Şimdi Ara

İnsan vücudunun rastgele oluşma ihtimali? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
409
Cevap
6
Favori
14.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tanrı yarattı varsayalım. insanlık tarihinde inanılan yüzlerce tanrı var. bunlardan herhangi biri yaratmış olabilir veya hiçbiri (yani hepsi insanların kurguladığı mitolojik varlıklarsa)... senin için fark eder mi?

  • Rwenzori kullanıcısına yanıt

    Bla bla bla ,baştan sona okudum sorumun cevabını bulamadım Allah'ın halifelerini ve yarattıklarının en güzelini köle ve cariye olarak aşşağılamak için yazılan ayetleri bulamadımmı diyorsun,birde gılmanlar için detaylı bilgiye ihtiyaç var sen anladın onu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vücudun kendi kendine oluşmama ihtimali asla senin inandığın dini anlatan kişinin (artık hangi dine inanıyorsan, mesih mi dersin, buda mı peygamber mi)

    tanrıyla iletişime geçtiğini kanıtlamaz.

    Yakup Deniz in de dediği gibi

    "yoğh öyle bir şey :;)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercuezel -- 21 Aralık 2020; 0:54:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quantum Limit

    BOŞ yapacağına şu iki konudaki tüm mesajlarımı dikkatlice oku ve anlamaya çalış.

    https://forum.donanimhaber.com/insanlar-oznel-gercekligi-algilayamayacak-sekilde-evrimlesti-her-sey-illuzyon--146279302

    https://forum.donanimhaber.com/oldukten-sonra-kendimi-izleyebilsem--146830773


    Bilgiler bilimsel araştırmalara dayalıdır.

    Batması gerçekten çok üzdü


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim aklıma gelen iki seçenek var.

    1. Tanrı yok.
    2. Tanrı var ama bahsedildiği gibi biri değil. Bencil ve kötü bir varlık.


    İlk seçenek çok daha mantıklı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    Ben teoriye değil pratiğe bakarım. "Aslında şu şöyle demek istiyor, bu böyle anlaşılmıştır."larla ilgilenmem. İnsanlar ne anlıyor, nasıl yaşıyor, nasıl savunuyor ona bakarım.

    Adam diyor ki işte tavuk var yumurtluyor, ben de o yumurtayı alıyorum yiyorum. Bu nimet benim için yaratılmıştır diyor. İşte ağaçtan elmayı koparıyorum yiyorum, bu benim için yaratılmış. Koyun, inek, tavuk, balık vs vs bunların etinden sütünden yararlanıyorum bunlar benim için yaratılmış. Su içiyorum, nefes alıyorum, bu gezegende yaşıyorum bunlar benim için yaratılmış vs vs.

    Yahu tavuk yumurtluyor da tavuk sen onun yavrusunu zorla al, pişir ye diye mi yumurtluyor? Tavuk kendisini insan denen varlık kessin tüylerini yolsun satsın, pişirsin yesin diye mi yaşıyor? İnek sen onun sütünü sömür diye mi süt veriyor? Ya da canını o yüzden mi veriyor? Ağaç, dur şu insanoğlu gelsin koparsın yesin diye mi düşünüp meyve veriyor? Koskoca gezegen sırf insanoğlu yaşasın diye var demek komedi. Kaldı ki gezegenimiz bilinen evrenin içindeki bir toz zerresi kadar bile yer kaplamıyor, hacimsiz nokta gibi. Ya bunlar çok komik fikirler, forumda din tartışmalarında ve kurban tartışmalarınds görüyordum bunları.

    Bazı şeyleri açıklığa kavuşturalım. İnsanoğlu olmasaydı tavuk ya da diğer beslenmek için endüstürisini kurduğumuz canlılar belki bugünkü seviyede olmayacaktı ama yine yaşamaya devam edecekti. İnek yine süt vermeye, ağaçlar yine meyve vermeye devam edecekti. Dünya dönmeye ve evren yine var olmaya devam edecekti. İnsanoğlu yokken de evren vardı, gezegenimiz vardı. O olmadan da devam edebilir, edecektir. İnsanoğlunun var oluşunda geçen süre, evrenin ömrünün varlığı içinde bir kıvılcım kadar etmez. Dünya denen gezegen belki evrendeki kentilyonlarca gezegenden sadece biridir. Yani böyle bir gerçeklik varken o bizim için yaratıldı, şu bizim için yaratıldı diyebilmek kibirdir. Kibrin hası budur.

    Et, süt, armutla kalsa iyi, şimdi insanlar yer altı kaynaklarını, denizleri adeta sömürüyor. Gözü uzayda.

    "Ayrıca O, göklerde ve yerde ne varsa hepsini kendinden bir lutuf olarak emrinize vermiştir. Bütün bunlarda düşünenler için işaretler vardır." (Casiye 13)

    Bu bize 15 Asır önce bildirilmiş. Değişen bir şey yok. Düşünen işareti görür. Görmek istemeyen, görse bile inkar eder.

    Bir piyanoyu herhangi biryere koyup, birkaç dakika lik müzik ziyafeti istesen, işinin ustası bir sanatçı gelip calmazsa milyar yıl beklesen o beklentin gerçekleşmez. Yukarıda saydığınız gibi evrende büyüklüğü bile hissedilemeyen dünyada yaşayan küçücük insanlar haddinden çok fazla davranışlar sergileyebiliyor. Asıl kibir işte budur!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mevcut bilim ve teknoloji ile dahi 1 hücre bile oluşturulamıyorsa kocaman organizma kendi kendine oluşmuş demek... :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-FBDF44A06

    nankörüz..

