Şimdi Ara

İnsanın Evrimini Gösteren 10 İşaret (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
4
Favori
18.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ogh

XaVeN_3 ,

anne inanıyorsa,

saçma sapan da olsa bu yanlıştır diye anlatma,

kimseye zararı yok, mutlu ediyor ve umut veriyor,

bırak öyle kalsın.

Hayatımda gördüğüm abartısız en güzel öğüt.
  • güzel paylaşım.teşekkürler
  • Apandisi alınan insanların herhangi bir sorun yaşamadığı konusunda anlaşabiliriz sanırım. İltihaplanan apandisin insanları ölüme götürdüğü konusunda da bir sıkıntımız yoktur heralde. Peki bu saatli bombanın vücudumuzdaki işlevi ne? Bu tasarımın akıllı olan kısmı nerede
  • quote:

Orijinalden alıntı: YrkndrY

Apandisi alınan insanların herhangi bir sorun yaşamadığı konusunda anlaşabiliriz sanırım. İltihaplanan apandisin insanları ölüme götürdüğü konusunda da bir sıkıntımız yoktur heralde. Peki bu saatli bombanın vücudumuzdaki işlevi ne? Bu tasarımın akıllı olan kısmı nerede

burada

http://www.sciencedaily.com/releases/2007/10/071008102334.htm

çok işe yarıyor yani..üstelik misalen kalp kapakçıklarıda iltihaplanıyor bu durum kapakçıkları gereksiz mi kılıyor

bu konudaki ikinci cevabımı okursanız meseleyi kavrarsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 22 Ocak 2011; 20:30:03 >

• Apandisin ana görevinin işlevini yitirmesi, körelmiş organ olduğunu kanıtlar ve bu da evrimi destekler. Gerisi, faso fiso.
  • ©hessmaste® Duke Üniversitesi’nde cerrahi bilimler profesörü ve bu araştırmanın başında olan Dr. William Parker aksini söylüyor

bakın size uni nin resmi yayın organının web sitesi linkini ve bu konudaki araştırmaları aktarıyorum ..bilimsel kaynak yani..nasıl fasafiso dersiniz ..anlamak mümkün değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gennosuke

©hessmaste® Duke Üniversitesi’nde cerrahi bilimler profesörü ve bu araştırmanın başında olan Dr. William Parker aksini söylüyor

bakın size uni nin resmi yayın organının web sitesi linkini ve bu konudaki araştırmaları aktarıyorum ..bilimsel kaynak yani..nasıl fasafiso dersiniz ..anlamak mümkün değil

Appendix Isn't Useless At All: It's A Safe House For Good Bacteria

bakın çok bilmiş hoca, sadece başlığa bakmak bile yeterli, ben ne diyorum siz ne paylaşıyorsunuz.

tamamen işlevsiz olmasıyla, ana görevi yapamaması ayne şey mi?

körelmiş organ kafanıza sokun bunu, imanınız gitmez ve evrimi destekliyor bu bulgu.
  • makale başlığı ile olaya açıklık getirdiniz ya bravo size

bakalım ana görevi neymiş ve körelmiş mi..

quote:

Her organa ve sisteme basit bir şekilden kendi kendine, tesadüfen evrimleşmiş gözüyle bakan evrimci düşünce mensupları, solucan biçimindeki bu küçük organı da otobur atalarımızdan(!) kalan, dejenerasyon neticesinde körelmiş ve işe yaramaz bir bağırsak parçası olarak görmektedir.

Hâlbuki kalın bağırsağın başlangıç kısmında bulunan parmak şeklindeki bu küçük organ, bir lenf dokusudur. Bütün lenf dokularında olduğu gibi apandis de, çocuklarda erişkinlere göre vücut nispetine nazaran daha uzundur. Zîrâ çocukluk çağında her türlü mikropla karşılaşan ve onlarla mücadele için hazırlanmış immün sisteme ait bütün lenf düğümlerinde olduğu gibi apandis de, bol miktarda lenfoid doku taşımanın yanında, kalın bir kas tabakası ile çevrili ucu kapalı, ince bir borucuk şeklindedir.

