Şimdi Ara

Ingilizceyi Anlıyorum ama konuşamıyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Örneğin bir yabancı dizi müzik olsun tane tane dediklerini anlıyorum ama konuşacağım da 2 saat düşünerek cümle kuruyorum kelime haznemden mi kaynaklanıyor acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ingilizce düşün

Bunlara çalış bir hafta.Haftaya devamını yazarım.Geçen yaz çok faydasını gördüm

Ben ateşin yaktığını ne kitaplardan ne de büyüklerimden öğrendim. Elimi soktum ve yandı. "Ahh.Bu yakıyor!" dedim. Çok iyi öğrendim.

1978 Ford Taunus 1.6 GL - 1990 Tofaş Kartal - 2004 Opel Corsa 1.0 Ecoclub - 2006 Fiat Palio Van Active 1.3 Multijet - 2008 Linea 1.3 Multijet

• ingilizce açsaydın konuyu bir şeyler yazardım
    "First shalt thou take out the Holy Pin. Then, shalt thou count to three. No more. No less. Three shalt be the number thou shalt count, and the number of the counting shall be three. Four shalt thou not count, neither count thou two, excepting that thou then proceed to three. Five is right out. Once at the number three, being the third number to be reached, then, lobbest thou thy Holy Hand Grenade of Antioch towards thy foe, who, being naughty in My sight, shall snuff it."
  • Kardeşim sende pratik yok. Ailevi durumunuz iyiyse ve öğrenciysen yazın bir kaç aylığına yurt dışı programları var gidebilirsin.Ailem beni gönderecekmiş ama ne zaman bilmiyorm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe.1905se

Speaking zaten en zoru.Yurt dısında belirli süre kalmadıktan sonra anca bi seviyeye kadar cıkıyor.Bendede sıkıntı var gerci benım listeningde de sıkıntı var :D

Yurtdışına gittiğimde ne olacak ki en fazla 1 hafta kalabilirim. Yani ne yararı oluyor onu öğrenmek istiyorum.

Boom boom, bang bang, lie down, you're dead.

Steam: kaan0zer | Origin: ikista | Twitter: kaanoz3r | last.fm: kaan-ozer
  • meot1 kullanıcısına yanıt
    kardeşim konuşamamanın sebebi pratik eksikliğin, ingilizce düşünürsen hız da kazanırsın konuşurken ;)
    Ama pratik yapmadığın sürece bu iş olmaz o kadar söyleyeyim.
    ingilizce akıçı konuşmak için kalıp şeklinde ezberlemen gerekiyor yoksa kuracagın cümleyi past mı past perfect mi vs vs
    diye düşünürsen konuşamazsın what's your name cümlesini kalıp olarak ezberledigimiz için direk agızdan bir seferde çıkıyor
    hiç düşünüyormusun yardımcı fiildir vs dir diye tatil bölgelerindeki keko lara sorsan yardımcı fiiller zamanlar vs vs diye o ne der ama
    akıcı bir şekilde ingilizce konuşurlar..

Orijinalden alıntı: meot1

quote:

Orijinalden alıntı: efe.1905se

Speaking zaten en zoru.Yurt dısında belirli süre kalmadıktan sonra anca bi seviyeye kadar cıkıyor.Bendede sıkıntı var gerci benım listeningde de sıkıntı var :D

Yurtdışına gittiğimde ne olacak ki en fazla 1 hafta kalabilirim. Yani ne yararı oluyor onu öğrenmek istiyorum.

pratik dostum ing düsünmeyi ögrenmek cevrende hiç türk olmadıgı için çişin bile gelse ing düsüneceksin zamanla türkiyede speakinginin iyi olmasını fazla bekleme derim.belirli yere kadar gelir ancak

İngiliZce hocalarımız bile boyle . Kıbrıs a dahi gitmemişler gramer vae hepimiz de ama Kullanılacak yeri bilmiyoruz

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • Yurtdısında yaşamalısın en azından 1 yıl yada cs:go gibi oyunlara girip yabancılarla mikrofonla konusacaksin ama %30 yarar saglar
    Maddi durumun iyiyse yazın 2 aylığına Malta'ya EF dil kurslarına gidebilirsin, yalnız yanında Türkçe konuşan biriyle değil, tek başına gitmek gerek. Orada iki ay boyunca hem tatil yapıp hem de İngilizce konuşma seviyeni geliştirirsin. Türkiye'deki zorlama speaking kurslarıyla bir yere kadar ilerletirsin, bu için çözümü İngilizce konuşulan bir ülkede bir süre yaşamak ve mecbur kalıp konuşmakla oluyor.

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

Tarihin en büyük yalanıdır bu. Anlıyorum ama konuşamıyorum

Tarihin en büyük yalanı mı?

"Anlıyorum ama konuşamıyorum."

Çoğu insan okuduğunu anlar dinlediğini anlar fakat konuşurken pratiği olmadığından cevap veremez.

Writing konusunda çok iyi olan biri konuşma esnasında panik yapabilir cümleyi birden ana dili konuşacak kadar toparlamaya çalışmak istediği için beceremez.

"What are you talking about?" ya da "What are you doing? gibi kolay sorulara bile panik yapıp cevap veremeyen grameri doğrultamadığı konuşma diline çeviremediği için cevap veremeyen kişi çok.

Böyle diyen biri ile git konuş ingilizce bir cümle kur, ne dedim diye sor "şunu şunu dedin" dediğinde tarihin en büyük yalanıyla karşılaşırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: AbaraiRenji

quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

Tarihin en büyük yalanıdır bu. Anlıyorum ama konuşamıyorum

Tarihin en büyük yalanı mı?

"Anlıyorum ama konuşamıyorum."

Çoğu insan okuduğunu anlar dinlediğini anlar fakat konuşurken pratiği olmadığından cevap veremez.

Writing konusunda çok iyi olan biri konuşma esnasında panik yapabilir cümleyi birden ana dili konuşacak kadar toparlamaya çalışmak istediği için beceremez.

"What are you talking about?" ya da "What are you doing? gibi kolay sorulara bile panik yapıp cevap veremeyen grameri doğrultamadığı konuşma diline çeviremediği için cevap veremeyen kişi çok.

Böyle diyen biri ile git konuş ingilizce bir cümle kur, ne dedim diye sor "şunu şunu dedin" dediğinde tarihin en büyük yalanıyla karşılaşırsın

Polonyada 1 yıl yaşadım. Ben de biri Lehçe konuşunca "şunu şunu dedin" diyebiliyorum.
    Hatta 50 kere dalga geçtim milletle, aslında ben biliyorum da bilmezden geliyorum diye. İşte yanımda ne konuşuyorsunuz onu öğrenmek için yaptım falan diye.

Halbuki bildiğim 20 kelime var. Mimiklerden, daha önce biyerlerde duymuş olmamdan kaynaklanıyor cümleyi anlayabilmem.
    Yine Türkiye'de CV'sine "Orta Seviye İngilizce Biliyorum" diyen adamlar kadar Lehçe konulabiliyorum. İşte naber-nasılsın, şu yaşındayım, buralıyım falan fistan muhabbetleri. Tanıdık geldi dimi?

Neyse,
    İşte anlıyorum ama konuşamıyorum seviyesindeki adamların İngilizcesi de bu seviye. Anlıyor zannediyor ama anlamıyor. Tahmin ediyor sadece

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.