Yüzbaşı
20 Ocak 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
9 üye
Görüntülenme
Toplam: 48 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Öncelikle hepinize selamlar sevgili Donanım Haber ailesi. Uzatmadan konuya gireceğim. Ailevi sebeplerden ötürü öğretim hayatımı yarıda bırakmak zorunda kalmıştım. Şuan 4k nın az üzerinde bir maaşla özel sektörde tezgah operatörlüğü yapıyorum. Fakat sektörden,işimden, kısacası çalışma koşullarım ve yaşam standartlarımdan memnun değilim. Geçmişte parlak bir öğrenciydim. Defalarca okul birincisi oldum. Sizce bu yaştan sonra üniversite okunur mu? Okuyabilir miyim daha doğrusu. Bu uğurda işimi brakıp part time işlerde çalışmam gerekecek. Ve mezun olduğum zaman 30 yaşın üzerinde olacağım. Ama hayatımı da şu anki haliyle sürdürmek te istemiyorum. Değerli görüşleriniz benim için çok kıymetli. Şimdiden teşekkürler.
Öncelikle merhaba sevgili donanımhaber ailesi.Elimde AOC E2243FWS modeli monitör var.Monitörümün sadece vga portu var.Aynı monitörün yurt dışında E2243FW adı altında dvi portuna sahip modelleri mevcut.Ben bu modelin anakartını satın alıp kendi monitörüme taksam dvi yi sorunsuz kullanabilirmiyim ya da ne tarz sorunlarla karşılaşırım bunu bilmek istiyorum.Normal şartlarda şirketler maliyeti minimuma indirmek adına ortak parça kullanımına giderler.Yine de fikirlerinizi almak isterim.Yardımcı olursanız sevinirim.

E2243FW modelinin anakartı:

FWS modelinin açılmışını bulamadım malesef

Bu da açılmamış halleri.

Her birinize şimdiden çok teşekkür ederim.İyi forumlar.
404 not found
ÖYLE YANİ
Beyler az önce sahibinden'de gezerken gördüm.Sizlerle de paylaşmak istedim.Satıcı arkadaşa bir katkımız bulunur belki.

Arkadaşlar sistemimde 320 gb,160 gb ve 40 gb olmak üzere 3 tane seagate disk vardı.40 gb ide diğerleri ise sata.Sata olan disklerim aynı anda kafa vurmaya başladı.Bu durum tesadüf mü?Yarın 1 tb sata disk alacağım.Aynı olayın yaşanmaması için önerileriniz nelerdir?Bir de hangi marka hdd önerirsiniz?Şimdiden teşekkürler.
Bozulan ekran kartımın yerine yeni bir kart alma arifesinde iken forumda hayatımı değiştirecek o konuya denk geldim.Talimatlara harfiyen uymamın sonucu böyle oldu.

Merhaba arkadaşlar.Forumdaki öneriler üzerine notebookuma Linux Mint kurma kararı aldım.Kurulum başarıyla gerçekleşti.Driverler falan otomatik kuruldu.Uzun bir süre Linux kullandıktan sonra Windows'a dönmem gerekti.Fakat ne olduysa bundan sonra oldu.Vista ve 7 sürümünde ekran kartı driverleri tanımıyor,sanki hiç kurulmamış gibi standart vga aygıtı diye yazıyordu.Wireless kartının ise aygıt yöneticisinde izi dahi yoktu.Klavyeden wireless tuşuna bastığımda ise "Aygıt yok" yazıyordu.Xp altında ekran kartı driveri tanıyor ama nvidia arayüzü çalışmıyor.Wireless kartında değişme yok.Aygıt imzalarının değişmiş olabileceğinden şüpheleniyorum.Bu dediklerimin sebebi gerçekten Linux mu?Lütfen yardımcı olun.

not:Aynı anda 2 işletim sistemi birden kullanmadım.Linux varken sadece Linux,Windows varken sadece Windows kuruluydu.Bios'un güncel sürümünü yeniden yükledim.

Edit:Notebook Acer Aspire 7220.Nvidia 7000m ekran kartı Amd tl 52 işlemci 2 gb ram var.

