Şimdi Ara

İnsanın Evrimini Gösteren 10 İşaret (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
4
Favori
18.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 yada 3 gün önce gazetede bu konuyla ilgili bir haber gördüm 3.2 milyon yıl önce insanlar iki ayaklarının üzerinde yürüyorlarmış bunuda ayak tarak kemiklerini inceleyerek bulmuşlar.yani evrim teorisi bir kez daha tartışmaya açık hale geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

bence evrim ve çevreye uyum çok başka şeylerdir.hayvanlar çevre değiştikçe kendilerini çevreye adapte ederler. Hatta balıkların bazılar duruma göre cinsiyet bile değiştirebilir. Ama bu demek değildir ki balık denizden çıkıp karada yaşamaya başlasın. Balinalar diyelim karada yaşıyorlar çevresel felaketlerden dolayı her yeri su basıyor ve balinalar suda yaşamata uyum sağlıyorlar, bu olabilir. Ama akıl oluşmaz.insanoğlu insan olarak yaratılmışdır, öncesi ve sonrası yoktur. Ben akılın evrim ile oluşabileceğine inanmıyorum. çevreye uyum başkadır evrim bambaşkadır.dalak insanın işine yaramıyor denir ama dalak küçükken kan yapımını sağlar, belirli bir yaştan sonra işkevini kaybeder.yani tamamen çöp değil. İnsanın bir önceki aşamasına dair hiç bir kanıt yoktur.
    Bunlar benim görüşlerim ve ben evrime pek inanmıyorum, çevreye uyum kesinlikle vardır ama evrimleşmek başka bir şeydir.

Aynen katılıyorum.

• Burada bazı arkadaşların evrim değilde bilim konusunda çok yanlış düşünce ve davranışlar içinde olduğunu düşünüyorum. Öncelikle;

"Bu güle bakarak bana evrimi kanıtlayın hadi"
    "Milyonlarca canlı yaşamıştır, sorgulamanın alemi ne?"
    "Bilim ve teknoloji rant için kullanılmıyor mu?"
    "Uydurma bunlar"
    "Burada üniversite araştırmalarından linkler veriyorum, inanmıyorsanız işimiz var"

gibi söylemler gördüm. Arkadaşlar bilim bir felsefe değildir. Bilim öznel yargılarınıza göre işlemez. Bilim sadece gördüklerimizle, duyduklarımızla, algılayabildiklerimizle ilgilenir. Şimdi ilk önce şu konularda anlaşalım;

• Bilim dünyayı anlama çabasıdır. Bir deneyde yanıldı diye çöpe atılamaz. Eğer öyle olsaydı, bu kadar bilimsel gelişmeye sahip olamazdık.
    • Bilimin idealist söylemlerle işi olamaz, bilim maddecidir. Elbet bilimin şu anlık çözemediği konular olabilir. Ama bilim çözemiyor diye bunu ilahi bir kudrete bağlayamazsınız. ( Maddecilikten kasıt sadece madde değil madde ve enerjidir. Başka bir olgu varsa o olgu da keşfedildiği takdirde bilimin saflarında yer alır. )
    • Bilimler yanıldı diye, kendinizce fikir ve kuramlar ortaya atamazsınız. Ve yine tekrarlıyorum, bilimin şu anlık çözüm getiremediği şeylere, "bilim yanıldı, hak yerini buldu" diyemezsiniz. Zira eğer öyle hissediyorsanız buyrun siziwww.harunyahya.org (kedi canını senin) adresine alalım.
    • Ateizm de, islamiyet de birer dünya görüşüdür ve dünyayı anlama çabasıdır. Bakın dikkat edin, dünya görüşü ve dünyayı anlama çabası diyorum. Yani ateizm de din de bireysel tercihlerdir ve toplumsallaştırılamaz. İnanç kişisel bir mevzudur. Siz bugün toplumda ateist sayısı veya müslüman sayısı çoğalıyor diye rahatsızlık duyuyorsanız bu sizin diğer insanlar üzerinde hakimiyet kurma çabanızın örneğidir. Her ne kadar toplumda insanlar aileleri ve eğitim sistemi tarafından doğrudan müslüman olarak yetiştirilse de aslında doğru olan insanın 18 gibi olgun bir yaş sınırına geldiğinde kendi inancını veya inançsızlığını kendi özgür iradesiyle seçmesidir.