Evrimciler tarih boyunca devamlı olarak insanda körelmiş organ aradıklarından fonksiyonunu bilemedikleri herhangi bir doku gördüklerinde, hemen ona ‘körelmiş’ veya atalarımızdan(!) miras ‘kalıntı’ ve ‘işe yaramaz’ damgasını vurmaktadır.

Anatomi ve histoloji biliminin yanında son yıllarda oldukça büyük gelişmeler gösteren immunoloji bilimi de, apandisin bağırsak olmadığı gibi, bağırsak vazifesi de yapmadığına temas etmektedir. Anatomik, histolojik ve fizyolojik bakımından incelendiği zaman bu küçük çıkıntının bir bağırsak değil, vücudun savunma sistemi içinde bir lenfoid organ olduğu görülür. Apandisin lenfoid organ olduğunun delili; histolojik kesitlerinde görülen mukoza tabakasının (epitel dokunun) hemen altındaki submukoza tabakasında, vücuda giren yabancı ve zararlı maddeleri yok eden aktif lenfosit hücrelerinin bulunduğu lenfoid folliküllerin bulunuşudur.

Apandisin çeperindeki dairevî kas tabakası kalın bağırsağa nispeten daha kalındır ve bu tabakanın kalın bağırsaktaki gibi çizgi şeklinde kabartıları (taenia) yoktur.

Boyuna uzanan kas tabakası ise incedir. Hâlbuki kalın bağırsaktan kalıntı şeklinde güdük kalmış bir kısım olsa idi, kas tabakasının daha incelmesi ve kabartı kalıntılarının olması gerekirdi.

Apandisteki lenf drenajı, mesoappendix içinde bulunan bir veya iki adet lenf düğümüne dökülür; buradan nodi lymphatici mezenterici superior’a ulaşmak için bağırsak etrafında koruyucu karakollar olarak yerleştirilmiş çok sayıda mezenterik lenf düğümleri içinden geçer. Apandis bol miktarda lenfoid doku ihtiva ettiği için sindirim kanalına bulaşmış çeşitli virüs, bakteri ve protozoon tipindeki her türlü mikroba karşı hemen silâh üretip harbe girişecek önemli bir müdafaa organıdır.

Lenfoid doku bakımından son derece zengin olan apandisteki lenf folliküllerinin (küçük yuvarlak adacıklar şeklindeki topluluklar) sayısı 12-20 yaş arasında en fazladır; 30 yaşından sonra azalmaya başlar. 60 yaşından sonra son derece azalır ve ileri yaşlarda tamamen kaybolur. Lenfoid özelliğinin giderek azalması ile (atrofiye olma) birlikte giderek artan histolojik yapı bozulması neticesinde apandis kanalı kısmen veya tamamen tıkanabilir. Apandisin içindeki ince kanalın küçülmeye başlaması, bütün organlarda olduğu gibi bu dokunun da ihtiyarlaması sebebiyledir.

Apandiste bulunan lenfoid doku miktarı ile akut apandisit hastalığı arasında kabaca da olsa bir paralellik vardır. Apandisit denen iltihaplanmanın genellikle çocuklarda ve yaşlılarda görülmesi, çocukların mikroplarla mücadeleye daha fazla ihtiyaç duymaları sebebiyle, lenf dokularının daha fazla geliştirilmesinden, yaşlılarda ise apandisin savunma yapacak güçte olmamasındandır. Orta yaşlarda daha fonksiyonel olduğu için, apandis iltihaplanmasına (apandisit hastalığına) çok az rastlanır.

Apandise körelmiş organ diyebilmek için, şu sorulara tatmin edici cevaplar bulmak lâzımdır:

1- İnsan vücudunda hangi organ, körleşirken kendi histolojik yapısından başka bir doku olan lenfoid dokuya dönüşmüştür? Apandis körleşirken lenfoid doku gibi çok kompleks ve mükemmel mekanizmalarla donatılmış bir müdafaa organı hâline gelmesi için hangi mutasyonlarla histolojisini değiştirmiştir?

