Şimdi Ara

İNGİLTEREDEN APPLE STOREDAN iPhone 4 ALMAK ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
1
Favori
30.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ürünü mağazadan aldıktan sonra turist olduğunu söyleyip tax free belgesi düzenlemelerini isteyeceksin. O belgeyi aldıktan sonra havaalanında ofise damgalatacaksin. O formda kredi kartına iade ya da nakit diye seçenekler olacak. İstediğini işaretlersin. Ona göre iade ederler. Sehirde olmaz o ofisler. Havaalanında var. Senin 1 ay sonra dönmen önemli değil, dediğim gibi turist olman yeterli. Belki dünya turuna çıktın 6 aylığına :)

Dediğin gibi diğer operatörlere de bakarım ama onlarda kilitsiz satmaz heralde. Eğer ben senden önce gidince alırsam haber veririm. Ağustostan önce gelirsin belki sen de :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluerdem

Ürünü mağazadan aldıktan sonra turist olduğunu söyleyip tax free belgesi düzenlemelerini isteyeceksin. O belgeyi aldıktan sonra havaalanında ofise damgalatacaksin. O formda kredi kartına iade ya da nakit diye seçenekler olacak. İstediğini işaretlersin. Ona göre iade ederler. Sehirde olmaz o ofisler. Havaalanında var. Senin 1 ay sonra dönmen önemli değil, dediğim gibi turist olman yeterli. Belki dünya turuna çıktın 6 aylığına :)

Dediğin gibi diğer operatörlere de bakarım ama onlarda kilitsiz satmaz heralde. Eğer ben senden önce gidince alırsam haber veririm. Ağustostan önce gelirsin belki sen de :))

teşekkür ederim dostum tamam işlemleri anladım. dediğin şekilde yaparım. yine de emin olmak için soruyorum. tax free fişini fransadaki apple storeda aldıktan sonra almanyadan döneceğim için bu onaylatma ve para iadesini almanyadaki havaalanında mı yapacağım yoksa fransadan ayrılmadan önce de başka bi işlem yapmam lazım mı? çünkü önceki mesajında "Fransa'dan dönmeden önce ofise uğrayıp basvurunu yaparsan..." gibi birşey demiştin o ifade kafamı karıştırdı :D

bu arada operatörlerde bildiğim kadarıyla sim-kilitli satılıyor fakat ordan alınca resmi olarak unlocked işlemi de yapabiliyorlar. o şekilde normal bir unlocked telefon almış oluyorsun. yalnız o işlem için ekstra ücret isteyebilirler (mesela ingilterede orange firması, 3GS'lerin unlock işlemi için 15 pound ücret istemişti). yine de öncelik tabi ki apple store olmalı :D
    tamam önce giden kişi haber verirse iyi olur, bu konuda yardımlaşmak baya iyi olacak :D

• bugun ingiltereden geldim hiç bir yerde iphone 4 yok. 4ile 5 hafta ıcınde stoklara gireceğini soylediler. ancak onceden listeye isim yazdırmak gerek cunku geldıgı gun yıne bıtecek muhtemelen. tahmınen agustos sonuna dogru daha rahat bulunur

Fransa'da hangi havaalanından çıkış yapıyorsan orda halledeceksin işlemleri.. Orly, Charles de Gaulle vs vs hangisinden uçağa bineceksen o havaalanındaki tax free ofisine gitmelisin. normalde kaçta orda olmayı planlıyorsan ondan bi yarım saat önce git. çünkü sıra olabilir, işlem uzayabilir vs zaman kaybedebilirsin.

yurtdışındayken pm yada sms atarım, o şekilde haberleşiriz. inşallah iphone 4 bulabiliriz de bu kadar yazdığımız bi işe yarar :)))

@TheRecRuiT123

Fransa'da hangi havaalanından çıkış yapıyorsan orda halledeceksin işlemleri.. Orly, Charles de Gaulle vs vs hangisinden uçağa bineceksen o havaalanındaki tax free ofisine gitmelisin. normalde kaçta orda olmayı planlıyorsan ondan bi yarım saat önce git. çünkü sıra olabilir, işlem uzayabilir vs zaman kaybedebilirsin.