Gel gelelim evrim teorisine. Evrim teorisinin "teori" adını alması doğruluğu kanıtlanmış olmamasından değil, haritanın daha çıkarılamadığındandır.

Evrim teorisi ile evrim ayrı şeylerdir. Evrim bir gerçektir. Evrim teorisi ise harita çıkarılabildiği an "teori" sıfatından kurtulacaktır. Dolayısıyla "evrim teorisi bir teori çünkü manyak bir herifin tekinin ortaya attığı öylesine saçma bir şey" diyemezsiniz. Evrim biyoloji biliminin ana kurallarından birisidir. Evrim'i kabul etmeyip kendine biyolog diyen adamı gördüğünüzde uzaklaşarak kaçmanız kafidir.

Bugün deneylerde bir çok küçük hücreli cansızdan tutun, cansız maddenin canlı bir maddeye dönüşmesine kadar bir çok şey kanıtlanmış ve gözlemlenmiştir. Eğer bilim dünyasını takip edemiyorsanız, lütfen "kanıtlanamamıştır" gibi öznel tercihlerinize dayalı keyfi sözler söylemeyiniz.

Hadi bunları geçelim, madem evrim teorisi bir teori olduğu için doğru değildir. O halde yaradılış teorisi de bir teori olduğu için gerçek olmaması gerekmez mi? Lütfen bu mantığı aşalım artık. Harun Yahya gibi kadın düşkünü adamdan kurtulup oysa islam tarihine bile baksanız evrim ile ilgilenmiş araştırma yapmış değerli müslüman bilim adamlarının olduğunu görürsünüz.

Dünya ve evren bir değişim ve dönüşüm içindedir. Madde ve enerji durmadan farklı şekil ve formlara bürünür.

Şimdi bir kelebeği ele alalım. Ömrü bir gündür. Pekala bu kelebek, evrim geçiren hiv virüsünü ömrü yetmediği için algılayamadığından "evrim yalandır" derse mantıklı bir açıklama mı yapmış olur? İşte biz insanlarda böyleyiz. Şunu algılamamız gerekir; evrim bir gerçektir ve kanıtlanmıştır. Sorun bunun haritasını kesin olarak bilmememizdir.

Arkadaşlar evrim teorisi ve ateist felsefe, maddeci görüş sizi dininizden caydırmaz, alıkoymaz. Bunlara "kaka" sıfatıyla yaklaşmayın. Dediğim gibi ateizm ve dinler kişisel tercihlerdir. Maneviyat, kurtuluş, arınma, özgürlük veya ne derseniz diyin odur.

İlk önce bazı şeyleri aşalım.

Tavsiye olarak şu siteyi ziyaret ediniz:http://www.evrimteorisi.org

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winster -- 15 Şubat 2011; 14:38:46 >

• Madridjam mesajini editle istersen

Çokça çam devirmişsin

Sureta nezaketine binaen :))fırsat vereyim dedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Ne tartışılıyor anlamadım, bilimsel olarak artık evrim ile ilgili bir şüphe yok. Bu hala tartışılıyorsa karşı çıkanların sadece inanışları ile karşı çıktığını ortaya çıkar ki zaten o zaman yapacak birşey yok. İnanış olunca ne tartışılacak. Ben buna inanıyorum der ve konu kapanır.

Her yıl antijenitesini değiştiren nezle virüsü bile bir evrimdir.

Geçirdiğimiz bir infeksiyon sonrası kazandığmız direnç te bir evrimdir.

