Öleceği zamanı bilmek insanı çok değiştirir abi izleyenler bilir walter white gibi içindeki gerçek sen çıkar ortaya. Direkt ani bir ölümde istemiyor çünkü hep insan bir umut ediyor. O umutlarını ufak parcalara ayırıyor. Öyle olmazsa böyle olur en kötü şöyle olur diye her durum için plan yapma gayretinde oluyorsun. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İnsan bazen keşke kanser olsam diyor

-
-
-
Allah korusun.
Bugün hastanede çocuk koridorlarda koştururken arkasından taki pediyordum; farklı bölümlerden geçiyoruz ve bazı birimlerdeki hastalar gerçekten yürek burkuyor, özellikle kanser hastalarının olduğu bölüm.
dişi ağrısa ölüm gibi gelen insan nasıl daha büyük hastalık ister ki !..
ölümün ne zaman olacağını bilmeden yaşamak kural. kuralları koyan hayaın sahibi, uymak da bizim işimiz. ne kadar uyarsak o kadar kardayız.
Dünyaya sırf bu hayatı yaşamak için gelmedik. öyle olsaydı uğruna can verilecek değerler olmazdı, ama var. dünyaya daha güzel bir hayatı sonsuz sürede kazanmak için, çok daha kötüsünden de kurtulmak için kısa süreliğine bir teste tabi tutulmak için geldik. ve hepimiz baştan iyi olacağımıza ve testi başarıyla tamamlayacağımıza söz verdik.
-
Cennet cehennem muhabbetiyle insan ancak kendini kandırır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kanserlilerin ne zaman öleceğini bildiğini nereden çıkardın dizideki w.w. bile 6 ay ömrün kaldı diyorlar sonrahastalığın geriledi falan muhabbetleri oluyor sonra tekrar nüks ediyor vs vs kısaca yine bilemiyorlar ne zaman öleceğini.
o senin bakış açın.
benim bakış açımla da cehennemin olmadığını iddia edenler kendini bile kandıramaz. içinde o bilgi var, derinlere de gizlese var.
-
Hocam inan ki zamanında çoook düşündüm bu konuları. Bu dünyada bu kadar dert tasa çektikten sonra öbür dünyada cennete gitmişim umrumda değil.
Var yada yok umrumda değil.
Aklı olan herkes düşünür zaten hocam.
Dünyadaki dert tasa bunca sıkıntı dediğimiz şeylerin hepsi GEÇİCİ.
Ben kaç defa ölümden döndüm, şimdi umurumda mı? Unuttum bile, bu konu olmasa aylardır aklıma bile gelmiyordu daha iki sene önce 8 gün yoğun bakımda kaldığım, yatakta uzanmak bile zor ağır iş gibi gelirdi, yorardı. Son nefeslerimi aldığımı düşünürdüm. Kendimi zorlayıp kalkıp abdest alıp namaz kıldım elimden geldiği zamanlarda. Namaz kılmak sanki bir robot kol beni tutup secdeye gitmeme geri ayağa kalkmama yardım ediyormuş gibi kolay gelirdi, halen hayret ediyorum buna.
Telefonda 15 saniyeden fazla konuşmaya gücüm yokken namazı öyle yatakta ima ile değil, tam olarak eğilip kalkarak kılardım.
Şimdi umurumda bile değil o zorluklar, çünkü bitti. Bitmeyecek olan asıl hayat bundan sonra başlayacak.
Kardeşim, eğer troll değilseniz gerçekten neden bu kadar mantık yoksunu konular açıyorsunuz?
Hayır merak ettiğim için değil, şu konuyu kanser hastası olan ya da yakını olan biri görse çok üzülür. Bunu anlayacak kapasiteniz belli ki henüz yok.
-
Becareful what you wish for.
Yerin kulağı vardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 5 Eylül 2023; 7:8:54 >
Hocam onlar ancak dizilerde oluyor, rahmetli babama da 1 ay omrun kaldi demislerdi. Biz de hep hayal kurduk iste dizilerdeki gibi olur birden doktor gelir hastaligin gerilemis derler diye cok umitlendik. Tam 1 ay sonra kaybettik maalesef. Konuyu acan arkadas hic kanser hastasi gormemis sanirim. Allah dusmanima bile vermesin gercekten cok zor cok. Insanin sonunda olecegini bilerek yasamasi gercekten cok zor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Kardeşim, eğer troll değilseniz gerçekten neden bu kadar mantık yoksunu konular açıyorsunuz? Hayır merak ettiğim için değil, şu konuyu kanser hastası olan ya da yakını olan biri görse çok üzülür. Bunu anlayacak kapasiteniz belli ki henüz yok. |
Allah korusun. Bugün hastanede çocuk koridorlarda koştururken arkasından taki pediyordum; farklı bölümlerden geçiyoruz ve bazı birimlerdeki hastalar gerçekten yürek burkuyor, özellikle kanser hastalarının olduğu bölüm. dişi ağrısa ölüm gibi gelen insan nasıl daha büyük hastalık ister ki !.. ölümün ne zaman olacağını bilmeden yaşamak kural. kuralları koyan hayaın sahibi, uymak da bizim işimiz. ne kadar uyarsak o kadar kardayız. Dünyaya sırf bu hayatı yaşamak için gelmedik. öyle olsaydı uğruna can verilecek değerler olmazdı, ama var. dünyaya daha güzel bir hayatı sonsuz sürede kazanmak için, çok daha kötüsünden de kurtulmak için kısa süreliğine bir teste tabi tutulmak için geldik. ve hepimiz baştan iyi olacağımıza ve testi başarıyla tamamlayacağımıza söz verdik. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X