zaman biz kavrayamadığımız boyutlar ve sınırlı çözebildiğimiz fizik ile mantık açımızı ne kadar genişletebiliriz ?

Şuan nasıl bir köpek fizik öğrenemiyorsa, insan olarak öğrenemeyeceğimiz yasalar ile karşılaşmamız düz mantık ile olası. Ama gelin görün ki, henüz evrim mantığının seviyesini yakalamaktan korkan arkadaşlar var. Ben korktuklarını iddia ediyorum, siz istediğinizi yakıştırabilirsiniz.

• dayanamadım!
    kilise bile evrim karşıtlığını bıraktı diyoruz ya,

peki ne diyoruz:
    (kilise: dini otorite)

darwin zamanında kilise kuralları ve yasaları koymuştu;
    dünya, tanrı tarafından yaratılılmış düzenli ve statik bir çerçeve idi, kilisenin bahçesi gibi.
    darwin, can güvenliğinin neredeyse olmadığı bir gemi ile deniz tutması belasına rağmen gezisine çıktı.
    gezisinde ilhamı, galapagosdan değil, amerika kıtasından almıştı,
    binlerce metre yükseklikte dağlarda midye kabuğu gibi deniz hayvanları fosillerine rastladı,
    bu dağ yamaçları eskiden deniz olmalıydı,
    o zaman kilisenin doğru söylemediğini anladı, dünya nasıl sürekli bir değişim içinde ise dünya üzerindeki incelediği canlılarda bir değişim içinde olmalıydı,
    galapagos ta ise bu düşüncelerine güçlü kanıtlar buldu,
    kilise nin fosiller ve nesil tükenmesi ile ilgili açıklaması ise şöyleydi: tanrının bir adası var, orada her tür canlı var, keyfine göre kimini salıyor, kimini topluyor,
    darwin, farklı coğrafyalardaki canlıların benzerlerine göre farklı özellikler kazandığını gördü,
    mesela bir adadaki ispinozlar tohumla beslenirken diğer adadakiler ise kuluçkaya yatmış deniz kuşlarının sırt ve kanatlarından kan emerek yaşıyorlardı, bir yarasa türü gibi.
    hatta tohum büyüklüğüne göre gaga boyutlarının 1 nesil de değiştiğini gözlemledi, tohumlar yağmurla büyüdüğünde galarda büyüyor, tersinde ise küçülüyordu, (10 larca kez kameraya çeklidi bu. bu arada evcil domuzlar ve cins güvercinler de bir nesil de yabanileşebiliyor. şekil şemal ve yaşantı olarak.)
    göç, genetik karışım gibi olanakların olmadığı ada gibi korunumlu yerlerde değişimin daha hızlı olduğunu gördü.
    gezisinin dönüşünde yer bilimcilere gördüklerini anlattı, biologlarla tartıştı.
    çok sevdiği kızını kaybettiğinde doğada bir adalet olmadığını, sadece kuralların işlediğini üzülerek gördüğünü notlarına kaydetti,
    (itiraf edemesekte en yobazımız bile doktora gitmekten çekinmez.)
    teorisini çok az kişiye söyleyebildi, bunlardan birisi de onu çok seven karısıydı,
    darwin kaynaklı en çok acıyı çeken olduğu söylenen karısını, kilisenin çizmiş olduğu cennet de sevdiği kocasıyla yaşamayacak olması üzüyordu. (darwin de karısının bu durumuna çok üzüldüğünü notlarında belirtmiş.)
    her şeyini kaybettirecek kitabını, tam 25 yıl sonra yayınlayabildi.
    belki de dünyanın en acımasız saldırısı ona yapıldı,
    abd deki saygın dergiler, gazeteler bile onu yarı maymun olarak çzmişlerdi,
    saçma sapan maymundan gelme düşüncesi, belkide bu günlere dayanır.
    şimdi ise tıbbın bu güne gelmesinin en büyük mimarı darwin kabul edilir.

kilise kızacak tabi, ne dedilerse yalanlamış ama biz neden kızıyoruz, anlamıyorum.
    şimdi, adamlar kilisenin propaganda amaçlı hazırladığı dökümanları kendileri hazırlamış gibi yayınlıyorlar, okullara filan gönderiyorlar.
    inanmayan o kitap ya da atlasdakileri google da aratsın.

yazmadığım binlerce bilinen örnek alınabilecek özelliği olan böyle bir bilim insanına nasıl kızılır, nasıl hakaret edilir, onu önemseyenlere nasıl yafta atılır!
    günahtır...

• quote:

Sevgili demonchild, ben evrimsel biyoloji profesörü değilim ki.