Canlıların embriolojik gelişimlerini inceleyin, nasıl ortak ata olduğu zaten anlaşılır, bakın bakalım insanın embriosunu diğer primatlardan ayırabilebilecekmisiniz.

Hiç olmazsa National Geopgraphic seyredin, oradan bile bir bilginiz olur.

Güzel mesaj.. İlk paragrafta denicek herşey denmiş aslında.. Bilimsellikten uzak kafalara evrimle ilgili bilimsel detay anlatmanın gereği yok bence. Ayrıca kim hatırlamıyorum ama burdaki dincilerden birkaçı National Geo için de "yalan" "amerikan kanalı" "ateist kanal" falan demişlerdi. Yani bilimsel kanallarda da evrimden bahsedilmesinin bir önemi yok bunlar için.

• Canlılarda "ortama adaptasyon" kavramı neticesinde bir değişim şüphesiz ki vardır. Buna inanıyorum.
    Ancak, canlılardaki değişimi savunduktan sonra ( balıklar karaya çıkmış/ karadan denize geçiş yapmış v.s)
    yaradılış teorisini yıkmaya çalışmayı anlamıyorum.
    Ben, mesleğim gereği temel tıp bilimlerini son derece kapsamlı bir şekilde okudum. Bu sebeple aşağıda vereceğim 2 örneğin, bir yaratıcı olmadan; hangi olaylar/evrimler/ortamlar neticesinde hangi etkenler,doğa olayları ile şekillenebileceğini lütfen bana izah edin :

1- Sivrisineklerin insandan kan emmesinden hemen önce o bölgeye hem antikoagulan ( pıhtılaştırmayı önleyici) hem de local anestezik ( o bölgeyi uyuşturucu) bir kimyasal madde salgılaması.
    2- İmmunolojik bir kavram olan "self-tolerans". İşte bu hayran olduğum bir konu. Çok detaylıdır. Ancak en kaba tabirle vucudun kendine ait antijenleri/hcreleri tanımasıdır. Örneğin spermalar, oositler (kadın yumurtası) "MHC antijeni" içermezler. Bu hücrelere immun yanıt olmaz. Geniş bilgi için internetten faydalanınız, zira çok kapsamlı bir konu.

Niyetim hiç kimseyi köşeye sıkıştırmak, laf sokmak değildir. Nacizane bir şekilde görüşlerimi sundum.Lütfen seviyeli bir şekilde tartışalım. Dediğim gibi bu 2 olayı "YARATICISIZ" olarak nasıl açıklıyorsunuz? Değerli anti-tezler bekliyorum.
    Teşekkür ederim.

• Merhaba Vural_Kral. Öncelikle Atilla İlhan'ı benimde aşırı sevdiğimi söylemeliyim :)

Mesajına gelince birinci maddeye değinelim. Demişsin ki bunları yaratıcı olmadan nasıl açıklarsınız? Ancak bunlar zaten yaratıcı yardımı olmadan, bilimin kendi açıklık getirdiği bir açıklama değil mi?

Önceki mesajımda bahsetmiştim. Aslında çoğu tartıştığımız konu evrim veya yaradılış teorisinden çok, bilim ve metafizik tartışması.

Bende şöyle bir soru sorayım; açıklanamayan bir şey, metafizik olgulara bağlanabilir mi? Acaba hiç mi insanın kendi çabasıyla ve emeğiyle bunları keşfetme şansı yoktur. Eğer öyle olsa idi tüm bilimsel deneylerin %100 başarılı olması gerekmezmiydi? Başarı, başarısızlıklardan doğmaz mı?

@ilkerinanç benim için mi "hakaret ediyor" dedin anlamadım ama mesajımı tekrar okumanı öneririm. Ayrıca siz, biz değil hepimiz varız. İnsanları sizli bizli yapmaya gerek yok. Hepimiz aynı iett otobüslerinde sürünüyoruz neticede :) Üslubum eğer ağır geldiyse öm'den bildirirsen bende ona göre gerekeni yaparım zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winster -- 15 Şubat 2011; 16:37:54 >

• neyse m cevap vermem gerekiyordu

başlayalım

quote:

Ben diyorum ki evrim bilimdir, siz hala gelmiş bana evrimle birlikte ateizm pompalanıyor diyorsunuz. Hangi çağda yaşıyorsunuz ben anlamıyorum ki? Nerede ateizm pompalanmış evrimle birlikte? Gösterin bir bana?

m sizde pek ala biliyorsunuz ki kapatılan (metete) evrim başlığında lehte ve aleyhte dini içerikli bir sürü şikayet söz konusu olmuştu tarafımdan ..bunlardan bir kısmını siz neticelendirmiştiniz ve ticketlar halen durmakta ..ve silinen o mesajlarda açıkca ateizm pompalanmakta idi..diğer yöneticilerde bu duruma şahittir..

eğer hafızanızı tazelemek arzsunu belirtirseniz ticketları buraya eklerim

cevabım ile alakalı devam eden yorumlarızı cevaplamaya luzüm yok sanırım ..

quote:

Darwinizm diye bir şey yok. Bunu kaçıncı kez söylüyorum, sayamadım artık. Darwinizm bir grup cahil insanın ortaya attığı bir söylem. HY'nin dilinden düşürmediği, Darwinist diye insanlık düşmanlarını tanımladığı bir terim. Öyle bir şey yok. Bunu aşın artık. Darwinist felsefe ile sosyal darwinizm konumuzla uzaktan yakından alakası yok. Darwinist felsefe ile sosyal darwinizm doğal seçilime bağlı olarak hayatın bazı yönlerini açıklamaya çalışır. Biyolojik kısmıyla çok nadiren alakası vardır. Bu felsefenin Darwin ile birlikte anılıyor olmasının, doğal seçilim veya genel seçilim fikri dışında Darwin ile hiçbir alakası yoktur. Adı öyle geçer.

ne yazık ki var siz yada diğer arkadaşlar bu terimi kabul etmiyor yada biyolojik ve arkeolojik çalışmalar ile bağdaştırılmasını doğru bulmuyor olabilirsiniz ancak örnekleri ile önümüzde durmakta ve tesiri hem biyolojik hemde arkeolojik bulgulara olumsuz yönde tesir etmekte ..

geçmişe bakıldığında rahatlıkla anlaşılır hatta geriye gitmeyede gerek yok dawkins in darvinizm terimine cuk oturduğu ateist felsefenin evrime ince ince monte edildiğini gözlemlemekteyiz ..

hani şu meşhur söyleşisi ..foruma ilk ben eklemiştim vaktiyle ..evrilmenin kökeni dair görüş bildirirken üstün akla sahip uzaylı ihtimalini Allaha kıyasla daha sıcak ve sevimli bulduğunu Allahın var olma ihtimalinin kendisini korkuttuğunu ve düşünmek bile istemediğini yine kendi ifadelerinden anlıyoruz..

haa ihtimalya denilebilir ki..dawkins evrim camiasının genelini temsil etmez ..el hak kabul lakin ön planda olan ve özellikle ülkemizde çokca bilinen bir isimdir ve darvinizmin önde gelen simasıdır..

bu zihnyete sahip ancak açıkca belirtmekten çeşitli sebebler uzak duran etkin veya sempatizan bir sürü insanın varlığı ise ayrıca değerlendirilir..

şimdi akıl ve muhakeme yetisine sahip normal insan bu zihniyete sahip bir düşüncenin bulguları menfi yönde değerlendirmeye tabi tutmayacağını garanti edebilir..

adam hayal etmeye dahi tahammül gösteremediği varlığına asla ve kataa ihtimal vermediği vermek istemediği rahatsız olduğu nefret hisleri ile birikmiş hıncını ne şekilde tahsil etme yoluna gitmiş olabilir ?

merak etmiyorda değilim ..mesleğini icra ederken ne derece dürüst ve tarafsız davranmıştır ..?

taraf olduğunu açıkca belirten biri nasıl tarafsız ilan edilebilir ve ne kadar güvenilirdir..

bunlar cevap bulması gereken sorular

varın bu misaller üzerinden gelişmelerin tümüne nazar edin

quote:

Biyolojik ve arkeolojik çalışmaları etkileyen bir şey yok ortada. Özellikle Darwinist felsefe ile alakalı bir şey yok. Nerede örnek varmış acaba?