    Bence yalancıyız

  • Kendi ve evrenin oluşumunu milyarlarca ufak ihtimale dayandıranlar, ulan sizde bu kadar şans var ise neden bu durumdasınız bunuda açıklayın bakayım. Sen milyarlarca küçük bir ihtimale denk gelip var olmuşsan neden ölümlü bir varlıksın? Peki öleceğini bilerek yaşayan tek canlının insan olmasıda mı bir tesadüf?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Göre ne, Köre ne
  • milyon yıllar içinde olan bir olay bu. Tabiki adaptasyon çok önemli ve kullanılmayan organlar ise köreldi. Tasarım olsaydı eksikliğimiz ve kullanılmayacak organ vücutta olmazdı.


    insanlığın %90 bel ağrısı çeker

    20 lik dişleri çok nadir insanda düzgün çıkar,

    Kör bağırsak (apandisit)

    erkeklerin penisindeki fazlalık deri


    aklıma gelenler bunlar.


    Sen tanrı olsaydın bir insan yaratıp gereksiz ve önemsiz şeyleri koyarmıydın. Sakın bir yobaz çıkıpta sınav bu vardır bir önemi demesin :)

  • HiddeN_Ra kullanıcısına yanıt

    Çok uzun yıllar mı? Bebeğin anne karnında 9 ayda evrimleşmesine ne diyorsun peki? Çamuru kabul etmiyorsun ama bir damla sudan geldiğini aklın nasıl alıyor? Çünkü sana bilim gösterdi. Bilim dediğin şey agnostikliktir. Yarın öbür gün ilk insan çamurdan gelmiştir dediğinde bakalım inanabilecek misin?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim için fark eder, çünkü sadece tanrıya değil gönderdiği dine (dolayısıyla daha önce göndermiş olduğu dinlerin gerçekliğine) de inanıyorum, ama herhangi biri için düşünürsek tanrı inancı olması belki de tanrının onu affetmesi için yeterli olacak, hiç inanmamaktan iyidir. Dinler sadece yaratıcıya ulaşmaya yardımcı olur ve temelde çoğu din aynıdır

  • bir böbrek kaç tane labaratuvara bedel


    90 yıl durmadan çalışan kirliyi temizleyip yollayan pompa


    tesadüf olması zorlama olur.

  • Zeen kullanıcısına yanıt

    Bir Yaratıcı olabilir belki , ama içini ferah tut, bu Arapların inandığı Tanrı olmadığı kesin. Kuran’ı okuyunca bunu net bir şekilde anlıyorsun zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkimjj -- 21 Aralık 2020; 12:38:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evrimcilerle bir derdim yok, onlar da kendilerince bir mantık üzerine düşünüyorlar da,
    en mantıksız ve toplumda en gereksiz bulduğum kesim "sübhanallah ibretlik paylaşım"cılar.

    Yobazın biri güya Allahın varlığını ispatlamak için ineğin desenlerini fotoşopla arapça "Allah" yazısına çeviriyor, ya da ne bileyim elmaya armuta Allah yazıyor. Neymiş bu? Allahın varlığını ispatmış.
    Bir sürü beyinsiz de ibret alıyor hesapta.

    Behey öküzler, behey akılsızlar.
    İneğin tüyünde arapça yazınca Allahın mucizesi oluyorda, tüyünde desen olmayan sıradan bir inek Allahın mucizesi değil mi?

    Elmanın armutun yaratılışında hiç bir mucize yok da, üzerinde arapçaya benzer çizgiler olunca mı mucize?

    Bu iman tazelemek değil, resmen yaratıcıya hakaret ermektir.
    O elmanın her hücresinde, vitamininde, yaprağının yaptığı fotosenezde, çekirdeğinin filizlenip tekrar elma ağacına dönüşmesinde muhteşem mucizeler varken, üstündeki çizikleri arapçaya benzetip buna mucize demek..
    Dünyanın başka bir yerinde böyle bir kör cahillik örneği var mı ya?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Elinizin altinda internet var acin okuyun biraz. Kac tane gezegen dunyayla benzerlik tasiyor biliyor musun? Milyarlarca! Tanri teorisi evreni kucuk samanyolumuzdan ibaret sandigimiz zamanlar mantikliydi. Artik guncelligini yitirmis bir sey. Ayrica dunya ve insan kusurlarla dolu, mukemmelikten uzak maalesef. Hayran olunmayi gerektirecek bir mukemmeligimiz mi var insan olarak? Duyu organlarimiz ilkel, her seyimiz limitli. Neyimiz mukemmel tam olarak?

    Not: turkce klavyem yok kusura bakmayin :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam evrimcilerde sizinle aynı görüşte zaten hiç bir şey bir anda oluşmadı diyorlar oluşması için milyonlarca yıl gerçekleşecek modifikasyonlar lazım diyorlar.

  • Yok şu tesadüfen olmuş yok bu tesadüfen olmuş buna mağara adamları bile güler şimdi ben şuraya ceketimi bir assam...
  • Tüm hücrelerinin sana hizmet ettiğini düşünüyorsun. Bu kadar kibir niye?

    Keşke çürütme videoları izlediğiniz kadar bilimsel okumalar yapsanız. Yorumları okumak yerine bilgiyi okuyup kendiniz yorumlayın. Aksi takdirde 200 yıl geride görünüyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopeyoung -- 21 Aralık 2020; 17:14:26 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.