Şimdi Ara

İnsan gözü kaç megapixel dir???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gözümüzün yaklaşık olarak 576 megapixele denk gelen bir algılama kapasitesi var.

    İnsan gözünün çözünürlüğü, yaklaşık kaç megapixel e denk düştüğü, iso ve diyafram ranjı ile ilginç bilgiler için

    http://clarkvision.com/imagedetail/eye-resolution.html adresine göz atabilirsiniz.



  • ilginç gerçekten thanks
  • insan gözünün mp si sınırsızdır her rengi görür.....YANİ SONSUZMP
  • Sana sonuna kadar katılıyorum perspective
  • laHalimize şükretmemiz enzım..Kainattaki üstün varlık olarak..
    Güzel bir bilgi teşekkürler arkadaşım....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: scarface2005

    insan gözünün mp si sınırsızdır her rengi görür.....YANİ SONSUZMP


    Dostum yapmışsın kendini cahil cahil. Nasıl her rengi görür. Androit misin sen

    1) megapixel ile rengin bir ililşkisi yoktur. Mp çözünürlükle ilgilidir.

    2)insan gözü kızıl ötesi mor ötesi vs. ışınları göremez. Kumandayla kanal değiştirdiğinde çıkan ışınları görebiliyo musun.
  • Adam haklı artic her rengi görür diyor çünkü insan sadece gördüklerine renk der

    diğerlerine ise dalga boyu deriz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 9 Haziran 2005, 1:28:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Renkli görme: 400-700 nm dalga boyundaki ışık, insan gözü için algılanabilir, yani görünebilir ışıktır. Detay ve renk görmeye yarayan kon reseptörleri, üç ayrı dalga boyundaki ışığa maksimum cevap verebilecek durumdadır. Uzun dalga boyu konları kırmızı, orta dalga boyu konlar yeşil, ve kısa dalga boyu konlar da mavi ışığı maksimum absorbsiyonla algılar. Doğadaki tüm renkler de ara renkler olarak farklı dalga boylarının fotoreseptörler tarafından algılanışına bağlıdır. Konlardaki renk görme ile ilgili bu özelliklerin eksikliğine bağlı olarak erkeklerin % 8 inde, kadınların binde dördünde sekse bağlı resesif kalıtımla geçen renk körlükleri ortaya çıkar.

    kaynak:

    http://med.ege.edu.tr/~ophthal/anatomi.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arctic -- 9 Haziran 2005, 1:40:33 >




  • MUHTEREM perspective
    adamlar geyik yapmaya gelmiş amaçları rütbe kazanmak bilgi vermek değil....
    Yazmış olduğunuz konu üzerine en azından "ilginç---güzel bir araştırma---bilgileriniz için teşekkürler" v.s. yazsalar gam yemeyeceğim....
    Biri atlıyor "zoom u da 12x miş." diyor
    Diğeri atlıyor "abi gözümün USB çıkışı olsa neler olacak demekki :D" diyor...
    Ne yapsınlar işleri yok galiba...BEN GEREKSİZ MESAJLAR BÖLÜMÜNE DAVET ETMİŞTİM...İNŞALLAH BÖYLE MESAJLARINI ORADA YAZARLAR....ALDIRMA
    perspective
  • Sevgili Arkadaşlar

    Topic içerisindeki gereksiz post'ları sildim ve de silmeye devam edeceğim. Geyik yapacaksanız sizleri "Gereksiz Mesajlar" bölümümüze alalım.
  • ne MP pixeli ne ISO neden bahsettiğinizin farkındamısınız şu anda dünyanın en iyi en süper kamerası DFM gözün 100/1 bile değildir insan gözünü taklit ediyor işte daha ne olsun
  • 12 mp imiş. Üniversiteden hocam söyledi
  • SAYIN PERSPEKTİF HOCAMA BİR ÖNERİ DENEME YANILMA YONTEMİ YADA TÜMEVARIM YONTEMİYLE Bİ DENESENE KEŞFETMEYE ÇALIŞ. MESELA BENDE 800.000PİKSELLİK BİR KAMERA VAR ONLA KUMANDANIN UCUNDAN ÇIKAN IŞINLARI GÖREBİLİYORUM AMA ÇIPLAK GÖZLE GÖREMİYORUM AYNI GÖRÜNTÜYÜ 300.000PIKSELLİK VEYA 500.000PIKSELLİK BİR KAMERAYLA GÖREBİLİRMİYİZ ARAŞTİRALIM ARKADAŞLAR BİZDEN ÖNCE TABİKİ ARAŞTIRILMIŞTIR AMA ATATÜRKÜN DEDİĞİ GİBİ İLİM TERCÜME İLE OLMAZ ARAŞTIRMAYLA OLUR HERKESİ ARAŞTIRMAYA DAVET EDİYORUM.İKİNCİ SORUM FORM YÖNETİCİLERİNE BEN NE ZAMAN ÇAVUŞ OLACAĞIM ?SAYGILAR.
  • Göz kesinlikle 110-120 megapixeldi.Gözde bulunan reseptörlerin sayısı 110-120 milyon civarıdır ve bunların çalışma mantığı ile Dijiral kameralarınki aynı yani her renk için bir reseptör vardır.İnanmayanlar anatomi atlası ya da bir tıp kitabından okusunda doğrusunu öğrensin.Yani açıymış 576 megaymış bilimsel gibi görünen ama sallama bir hesaptır.
  • @resident. Sanki biraz elma ile armutu karıştırmışsın gibi geldi. Örnekte bahsedilen şey, insanın görme açısına sahip olabilecek bir makinanın kaç mp e denk gelmesi ile ilgilidir. Gözdeki reseptör sayısından yola çıkarak mp hesaplamak, insan gözü 120 megapixeldir demek sağlıklı bir açıklama değildir. Sonuçta ikisi çok farklı şeyler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perspective -- 9 Haziran 2005, 23:25:34 >
  • her bir hücrenin düşürebildiği ve iletebiliği fotografik sinyal ve ayrıntı değerinin ne kadar ettiğini ve beyin ile göz arasında enzim transferi ve görüşün algılanmasını ve bu sürede devamlı olarak retinanın ışığa doyurulmaya devam ettiğini de hesaba katmak lazım.

    12.5 ms de gözle beyin arasında sinyal transferi oluşmakta. Bu gecikme ve algı süresi içinde yumuşatılmış şekilde göz görüntü bilgisini iletmeye devam ediyor. devamlı akış mantığına göre işleyen bir görme sistemimiz olması malzemece daha basit ama daha üstün kılıyor. Işık alım kapasitesinin değişkenliği sayesinde 370mp 800ıso ışık duyarlılığı ve bu geniş hücre ağında yoğunlaşma + sağlam bir macro-micro ayarlama sistemi sayesinde 12x zooma erişebiliyoruz. Dikkat ettiyseniz yakın bir ayrıntıya girince ufak ayrıntılar daha belirginleşir fakat çevre nesneler daha bir bulanıklaşır hatta kararırlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.