şimdi bu soruyu bana değil kendinize sorun ..eğer sorunuzu yinelerseniz örnek vermekten çekinmem

hem biyolojik alanda hemde arkeolojik çalışmalar ile alakalı

quote:

Gennosuke, tamamen sizin yararınız için söylüyorum, acilen bilimsel ve felsefi temelinizi kuvvetlendirmeniz gerekiyor.

çalışıyorum iyi niyetiniz için teşekkürler

quote:

Öjenik, insan türünün evrimini kontrol etme çabasıdır. Öjenik, insanın gen havuzundaki yararlı genlerin yeni nesillere geçirilip, zararlı olanlarının ise yok edilmesini amaçlar. Öjenik bir düşüncedir, bir bilimsel tartışmadır. Buna evrim ile nasıl yaklaştınız, burasını geçtim, buna nasıl gidip sosyo kültürel bir yıkım dediniz hayretler içerisindeyim.

Öjenik benzeri ilk fikir Platon'a kadar giderken, evrim diyebiliyorsunuz.
    Evrim yalnızca canlıların oluşumlarını ve değişimlerini açıklayan bir teoridir.

öjeni nin ne olduğundan haberdarım kısa bilgi içeren link bile temel anlamda yeterli iken ve o bilgiyi ben sunmuşken beni aksi yönde itham etmeniz garip..

siz verdiğim linkteki öjeni tarifini esas alarak evrim ile bağdaştırmamın anlamsızlığına vurgu yapmışsınız ancakk..mesele öjeni tarifi ve evveliyatı ile nihayetlenmiyor ..

20. yüzyılın ortalarından başlamak üzere öjeni farklı alanda seyir izlemeye başlıyor !!

evrilen ve kabul etmediğiniz sosyal darvinizmin dümen suyuna giren öjenik anlayışın babası sahtekar heackel oluyor..ve mirası nazilere kalıyor belirttiğim sosyokültürel yıkımda bu noktada başlıyor !!

akıl hastaları sakatlar doğuştan körler ve kalıtsal hastalıklara sahip olanlar özel sterilizasyon merkezlerinde toplanıp parazit muamelesi görüyor.. ve katlediliyorlar !!

avrupa ve amerika kıtasındaki tesirleri merkalılarınca ayrıca araştırılabilir

mevcut gelişmelerin sosyal darvinizmin neticesi olduğu su götürmez gerçek..

sosyal darvinizm terimini ilk dillendirende harun y değildir Richard Hofstadter dir ..

bu noktalara değinmem teoriyi çürütme adına değildir..mevcut teorinin sebeb olduğu gelişmelere örnek verme amaçlıdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 15 Şubat 2011; 19:05:55 >

• Gerçekten bir şey anlamadım. Ayar vermekten bahsetmişsin, sonra anlamıyorsun diyorsun. böyle tartışılmaz. Ayrıca forumdaki tartışmadan da sinir küpüne dönüp delirmen gerçekten garip.

Sakin olmanı öneririm...
  • Pardon o halde, yanlış anlamışım.
  • madrid jam

quote:

"Burada üniversite araştırmalarından linkler veriyorum, inanmıyorsanız işimiz var"

evrimsel sürece dair forumda bilgi paylaşımı söz konusu olduğunda kaynak istenir..

bende konu ile alakalı araştırmaları içeren kaynak linklerini talep eden üyelere sunmaktayım ..apandis konusunda kaynaklı bilgi sundum ..ve bunu üstü kapalı itirazlara cevap mahiyetinde tekraren belirttim..

sakıncası mı var yoksa ..