yurtdışındayken pm yada sms atarım, o şekilde haberleşiriz. inşallah iphone 4 bulabiliriz de bu kadar yazdığımız bi işe yarar :)))

hmm anladım ama benim sorunum şu. ben fransadan havayoluyla ayrılmayacağım. almanyadan tren ile gidip geliyorum zaten 3-4 saat uzaklıkta bana

bu durumda acaba havaalanına gidip işlemleri yapabilir miyim? (tabi uçağa binmeyeceğim çünkü dediğim gibi trenle döneceğim)

ya da paris şehir merkezinden yapamaz mıyım? mesela aşağıdaki adreste bazı ofisler buldum paris şehir merkezinden ama burası o dediğiniz işlemleri yapıp para iadesi yapan yerler mi değil mi anlayamadım
    adres bu:http://www.globalrefund.com/default.asp?viewFolderId=6007&viewDocumentId=11502&viewDocumentFolderName=Downtown%20Paris

evet burdan haberleşirsek iyi olur. umarım sorunsuz bir şekilde alırız cidden yaa o kadar uğraşıyoruz forumlarda fln araştırarak hakettik ama artık

• valla çalışmadığım yerden geldi soru :)) onu istersen Apple Store'dakilere sor, benim o konuda bilgim yok..hep uçak kullandığım için başka bi yol aramadım o yüzden :)

valla çalışmadığım yerden geldi soru :)) onu istersen Apple Store'dakilere sor, benim o konuda bilgim yok..hep uçak kullandığım için başka bi yol aramadım o yüzden :)

zor yerden sordum demek ki neyse apple store da sorarım artık dediğin gibi. umarım problem olmaz zaten 2 tane alırsam olmadı artık uçakla dönerim, baya farkediyor çünkü vergi iadesiyle

Orijinalden alıntı: Fenerbahçe SK

En güzeli ağustosa kadar beklemek.. Hem yurtdışında bulunmuyor, hemde Tr'ye getirenler fahiş fiyatlara satıyor. Bu alet için verebileceğim max para $800..

naptın usta sen böyle
    tamam TR'de su an cidden aşırı bi fahiş fiyat uygulaması var. 3000 liraya satanlar bile gördüm ama bu fiyata alanlar da var işin komiği neyse o konuda hem fikiriz.
    ama 800 dolar maksimum vereceğim para derken? eğer unlocked için diyorsan bizzat kendin yurtdışına gidip alman bile o fiyattan daha fazlasına patlar. hele yurtdışından başkası getirdiyse fiyatın üstüne biraz daha koyacağı kesin yani o fiyata yurtdışı, yurtiçi imkanı yok hiçbiryerde iphone 4 bulamazsın...

haa abd'de bi tanıdıgına getirtirsen 670 dolara da bulursun ama onlar sim-kilitli... ve benim agzım bi kere yandı bi daha sim-kilitli almam ben. tavsiye de etmem yani...

• quote:

Orijinalden alıntı: TheRecRuiT123

quote:

En güzeli ağustosa kadar beklemek.. Hem yurtdışında bulunmuyor, hemde Tr'ye getirenler fahiş fiyatlara satıyor. Bu alet için verebileceğim max para $800..

naptın usta sen böyle
    tamam TR'de su an cidden aşırı bi fahiş fiyat uygulaması var. 3000 liraya satanlar bile gördüm ama bu fiyata alanlar da var işin komiği neyse o konuda hem fikiriz.
    ama 800 dolar maksimum vereceğim para derken? eğer unlocked için diyorsan bizzat kendin yurtdışına gidip alman bile o fiyattan daha fazlasına patlar. hele yurtdışından başkası getirdiyse fiyatın üstüne biraz daha koyacağı kesin yani o fiyata yurtdışı, yurtiçi imkanı yok hiçbiryerde iphone 4 bulamazsın...

haa abd'de bi tanıdıgına getirtirsen 670 dolara da bulursun ama onlar sim-kilitli... ve benim agzım bi kere yandı bi daha sim-kilitli almam ben. tavsiye de etmem yani...

Yok dostum,iPhone 2g ilk çıktığında aldırmıştım Amerika'dan. Elemanı GG aracılığı ile bulmuştum, orda okuyan bir öğrenciydi. Vergi dahil $430 civarına almıştı, banada $550'a vermişti (o zaman dolar kuru 1,2 tl civarıydı hatta). 1-2 ay ipod olarak kullandım, daha sonra DH'de organize olup Çin'den Kingsim diye bir aparat getirip kullanmaya başlamıştık (hey gibi günler ) Şimdiki alacağımda muhtemelen simlock'lu olacak. Elbet 100-150 dolar karla satıcak birilerini buluruz :) Acelem yok zaten, halihazırda kullandığım iPhone var..

