Şimdi Ara

Üst Komşu İle Sorun

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
7.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üst komşunun 3 yaşında çocuğu var. Anne baba oğlan ve gelin beraber yaşıyorlar evde. Çocuk ile bir derdim yok aslında. Site içerisinde evler kapının önünde yeşil alan çocuk parkı vs var tüm çocuklar inip orda oynuyor. Üst katın fertleri yaz yada kış sıcak soğuk demeden çocuğu evden çıkarmıyor. Çocuk da haliyle evde oynuyor koşuyor koltuklardan atlıyor. Kendilerini mesaj ve telefon ile uyardık rahatsız olduğumuzu dile getirdik biz ne yapalım dediler. Polis çağırdım oda sanırım bişey yapmadı. En son duvara vurdum sonra kapımı çaldılar. Kusura bakmayın demesi gerekirken çocuğun psikolojisi mi bozulsun bizim çocuk akşam 12 den önce yatmaz gibi laflarla üste çıktılar. Alt katta insan yaşadığını rahatsız olacağını anlamak istemiyorlar. Sözle anlaşma safhası olmuyor ben ne yapabilirim? Çözüm bulabilen oldu mu daha önce böyle sorunlarına?



  • sırf çocuğu yüzünden üst kat komşumla gırtlak gırtlağa kavga etme noktasına geldim. aynı 2-3 yaşlarında bir bebesi var eline alıyor oyuncağı tak tak tak aşağıya vuruyor. sabahın köründe üstleik pazar sabahı 6'da

    neyse ki taşınıyorlarmış yakında. kurtuluyorum. darısı başına
  • Hocam alacaksın güzelinden bir ses sistemi, dayıyacan tavana, bunlar uyuduktan sonra verecen sesi bası, hadi bakalım nasıl oluyormuş.
  • darknes1905 kullanıcısına yanıt
    Çok güzel öneri ama aşağıdaki insanın suçu ne? Alt kat boş olsa inan yarın sipariş ederdim bir ses sistemi.
  • Ben de üst katın gürültüsünden bıktım. Üstelik 3 tane çocuk var ve sabah 4-5 e kadar koşuyorlar evin içinde.
  • Aynı sıkıntı bizde var üst kat suriyeli. Veledi gece 2'ye kadar dan dan dan evin içinde bi oraya bi buraya koşuyor. Başlarda güvenliği arayınca bizim çocuğumuz yok diyordu, sonradan ses bizim üstümüzdekinden geliyora çevirdi, en son hatasını kabul etti bi 2 hafta kadar duruldu şimdi sil başa döndük.

    O kadar can sıkıcı bir durum ki çekmeyen anlayamaz. Yav konuşma sesi falan gelse yine bi nebze katlanılır ama topuğunu yere vura vura öyle hızlı koşuyor ki uykudan uyandırıyor. Sadece çocuk da değil anne baba da topuklarını yere vura vura yürüyor. Harry Potterdaki haritadan var sanki elimde hangisi hangi odada işitme organımla takip edebiliyorum.

    Allah hepimize sabır versin arkadaşlar. Kanunları ve örnek davaları araştırdım tek tek ve hiçbir yaptırımı yok maalesef. Youtubeda bi abimiz yukardan gelen sesleri 10 dakika boyunca kayıt etmiş ama onun durumu gerçekten vahim. Açtığı davayı açık delillere rağmen kaybetmiş ve bütün mahkeme tutarı da kendisine kilitlenmiştir. Maalesef kimsenin umrunda olmayan ama hiç hafife alınamayacak kadar büyük bir sorun bu.
  • Yani dayanılmayacak kadar çok mu bilemedim. İstese de dışarı çıkamıyor çocuklar. Benimde 3 yaşında bir kızım var ve söz dinlemiyor, hiç bir şekilde dinlemiyor uyumuyor ağlıyor gürültü yapıyor. Komşuyu bırak ben rahatsızım artık ama elimden birşey gelmiyor. Elini kolunu bağlayacak ya da dövecek halim yok. Ki dövsen de fayda etmeyecekte işte. Siz yine ufak ufak uyarırsanız en azından anne baba erken uyutma yöntemleri ararlar geç saatte rahatsız etmezler en fazla.
  • Ben o komşunun ...

    “Biz ne yapalım” ne demek lan senin veledin senin!

    Çocuğun psikolojisini düşünüyor ama alttaki insanın uykusunu düşünmüyor.

