Şimdi Ara

İnşaat Mühendisliğiyle İlgili Bir Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Son sınıf öğrencisiyim alacağım puanla da İTÜ inşaata girmem çok büyük bir ihtimal şanssızlık yaşamazsam.Babam İTÜ inşaattan mezun olursan bir şirkete girersin az parayla deli gibi çalıştırırlar.Bir İstanbul'da proje yapar şirket bir bursa'da yapar bir kocaelide yapar sürekli yer değiştirmek zorunda kalırsın hayatın düzenli olmaz , bayramda seyranda çalıştırırlar diyor.Türkiye'nin hatta Avrupa'nın en iyi inşaat fakültesi olarak gösterilen yerden mezun olup kendini geliştiren bir insan bu kadar kötü şartlarda mı çalışır gerçekten ? Şartlar böylemidir ? Lütfen bilenler yazsın teşekkür ederim şimdiden.

Orijinalden alıntı: uavin

Son sınıf öğrencisiyim alacağım puanla da İTÜ inşaata girmem çok büyük bir ihtimal şanssızlık yaşamazsam.Babam İTÜ inşaattan mezun olursan bir şirkete girersin az parayla deli gibi çalıştırırlar.Bir İstanbul'da proje yapar şirket bir bursa'da yapar bir kocaelide yapar sürekli yer değiştirmek zorunda kalırsın hayatın düzenli olmaz , bayramda seyranda çalıştırırlar diyor.Türkiye'nin hatta Avrupa'nın en iyi inşaat fakültesi olarak gösterilen yerden mezun olup kendini geliştiren bir insan bu kadar kötü şartlarda mı çalışır gerçekten ? Şartlar böylemidir ? Lütfen bilenler yazsın teşekkür ederim şimdiden.

Öğrencisi olarak denk gelmişken yazayım dedim. Öncelikle baban çizilebilecek en kötü senaryoyu çizmiş onu öncelikle söyleyim; ama tamamen haksız da diyemem. Öncelikle akademik kariyeri bir köşeye koyarsan, özel sektörde çalışacaksın büyük ihtimalle. Eğerki şantiye işi yaparsan hayat düzeni konusunda biraz sıkıntı çekebilirsin; ama şantiyede 1-2 yıl tecrübe kazanmadan önce iyi paralarla çalışamayabilirsin ve ağırdır iş. Daha sonra iyi bir artış gösterdiğini söyleyebilirim. Yani belli bir tecrüben sonra aldığın para seni tatmin eder; ama işini de sevmen lazım. Yoksa çekilecek iş olmayabilir senin için. Eğer projeci olursan ofiste çalışırsın. Yerin yurdun belli olur. Hafta sonun olur, tatillerin felan olur. Bildiğin takım elbiseyle gidersin işine; ama şantiye kadar da kazandırmayacağı kesin. Ayrıca ofiste tıkılı kalmak herkesin hoşuna gitmiyor. Çoğu insan sahada çalışmayı daha çok seviyor gördüğüm kadarıyla. Şantiyede çalışmanın zevkli ve ağır iş olduğunu söylüyorlar. Şantiyeci olursan tatil günleri şirketten şirkete değişir. 15 günde 1 gün tatil olduğu zamanlar da yok değil. Hani şantiyeci olup da hafta sonu tatili yaşamak büyük lütuf.

Bir şirkete girip de az paraya çalışma işi söylediğim gibi başta olur. Bilmiyorum senin beklentin ne ama 3-4 sene tecrübesi olan İTÜ mezunu inşaat mühendisi 3-4 bin civarı rahat alıyor. Ek olarak yurtdışı gibi bir kapı da mevcut. Orada ilk tecrüben olmasına rağmen dolgun maaşlarla çalışırsın. Tabii bu bahsettiğim ülkeler Orta Doğu ülkeleri, Arap birlikleri, Rusya, Cezayir gibi yerler genelde.

Ha ayrıca İTÜ'de hangi bölümü ele alırsan al, elbet artısı eksisi mevcuttur. Hani hiçbir bölüm kusursuz, dört dörtlük değil. Her bölümde de net olarak memnun olan memnun olmayan öğrenciler görürsün. İTÜ İnşaat'ın da şöyle bir durumu var. Okuyanların çok büyük bir kısmı severek okuyup mezun oluyor. Mezun olduktan sonra beklediğini bulamayıp memnun olmayan tayfa var, bir de memnun olan bir tayfa var. Baba kısmına da aşırı takılma derim. Benim babam da neler neler anlatıyordu yazmamam için ama yazdık işte. Velhasılkelam diyeceklerim böyle. Bu sene %100 İng. 11200 civarıyla almıştı sanırsam. %30'da 16500 civarı almıştı. Yeterli sıralamayı alırsan bekleriz.