Az değil yahu, nerden baksan 1200-1250 tl'lerden bahsediyorum. Şimdi bile simlocksuz telefonları 1400-1500 civarına satanlar denk geliyor..

• simlock'lu alacaksan doğrudur bulursun o fiyata. ben nedense direkt olarak simlocksuz alacağını düşündüm ondan şaşırdım. çünkü avrupada bile 630€'dan fln başlıyor 16 gb modeli ki bu da 800 dolardan fazla
    ama abd'den aldırırsan 800 dolardan ucuza bile denk getirebilirsin belki şu stok olayı düzene girdikten sonra tabi o konuda hak verdim sana

ya zaten bizim insanımızı anlamıyorum yaa hiç sabır fln yok millet 3000 liraya iphone 4 alıyor gg'den fln. tabi ki tercih meselesi parası vardır alıyor ama ne bileyim işimize gelince kriz var diyoruz fln işimize gelince de 3000 lirayı acımadan veriyoruz iphone'a çok ilginç.
    geçen migrosa ipad gelmişti 1000 tane getirtmişler daha ilk günden bitmiş hepsi. satış fiyatı ise zannedersem 2400 lira civarıydı. nerden buluyor millet bu kadar parayı anlamıyorum ki 2-3 kat fazla veriyor normal satış fiyatından. ilk bende olsun demek için galiba

quote:

quote:

quote:

naptın usta sen böyle

Yok dostum,iPhone 2g ilk çıktığında aldırmıştım Amerika'dan. Elemanı GG aracılığı ile bulmuştum, orda okuyan bir öğrenciydi. Vergi dahil $430 civarına almıştı, banada $550'a vermişti (o zaman dolar kuru 1,2 tl civarıydı hatta). 1-2 ay ipod olarak kullandım, daha sonra DH'de organize olup Çin'den Kingsim diye bir aparat getirip kullanmaya başlamıştık (hey gibi günler ) Şimdiki alacağımda muhtemelen simlock'lu olacak. Elbet 100-150 dolar karla satıcak birilerini buluruz :) Acelem yok zaten, halihazırda kullandığım iPhone var..

Az değil yahu, nerden baksan 1200-1250 tl'lerden bahsediyorum. Şimdi bile simlocksuz telefonları 1400-1500 civarına satanlar denk geliyor..

• quote:

simlock'lu alacaksan doğrudur bulursun o fiyata. ben nedense direkt olarak simlocksuz alacağını düşündüm ondan şaşırdım. çünkü avrupada bile 630�dan fln başlıyor 16 gb modeli ki bu da 800 dolardan fazla
    ama abd'den aldırırsan 800 dolardan ucuza bile denk getirebilirsin belki şu stok olayı düzene girdikten sonra tabi o konuda hak verdim sana

ya zaten bizim insanımızı anlamıyorum yaa hiç sabır fln yok millet 3000 liraya iphone 4 alıyor gg'den fln. tabi ki tercih meselesi parası vardır alıyor ama ne bileyim işimize gelince kriz var diyoruz fln işimize gelince de 3000 lirayı acımadan veriyoruz iphone'a çok ilginç.
    geçen migrosa ipad gelmişti 1000 tane getirtmişler daha ilk günden bitmiş hepsi. satış fiyatı ise zannedersem 2400 lira civarıydı. nerden buluyor millet bu kadar parayı anlamıyorum ki 2-3 kat fazla veriyor normal satış fiyatından. ilk bende olsun demek için galiba

quote:

quote:

quote:

naptın usta sen böyle

Bizim ülkemizde mi kriz varmış? :))

Herkesin evinde 2şer tane araba, cepte son model telefonlar, evlerinde lüks eşyalar vs vs.. Allah herkese daha çok versin ama kimsede ağlamasın param yok diye. Ha benimde cebimde harcayamayacağım kadar param olsa bende gider 3000 tl'ye alırım iPhone4, ama boğazımdan kısıpta telefon, konsol vs alamam.. Hele birde ülkemizde her maldan %100 kar yapmaya çalışanlar olduğu sürece. Zamanında 180 euro'ya Xbox360 almıştım Almanya'dan, Türkiye'de aynı ürünü 900 tl'ye satıyorlardı :) Var sen hesapla artık ortadaki açgözlülüğü..

