Şimdi Ara

İNSAN KAYNAKLARI KARARLARI!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İNSAN KAYNAKLARI KARARLARI!

    Global Sağlık Kuruluşları: Türkiye’nin belli başlı kentlerinde sağlık kuruluşları işleten bir işletmedir. Ancak son zamanlarda, bazı İnsan Kaynakları Yönetimi uygulamaları konusunda ciddi sorunlar baş göstermiştir. Bu sorunlara ilişkin olarak, şirketin İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Altıntaş ile Mali İşlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akçay arasında aşağıdaki tartışma cereyan etmiştir.

    Oğuz Altıntaş: Benimle aynı görüşte olmayabilirsiniz ama, eğer İnsan Kaynakları politikarımız arasında bir uyum olsun istiyorsak, önemli İnsan Kaynakları kararlarını İnsan Kaynakları Departmanında toplamamız gerekir. Yoksa, her birim yöneticisi farklı kararlar vermeye devam edecektir. Diğer yandan, bu konunun uzmanı İnsan Kaynakları Birimidir. Finansal sorunların çözümü için doktora değil bir bankacı veya finans uzmanına danışmanız gerekir. Benzer şekilde, yeni işgören alımı ve ücretleme kararları da bu konunun uzmanlarına bırakılmalıdır. Bu kararları birim yöneticilerine bırakmak birçok soruna yol açmak dışında, bizim İnsan Kaynakları Biriminde sahip olduğumuz uzmanlık bilgi ve becerisini de yok saymak anlamına gelir.

    Mehmet Akçay: Ben kesinlikle İKY departmanının uzmanlığını tartışıyor değilim. İnsan Kaynakları Biriminde çalışan arkadaşlar, bu konularda muhakkak ki hat yöneticilerinden daha bilgilidirler. Fakat biz, birimlerinin performansından yöneticilerini sorumlu tutuyorsak onları İnsan Kaynakları kararları verme yetkisinden yoksun bırakamayız. Birim yöneticileri kimin işe alınacağına, kimin terfi ettirileceğine ve kimlere ne oranda ücret zammı yapılacağına karar verebilmelidir. Eğer bu kararları veremezlerse yönetici olarak başarılı olmalarını da bekleyemeyiz.


    Burada bulunan IK sorununda ana sorunları bulunuz, yan sorunları bulunuz ve çözüm önerisini getiriniz. Bu konuda neler yapabiliriz arkadaşlar özellikle IK alanında çalışan yada bu konuda bilgi sahibi arkadaşlarımız yardımcı olursa çok memnun olurum...







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.