Edit2:Driverlerimi ACER'in sitesinden 7220 modeli altında ve donanımıma uygun bir şekilde indirip denedim.Daha sonra 7220 için yazılmış ne kadar driver varsa her sürümünü indirip tek tek denedim.Her denememi de yeni bir Windows yüklemesi üzerinde yaptım.Lütfen artık yanlış driver indirmişsindir tarzı şeyler söylemeyin.
Başlık herşeyi açıklıyor zate.Bakalım dh üyeleri nelerden hoşlanır
Arkadaşlar notebook'um için işletim sistemi arıyorum.Şu an güncel Vista kurulu ama kasma gibi sorunlardan işletim sistemini değiştirme niyetindeyim.Daha önce Ubuntu kurmuştum fakat hiçbir şekilde internete bağlanamadım.Forumlarda da düzgün yardım alamadığımdan Xp yerine Vista kurmuştum fakat bundan da memnun kalmadım.Performanslı ve sorunsuz bir İşletim sistemi arıyorum.Driverlerle de çok uğraşmak istemiyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

CPU Türü Mobile DualCore AMD Turion 64 X2 TL-52, 1600 MHz (8 x 200)
Anakart Adı Acer Aspire 7220
Anakart Çipseti nVIDIA nForce 7000M-610M, AMD Hammer
Sistem Belleği 1792 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
DIMM1: Kingston 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)
BIOS Türü : Phoenix (05/06/08)

Görüntü Birimi
Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce 7000M / nForce 610M (256 MB)
Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce 7000M / nForce 610M (256 MB)
3D-Hızlandırıcı nVIDIA GeForce 7000M
Monitör LG Philips LP171WP4-TL03 [17.1" LCD]

Çokluortam
Ses Bağdaştırıcı Realtek ALC268 @ nVIDIA MCP67 - High Definition Audio Controller

Depolama

Disk Sürücüsü TOSHIBA MK1646GSX ATA Device (160 GB, 5400 RPM, SATA-II)
Disk Sürücüsü WDC WD800BEVS-22RST0 ATA Device (74 GB, IDE)
Optik Sürücü MATSHITA UJDA760 DVD/CDRW ATA Device (DVD:8x, CD:24x/24x/24x DVD-ROM/CD-RW)

Giriş

Fare Alps Pointing-device

Ağ Bağdaştırıcısı Broadcom 802.11g Ağ Bağdaştırıcısı
Modem HDAUDIO Soft Data Fax Modem with SmartCP

FireWire denetleyici Ricoh RL5C832 IEEE1394 Controller (PHY: Ricoh RL5C832)

USB-Aygıt Acer Crystal Eye webcam

DMI BIOS Sürümü V1.33
DMI Sistem Ürün Adı Aspire 7220
DMI Sistem Sürümü V1.10

Everest ile bulduğum donanımlar bunlar.
Hakkında
Meslek: Tekniker
Forum İmzası:

Ben ateşin yaktığını ne kitaplardan ne de büyüklerimden öğrendim. Elimi soktum ve yandı. "Ahh.Bu yakıyor!" dedim. Çok iyi öğrendim.

1978 Ford Taunus 1.6 GL - 1990 Tofaş Kartal - 2004 Opel Corsa 1.0 Ecoclub - 2006 Fiat Palio Van Active 1.3 Multijet - 2008 Linea 1.3 Multijet

Forum İkinci El İmzası:

Ben ateşin yaktığını ne kitaplardan ne de büyüklerimden öğrendim. Elimi soktum ve yandı. "Ahh.Bu yakıyor!" dedim. Çok iyi öğrendim.

1978 Ford Taunus 1.6 GL - 1990 Tofaş Kartal - 2004 Opel Corsa 1.0 Ecoclub - 2006 Fiat Palio Van Active 1.3 Multijet - 2008 Linea 1.3 Multijet

Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
PC
Otomobil
Fiat
Mobil cihaz
Samsung
Operatör
Türk Telekom
ISS
TTNET
Oyun Platformu
PC
TV
Sony
Ses Sistemi
Microlab
Notebook
Acer
Dünyadan Futbol
Göztepe
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.047
İkinci El Bölümü Mesajları: 256
Konularının görüntülenme sayısı: 42.402 (Bu ay: 212)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 831 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.