Evrim ile ilgiliyim, doğru ama bu iki-üç sene önceydi. Neden, çünkü ben elektronik mühendisliği okuyorum. Şu anda evrimle ilgilenecek pek zamanım yok. Dijital tasarım, devre teorisi ve kalkulus 1-2-3-diferansiyel denklemler yeterince ağır bir yük üzerimde. Bu dönem elektronik devre bileşenleri ve elektrik devreleri laboratuvar derslerimle birlikte, eğer zaman bulabilirsem tekrardan araştırma yapmaya başlayacağım.

Ama anladığım kadarıyla tıp okuyorsunuz. Tahminimce bu sorulara okuldaki profesörler de yanıt verebilirler.

hehe sen istedin hacı düzgün bir soru, bende sordum
    dif zordur, ev arkadaşım makinacı. bir kankam elekronikçi; dif zor diye ağlıyorlardı

tıp deel
    patalog olmaya taktım bu aralar kafayı. yök adam akıllı düzelirse(lisans üstü eğitimde tabi). pm de belirttim üni'yi reklam olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demonchild -- 30 Ocak 2011; 22:07:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: demonchild

quote:

Sevgili demonchild, ben evrimsel biyoloji profesörü değilim ki.

hehe sen istedin hacı düzgün bir soru, bende sordum
    dif zordur, ev arkadaşım makinacı. bir kankam elekronikçi; dif zor diye ağlıyorlardı

tıp deel
    patalog olmaya taktım bu aralar kafayı. yök adam akıllı düzelirse(lisans üstü eğitimde tabi). pm de belirttim üni'yi reklam olmasın

pataloji... zaten ihtiyaç da var sanıyorum. kan üzerinde eğitim yapmanın sınırı olmasa gerek. yanlış bilmiyorsam eğer bu merak saldığın patalojinin ana konusunu da kan oluşturuyor değil mi? önemli ve aktif bir meslek bence. tedavi ve şifa bulmayı bekleyen çok hasta olduğuna şüphem yok. özele değil de genele hizmet vermeyi hedefle ..

patalojiyi görünce ne yazacağımı da pas geçmişim.

şimdi aşağıdaki resimde evrime işaret gören var mı acaba? yani insan ve gül ne alaka denebilir ama gülden sonra da öbür resime bakın bakalım diyecektim ki resim de aratmaya gelmiyor bu google görselde..

İnsanın Evrimini Gösteren 10 İşaret

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speakerphone2010 -- 6 Şubat 2011; 8:51:56 >

• Aynı hikayeyi ısıtıp ısıtıp önümüze koyarak bir yere varamazsınız !
    evrim teorisinin olasılık mucizesini açıklayamadığınız sürece sadece yazdıklarınız gibi
    varsayımlar üzerine sözde bilim yaparsınız !

Neresinden tutarsan elinde kalıyor , darwin bile teorinin zorlukları bölümünü yazarak objektif olmaya çalışmıştı.
    ama işi o kadar ilerletti ki daha sonrasında kendi yalanlarına inanarak ırkçılıkta yaptı ( bkz Türkler hakkında söyledikleri )
    nasıl bir mantıktır anlamak zor gerçekten mikroplar , hücrelere , hücreler medeniyete tesadüfen dönüşüveriyor.
    kim yapıyor bu mucizeyi ? doğal seçilim mi ? mutasyonlar mı ? ancak bu konularla ilgisi olmayan düşünmeyen insanlara masal anlatabilirsiniz.
    ıvır-zıvır konularla uğraşacağınıza ; kambriyen patlamasını araştırın , evrimin açıklayamadığını gördüğünüzde şaşırmanıza gerek yok!
    tesadüfen olmadığını bilin yeter.

Ayıların evrim geçirerek balinalara dönüşebileceğini düşünen insanlara--> söylecnecek tek söz var , uyanın artık rüyadan !!

• quote:

Orijinalden alıntı: Miralge

Aynı hikayeyi ısıtıp ısıtıp önümüze koyarak bir yere varamazsınız !
    evrim teorisinin olasılık mucizesini açıklayamadığınız sürece sadece yazdıklarınız gibi
    varsayımlar üzerine sözde bilim yaparsınız !

Neresinden tutarsan elinde kalıyor , darwin bile teorinin zorlukları bölümünü yazarak objektif olmaya çalışmıştı.
    ama işi o kadar ilerletti ki daha sonrasında kendi yalanlarına inanarak ırkçılıkta yaptı ( bkz Türkler hakkında söyledikleri )
    nasıl bir mantıktır anlamak zor gerçekten mikroplar , hücrelere , hücreler medeniyete tesadüfen dönüşüveriyor.
    kim yapıyor bu mucizeyi ? doğal seçilim mi ? mutasyonlar mı ? ancak bu konularla ilgisi olmayan düşünmeyen insanlara masal anlatabilirsiniz.
    ıvır-zıvır konularla uğraşacağınıza ; kambriyen patlamasını araştırın , evrimin açıklayamadığını gördüğünüzde şaşırmanıza gerek yok!
    tesadüfen olmadığını bilin yeter.