    Bu kadar ağır hanzo, barzo ve düşüncesiz bir insan zaten anlaşmayla düzelmez ve görülen o ki merhamete de gelmez

    Zaten kibar yöntemlerin hepsini denemişsiniz level atlamanın zamanı gelmiş
  • Huzuru bulursunuz. Garanti ederim. 2 Yıldır kullanıyorum.
    https://www.hepsiburada.com/3m-1100-kullan-at-kulak-tikaci-25-cift-pm-hrens3m1100100
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taytaylan

    Huzuru bulursunuz. Garanti ederim. 2 Yıldır kullanıyorum.
    https://www.hepsiburada.com/3m-1100-kullan-at-kulak-tikaci-25-cift-pm-hrens3m1100100
    Malesef hiçbir kulak tıkacı koşma, tepinme gibi titreşimli gürültüyü engelleyemez duymasan da titreşimi hissedersin alttan alttan
  • bizde evde çok ossuruyoruz duvarlar kağıt gibi alt komşunun sesi diğer alt komşuya gidiyomuş kadın diyodu anneme onlarda zart zurt osuruyor biz bişey demiyoruz ama bizim müzik açmamıza kızıyolar demiş kesin benimde ossurmam gidiyodur üst kattaki komşulara çok sesli çıkıyor çünkü
  • Bu işleri anca intime ederek çözebilirsin mesela tehlikeli biri olsaydın çıkarırdın bir silah o anlardı.
    Onun dışında izolasyon ne kadar işe yarar bilmiyorum onları araştırıyordum bir ara plastik olanlar işe yarıyormuş ama kötü koku yayıyorlarmış
  • Bahçede oynayacak alan varsa yaptıkları çok terbiyesizce. Bizim oyun alanı yok bahçe toplasan 5 m2 oda toprak var hep. Çocuk evde sıkılmasın diye hep parka götürüyoruz.
  • Bu sorun inanılmaz yaygın. Ağır yaptırımlar gerekiyor hukuki açıdan tabi binaların çok kalitesiz ve ses yalıtımsız olması da ayrı bir sorun konuşsan duyuluyor.
  • linkorn L kullanıcısına yanıt
    Site içerisinde olduğundan diğer çocuklar günlük 1-2 saat de olsa bahçeye çıkarılıyor çok problem olmuyor. Bu laf anlatmak veya söz dinletememek değil öyle bir çabası yok adamların. Polis çağırdıktan sonra 1 hafta kadar çıt çıkmadı. Bizde ağaçta yetişmedik çocuktur oynasın eğlensin isteriz ama akşam 9 gibi ailecek toplanıp televizyon vs izlerken yukardan güm güm ses gelmesi de yoruyor insanın beynini.
  • taytaylan kullanıcısına yanıt
    Tüm günümü kulak tıkacı ile mi geçireyim?
  • Bizim apartmanda da böyle sorunlu tipler vardı. 2 çocuklu bir anne. Çocuklar bütün gün apartmanı birbirine kayıyor, küfürleşiyorlar, dövüşüyorlar anne de sesini çıkarıp bir şey demiyor. Uyardık, ben laf geçiremiyorum diyor kadın. Zaten pısırık bir şey. En sonunda yöneticiye durumu ilettik, bir toplantı yapıldı, karar alındı, sonra o karar ile gittik dava açtık. Mahkeme 1 yıl sürdü ama sonuç olumluydu. Sonra avukat icraya verdi, hem apartmandan attırdık hem de masrafların bir kısmını aldık. Harcamayı apartmanın ortak giderinden yapmıştık, gelen ücret ortak gidere kaydedildi.

    En kötü bu yola başvurursunuz.
  • Pazar gunu hristiyanlar kiliseye gittikleri icin tatil gunudur. Muslumana tatil gunu yoktur cuma gunu, camiide cemaatle namaz vardir. Sabah gunes dogarken uyanik degilseniz bence bir daha gozden gecirin hayatinizi. Cocuktur ses yapar, cok da abartmanin geregi yok. Colugu cocugu olmayan anlayamaz. Herkesin derdi ayni degil. Disari cikin, biraz hava alin kendinize gelirsiniz.
  • Müstakil evde otururken bende aynı duyguları paylaşıyordum ancak günümüzde bazı aileler çocukları etkilenmesin diye ses çıkarmıyorlar benim sorunum bu tip bir aile ile. Bu günlerde evden de çıkamıyoruz malum yasak var.
  • O şekilde bir karar aldıramayız hem adamlar ev sahibi hemde apartman 12 katlı her kat gürültüyü duymaz. Şahsi olarak başvurudan hukuki açıdan bir sonuç alınabilir mi bu önemli benim için.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.