Arkadaşlar sıralamam 128k inşaat mühendisliği yazmayı düşünüyorum. Sorum açık nette pek bir şey bulamadım ne iş yapar zorlukları kolaylıkları nelerdir ve bu sıralamayla inşaat mühendisliği yazılır mı Yazarsam eğer aklımda bartın aksaray niğde karabük(120 bin ile alıyor) Cumhuriyet (galiba 121 bin ile) Odtü kkk %50 burslu bunlar var cevaplarınız için teşekkürler
Yapı kontrol yapar autocad 3d çizimler yapar diploması ve imzası yeter Rusça Arapça İngilizce ögrenirse 10 15 bin dolar gelire sahip olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Cevabın için teşekkür ederim ama daha kapsamlı bir cevap arıyodum
inşaat mühendisi diğer adı ile medeniyet mühendisliği bina, köprü, hava alanı, liman, baraj, yol vb yapıların projelendirilmesi ve projenin uygulanması kapsamında görev alır. yapıların ekonomik ve güvenilir olması mühendisin iki altın kuralıdır. 4 yıllık eğitimin ardından inşaat mühendisi olursun ve özel sektör veya kamuda görev alırsın veya kendi işyerini kurabilirsin. yeni mezun maaşları 1000-2000 arası seyreder. 5 yıllık deneyimin ardından 3bin 10-15 yılı devirirsen 10bin alırsın
Dostum sana bir inşaat mühendisinden aldığım cevabı aynen yapıştırıyorum; İnşaat mühendisliğinden mezun olduğunda karşına şantiye ve ofis şeklinde bir ayrım çıkıyor. Yani işe ya saha mühendisi ya da teknik ofis mühendisi olarak başlıyorsun.
Saha mühendisi ne yapar? Saha mühendisi şantiyedeki çeşitli işlerin takibini yapar. İşçilerle muhattap olur. Çalışma şartları fiziki ve mental olarak ağırdır. Genelde ayda 2 gün tatilleri vardır o da işin durumuna göre olmayabilir. Ayrıca bir proje biter diğeri başlar ve şantiyelerin yeri sürekli değişir. Bu sırada sen de oradan oraya düzensiz bir hayat yaşarsın. Şantiyeci olarak devam edersen gideceğin yol şu şekilde olur; Saha mühendisi(3-4yıl)>Şantiye şefi(5-10yıl)>Proje Müdürü(15yıl) Proje müdürlüğünde başarılı olursan yöneticiliğe yakın olursun fakat bu işler uzun sürdüğü için o kısma hiç gelemeyebilirsin de. Bu arada proje müdürü olduğunda ciddi paralar kazanıyorsun fakat hala düzenli bir hayatın olmuyor.
Teknik ofis mühendisi ne yapar? Teknik ofis mühendisi de saha teknik ofisi ve merkez ofiste çalışan olarak ayrılır. Sahada çalışan teknik ofis mühendisinin çalışma saatleri saha mühendisi kadar olmasa da şantiyeki çalışma şartlarına sahiptir. İşçilerle değil mühendislerle muhattap olur. Merkezde çalışanlar ise şartları en iyi olup maaşları genelde düşük olanlardır. Teknik ofis mühendisliğinde dizayn, planlama gibi farklı departmanlarda daha çok bilgisayar başında hesaplama veya evrak işleri ile uğraşırsın. Mühendis ve müdürlerle muhattap olursun. Bu mühendisler bağlı oldukları departmanda müdür olabilir fakat proje müdürlüğüne biraz uzaktırlar.
Özetle; Eğer gerçekten kafanı ve okulda öğrendiklerini kullanarak düzenli bir hayatta çalışmak istersen dizayn mühendisliği.. Okulda öğrendiklerinin çok da önemli olmadığı, sadece sahada tecrübe kazanarak, kararlar alarak ortamı yönetebilecek, biraz düzensiz ve göçebe bir hayat sorun değil ve daha fazla para kazanmak istersen şantiye..
soulflyyy
kullanıcısına yanıt
Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim Ama birkaç sorum daha var sizce yukarıda yazdığım üniversitelere gitsem her hangi bir sıkıntı yaşar mıyım ve aslında ben makine istiyorum iş bulma olasılığı maaş vb konular inşaata göre daha sıkıntılı deniliyor bu konuda da görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim
bence inşaat mühendisliği diğer mühendisliklerden çok farklı .üniversiten değil kendini geliştirmen önemli.örneğin bizim komşumuz kırıkkaleden mezun adam kendini geliştirmiş .bayındırlıkta baş mühendis aylık 8000 tl maaşı var .ve yanında çalışanlardan odtülüde var Boğaziçilide var ama bu onlardan kıdemli .çünkü üniversitede baya ders çalışmış didinmiş uğraşmış
bence inşaat mühendisliği diğer mühendisliklerden çok farklı .üniversiten değil kendini geliştirmen önemli.örneğin bizim komşumuz kırıkkaleden mezun adam kendini geliştirmiş .bayındırlıkta baş mühendis aylık 8000 tl maaşı var .ve yanında çalışanlardan odtülüde var Boğaziçilide var ama bu onlardan kıdemli .çünkü üniversitede baya ders çalışmış didinmiş uğraşmış
O adamın torpili vardır.Baş mühendis herkesin harcı değildir,genel olarak piyasayı araştırmak önemli;artık her yerde inşaat mühendisi var.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme