Şimdi Ara

Input lag'sız VSYNC kombinasyon (Yeni method) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
38
Cevap
6
Favori
5.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • EDIT2: Arkadaşlar, RTSS'ten FPS cap'i 60 ya da 120 gibi fix değerlere set etmek ekstra input lag veriyormuş çünkü oyun max FPS limitine çıkamıyor. Yani birkaç saniyede bir anlık ufak sekmeler oluyor ve ekstra input lag. Bunu çözmek çok basit;

1) vsynctester.com sitesini aç ve ne yazdığına bak. Örnek olarak "59.947251Hz" yazıyorsa
    2) O değerden 0.006 çıkart ve örnek olarak "59.947 - 0.006 = 59.941"
    3) RTSS global cfg dosyasını bul program files'dan. Oraya şunu gir:
    [Framerate] 
    Limit=59941
    LimitDenominator=1000

4) Kaydet, çık.

Böylelikle FPS'yi ince ayarlı olarak TAM SPESİFİK max limitine ayarlıyorsunuz ve input lag en aza düşüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • robokobe2424 R kullanıcısına yanıt
    input lag tek birşeyden ibaret değil. bunu yapmak faydalıymış yani doğrusu bu.

edit: oyun içindeki fps limitleyicisine dokunmana gerek yok eğer rtss'ten yapıyorsan limitlemeyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 6 Temmuz 2017; 0:53:2 >

http://imgur.com/WsGNy8z

onu 1 yapıp dene.
  • şimdi 144 hz gsync bir monitörüm var Rainbow six siege de vsync kapalı olunca 150-200 arası fps değişmekte ama yüksek fps de alsam kasma hissi oluyor sanki stutter gibi vsync açınca düzeliyor oyun smooth geliyor ancak input lag ekliyor eskiden 150-200 fps de alsam oyun smooth kaymak gibi olurdu şimdi bir türlü yakalayamıyorum ne yapmak lazım vsync açmadan bir çözümü yokmu bunun
    ASUS ROG STRIX Z790-F - Core i7 13700k - Corsair H115I RGB Platinum 280 mm CPU Cooler - Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (2x16GB) DDR5 5200Mhz - ASUS TUF 3070 OC - Kingston 120GB V300 SSD - Crucial MX300 750GB SSD - Corsair RM850 850W Fully Modular - Dualsense Controller - Corsair K100 RGB Keyboard- Logitech G Pro Wireless Gaming Mouse - Corsair Gaming MM300 Anti-Fray Cloth Gaming Mouse Pad - Hyperx Cloud Alpha Wireless Headset - LG 27GL850 27' Nano IPS 1440p 1ms - Phanteks Eclipse P500A Mesh
  • Bir sorunum var, bende hem intel hd graphics 4600de hem de gt 840m de vsync hiçbir oyunda çalışmıyor (oyun içi ayardan bahsetmiyorum) Sadece Sanırım bu sadece notebooklarda var. Sizde de böyle bir sıkıntı var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RTSS'da global cfg'yi değiştirirken 59'dan sonra nokta koymak gerekiyor yoksa 59 binlerde anlıyor. Onun dışında şu an 59 olarak gözüküyor fps cap programda. Sanki program sadece tam sayıları destekliyor gibi tahmin ediyorum ben. Bunun sağlamasını yapmak için aklımda bir şey var onu deneyeceğim.

Edit: Sonuç olumsuz arkadaşlar RTSS küsüratlı sayıları desteklemiyor. 59.XXX ile tam 59 FPS'in frame time'ları aynı maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 28 Nisan 2018; 21:48:18 >

Orijinalden alıntı: X-FI

LimitDenominator=1000 ekledin mi? ana mesajda tam kod mevcut. yine olmuyorsa direkt 60 yap uğraşma, test ettiğim kadarıyla bende gözle görülür bir fark etmemişti zaten.
    Evet her şeyi deneyince oldu fakat ben bazı oyunlarda farklı ayar kullandığım için 200 FPS'i 0'ın altında filan anladı sanırsam. Her oyunda CFG ile uğraşırsam olur fakat üşendim.
  • Futurisma kullanıcısına yanıt
    BF1 için buna benzer bir kombinasyonum var, anakonusunda yazmıştım. orada mesela ben triple buffer'ı da kapatıyorum (double-buffered vsync oluyor) ekstra 1 frame daha azalıyor input lag ve şimşek gibi responsive oluyor mouse ekran hareketleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 1 Mayıs 2018; 19:31:39 >
  • Son olarak nasıl bi karara vardınız ? CS:GO gibi oyunlarda açılmalı mı açılmamalı mı ? Bugün açık denedim oyun daha yumuşak hissettirdi fakat bana mı öyle geldi bilmiyorum baya geç tepki veriyomuşum gibi hissettim.Bu arada vsync değilde freesync açıktı
    Adata Legend 700 512GB 2000/1600MB/s - GamePower Horizon Gaming MESH - ENERMAX Revolution D.F. X 1200W 80+ Gold - Cougar AQUA 360 Li Rgb - BenQ Zowie XL2566K 24.5" 0.5 ms @360Hz - Razer Huntsman V2 TKL - Endgame Gear OP1 8K - Truthear x Crinacle ZERO (Blue - IEM) - Razer Atlas
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.