Bu gerçeği arkadaşlarımla buluşunca net bir şekilde anlayabiliyorum. Belli bir müddetten sonra evde oturmak iğrenç bir şey. Hiç ben yalnız takılmayı seviyorum böyle mutluyum falan filan diyerek kendinizi kandırmayın bence. Yalnızlık doğamıza aykırı. Bugün 7 8 arkadaş buluştuk bir mekanda oturduk sohbet gayet güzel geçti. 6 7 saat oturduk konuştuk. Evlere dağılırken gerçekten mutluydum. Eve gelince yine daralma başladı. Muhtemelen burada sürekli kendi tipine söven antidepresan kullanan arkadaşların asıl sorunları sosyal ortamları olmaması. Nasıl yaparsınız bilemem ama kendinize sosyal ortam bulun < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İnsan sosyal bir varlıktır, yalnız olmak doğamıza aykırı

-
-
Arkadaş ortamım var gezip, içip, mıçtığım vs neyse, arkadaşlarla takılırken mutlusun ama eve gelince insan kendini özgür hissediyor mesela arkadaşlarla bir mekana gidip oturuyorsun eğleniyorsun ve eve gelip koşu bandında yürüyorsun ki bu insanı daha da iyi hissettiriyor. -
dengeli yaşamak gerek hocam. sosyalliği ve ev hayatını iyi ayarlayabilen insanlar daha mutlu oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
artık her şey dijitale bindi. en basitinden discord üzerinden kolayca sohbet muhabbet kurup bir ortam kurulabilir. tek tabanca takılan kendisi öyle istediği için tek takılıyordur -
quote:
Orijinalden alıntı: feveranbey
artık her şey dijitale bindi. en basitinden discord üzerinden kolayca sohbet muhabbet kurup bir ortam kurulabilir. tek tabanca takılan kendisi öyle istediği için tek takılıyordurDiscorda, instagrama vs. üye olmaya çekiniyorsa?
Ben böyleyim mesela, tek tabanca takılmayı kesinlikle ben istemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D67828229 -- 8 Mart 2021; 22:49:8 >
+1 -
instagram ve diğer sosyal medya hesaplarını açmamanı çekinmeni anlarım da discord niye ki. yüzde yüz anonimsin yani oradan bile çekiniyorsan bakkala ekmek almaya bile gidemezsin sen.
-
hocam twitch yayıncılarının hemen hemen hepsinde discord grupları var. farklı güzel kanallarda oluyor ve insan yoğunluğuda iyi. hem discordda anonimsiniz bi deneyin isterseniz. -
Doğru, 75 yıl süren bir deney vardı, orada da ailesiyle ve çevresiyle iyi ilişkileri olan sosyal insanların daha mutlu, daha sağlıklı ve daha uzun yaşadığı ortaya çıktı. Güçlü sosyal ilişkilere sahip olmanın paradan daha fazla mutlu ettiği tespit edildi. Yalnızlarda daha erken yaşlarda hastalıklar ortaya çıkıyor, beyin fonksiyonları bozulmaya başlıyor ve erken ölümler artıyor. Kısaca sosyal olun.
-
Çünkü tek başınayken zayıftır -
Kahveye giden amcaları şimdi anladınız mı?
Arkadaşlarla birlikteyken daha mutsuzum, stresliyim, kaygılıyım... Yalnızlık benim için iki mutsuzluk arasındaki en doğru seçim. Ben sosyal olmam olamam -
öyle zaten ama yalnız olmak bir zaman sonra sıkıyor ya insan uzun bir aradan sonra arkadaşlarla takılmak ilaç gibi geliyor.
-
Yok kalsın
-
yalnız olan adam vaktini boşa harcıyorsa yalnızlıktan çekinmeye başlar ciddi branşlarla ilgileniyorsan bırak çevreyi aylarca evden çıkamadığın anlar oluyor insan sosyal bir varlıktır ama sosyal olmanın tanımını nasıl incelediğimize göre değişir
-
keyfimden yalnız değilim ki. Zamanında arkadaş çevresi oluşturamadım, belli bi arkadaş ortamına giremedim yaş 23 olucak dışarı çıkabildiğim 1 arkadaşım var sadece
-
Tamam sosyallik süper gerekli falan ama aşırı tipsizlik gibi sorunlar sosyalleşmeye engel oluyor. Asosyal olarak kalıyorsun yaşamayan bilmez.ben de muzdaribim
quote:
Orijinalden alıntı: unravelinginstagram ve diğer sosyal medya hesaplarını açmamanı çekinmeni anlarım da discord niye ki. yüzde yüz anonimsin yani oradan bile çekiniyorsan bakkala ekmek almaya bile gidemezsin sen.
insanlarla konuşmaya çekiniyorum hocam.
Bir yandan da yalnızlıktan yakınıyorum
Yani bana deseniz gel senle şurda buluşalım, mangal yapalım, sohbet edelim (Çokta teklif geldi bana böyle)
Kafama silah dayasalar gitmem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D67828229 -- 10 Mart 2021; 20:15:3 >
yazık konu sahibi arkadaşa. acıyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X