kaynaksız kuru ezber yada köhnemiş sloganları görmüyorda benim doğrulanabilir kaynaklarım ile alakalı ısrarcı tutumumu mu eleştiriyorsunuz..

quote:

Harun Yahya gibi kadın düşkünü adamdan kurtulup oysa islam tarihine bile baksanız evrim ile ilgilenmiş araştırma yapmış değerli müslüman bilim adamlarının olduğunu görürsünüz.

h.y bu denli yıpratma çabanızı anlamış değilim onun ne olduğunu bilen biliyor

burada üstünde durmanız gereken asıl nokta h.y nin sitelerinde sunulan bilgi ve kaynağı ..

kim olursa olsun eğer kaynaklı bilgi sunuyor sunulan bilgi tetkik edilip teyit ediliyorsa sıkıntı nedir..

kim doğrulanır bilgi sunarsa onu alır ve kabul ederim ...

ben evrim site ve bloglarında karşılaştığım çarpıtma ve aldatma örneklerini anmaya bile tenezzül etmiyorum..
    ancak şart oldu

örnek mi istersiniz..ülkemin meşhur evrimcilerinden biri sitesinde .ayı kafatasını leopar kafatası ile değiştirmiş..ve görüşünü destekleme yoluna gitmişti taa vakti zamanında..kurnazz neyse geçmiş zaman

es geçelim bunları evrim ile alakalı çalışma yapan müslüman bilim adamı ben bilmiyorum(destekler mahiyette)

eğer varsa bana bildirin öğreneyim ama önce islamı ne derece bildiğinizi gözden geçirin mülhid bir profili önüme getirme talihsizliğini sergilemeyin..

quote:

Dünya ve evren bir değişim ve dönüşüm içindedir. Madde ve enerji durmadan farklı şekil ve formlara bürünür.

bizler çevresel şartlara uyumu ve buna paralel gelişimi inkar etmiyoruz ..

quote:

Arkadaşlar evrim teorisi ve ateist felsefe, maddeci görüş sizi dininizden caydırmaz, alıkoymaz. Bunlara "kaka" sıfatıyla yaklaşmayın. Dediğim gibi ateizm ve dinler kişisel tercihlerdir. Maneviyat, kurtuluş, arınma, özgürlük veya ne derseniz diyin odur.

siz ya dine dair bilgi sahibi değilsiniz yada evrimi farklı değerlendiriyorsunuz..hele atezime dair (materyalizme) çıkarımınız..

ilk cevabımda belirttiğim gibi sureta nezaketiniz bile takdir edilmeye değer ..bu forumda takındığınız uslubun yanına yaklaşmayan üyeler var..

ancak dini göndermeleri içeren sempatik yaklaşımınız gerçekci değil..

• quote:

Demişsiniz ancak bunu sizin mesajınızda görmek daha olası gibi. İlk olarak kendi fikriniz dahilinde olmayan bir yorumu, öznel değil genel olarak bir yargıya ulaştırmışsınız, bu doğru değil. İnsanların düzenli tartışmalarına kötü niyet yüklemek olur bu.

quote:

kaynaksız kuru ezber yada köhnemiş sloganları görmüyorda benim doğrulanabilir kaynaklarım ile alakalı ısrarcı tutumumu mu eleştiriyorsunuz..

Hayır aksine her kaynağın ve özellikle bilgi erozyonunun oldukça fazla olduğu internet ortamında her kaynağın mutlak doğruyu yansıtamayacağını belirttim orada.

quote:

ben evrim site ve bloglarında karşılaştığım çarpıtma ve aldatma örneklerini anmaya bile tenezzül etmiyorum..
    ancak şart oldu

örnek mi istersiniz..ülkemin meşhur evrimcilerinden biri sitesinde .ayı kafatasını leopar kafatası ile değiştirmiş..ve görüşünü destekleme yoluna gitmişti taa vakti zamanında..kurnazz neyse geçmiş zaman

es geçelim bunları evrim ile alakalı çalışma yapan müslüman bilim adamı ben bilmiyorum(destekler mahiyette)

eğer varsa bana bildirin öğreneyim ama önce islamı ne derece bildiğinizi gözden geçirin mülhid bir profili önüme getirme talihsizliğini sergilemeyin.

