Şimdi Ara

İngilizcesi iyi olan bakabilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlarım abilerim cümle kurarken şu 1.2.3. Halleri karıştırıyorum şimdi size sorum şu

Eat ate eaten mesela ben yedim derken I ate mi dicez yoksa i have eaten mi arasındaki farklar nedir bide başkası için söylerken erkek olarak nasıl diyicez mesela he ate food mu yoksa he has eaten food mu birde zaman belirtmeylemi alakası var yoksa yazdıklarım yanlışmı bilen biri aydınlatabilirmi? Benim doğru bildiklerim ;

Muz yedim derken : I ate banana.

2 saat önce muz yedim derken: I have eaten banana 2 hours ago.

Bunlar kendi adımıza konuşurken o yedi falan derken nasıl kurcaz hiç bilmiyorum karşı tarafa has mi have mi koyacaz yoksa sadece neyse yav işte tam bilmiyorum kafam karışıyor bana şu kuralları öğretecek varsa teşekkür ederim iyi forumlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• What can I do sometimes?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş benim ingiliccem yok yanlışlıkla girdim kb.

• I run each teen me dicen

• Allah kurtarsın kardeşim, beginnerdan başlamak yerine direk tenselere girmişsin sanırım

• Hocam muzu yedin ve bitirdin direkt past tense o biraz mantigini ogrenmeniz iyi olur youtubedan falan izleyin video

Eger kek pisirdim firin sicak dersen perfect kullanabilirsin bariz belli eder perfect kullanicagin yerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edvardo -- 18 Ekim 2014; 17:07:45 >
  • Benimde takıldığım yerler buralar hep :|

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İngilizce bilen bakabilir mi?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • lan benim bolum %100 ingilizce ben napicam introduction of economics ne lan

• İngilizcem iyi sayılır genelde anlarım okuduğumu ama bunlar hep karışıyor online oyunları yabancı serverlarda oynarken bazen karıştırıyorum veri gud english diyerek makara yapıyorlar bide yabancı dizileri türkçe alt yazılı izler adamların konuştuklarıyla alt yazıdan anlam çıkartırmöoyunlardaki o aralardaki yazılarıda diyaloglarıda üşenmeden okurum ama böyle ince detayları bir türlü ezberleyemedim ama ilgim var yani kötüde olsa yazışarak konuşarak anlaşırım biriyle :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B57F71C1A -- 18 Ekim 2014; 17:10:16 >
  • It's the football, that's the football
  • yakın zamandan bahsediyorsan have kullanırsın. geçmiş zamanda did kullanıırsın. mesela iki bilet ayırttım dün derken have kullanırsın. muz yedim derken ikinci halini kullan çünkü yemişsin bitmiş işte panpa. konuşmada pek farketmezde sınavlarda falan inceliyorlar anasını satıyım.
  • Aslında çok basit.
    Run koşmak. Runs koşar. Running koşmak fiili.

I run dersen s varmış gibi olur i Runs değil i run dersin, koşarım anlamına gelir geniş zamanda. I ran dersen koştum olur. I have ran dersen koşmuştum olur. I eat pizza everyday. Ben hergün pizza yerim. I ate pizza. Ben pizza yedim. I have ate pizza. Ben pizza yemiştim. Pizza was eaten by me. Pizza benim tarafımdan yenilmişti

• http://www.dersimizingilizce.com/ingilizce-present-perfect-tense.html

Aaaaaa beynim durdu bee

• have yakin zaman ve etkisi suruyor ise
    2. hal belirli bi tarih var veya bitmisse

• Herkese çok teşekkürker yardımları için trollerde önemli değil konu dışı sonuçta Allah tan ilgim var sıkılmıyorum şu tenseleri baya bi çalışmam lazım o 1.2.3. Hallerin çoğu ezberimde bazıları yok ed takısı koy gitsin tekrar saolun bunların üstünde biraz durursam sıkıntı kalmaz gibi duruyor iyi forumlar herkese

• Yav kardeş senin aklına kim enjekte etti have has i. Bir şey geçmişte oluyorsa past present kullan direkt "i ate banane 2 hours ago" bitti gitti

• Have has geçmişe geçmiş kadar. I ate banana, ben muz yedim. I have ate banana, ben muz YEMİŞTİM.

• Geniş zamanda ilk halleri; yerim > i eat
    Geçmiş zamanda ikinci halleri; yedim > i ate
    Geçmişin dıdısınının bilmem nesi ise üçüncü haller ve önüne bir ek (have-has gibi, zaten 3. hallere ek getirmeden kuramıyorsun diye biliyorum)

Gibi..

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aazam -- 18 Ekim 2014; 17:26:12 >
  • Kardeş birisi "di" li geçmiş zaman bir diğeri "miş" li geçmiş zaman. Mesela normalde muz yedim dersin yani I ate banana dersin öyle değil mi, muz yemiştim derken ise I have eaten banana dersin.

Anlam olarak farkı ise ate dediğin zaman oradaki asıl olay muz yemendir fakat eaten dersen burada bir olayı anlatıyorsun ve o sırada anlatılan hikayenin içinde geçen basit bir olayı anlatıyorsun.

Mesela en belirgin örnek;
    I went to England.
    Burada olay İngiltere ye gitmen. Yani arkadaşına anlatıyorsun o kadar.

I have been England. Dersen bunun anlamı işte ben İngiltere de bulundum demektir ve büyük ihtimalle arkasından bir cümle daha kurulur. Mesela I know England very well dersin. Yani İngiltere yi çok iyi bilirim. Şimdi burada önemli olan İngiltere ye gitmen değildir, asıl önemli kısım İngiltere yi iyi bilmendir

Umarım anlatabildim

• quote:

Orijinalden alıntı: memoseler

Have has geçmişe geçmiş kadar. I ate banana, ben muz yedim. I have ate banana, ben muz YEMİŞTİM.

Yanlış şeyler öğretmeyin insanlara.

''I had eaten banana'' dersen muz yemiştim anlamı çıkar.Bu da past perfect yani arkadaşın sorduğu tenseler ile alakası yok.

Perfect tense ile Simple past tense arasındaki fark basittir ; Perfect tense Pointed time in past (Geçmişteki belirli bir zaman) ile now (şu an) arasında bağlantısı olduğu vakit kullanılır.Simple past ise Geçmişteki belirli bir zamanda olmuştur ve olayın kendisinin şu ana bir etkisi bulunmamaktadır.

Simple past ile kurulan cümlelerde zamanı direkt vermen gerekir Örneğin ;

Until recently, many scientists believed that individuals of the same species could perform specific tasks better than the same number of individuals from different species.
    (Until recently son zamanlara kadar olan ama bir süre önce bitmiş olan bir süre zarfını içine alır bu nedenle cümlede Simple past kullanılır)

Ama aynı cümle şöyle olsaydı ;

In recent times , many scientists have believed that individuals ...
    (Burada Perfect kullanımı doğru olurdu çünkü In recent times son zamanlarda anlamı vereceğinden şu an ile bir bağlantı halinde olmuş olurdu)

edit : ayrıca i've eaten olacak o
    edit 2 : Leş gibi Türkçe cümleler kurmuşum bu arada onları düzelttim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheogorath -- 18 Ekim 2014; 17:39:20 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.