2- Çekum (körbağırsak) gibi yarıçapı 7-8 cm olan ve farklı bir histolojiye sahip olan bağırsak bölgesi, tesadüfen yarıçapı 0,5-1 cm ancak olan apandisit hâline kendi kendine dönüşürken niçin farklı kalınlıklarda ve boylarda ara formlara rastlanmıyor da, bir anda sıçrama yapar gibi büyük bir çaptan, küçük çaptaki ince bir borucuk hâline dönüşebiliyor?

3- Körelmeye giden çekumun çapı 7 cm’den, 1 cm’ye inerken, normal olarak bütün tabakaların birden incelmesi gerekmektedir; hâlbuki apandisin kas tabakası inceleceği yerde kalın bağırsaktan daha fazla kalınlığa sahip kılınmaktadır. Bu durum ise gittikçe hızlanması gereken yok olma sürecine ters değil midir?

4- Kalınbağırsakta bulunan kıvrımların körelmiş izlerine, apandiste neden rastlanmamaktadır?

• sorduklarıma bilgisi yeten varsa cevap verebilen olur mu? ayrıca belirtmem gerekirse, fonksiyonel matrix teorisine göre; gelişimimizi belirleyen etmen: fonksiyonel boşluklar ile organik yapı komponentidir. yani; beyin aktivitelerinin gelişimi sonucu kemiksel olarak gelişiriz. şu durumda son basamak sayılan 40.000 sene öncesinin kemiksel bulgularını; özellikle çene ve yüz kemiklerini o dönemin yaşayışına bakarak inceleyeceğim(kendime araştırma ödevi verdim) boş bir günümde.

ayrıca apandix'in histolojik preperatında lenfosit olduğu konusu az karışık. immun sistemden mi kaynaklı; akut bir pmn istilasından mı yoksa? onun için histolojik kesitini netten bulunca bakayım diyorum, yorumlarımı eklerim.

patoloik bir hadise olan flegmonlu apandisitde bir sürü lenfosit vardır bir iltihaptan kaynaklı olarak...
  • Hayvanlarda apandisit var mıdır? Eğer bazı hayvan türlerinde apandisit var ise apandisitin körelmeden dolayı oluşmadığını,dalak vs. gibi bir çok canlı türünde görülebilen bir organ olduğunu kanıtlar.

Yok değilse neden sadece bizim türümüzde böyle bir lenf doku(ya da her neyse) gelişmiştir?Bunu pek anlayamadım.Ama posizyonu bakımından körelmiş bir organ gibi görünüyor yalnız üstte neden kalından aniden inceye doğru bir geçiş olmuştur denilmiş.Bence bu olabilir,yani bazı organları gelişmeden doğan insanlarda hiç bir organ yavaşça gelişmişten gelişmemişe doğru bir yapısal eğri izlemiyor.Yanlışsam düzeltin.

Canlılarda daha çok kalından aniden incelmeli sıklıkla yapılar var yani şekil olarak.Kendi gözlemlerimi söylüyorum yoksa biyolojiden fazla anlamam.

Apandisit işin biraz havada kalmış olan kısmı ama 20 yaş dişlerinin günlük yaşantıda hiç bir işe yaramadığına eminim.

• ntv kanalında şu anda ntv ye sorun programında,

8. sınıf müfredatında olan evrim teorisini anlatan öğretmenin başına gelenler konuşuluyor,

ileri demokrasiye geçmiş ülkemde...

http://radio1.cdntr.com/ntv_.pls

FM 102.8

not: program sunucusunun da mütevazi bir diş prof u olduğu eklemeliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogh -- 25 Ocak 2011; 22:37:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

bu konu bu kadar basit değil.evrim teorisi anlatılıyor diye kimse kimseye birşey yapmaz.belliki başka propagandalar peşine düşmüş adam.tıpkı bu forumda olduğu gibi.
    veliler de şikayetçi olmuş.müfredatta olan bir konuyu kim niye şikayet etsin başka türlü?