Olabilir. Ancak ben "her evrimci mutlak doğrudur ve doğru kaynaklar yayınlar" demedim. Sizin ise böyle bir yorumda bulunmanıza anlam getiremedim. Ancak evrim üzerine kanıtlanmış, deney yoluyla gözlenmenebilmiş kaynaklar yok mudur diye sormak lazım. Vardır ve oldukça da fazladır. Buna hitaben çıkıp "bakın işte" demediğime göre bence boşuna benim hakkımda yargılara varmışsınız.

Şayet Richard Dawkins'in Harun Yahya üzerine söylediklerine bakıldığında ( özellikle ona fotoşopçu demesi ) (http://www.youtube.com/watch?v=cgg8Gtl6jpw ) bu karşı tarafında böyle ucuz yöntemlere giriştiğinin kanıtıdır.

Evrim ile ilgili müslüman bilim adamları konusuna gelince buradan bilgi edinebilirsiniz:
    http://tr.wikipedia.org/wiki/El-Cahiz (linkte bir sıkıntı var el cahiz diye aratınız google'DA )
    http://tr.wikipedia.org/wiki/ibn_Miskeveyh

quote:

bizler çevresel şartlara uyumu ve buna paralel gelişimi inkar etmiyoruz ..

Bende zaten inkar ediyorsunuz demedim ki ?

quote:

siz ya dine dair bilgi sahibi değilsiniz yada evrimi farklı değerlendiriyorsunuz..hele atezime dair (materyalizme) çıkarımınız..

ilk cevabımda belirttiğim gibi sureta nezaketiniz bile takdir edilmeye değer ..bu forumda takındığınız uslubun yanına yaklaşmayan üyeler var..

Evrimi farklı değerlendirmiyor aslında farkı bakış açılarından bakıyoruz. Ancak düzeltmem gereken bir yanlışınız var. Materyalizm ateizme eşit değildir. Ateizm bir tercih bir yönelimdir. Ateizm materyalizmden beslenir ancak materyalizm ateizmden beslenmez. Materyalizm bilimden beslenir.

Yine tekrarlıyorum, kişisel tercih mevzusu olan din ve ateizm gibi yönelim ve bakış açılarını bilime dayatmak, yanlış bakış açılarına sebebiyet verecektir.

"Allah yok" demiyorum. Bilim, kendi sınırları dahilinde, kendi sınırlarının keşfedebildiği yeni sınırlar dahilinde olaylara bakabilir. Bu anlamda bilimin içerisinde hiç bir metafizik anlayış var olamaz. Aksi takdirde "kanıtlayın" denildiğinde kanıtlanabilmesi lazımdır çünkü bilimin kuralı budur. Ancak bir bilimsel teorinin eksik veya yanlış yönlerini ortaya çıkarmanız, herhangi bilim içerisine dahil edilemeyecek metafizik kavramların mutlak varlığını kanıtlamaz.

Dolayısıyla evrim teorisine vardır veya yoktur diyemeyiz. Ancak evrim vardır.

Allah vardır veya yoktur diyemeyiz. Ancak bilim içerisinde kanıtlanmış, mutlak gerçekliği bilinmiş bir yaratıcı yoktur.

Evrim bilimin problemidir, tanrı felsefenin. Ve felsefe bir bilim, bilim bir felsefe değildir.

Bu eksende tartışırsak daha yararlı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winster -- 15 Şubat 2011; 17:25:56 >

• yorumlar silinmiş,

cansız varlıktan canlı varlık yapılamamış bugüne dek

e hadi kanıtlayın ozaman ilk canlı neden evrimleşmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: MadridJam

Ve felsefe bir bilim, bilim bir felsefe değildir.

