Şimdi Ara

Insan beyninin yüzde kaçını kullanır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hurafeleri bir kenara bırakalım. Bu konuda Dünya'da bi çok kişi araştırma yapmış bende bireysel araştırmalar Yaptım
    SiZce insan beyninin yüzde kaçını kullanıyor ve neden?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tamamını
  • Tamamını kullanır. Aksi ise hurafedir.
  • Bu ülkede çoğunluğu için %0
  • Şu Lucy denen Saçma filmi izleyipte gelmeyin lütfen. Sizce de insan beynini yüzde yüz kullanan ama bilgi sayısı arttıkça bu yüzde aktif eden bi varlık mı?

• Tamamını kullanır ama sorun ne kadarını kullandığı değil sahip olduğu kapasite ve bu kapasitenin artırabilir olup olmayışı ve insandan insana değişmesi
  • Soru yanlış doğru soru şu; insan beynini kullanabiliyor mu? Kullanabiliyorsa "akasya durağı" adlı diziyi kimler izliyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BengiDönüş

Tamamını kullanır ama sorun ne kadarını kullandığı değil sahip olduğu kapasite ve bu kapasitenin artırabilir olup olmayışı ve insandan insana değişmesi

Aradığım cevap bu usta

Insan aslında Bilgi hazinesini kendi dolduran ve bu hazine doğrultusunda beyninin yüzde 100 lük kısımlarını dolduran varlık. Beynimizin yüzde 100 ünü kullanıyoruz ama yüzde 100 üne aynı anda ulaşamıyoruz bence

• gerektiği kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kazmapolitan

Bu ülkede çoğunluğu için %0

Hocam hiç kullanmadan bu kadar icraat varsa hepsini kullansalar kim bilir ne olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Opsss mademoiselle

quote:

Orijinalden alıntı: Kazmapolitan

Bu ülkede çoğunluğu için %0

Hocam hiç kullanmadan bu kadar icraat varsa hepsini kullansalar kim bilir ne olurdu.

İnsanlar beynini 2 türlü kullanılır.biri gerekli-diğeri gereksiz işler için.Evet dediğiniz doğru gereksiz işler için oldukça iyiler.Demek az daha zeki olsalar neler neler olur.
  • Eskiden Olsa.. kullanıcısına yanıt
    Beynin tamamı kullanılır ama hepsi aynı anda eş zamanlı olarak çalışmaz en fazla %15 civarına çıkar bu oran. Discovery channel'da izledim ve bunun testini şöyle yapıyorlar; beyni üç boyutlu olarak tomoğrafiyle izliylorlar ve hücreler arası sinyalleri tespit edebiliyor bu makine ve denek en yoğun beyin fırtanısında en fazla %15 i çalışıyor dinlenme zamanıda bu oran çok çok düşük oluyor

• önemli olan %100 ünü aynı anda kullanabilmek ki bence insan doğasına aykırı birşey bu.
  • beyin bir organdır nasıl midemizin kalbimizin %100 çalışıyorsa o da %100 calışıyordur ödülümü isterim
  • Sana kaç lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ParmağınıSehbayaVuranAdam

Beynin tamamı kullanılır ama hepsi aynı anda eş zamanlı olarak çalışmaz en fazla %15 civarına çıkar bu oran. Discovery channel'da izledim ve bunun testini şöyle yapıyorlar; beyni üç boyutlu olarak tomoğrafiyle izliylorlar ve hücreler arası sinyalleri tespit edebiliyor bu makine ve denek en yoğun beyin fırtanısında en fazla %15 i çalışıyor dinlenme zamanıda bu oran çok çok düşük oluyor

Bu deneye nerden ulaşabilirim ismi nedir deneyim hocam merak ettim teşekkürler

• %3-5 diye birşey yok beynin her bölümünün bir işlevi var. Henüz tam çözemediler beyni taç bilemiyorlar bazı bölümlerin işlevlerini

• Bence beynimizin işlem kapasitesi sadece 1 işlemle sınırlı çünkü aynı anda hem yazı yazıp hem konuşamayız. Bu yazıyı yazarken bile başka bir şey düşünemeyiz. Başka bir örnek vereyim bateri çalanlar bateriyi nasıl çalıyor derseniz ben de buna refleks derim. Refleks bildiğiniz üzere beynimiz kontrolünde değil. Bu sebeple beynimizin işlem kapasitesine 1 yani %100 diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. Price

Bence beynimizin işlem kapasitesi sadece 1 işlemle sınırlı çünkü aynı anda hem yazı yazıp hem konuşamayız. Bu yazıyı yazarken bile başka bir şey düşünemeyiz. Başka bir örnek vereyim bateri çalanlar bateriyi nasıl çalıyor derseniz ben de buna refleks derim. Refleks bildiğiniz üzere beynimiz kontrolünde değil. Bu sebeple beynimizin işlem kapasitesine 1 yani %100 diyorum.

Aynı anda nasıl yazı yazıp konusamıyorsun yav

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.