Aslında varolanı tersinden söylediniz, Evrim teorisi anlatılıyor diye bu forumda dahi birçok rüzgar esti gidenler küsenler oldu vs. Okul içinde aynı şeyi velilerden beklemek normal. Propaganda peşine düşen de veli ya da şikayette bulunanın işi olur ancak.
  • Apandis ve 20 yaş dişleri atalarımızdan gelen, ve işlevsel olarak işe yaramayan miraslardır. Evrim karşıtı olan insanlara sadece şunu söylüyorum. Ben 7-8 senedirli biyolojinin içindeyim ve başta evrim, genetik, moleküler biyoloji, immünoloji, sinirbilim çalışmama rağmen evrimi yalanlayan veya çürüten bir deney bir yayın göremedim. Literatürlerde de yok (pubmed, science, nature)
    Biyolojik sistemler arasında anlam kurup "nasıl-sonuç" bağlamında bilgiler bulmak istiyorsanız bu yol evrimden geçer. Ayrıca bilinen gen kavramıda hızlıca değişmektedir. Bizzat yaptığım deneylerde bunu bende gözlemledim.
    Sonuç ise beklenin dahada ötesinde, Genotiplerin bu kadar hızlıca sayılabilecek düzeyde değişmesi Evrim Kuramını daha da güçlenmesini sağlamaktadır.

Not: Evrim bir inanç değil, bir bilimdir. Ve doğadaki şimdilik bulgularımızı aydınlatan bir olgudur. Tabikide bilmediğimiz bir sürü şey var. Ama bu demek değildir evrim yalan yanlış. Herşeyi bilsek ne biyologlara ne fizikçilere nede hekimlere ihtiyaç duyulurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

senelerdir okutuluyor evrim teorisi.şimdi mi sorun olmuş sorun olmayı bırak neden kaale alınmış derste okutulan konuyu şikayet etmek?varki sebebi şikayet edilmiş durup dururken bir öğretmen müfredatta işlenen konuyu anlattı diye şikayet edilmez.kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın burada.
    evrim teorisi konusunun başından beri buradayım burada evrim konusu işlenmiyor ateizm propagandası yapılıyor bunu gayet net gördüm.yoksa derste okuduğum konuya niye itiraz edeyim ders derstir.ha doğruluğunu sorgularım bu da benim tercihim... bir matematik denklemini bir fizik formulunu eleştirirsem ne bileyim 2 ile 2 yi toplayın 5 eder desem haklısınız ama doğruluğu kanıtlanmamış herşey eleştiriye açıktır benim gözümde.bir teorinin bilim çevrelerinde kabul görmesi yüzde yüz doğru olduğunu göstermez... ne teoriler geldi geçti...

Tez bile olamamış saçmalıklarda var.Onların yanında Tabiki Bilim derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gennosuke

m dikkatle okumanızı öneririm talihsizlik mi yoksa aldatmaca mı söz konusu görelim

bilimsel kaynak

http://www.sciencedaily.com/releases/2007/10/071008102334.htm

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?orig_db=PubMed&db=pubmed&cmd=Search&TransSchema=title&term=%22Journal%20of%20theoretical%20biology%22[Jour]%20AND%20Biofilms%20in%20the%20large%20bowel

http://sciences.surgery.duke.edu/modules/surgsci_research/index.php?id=20

Duke Üniversitesi’nde cerrahi bilimler profesörü ve bu araştırmanın başında olan Dr. William Parker “Artık ders kitaplarındaki bilgileri düzeltmenin zamanıdır. Bugün hala birçok bioyoloji kitabında apandisten ‘körelmiş organ’ olarak söz edilmektedir” açıklamasını yaptı.

Apandis, çekumun evrimsel bir kalıntısı olamaz, çünkü günümüzde yaşayan bazı lemurlar, kemirgenler ve bir tür uçan sincap türü hala çekuma bağlı apandise sahiptir. Parker, apandisin Darwin’in sandığının aksine çok yaygın olarak bulunduğıunu, belirtmekte ve şöyle demektedir: “Örneğin türleri ‘familya’ denen gruplara ayırdığımızda, tüm pirimatların ve kemirgen gruplarının yüzde 70’inin apandisi olduğunu görüyoruz.”