Neden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bewy

quote:

Orijinalden alıntı: MadridJam

Ve felsefe bir bilim, bilim bir felsefe değildir.

Neden?

Bakkal toptancı , toptancı bakkal değildir diyeyim varın gerisini siz anlayın
  • Anlamadım, daha detaylı olabilir misiniz?

Örneğin Türkiye'de pozitivizm ifadesinin var olmamasının dolaylılığı ile şekillenmiş içeriği boş bir "felsefe" kavramından mı bahsediyorsunuz, felsefe bilim değildir dediğinizde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bewy -- 15 Şubat 2011; 20:52:06 >
  • ben tırnaklarımın ne işe yaradığını çözemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

yorumlar silinmiş,

O kadar mesajlarin arkasindan tartismaya bu duzeyde bir soru ile son nokta konmus... bence uzatmanin anlami yok...
  • Ben Allah a inanan insanların evirimi körü körüne reddetmesini, evrime inanan insanlarında Allah' ı körü körüne reddetmesini anlayamıyorum. Yağmurların oluşumunun, bebeğin ana rahmine düşüşünün, ağaçların baharda çiçek açmasının bir nizam içinde Allah tarafından yaratıldığına inanan bir akıl nasıl olurda Adem A.s ın bedeninin bir nizam içinde yaratıldığına inanamaz inanmak istemez bunu anlayamıyorum. Sonuçta herşeyi bilimsel bir temele dayandıran ilimle yaratan Allah, Adem A.s' ın bedenini yeryüzüne gökten mi bırakmıştır veya bir araçla mı göndermiştir. Ben onun da bir nizam içinde yaratıldığına inanıyorum. Evrim veya başka bir şey olabilir ama bu kesinlikle bilimin açıklayabileceği süreçtir. Dünyanın kendi ekseni etrafında dönüşünü bizim hesabımızla 24 saat temeline oturtmuş bir yaratıcının bu süreden haberi olmadığına inanabilir miyiz? Sonuçta bir yaratıcıya, evrenin ve evrende olup biten herşeyin bir yaratıcı tarafından ortaya çıkartıldığına inanıyorsanız yarattığı herşeyde bulunan ilmin onun ilmi olduğunada inanmanız gerekir.

Evrim ile bir yaratıcı olduğu fikrinin çürütüldüğünü savunan arkadaşlarda bu fikrin sanki yaradılış fikrine alternatif olarak üretilmiş bir fikir olduğunu düşündürüyor. Sanki "onların başlangıçla alakalı bir görüşü var ama bizim yok hadi bulalım bir tanede bizimde olsun" denmiş ve bulunmuş bir fikirmiş gibi. Tamam inananlar körü körüne reddediyor ama inanmayanlar da körü körüne reddetmiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 16 Şubat 2011; 17:11:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

yorumlar silinmiş,

O kadar mesajlarin arkasindan tartismaya bu duzeyde bir soru ile son nokta konmus... bence uzatmanin anlami yok...

evrim teorisi (sözde bilimcileri) yıllardır büyük masraflarla dünyanın oluşumuna yakın atmosferi dunya yuzeyini labaratuar ortamın da oluşturmuş

cansız bir cisimden canlı varlık üretmeyi denemiş

yıllardır başarılı olamamıştır.

ama genede evrim de evrim derler.

bulunan en eski insan fosili

bugun insan nasıl ise aynen öyledir kuşta öyledir zürafa da öyledir kurbağa da öyledir balıkta öyledir

soyu tükenmiş canlı fosili bulup; işte evrimin kanıtı derler oda ayrı bir komiktir.

eğer ki gerçek bir evrim kanıtı olan fosil (resim yada çizim değil hayal ürünü değil)

bir ara form yani evrimin kanıtı olsaydı bir teori olmaz dı fact olurdu. kanun olurdu.

şimdi ne bir kanıt var ne bulunmuş bir şey sadece hayal ürünü resimler şekiller

buda bilimin temeli deniliyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.