Şimdi Ara

İnsan vücudunun rastgele oluşma ihtimali? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
409
Cevap
6
Favori
14.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • deliratio kullanıcısına yanıt

    bundan 500 yıl önce ben bir mektup yazarım 2 dk ya amerikada okurlar diyen birini tımarhaneye atarlardı veya biri çıkar işte kağıt kalem bir de atlı posta veya güvercin işte neyse, yaz da görelim derlerdi muhtemelen. Ama şu an yazdığın email 2 dk ya bile kalmadan 5000 km uzaktan okunabiliyor

    90lar da tek bir hücreden koyun klonlamışlardı mesela bayağı bir sürede yaşamıştı yani teknolojik gelişmelerin nereye götüreceğini bilemeyiz o yüzden yap da görelim söylemi mantıklı değil

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    çita kadar hızlı değiliz mesela bir çok türün bize göre çok üstün özellikleri var iletişim anlamında duyular anlamında.

    hatta amazona kot tshirt bıraksalar geceyi çıkaramayacak bir türken kainatın hakimi heman modunda takılmak da ne bileyim  

  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt

    2020 model robotun tüm insan hareketlerini yapamamasını baz alıp biliminiz bunu yapamıyor işte demek, amerikan patent dairesi başkanının 1920lerde icat edilebilecek herşey zaten edildi demesinden farkı yok (şimdi baktım 1899 da demiş )  

  • oguzhan297 kullanıcısına yanıt
    Evrim işte o;)
  • Heisenbergin asistanı H kullanıcısına yanıt

    öleceğini bilerek yaşayan tek canlının insan olduğu kanısına nasıl vardın ? sokaktaki kediler akvaryumdaki balıklar yok abi ben ne ölücem falan mı diyorlar ?

  • sen bir mantar yarat gerisi kolay. 

  • lawbreaker kullanıcısına yanıt

    bilselerdi kalırmıydı insanoğlu. 

  • Sperm de mi kendi kendine oluştu da ben bir yumurtaya gireyim de bir canlı oluşsun dedi. Erkeğin uzvunun girdiği vajinadaki yumurtalıklar da mı tesadüf? Yumurtlama dönemi vs bunlar planlı değil mi? Bazı insanlar 15 kez tüp bebek deniyor da olmuyor madem bilim yapabiliyor tek seferde niye yapamıyor.
  • Bu ateistlerin, şeytan çarpması gibi diriltildiginde "hassktr gerçekmiş lan" dediğinizde alacağı yüz ifadesini merak ediyorum.  işte o an kamışı tuttuğunuzu anlayacaksınız ama iş işten geçmiş olacak.

    Bı de şöyle düşünün: Ya varsa!?

    Biz inananların kaybedeceği bişey olmaz, ama siz sheeti avuclarsiniz. Sonsuza kadar cehennem. " O ne kötü bir gidiş yeri, o ne fena döşek" diyerek Haşa Allah bile ürperiyor sanki. Buna değer mi? Tamam namaz kılma oruç tutma ama en azından Allah'a inanın kardeslerim. Saçma sapan yok evrimden geldik, yok maymundan , yok sapiens, yok tesadüf, yok enerji, yok evren kainat. Yani güneş kendi kendine bı karar mı aldı, yav ben çıkiyim da sabah şu insanlara bı ısı ve ışık veriyim, sabah işlerine gitsinler, akşam da batayim dinlensinler mi dedi! Bı duzenleyici olması gerekmiyor mu? Dünyadaki kötülük yapanların hesap vereceği bir başka yer olması icap etmez mı?

    Allah ve peygamber ile...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eskiden kız arkadaşım vardı > BİR HAFTALIK. Tam bir MAKİNE < her SEKS yaptığımızda belimde dayanılmaz sancılar olurdu. Kız da hemen hemen aynı şekildeydi (biraz hızlıyımdır o konuda  ).


    Evrim bizi ne hale getirdi YAZIK. Ne bel tutuyo ne bacak, biz nasıl "DÜZGÜN" seks papacaz yahu 

  • İnsan vucudunun yaratıcı tarafından hatalarla oluşma ihtimali kaç peki :D

  • Allah bağışlasın 5 aylık kızım var her akşam klavyeyi önüne koyuyorum kafasına göre tuşlara basıyor. Ben inanıyorum ki yazdıklarıyla tesadüfen windowsa alternatif işletim sistemini yazacak ve microsoftun saltanatı son bulacak. az daha sabredin bil geyts size çip takmadan bizim ufaklığın tesadüfen yazdığı kodlarla oluşan işletim sistemi sayesinde dünya kurtulacak.

  • sadece yaratıcının yaratmış olması ile kalmıyor. her bir iş için izin istiyor. izin verilirse yaratılma devam ediyor. örnek; hücre besin almak için izin istiyor, bölünmek için izin istiyor. vs. her şey ama herşey izne tabi. yaprak bile yerinden kıpırdayamaz.