Acele işe şeytan karışırmış, Ağustos Eylül gibi alırız. Hem bakarsın o zamana unlock'ta çıkar :)

• quote:

quote:

simlock'lu alacaksan doğrudur bulursun o fiyata. ben nedense direkt olarak simlocksuz alacağını düşündüm ondan şaşırdım. çünkü avrupada bile 630�dan fln başlıyor 16 gb modeli ki bu da 800 dolardan fazla

quote:

quote:

quote:

naptın usta sen böyle

Bizim ülkemizde mi kriz varmış? :))

Herkesin evinde 2şer tane araba, cepte son model telefonlar, evlerinde lüks eşyalar vs vs.. Allah herkese daha çok versin ama kimsede ağlamasın param yok diye. Ha benimde cebimde harcayamayacağım kadar param olsa bende gider 3000 tl'ye alırım iPhone4, ama boğazımdan kısıpta telefon, konsol vs alamam.. Hele birde ülkemizde her maldan %100 kar yapmaya çalışanlar olduğu sürece. Zamanında 180 euro'ya Xbox360 almıştım Almanya'dan, Türkiye'de aynı ürünü 900 tl'ye satıyorlardı :) Var sen hesapla artık ortadaki açgözlülüğü..

Acele işe şeytan karışırmış, Ağustos Eylül gibi alırız. Hem bakarsın o zamana unlock'ta çıkar :)

Yazının her bölümüne katılıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J'aime le gâteau -- 20 Temmuz 2010; 2:36:49 >

• kardeş simkiltsiz getirebilirsen iphone 4 bir tane bana getir tabi fiyat ne olcak sen onu söyle anlaşırsak hemen alırım ama ingilteredeki fiyattan çok fazla kar marjlı satarsan almam kardeş tşkr

1) 600 pound verip apple store dan iphone 4 ile birlikte cıkabilecek mi ?

2) tek seferde en fazla kaç tane iphone4 getirebilir biliyormusun ? gümrükte sorun oluyormuş duyduguma göre
  • ben regent street deki apple store a sordum,1 hafta sonrasina getiriyoruz dedi,cok kalabalik oluyo zaten. ama bugun yeni bir tane daha acilacakti londrada.en buyuk apple store mus, orada da durum nedir haberim yok..
  • hergün sabah 8 de aciliyor storelar ve anormal bir kuyruk oluyor. genelde daha once on kayit yaptıranlar alıyor. on kayiti olmayanlara veriliyormu bilmiyorum acikcasi. ben 13 temmuzda on kayit yaptirdim 30 temmuz da gelin alin diye mail geldi. gittim acaip kalabalikti. bugun cok kalabalik yarin gelebilir miyim diyince a tane kart verdiler bana ve sabah erken gel dedi satici. c.tesi sabahi 7 de storedaydim ve 8 de acilir acilmaz aldim ciktim.

yani oyle onunden gecerken alip cikmak pek mumkun degil.
  • ben de gideceğim ağustos'un 25'inde İngiltere'ye 5 günlüğüne ben de apple store'dan iphone 4 almak istiyorum ama iş gereği fazla vaktim yok. apple store'a gidip parayı ödeyip çıksam ne güzel olur da stok sıkıntısı var herhalde napacağımı bilmiyorum
    Lost - OZ - Breaking Bad - Fringe - Spartacus - Game of Thrones - Dexter - House M.D - Supernatural - Prison Break - Sherlock - Person of Intrest - The Walking Dead - Friends - Misfits - Glee - It's Always Sunny in Philadelphia - How i Met Your Mother - Scrubs - The Big Bang Theory - Calfornication - Entourage - Modern Family - My name is Earl - Shameless - Blue Mountain State
  • quote:

Orijinalden alıntı: tru_ozan

ben de gideceğim ağustos'un 25'inde İngiltere'ye 5 günlüğüne ben de apple store'dan iphone 4 almak istiyorum ama iş gereği fazla vaktim yok. apple store'a gidip parayı ödeyip çıksam ne güzel olur da stok sıkıntısı var herhalde napacağımı bilmiyorum. direk gidip almak için napmam lazım?

arkadaşlar hiç bilen yok mu acil cevaba ihtiyacım var :(
    Lost - OZ - Breaking Bad - Fringe - Spartacus - Game of Thrones - Dexter - House M.D - Supernatural - Prison Break - Sherlock - Person of Intrest - The Walking Dead - Friends - Misfits - Glee - It's Always Sunny in Philadelphia - How i Met Your Mother - Scrubs - The Big Bang Theory - Calfornication - Entourage - Modern Family - My name is Earl - Shameless - Blue Mountain State
  • eğer şu anda orda arkadaşın varsa ona söyle ismini yazdırsın, sen gidince de direkt alırsın...aklıma bi tek bu geliyor..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.