Şimdi Ara

İNŞAATTE AMELE OLARAK ÇALIŞMAK(amele ne iş yapar?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
15.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hani inşaatlara işçi/amele tarzı götürüyorlar ya vasıfsız eleman, bunlar orada ne yapar? Yük mü taşır, ne biliyim harç mı karar ?? Zor mudur? He bir de güneşin altında mı çalışıyorlar?

Edit: Herhangi bir tehlikesi var mıdır?

Edit 2: Ağır yük falan taşıtırlar mı? Mesela aynı ağırlığı tek seferde taşıyacağımıza, üç seferde taşısak olmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impossible is nothing -- 14 Nisan 2013; 9:50:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

Orijinalden alıntı: Impossible is nothing

Hani inşaatlara işçi/amele tarzı götürüyorlar ya vasıfsız eleman, bunlar orada ne iş yapar? Yük mü taşır, ne biliyim harç mı karar ?? Zor mudur? He bir de güneşin altında mı çalışıyorlar?

Edit 2: Ağır yük falan taşıtırlar mı? Mesela aynı ağırlığı tek seferde taşıyacağımıza, üç seferde taşısak olmaz mı?

Bir ay amelelik yap. Değerli oldugunu düsündügün ekmegin aslında cok daha degerli oldugunu ögreneceksin.

Ayrıca 50kg lık çimento torbasını nasıl 3 seferde taşıyacaksın?
    bizim bi abi vardı hep iyi niyetliydi bu konuda adam diyoduki ne fitness'a para verecem burda hem kas yapıyorum hemde para alıyorum derdi hep
  • Plan ve projelerin eksiksiz olarak yürütülmesinde mühendis ve mimarlar ile işbirliği icinde çalışarak yarınlara sağlam yapılar kazandırmaya çalışan vizyon sahibi ve ne istegini bilen insanlardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayak işleri yaparsın,tuğla taşırsın,ustalara çay yaparsın,markete sigara almaya gönderirler,öğlen 12'de ev yemeyi yersin,köy muhabbetleri dinlersin.Paralarını alamayan ustaların sitemlerini dinlersin vs vs
  • globalleşen dünyada türkiyenin ekonomik durumunu konuşurlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hammalık yaparsın genelde böyle
  • Onlar olmasa biz evlerimizde oturamazdık
  • Onlar olmasaydi bizler olmazdik.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim de gafamda inşaat var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enzifer

Plan ve projelerin eksiksiz olarak yürütülmesinde mühendis ve mimarlar ile işbirliği icinde çalışarak yarınlara sağlam yapılar kazandırmaya çalışan vizyon sahibi ve ne istegini bilen insanlardır.

• Elektirik, su, ve inşaatın temeli üzerine ameleler 3'e ayrılır, inşaat ameleleride kendi içlerinde sınıflandırılabilinirler, amelelik ustaları ortalama 1.500 tl maaş alır çalışma saatleri sabah 08:00 akşam 05:00'dır, bazen izin kullanamasalarda pazar günleri izinli olurlar amelelik çok pis olan ama helal para kazandıran bir iştir.
  • İyi para var ama yorucu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duygusal-adam

Elektirik, su, ve inşaatın temeli üzerine ameleler 3'e ayrılır, inşaat ameleleride kendi içlerinde sınıflandırılabilinirler, amelelik ustaları ortalama 1.500 tl maaş alır çalışma saatleri sabah 08:00 akşam 05:00'dır, bazen izin kullanamasalarda pazar günleri izinli olurlar amelelik çok pis olan ama helal para kazandıran bir iştir.

quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman_PoweR

İyi para var ama yorucu.

Tehlikeli mi? Ağır yük taşıtırlar mı?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: duygusal-adam

Elektirik, su, ve inşaatın temeli üzerine ameleler 3'e ayrılır, inşaat ameleleride kendi içlerinde sınıflandırılabilinirler, amelelik ustaları ortalama 1.500 tl maaş alır çalışma saatleri sabah 08:00 akşam 05:00'dır, bazen izin kullanamasalarda pazar günleri izinli olurlar amelelik çok pis olan ama helal para kazandıran bir iştir.

quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman_PoweR

İyi para var ama yorucu.

Tehlikeli mi? Ağır yük taşıtırlar mı?

Güçlü kuvvetli değilsen yapamazsın ben kendi inşaatımızda 6 ay kadar çalıştım diğer amelelerin yarısı kadar yapamadım adamlar harbiden güçlü insan değil bunlar diyodum bazen.

• Kalıpçı, duvarcı, demirci vs gibi bir ismin yoksa eğer(en azından kalıpçı çırağı, demirci çırağı vs gibi) her işi yapmak durumundasın. Mesai bitti ben gidiyorum da diyemezsin kolay kolay. Ertesi günün hazırlıkları, şantiyenin genel temizliği vs her şey senden sorulur.

Genel işçi olarak girme, en azından "birşey çırağı" olarak falan gir, iş öğrenirsin. Allah göstermesin, ileride zor durumda kalırsan işine yarar hem.
  • Vasifsiz bir is yaparak kazandigin paranin ve yorgunlugunun mutlulugunu yasamanin verdigi bir huzur olur

• Biraz yorulmaktan kimse ölmez Fiziksel hasar görme olasılığın çok düşük, bence git ve hayatın gerçekleriyle yüzleş
  • quote:

Hani inşaatlara işçi/amele tarzı götürüyorlar ya vasıfsız eleman, bunlar orada ne iş yapar? Yük mü taşır, ne biliyim harç mı karar ?? Zor mudur? He bir de güneşin altında mı çalışıyorlar?

Bir ay amelelik yap. Değerli oldugunu düsündügün ekmegin aslında cok daha degerli oldugunu ögreneceksin.

Ayrıca 50kg lık çimento torbasını nasıl 3 seferde taşıyacaksın?

• 50 kg cimento 3. kata tasimak sirtinda makara yoksa bide ustalara surekli tugla tasimak adamlar hemen bitiriyor.orucluyken tuglaya yaslanip uyukaldim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim bi abi vardı hep iyi niyetliydi bu konuda adam diyoduki ne fitness'a para verecem burda hem kas yapıyorum hemde para alıyorum derdi hep
  • Ameler işte

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.