Parker, Darwin’in bilgi yetersizliğinden dolayı bu iddiaları öne sürdüğünü açıklayarak şöyle demektedir:

“Darwin’in şu anda sahip olduğumuz bilgiye ulaşma imkanı yoktu. Eğer Darwin büyük bir çekuma bağlı apandisi olan türlerin farkında olsaydı ve apandisin doğada bu kadar yaygın olduğunu bilseydi, muhtemelen apandisi evrimin körelmiş bir organı olduğunu düşünmeyecekti.”

işte link

http://www.darwinthenandnow.com/tag/william-parker/

evrimci bilim insanı Dr. William Parker söylüyor bunu ..

hala kalkmış apandis için işe yaramayan körelmiş işe organ deniyor ya ..beyler bu tespiti evrimci Dr. William Parker yapıyor dikkatinizi çekerim

sizlere evrimci kaynaklar sunuyorum ama nafile galiba ..

bu forumda evrimi savunan arkadaşların hala darvinden kalma köhnemiş bilgileri tekrar ediyor olmaları oldukça manidar ..

üstelik ne adına

evrim adına mı ?

sanmıyorum

bilim adına mı ?

sanmıyorum..

peki ne adına ? bu anlamsız kuru ezberden ibaret itiraz (eğer evrim ve bilim adına ise , evrimci bilimadamları farklı şeyler söylüyor)

biraz daha link ekleyelim

http://www.sciencedaily.com/releases/2009/08/090820175901.htm

ee hep evrimci linklermi olacak sayfada

birazda bizlerden itiraz olsun

http://creation.com/more-musings-on-our-useless-appendix

http://creation.com/the-human-vermiform-appendix

• yüzlece konunun prof unu, binlerce genetikçiyi, onbinlerce biologu, milyonlarca ilgili aklı başındayı kim alt edebilir?

Dr. William Parker !

devrimci, solcu, sağcı, dinci gibi o bir evrimci !

ne parker miş valla.

fıkra gibi

bu arada,

"...
    bu anlamsız kuru ezberden ibaret itiraz (eğer evrim ve bilim adına ise , evrimci bilimadamları farklı şeyler söylüyor)
    ..."

bence ezberli işlere girmeseniz sizin için iyi olur
    en azından özgün türlerin kökeninin yazarı belli !

arkadaşlar, karşı çıkın ama azıcık akıllı mantıklı olsun,
    saçma sapan adamların, oradan buradan yürüttüğü yazıları buralara yapıştırıp inandırabileceğiniz saf yoktur burada.
    buradaki arkadaşların, internette göreceği bir yazı ile hayata bakışlarını değiştirebileceklerini düşünmek esas saflık.
    baksanıza, "valla parker haklıymış be! sizi gidi evrimciler, ileri demokrasi düşmanları beni kandırmış" diyeni gördünüz mü hiç?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• ogh söz konusu dr parker değil yada onun dile getirdiği ama nedense görmezden gelinen apandisin körelmiş organ olmaması meseleside değil..

dr parker konu ile alakalı araştırmanın başında ve bu araştırma grubu bilimadamlarından oluşuyor..

başkaca linkler ve görüş bildiren isimlerde mevcut !! okuman yeterli..

nitelememe gelince

evet evrimci...ben bu şekilde hitap ediyorum muhattablarıma evrim konusunda

yek diğeri beni yaratılışcı olarak nitelese sorun etmem

aktardığım linkledeki bilimadamları ve dile getirdikleri mevzu yapılmıyorda evrimci demem mi tiye alınıp sözüm ona konu ile alakalı terminolojiye atfen laf sokuşturuluyor..üstü kapalı cehaletle itham ediliyorum..

oradan buradan yazı yürütülmüyor ogh sizlere uni kaynaklı başta olmak üzre bilimsel adreslerden referansla evrimci !! bilimadamlarının çok net şekilde apandisin körelmiş organ olmadığını haykırdıklarını aktarıyorum..adamlar ders kitaplarından kaldırılsın bu saçmalık diye veryansın ediyor ama ogh !! beğenmiyor yeterli görmüyor ..şaka mı bu

farkına varabildin mi..