Ayıların evrim geçirerek balinalara dönüşebileceğini düşünen insanlara--> söylecnecek tek söz var , uyanın artık rüyadan !!

tesadüfen olmadığına seni bu kadar inandıran nedir onu anlamadım ben elinde tesadüfen canlı oluşumuna izin vermemiş bir evren mi var gözlediğin ayrı olarak.

olasılık mucizesi demişsin, peki evrenin belkide o olasılık kadar patlayıp tekrar içine çökmediğine veya bunun alt kümesi olarak evrende bir yıldızın etrafında dolanan ne kadar çok gezegenin olduğuna ve yaşam için gerekli olasılığın hiçte mucize olmadığının. Medeniyet kurmaya kadar gelinen ve imkansız görünen olasılığın aslında olasılık kadar tekrarı ile mümkün olabileceğinin farkındamısın? Bunun olmadığını sana kanıtlayan nedir?

Bir olasılık mucizesidir gidiyor. Savunmaya bak. O olasılık denk gelmeseydi zaten sen burda bu yazıyı yazıyo olmucaktın. milyarda bir loto birisine vuruyorda bu tesadüf olmuyormu o şimdi? Mucize işte milyarda bir diyorum bak. Eğer bu yeterince küçük bir olasılık değil diyorsan neye göre kime göre? Olasılık küçük diye hiç olmayacak anlamınamı geliyor.

Kambriyen patlamasıda, volkan patlaması gibi canlıların bir anda yeryüzüne inmesi değildir. Önceki dönemde fosil bulunamaması Kambriyen patlaması denen dönemin öncesinde yaşayan canlıların omurgasız olması kaynaklıdır. Omurgasız canlıların fosilleşmesi çok ama çok zor bir durumdur.Çok daha önemli olarak Jeolojik nedenlerde vardır, kambiriyen dönemindeki kayaç oluşumu vs. Bu dönemde bildiğiniz milyonlarca yıla tekabül eder, yani omurgasız canlıların omurgalı olarak evrim geçirmesi için yeterli bir süre. Öle bi patlama gökten inme durumu yok yani. Sadece fosillerin ortaya çıkmaya başlamasıdır bu patlama denilen dönem.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kambriyen şuraya girin ilk cümleyi okuyun kayaç oluşumu yazıyor, sorada bilmeden etmeden patlama bık bık etmeyin. (Fosiller kayaçlarda bulunur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timeless -- 14 Şubat 2011; 7:16:43 >

• "Apandex'in önceden bir işe yarayıp,günümüzde hiç bir işe yaramaması" Yaratıcının olmadığını mı ispat ediyor?
    Neyin mücadelesini veriyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vural_kral

"Apandex'in önceden bir işe yarayıp,günümüzde hiç bir işe yaramaması" Yaratıcının olmadığını mı ispat ediyor?
    Neyin mücadelesini veriyorsunuz?

Günümüz koşullarında varlığını ve yokluğunu ispatlayamadığımız Tanrı hakkında şuan için hiç bir beyan doğru kabul edilemez.Bu bir inanç meselesi isteyen varlığına ve kudretine inanır isteyende yokluğuna bence bu kadar tartışmanın sonu yok
  • İyide apandis ise bastan beri yariyordu

Bilimsel unı lerden üstelik yabancı kaynaklı bilgi içeren linkler sundum

Hala ise yaramıyor deniyorsa ya aksi yonde kaynak sunulur yada 100 yıl oncesine ait korelmis organ hatası savunulmaya devam edilir

Ne kadar ikna edici olur orası ayrı tabii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 14 Şubat 2011; 16:45:35 >
  • Hiç Walter Reed'in Pataloğu diye bir olay duyan var mı? ( Hastane adını yani Walter Reed Hastanesini yanlış hatırlıyor olabilirim, çok eskiden okuduğum bir olaydı, ama olayı iyi hatırlıyorum ).
    Eminim yoktur, anlatayım!
    Walter Reed Hastanesinin Pataloğu Hastanenin geriye dönük 10-15 yıllık Pataloji kayıtlarını yıllarca taramış. Elde ettiği sonuçları İstatistikleştirmiş ve birde bakmış ki Verem ile Kanser arasında çok yakın bir korelasyon ( ilişki diyelim! ) var İstatistiklerde.
    Elde ettiği sonuçları kocaman bir Uluslararası Pataloglar Kongresinde sunmuş, İstatistiklerimizde Verem geçirenlerin hemen hemen hepsinin Kanserde geçirdikleri görülüyor, Verem Kanserin habercisidir gibi bir sunum yapmış.
    Doktorun biri çıkmış, " Verem çocuklukta ve her yaşta görülebilir oysa Kanser ileri yaş hastalığıdır, böyle bir ilşki kurulamaz, saçmadır " demiş.
    Pataloğun yıllar süren araştırması bir anda rezil olmuş.
    Bu aklıma nereden geldi bilmiyom valla, nedense bir anlatayım dedim!