• selamlar bende ODTÜ inşaat müh okuyorum 3 sınıf öğrencisiyim
    ben össden sonra inşaat mühendisliğine son hafta karar vermiştim, hiç aklımda yoktu
    aslında mimarlık düşünüyodum ama hocam inş müh seçmemi söyledi çünkü alanı geniş, çok iş imkanı var demişti
    bende bu yüzden son hafta mimarlık-inş müh-eczacılık arasında sürekli gidip geldim
    şuan bölümden memnunum (tabi bazı sorunlar var ama direk olarak inş müh olduğu için değil)
    ben mezun olmadığım için çalışma hayatıyla ilgili fazla yorum yapamam
    ama bildiğim kadarıyla barman'in de dediği gibi tecrübe sahibi olana kadar sıkıntı çekiyosun
    ayrıca stajda mesela bir mühendis vardı, mezun olduktan sonra tüm bildiklerinizi unutun çünkü burası çok farklı demişti
    türkiye inşaat sektöründe dünyada önemli bir yerde bulunuyo bence buda önemli bir avantaj
    bu arada eğitimle ilgili olarak mühensilik olduğu için matematik ve fizik konularında iyi olman lazım ve severek yapman lazım
    - Egea Cross 1.4 Urban Orman Yeşili -

• Kardeşim itü inş mühendisligi yüksek lisans yapıyor bitirmek üzere tezini hazırladı.Lisansı yaparken de yaklaşık bir yıldır da çalışıyor 2bin civarı bir paraya özel şirkette.Kendine şöyle bir plan yapmış.Nisanda askere gidip dönünce türkmenistan kazakistan vs benzer yerlerde şantiyede kalıp 1 2 sene ev araba parası biriktirdikten sonra istanbulda kalıcı işe başlamak.Ama bir avantajı var bu konuda,torpil tanıdık olayı konusunda akrabalardan yardım edebilecek durumda olanlar var,eli uzananlar yani.Senin durumunu bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla en iyisi için birilerinin yardımı gerekiyor mühendislikte.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

bende son sozu soyluyorum

inşaat mühendisliği bir sanattır
  • Muhendislige cok ozel bir ilgin yoksa kesinlikle yazma . Git tip yada dis hekimligi oku en azindan okulu bitirince Maddi yonden gelecegin garanti altina alinmis olur. Bu zamanda artik devlet kapisindan baska hersey yalan olmus durumda orda calisanlarda gerci yatmayi seven tayfa o yuzden buyuk isler her zaman ozel sektore yaptiriliyor. Herneyse dusun tasin iyice kararini ver ona gore daha iyi motive olarak calisirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sonuç para kazanmaksa

http://argebeyin.blogspot.com/2013/02/blog-yazarak-para-kazanma-yollari.html
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kakashi hatake

diğer arkadaşlar gerekli yorumları yapmışlar

hocam benim çizim yeteneğim yok ya :( sınavda çember çizdirme soruyorlar onu bile çizemiyorum soruyu yanlış yapıyorum

inşaatta şansım var mı sence ?

@barman

hocam sana da sorayim, çizim yeteneği gerekiyor mu

Orijinalden alıntı: AudreyTautou

quote:

hocam benim çizim yeteneğim yok ya :( sınavda çember çizdirme soruyorlar onu bile çizemiyorum soruyu yanlış yapıyorum

@barman

cizimler genelikle autocat ile yapılıyor yanı sorun olmaz onu dusunme yok cember cızemıyonm duz cızgı cızemıyom kücük projelerıde cetfelle cızersın bir sürü arac var onları kullanıyoesun

• quote:

Orijinalden alıntı: AudreyTautou

quote:

@barman

Hayır pek gerekmiyor. Gerçi RES101 olarak teknik resim alınıyor ilk sene; ama yine de senin gibi öğrenciler de mevcut. İyi kötü geçilir. Onun dışında çizimler genelde programlar da yapılır. Hatta mimarlar da hep kalemle çizim yapar, çizimleri çok iyi olmalı diye düşünülür; ama onlar da programları kullanırlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.