  • Mantarın Başı kullanıcısına yanıt
    Din dogmadır değişmez.Kuran Bilim kitabı değildir hiçbirzamanda olamaz.Evet doğru kulaktan dolma inanç değil diyorsun okadar kendiyle çelişkili ayetler varki o zamana göre yazıldığı çok belli.Size saçmasapan inancınızla mutluklar ama bu saçma sapan şeye bilim demeyin komik oluyor.Din hiçbirzaman bilimi kabul etmez Bilimde dini kabul etmez.21. Yüzyılda sizin o saçma inançlarınızla Dünya yönetilmiyor yentilmeyecekte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 22 Aralık 2020; 12:21:5 >
  • Jumaruu kullanıcısına yanıt

    ateist değilim önce onu belirteyim


    1) inansanız ne zararı var demek Fenerbahçe bu yıl basketbolda kötü gidiyor sizde efesi tutuverin ne kaybedersiniz keyifle maçları izlersiniz demekten farksız. bazı durumlar insanın kafasına yatmadığı zaman öyle olmuyor işte. adam ibadet etse bile içinden inanmıyor net yani. Ayrıca ciddi ciddi ateist olan kimse uçak sallandığında imana falan gelmiyor kesin bilgi.

    ayrıca de ki geldi 4bin küsur inançtan hangisine inanacak adam Tengrici mi olur katolik mi şintoist mi budist mi müslüman mı musevi mi ? yok yaratıcıya inansın yeter diyorsan bu önerme de yanlış zira hepsinde yaratıcı kavramı farklı farklı


    2) inançların temelinde zaten bu son cümlen var yani kaynağı bu son cümle ''ilahi adalet olması gerekmez mi '' yoo hiç de gerekmez. Bu insanların psikolojik olarak rahatlamasını sağlayan bir kalkan sadece. hitler denen adam milyonların ölümünden sorumlu ama öldü gitti herif yaşarken ondan bu yaptıklarını ödetemeyenlerin kafayı çizmemesi için abi yanacak cayır cayır demek rahatlatıcı bir durum işte. Zaten bu temelin üstüne belli kavramları eklediğin de farklı farklı inançlar oluşuyor kimi reenkarnasyon olacak fare olarak aşağılık biçimde (fare neden aşağılık orası ayrı konu) tekrar tekrar gelip eziyet çekecek diyor kimi cehennemde sonsuza kadar yanacak.

    Sami dinlerdeki cehennem kavramının nereden geldiğini araştırmak istersen hinnom vadisi yaz googleda görürsün


    3) bahsettiğin güneş bize hayat vermek için var havadaki gaz oranları tam bize göre vsvs (hassas denge) dediğin kısma yaklaşımın yanlış. Bu gezegende veya bu güneş sisteminde şartlar böyle o yüzden burada gördüğümüz hayat formları burada var olabiliyorlar. muhtemelen oksijen değil co2 olan atmosfere sahip bir gezegen olsa o şartlarda yaşayabilecek türler hayatta kalabilirdi. Yani bu dünya bize özel değil biz burada yaşayabildiğimiz için varız


    4) insanlar bu kadar detaylı bilimsel veriler ortaya koyduktan açıklamalar sonra şimdiki maymunlar neden insan olmuyor tarzında yok saphiens yok bilmem ne boş beleş işler bırakın bunları demek de gülümsetti beni kusura bakma





  • aykut291 A kullanıcısına yanıt

    Saçma inançlarımız? Tamam sen kazandın! Şimdi dinden dönüyorum benim ufkumu açtın mübarek kardeşim. Nokta büyüklüğünde bile olmayan küçücük CANLILAR evrilip insan oluyor tamam artık inanıyorum buna. Tartışmayalım böyle şeyleri bilim adamları ne derse gerçek odur kardiş dimi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mantarın Başı -- 22 Aralık 2020; 12:24:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantarın Başı kullanıcısına yanıt
    Yo benim öyle bir iddeam yok istediğiniz şeye inanmakta özgürsünüz size inacınızla mutluluklar diledim.Ama şu konu nettir.Kuran Bilim değildir hiçbirzamanda olamaz. O dönemde inen yazılan şeylere inanıyorsunuzda bilim insanlarını dediğine biz inanınca saçma oluyor size göre birşey demiyorum.
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt

    İyi peki, madem saygı gösterip mutluluklar diliyorsun. Ben de sana bilim adamların ile mutluluklar dileyeyim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı mantık insan-evren içinde kurulabilir. İnsanlarda ezelden beri var olabilir. Hadi ezelin başlangıcı süper gücün oluşması ile olsun. Bir süper gücün ezelden önce hiçlikte kendi kendine oluşmasına inanmak inanç meselesidir. Biz yıllarca konuşalım, edebiyat parçalıyalım varlığını sadece kendi kanıtlayabilir. Düz mantıkla varlığını kanıtlayamıyorsa yoktur...

  • İki adet transistör, bir bobin, bir diyot, bir kaç direnç ve kondansatör, bir kaç iletken, bir hoparlör ve iki adet pil. Hepsini bir torbanın içerisine doldurun, sonra torbanın ağzını kapatın ve silkelemeye başlayın. Milyarlarca yıl geçse bile komponentlerin doğru şekilde bir araya gelip en basit bir radyoyu oluşturma ihtimali sıfırdır. Bütün bileşenlerin hazır hazır verildiği ortamda kıçı kırık bir radyo bile şans eseri meydana gelemiyor. Amino asitler oluşacak, yüzlercesi uygun bir dizilimle bir araya gelip protein yapacak, sonra hücreler, dokular, organlar, organ sistemleri... hepsi uyum içerisinde tam da olması gerektiği yapıda birleşecekler. Üstelik öyle sistemler de var ki, birinin çalışması diğerine bağlı, ya hep birlikte var olacaklar ya da olmayacaklar.

  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.