@Demonchild;
    Yukarda anlattığım olayın sizin Pataloji ilginizle kesinlikle bir ilgisi yoktur.

• Neomyy kinayeli göndermeleri bırak

Ben apandisin başlangıçtan beri işlevini gereği gibi yerine getirdiğini ve korelmis organ olmadıgını yine evrimci aynı zamanda konusunun uzmanı ağızlardan kaynak vererek sundum

Adam artık bu korelmis organ hatasını ders kitaplarından kaldırmalıyız diyor ama ülkemin Yılmaz evrimcileri 100 yıl oncesine ait tespitleri tekrar edip durmakta

:))Evrimci Arkadaslar en azından evrimi güncellenen kaynaklardan takip edin 100 yil öteden yani geriden geliyorsunuz haberiniz olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 14 Şubat 2011; 17:23:58 >
  • Nice dini önermene gece cevap vereceğim

M sana cevabım gecikti Kusura bakma :)

Pc basına geçince daha geniş ve anlaşılır sekilde cevap vereceğim

Telden bu kadar oluyor :)))
  • Ne tartışılıyor anlamadım, bilimsel olarak artık evrim ile ilgili bir şüphe yok. Bu hala tartışılıyorsa karşı çıkanların sadece inanışları ile karşı çıktığını ortaya çıkar ki zaten o zaman yapacak birşey yok. İnanış olunca ne tartışılacak. Ben buna inanıyorum der ve konu kapanır.

Her yıl antijenitesini değiştiren nezle virüsü bile bir evrimdir.

Geçirdiğimiz bir infeksiyon sonrası kazandığmız direnç te bir evrimdir.

Canlıların embriolojik gelişimlerini inceleyin, nasıl ortak ata olduğu zaten anlaşılır, bakın bakalım insanın embriosunu diğer primatlardan ayırabilebilecekmisiniz.

Hiç olmazsa National Geopgraphic seyredin, oradan bile bir bilginiz olur.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

yalnız tesadüf bir değil iki değilki devamlı tesadüf tesadüf nereye kadar ben onu merak ediyorum.tesadüfen omurga çıkıyor tesadüfen yüzgeç çıkıyor tesadüfen kanat çıkıyor.loto oynasa direkt 6 her hafta.

herhafta 6 olmuyor işte sorun orda, eğer omurga çıkıyor ve bir işe yaramıyorsa o canlı ortadan kalkıyor zaten hayatta kalamadığı için. Tesadüfen yüzgeçte çıkmıyor, yüzgeçe sahip olan hayvan diğerlerine göre daha avantajlı olduğu için hayatta kalıyor daha çok ürüyor vs. olay bundan ibaret. Ve bunun olması milyonlarca yıl sürüyor hop bir anda çıkmıyor yani. Örnek olarak mesela Önce bireyler içinde daha hafif kemikli bir birey var daha yükseğe zıplayabiliyor ve bu onun hayatta kalmasını kolaylaştırıyor bu yapıya sahip bireylerin doğal olarak populasyonu artıyor sonra kılları daha uzun bireyler daha çok havada daha çok süzülebiliyor bu onların yine av olmasını önlediği için populasyonları artıyor, daha hafif ve daha yoğun tüylü, anatomisi daha uygun bireyler yüksek bir uçurumdan süzülerek karşıdaki adaya daha çok besinin olduğu ve daha az avcının olduğu ortama geçiş yapabiliyorlar ve bu yine bu yapıdaki bireylerin populasyonunu arttırıyor. Sonra kanat çırparak uçmaya başlıyorlar ve avantaj hayatta kalmalarını kolaylaştırıyor. Evrim bu şekilde tabi bunlar insan aklının alamayacağı çok uzun sürelerde ve mutasyonlar ile gerçekleşiyor. Arada sonsuz geçiş olduğunu düşünebiliriz çünkü milyonlarca yıl içinde yaşamış canlıları tek tek incelememiz gerekir.

Yani tesadüf diyorsan buna tesadüf bu işte hep 6 değil tutturamayınca soyu tükenio zaten canlının çokça örneğinin olduğu gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timeless -- 15 Şubat 2011; 3:07:26 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.