nerede senin bilime bağlılığın ..dünya görüşünü sekteye uğratır saçmalıklarınızı okuyanlar görür diye mi telaşa kapılıp aklınca bize yol gösteriyorsun

varsa bilimsel kaynaklı referansın buyur ekle aksi takdirde ki anlamlı olsun yazdıkların

sen kalk 1900 yılların başındaki imkansızlıkların çevrelediği abuk çıkarımları 2000 li yıllarda savun ..aksi yöndeki bulguları görmezden gel görevini yapan organı sırf darvin amcan körelmiştir dedi diye savunmaya kalk buda yetmezmiş gibi sunulan bilimsel kaynakları es geç ve bize akıl ver..

hep söyledim ve hep haklı çıktım ..sen ve senin gibilerin derdi ne bilim nede canlılar ve çeşitliliği asıl derdiniz malum ..ideolojiniz !!

nasıl ifade ediyodu fikir babanız (Lewontin) "a priori" evet sizin prioriniz var ve bu "priori" sadakat herşeyin üstünde ..bilimin bile..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 26 Ocak 2011; 21:42:54 >

• yani toplumların ortalamasından yüksek zekaya sahip olanlar yanılıyor ama 4 karılı olmayı savunan tipler, hocaları öyle diyor diye haklı!

vay be!

- yazdıklarınızı, örneklerinizi google da aratınca hep aynı yerlerden alıntı olduğunu görmek, kopyala yapıştır sonucuna götürüyor insanı.

bir tane üniversite örnek gösterebilirmisiniz evrim in olmadığını, yaratılışın olduğunu ve canlı türlerinin yaratıldığı mekanizmayı inceleyen, ünvan veren, araştırma deney yapan vb...

arabistan, mısır filan en geri kalmış toplumların üniversitelerinden de örnek gösterebilirsiniz, biz de anlarız deriz ki meğerse bundan dolayı balinalarla kara memelilerin ortak noktaları varmış!
    meğerse kan uyuşmazlığı doğanın bir hatası değil de şu mekanizma nedeni ve bu amaçla var.

bakın bunun gibi binlerce olguyu tek akıllıca açıklayan bir teoriyi cevap olarak anlamak neden bu kadar rahatsız edici, anlamıyorum.

hadi diyelim ki apandisitin manyak bir yararı bulundu,
    emin olun evrimci dediğiniz insanların tümü inanılmaz mutlu olur bundan, yeni bir şey daha öğrendik diye!
    hadi şimdi sıra diğerlerini de öğrenmekte!

evrim yok ise,
    neandanter leri nasıl açılayacaksınız,
    hiçbir kutsal kitapta geçmez bu.
    eğer elinizde kaynak yok ise neden karşı çıkarsınız ki bunların araştırılmasına.
    kusura bakmayın ama bilim böyle işler;
    gözlersin,
    merak edersin,
    araştırırsın,
    bir şekilde somutlaştırırsın,
    sürekli test edersin ve ederler,
    ister bulguna evrim de ister yaratılış,
    olay sadece merak edilenin mekanizmasının açıklanmaya çalışılması...
    olmadımı terk edersin ama bu sefer çok daha fazla merak edilen soruya sahipsindir.

• evrim konusunda yeni okuduğum harika bir kitap

İÇİMİZDEKİ BALIK - NEIL SHUBIN

çok beğendiğim için paylaşmak istedim
  • GDO'lu yeme onay geldi
    http://www.ntvmsnbc.com/id/25175869/

bundan rahatsız olanlar evrimci dedikleriniz.

"bir şey olmaz, babalar gibi yiyin" diyenler de yaratılışçılar ne yazık ki!

nasıl olsa her tür özel yaratılmış dimi, gdo mdo hikaye!

umarım bir kaç uzuv kaybedip bir kaç yeni uzuva sahip olduğumuzda

"ne lan bu GDO! bize kanserli - lanetli et yedirmişler şempottin! evrim geçirdik be!"

demeyiz...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.